Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 569 426 km-t sportoltatok
Maratonra fel!

"A cél leírása elköteleződés a cél mellett. És aki elkötelezi magát valami mellett, az sokkal valószínűbb, hogy meg is valósítja."

Dorajna | 2012-01-08 19:53:23 | 3 hozzászólás

A fenti Tóth András idézettel szeretném megnyitni kis blogomat, amelyben rögzíteni fogom az októberi maratonra való felkészülésem (futó)lépéseit... már amennyire lesz időm blogot írni. :)
Rólam azt kell tudni, hogy egy éve kezdtem el rendszeresen futni, előtte gerincproblémáim miatt nem nagyon mertem (ami mint késöbb kiderült, nagy hiba volt, ugyanis a futás hatására bámulatos mértékben javult a gericferdülésem... ). Az első félmaratonomat 2011 novemberében futottam, 1: 53-es eredménnyel. A futáson kívül szoktam még bringázni, túrázni és tornázni, de ezeket közelsem akkora lelkesedéssel és kitartással.
Már régóta terveim közt szerepel a maraton lefutása, és most vagyok olyan szinten, hogy legyőzhető távnak tartom az a 42 195 métert. Eredetileg a Maratonfüreden akartam indulni, de mivel érettségi előtt állok, úgy döntöttem, hogy inkább megvárom az őszi időszakot. Addig meg teljesítem a félmaraton mánia maradék 3 versenyét.
A futanet.hu edzéstervét veszem alapul, de már most, az elején úgy érzem, hogy nekem a heti 3 (esetenként 4) futóedzés kevés lesz, így valószínűleg be fogok iktatni még egy "lazás" napot. Majd elválik...
A mai futásom a felkészülés 3. edzése volt (illetv a 4., de mivel tegnap lusta disznó voltam... öhm.. :D). Még nem döntöttem el, hogy melyik edzéstervet fogom követni: a kezdőknek valót, vagy ami 4 óra körüli célidőre készít fel. Eddig annyi különbség volt a két terv között, hogy a vasárnapi hosszúfutás az egyikben 12, a másikban meg 14 km volt.
Mivel olyan gyönyörű idő volt ma, meg rosszul éreztem magam a tegnapi miatt, úgy döntöttem, hogy a hosszabb hosszabbat választom. A megszokott útvonalamtól ma kissé eltértem, amiből az lett, hogy nem tudtam pontosan, hogy hány kilóméternél járok, plusszba még el is bambultam az új környezet láttán (meg hogy világos van), így a tervezett 14 km helyett csak 13,4 sikerült. De nagyon élveztem, nem hajtottam magam, tökéletesen felfrissültem, és azt hiszem, ez a lényeg.
A következő futás kedden lesz, remélem akkor sem ázom meg. :)

3 hozzászólás

Tündüs 4552 napja
Tündüs képe

Mire végigolvastalak az jutott eszembe  a büdös mindenit de megöregedtem...

Nekem is az lesz az első, de nagy hajrá a fiatalságnak!!!!!

oszanna 4551 napja
oszanna képe

Nekem még messze az első maraton(megelégszek a felével)... :P
De jó futásokat, kitartást, sok sikert neked! :)

Dorajna 4550 napja
Dorajna képe

Tündüs, szerintem te sem mondhatod magad öregnek... :P :D  Sok sikert neked is! :)
Oszanna, neked is sok sikert a félmaratonhoz, aztán lehet, hogy kedvet kapsz a duplázáshoz. Október még elég messze van... :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!