Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 569 317 km-t sportoltatok
Maratonra fel!

Jég kint, jég bent

Dorajna | 2012-01-26 19:13:53 | 2 hozzászólás

Második mikrociklus, első hét első fele. Eddig ez a leghosszabb edzésterv, amit követni bírtam! Először azt hittem, hogy a heti 3- 4 edzés kevés lesz, de mostmár belátom, hogy nem véletlenül annyi amennyi. A hosszúfutások nálam eddig max 14 km-sek voltak, úgyhogy a tényleges hosszútávfutással még csak most ismerkedem...
Sajnos 3 napja van egy kis csonthártyagyulladás a jobb lábamba. Kedden miután megálltam, egyből belenyilalt a fájdalom a lábszáramba, úgyhogy miután hazaértem és a szokásosnál kicsit többet nyújtottam, felpolcoltam és jeget raktam rá. Úgy látszik, ez bevált, mert bár még ma is éreztem egy kicsit, futás után egyáltalán nem éreztem gázosnak a helyzetet. Mindenesetre még folytatom a "kúrát", és ha úgy látom, lehet hogy a vasárnapi 19 kmt megkurtítom kicsit.
A mai edzésnek kicsit félve indultam neki a fent említett ok miatt, de végül úgy határoztam, hogy ha érzem, hogy valami nem oké, akkor megállok (szerncsére erre nem volt szükség). Az első laza 1.8 km után csináltam pár nyújtógyakorlatot, majd "felturbóztam" magam (amenniyre csúszós út engedte) : 1 km gyors tempó, majd a maradék 800 méter pihenő. Ez még kétszer, majd egy utolsó kör kocogás (futásnak semmiképp nem nevezném).
Ma nem volt senki az utcán, úgyhogy még a szokásosnál is nagyobb volt a nyugi. Akik meg láttak, tuti igazi futóbolondnak néztek, legalábbis a tekintetük erről árulkodott.  Volt egy nőci meg egy pasi, akikről először azt hittem, hogy szintén futók... majd kiderült, hogy csak a hév után rohannak... :D Pedig úgy megörültem, hogy nem csak én vagyok a környéken annyira bevállalós, hogy ebben a meghatározhatatlan halmazállapotú hulló izében sportoljak... úgy látszik, erre még várnom kell.

2 hozzászólás

necromedve 4533 napja
necromedve képe

A HÉV után rohanás miért nem számít futásnak? Ha mondjuk 2-3 megállót szaladsz utána, az elég kiadós. ;)

Jobbulást a lábadhoz!

Dorajna 4532 napja
Dorajna képe

Végülis... :D  Ha jobb lesz az idő, lehet kipróbálom...
Köszönöm, már jobban vagyok! :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!