-
Virág: 0,5 kg liszt, 25 dkg porcukor, 20 dkg zsír, 2 egész tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, összegyúrni, felébe kakaópor vagy reszelt étcsokoládé gyúrmászolni, kekszvágóval kiszúrni, Zsírral kikent sütőlemezen kisütés, majd lekvárral 1-1-t összeragasztani. Tanácsos fél napot kivárni, hogy a tészta felpuhuljon a lekvártól, akkor az igazi. Nem ám egyből elcsócsálni... (Holland kakakó nyami!)
Mi fele arányban teljes kiőrlésű lisztet kevertünk, ekkor kevésbé dagad meg a sütőben, és kevésbé tér el a világos, ill. kakaós megsült virágok mérete. Finomliszt esetén a világos tészta sokkal jobban megdagad. Sütőből kivéve nem szabad azonnal egymásra pakolni, mert meghajlik a tészta. Pár percet "stabil" helyzetben hagyni kell hűlni, hogy egyenes maradjon.
-
Reszelt túrós: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 12 dkg porcukor, 0,5 csomag sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 tojás sárgája, 3 kávéskanál kakaó. Ezeket összeállítva, hűtőben pihentetni,(könnyebb reszelni), egyik fele tepsibe reszelve. (29*30-as tepsi) Töltelék: 50 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál liszt, 3 tojássárgája, 4 tojásfehérjéből felvert kemény hab. Reszelt tésztára ráteríteni, másik fele a tésztának ráreszelni. előmelegített sütőben sütni.
(ez nem tudom, mekkora tepsi a képen, de a nagyobban sütve mindkét alkalommal morzsálódott, pergett szét a tészta.)
Süti-blog :)
Egyél pukkadásig!
torolt_12
| 2011-12-06 00:15:54 | 8 hozzászólás
2017-03 hó (1 bejegyzés)
2015-03 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (1 bejegyzés)
2015-03 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (1 bejegyzés)