Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 982 347 km-t sportoltatok
cél a 3 óra

A helyzet.

Czeglédi Ferenc | 2011-11-28 01:14:36 | 35 hozzászólás

Üdv Mindenkinek!

Több mint 3 éve kezdtem el futni, hogy miért? Volt rajtam kb. 7-8 kg súlyfelesleg, amellett erős aranyeres panaszaim voltak, meg mindig is szerettem volna futni! A futók világa egy csodálatos világ! E mellett keveset mozogtam a munkahelyemen ( éjszakás szállodai recepciós vagyok) sokat ültem. De kellett a kihívás is!

Elkezdtem futni, saját kútfőből, de haladtam előre. Itt rábukkantam erre a honlapra, sok-sok kedves emberrel, és okos gondolattal. Kicsit finomodott az edzésmódszerem, de mivel nagyon nyakas vagyok, az alapok változatlanok maradtak, viszonylagos ( hangsúlyozom: viszonylagos) sikereket értem el, nekem bejött a módszerem, másnál totál katasztrófa lenne...

A múlt évig sokat vérzett az orrom, ebben az évben lehet, hogy a tudatosabb táplálkozás miatt már nem vérzik, nem tudom, csak találgatok....

Aranyér gyakorlatilag már nem okoz problémát.

Mindig megmondom a véleményemet, bárkinek, volt rá példa, hogy itt egy miniszterre, államtitkárra rászóltam, hallkabban a vendégek alszanak. Nincs egyetlen egy haragosom sem, szeretek segíteni az embereknek.

Itt a munkahelyemen én vagyok a legrégibb dolgozó, a főnökeim felajánlották, menjek jogásznak kifizetik a tandíjat, de a jog nem az én világom.....

Néhány éve nagyon súlyos depressziós lett anyu. Azt láttam, hogy az orvosok soha nem beszélgetnek vele, hanem csak gyógyszerekkel tömik, pillanatnyilag használt, de hozzászokott, és akkor adtak másik gyógyszert, otthon minden az én nyakamba szakadt, anyuval nem boldogultam....

Augusztusban nagyon hirtelen meghalt anyu, és ezután egy riasztó helyzetben találtam magam ami ellen csak korlátozottan tehetek, és tőlem függetlenül alakult. Itt néhányan tudják, mi az, nem írom le!

Viszont otthon magam  maradtam, és még inkább a nyakamba szakadt minden.

Először az edzésonlinén leírom: iszonyatosan, vészesen, katasztrofálisan fáradt vagyok, többször előfordult, hogy nem jutottak eszembe a tárgyak nevei, pl a keresem a kulcscsomot, mikor megkérdezem valakitől, hogy nem látta, nem tudom megmondani: "Nem láttad a....tudod...Mit? A.....Mit? Tudod karika van rajta, és felvannak rá füzve a ....)

A fáradság 4 esetben mérséklődik: ha megiszok egy erős teát, történelemmel foglalkozom, földrajzzal foglalkozom, futok.

Utoljára 6 nappal ezelőtt aludtam 3 óránál többet egyben....

Ma 2 helyre mentem segíteni töriben össz 3 órát, mivel tudom, hogy katasztrofálisan állnak anyagilag csak néhány pogácsát fogadtam el fizetségképpen.

Soha senkit nem akarok megbántani, de lehet, hogy néha túl fárasztó vagyok, túl viccelek dolgokat.

Lehet, hogy néhány emberrel vitába keveredek, de pl itt van Tibor, vele nem egyszer vitatkoztam, de 3 nappal ezelőtt mikor megnéztem a naplóját gratuláltam, és jobbulást kivántam a térdének!

Néhány emberrel kiválóan megértem itt magam, néhánnyal kevésbé...ez érdekes....

De én mindig azt mondom, hogy ha valaki leír velem kapcsolatban valamit, soha ne használjon negativabb jelzőket mint én vele kapcsolatban.

Ha valakinek tanácsot adok, megpróbálok jó tanácsot adni, ha valaki nem ért egyet vele, adjon ő jobb tanácsot, de ne az legyen a hozzászólás, hogy én negatív vagyok, és ez több soron, adjon az illető jobb tanácsot!

Tudom, hogy makacs vagyok, és nagyon egyéniek a módszereim, de nekem bejönnek, ha valaki nem ért egyet jelezze, és meg lehet vitatni kulturált hangnemben!!!

Ha valaki úgy érzi hogy megbántottam, és nem olyan hangnemben válaszoltam mint amilyenben ő velem kapcsoaltban, elnézést kérek, nem volt szándékos!

Végezetül mindenkinek minden jót kivánok!

Megyek és alszok kb. 3 órát, majd jőn a váltás!

Ha minden jól megy lehet, hogy tudok ma egy jót futni is!

Nagy küzdelemben vagyok az idővel, de már talán javulóban a helyzet, de mindenesetre stabilizálódik!

(Ez nem azért írtam le, hogy bárki is sajnáljon, de talán rávilágít egy-két dologra)

35 hozzászólás

torolt_12 4539 napja
torolt_12 képe

Ha az én orvosomat ismernéd, nagyot változna a véleményed, ebben biztos vagyok. Ő is ajánlotta a Relaxációt, hasonló a Reiki Meditációhoz. Nem kertelt, megmondta, hogy javarészt ez hozhat javulást, a gyógyszer csak egyfajta segédeszköz. Most megtaláltam János Mestert, de itthon is többet kellene gyakorolnom a Meditációt.

RunKa 4539 napja
RunKa képe

Egyébként mi az oka, hogy ennyire keveset alszol? Foglalkoztat valami? Jár az agyad valamin ébrenlét közben? Vagy csak a munka miatt alszol keveset és amúgy meg tudnál?

Ha kialudnád magad, 3 napig :), új erő meg minden?

Tehát nem véletlenül futsz ennyit...jó hogy imádod, de más oka is van.

Időnként örülnék, ha írnál még magadról, hogy vagy !

Vigyázz magadra !

 

basa69 4539 napja
basa69 képe

Szerintem, ha valaki nyilvánossá teszi a blogját azt azért teszi, mert kíváncsi mások véleményére, tanácsaira (a kéretlenekre is). Ha csak a kért tanácsokra lenne kíváncsi, akkor a fórumon kérdezne. Ha csak azt szeretné, hogy elolvassák amit írt, akkor könyvet írna (bár ott is kap kéretlen dolgokat: kritikákat). Nekem minden esetre sokat segített a pozitív gondolkodásról szóló hozzászólásod a run-ka, Bozót, és stojesz hozzászólásával egyetemben. Amit itt leírtál azt csak pozitív gondolkodással lehet kibírni. Nem tudom meddig bírnám napi 5-6 órás alvástól kevesebbel. Vigyázz magadra!

Bozót 4539 napja
Bozót képe

A nyakasság bizonyos határig jó tulajdonság, de könnyű túlzásokba esni. A futóközösség szerintem jó hely ha az ember egy kis nyitottságot akar tanulni. Remélem megtalálod az utad!

Gida 4539 napja
Gida képe

Fontos a pihenés, tényleg jobb erőben lennél és megszünnének a feszültségek !

A jó háziorvos 3-nál több "gyógyszert" nem írhat ki...részvétem ! Anno Mamám vagy 10-féle gyógyszert szedett, bele is halt a mellékhatásokba. Fodrászom rákban halt meg...minden hónapban jártam ugye hozzá és csak fogyott soványodott a kemótól. Felajánlottam neki hogy hozok egy brutál nagy adagú vitamint (Dr. Lenkei szuper erős) hogy felépüljön...mire legközelebb mentem a dobozzal már kint volt az üvegen a gyászhír..sorry  :(

Engemet nem bántottál meg, csak felszerettem volna nyitni a szemed, meg másoknak is segítés képpen.

Tényleg próbálj ki egy nagyobb dózisú vitamint, meg fogsz változni egyhamar energikusabb leszel !!! És nagyon fontos az alvás legalább 6-órát!

Fel a fejjel, és sok sikert !

 

 

stojesz 4539 napja
stojesz képe

Feri, ahogy Neked, úgy mindenkinek megvannak a maga problémái. Próbálj meg felnőni a szerepedhez.

Nincs sok tapasztalatom a futásban (alig másfél éves), szinte mindent, amit tudok, csak a könyvekből és az internetes cikkekből tudok. Vannak itt futók, akik már több évtizedet és több tízezer km-t lefutottak .Elértek olyan teljesítményt, amiről egyelőre én csak álmodom, viszont a céljaim közt szerepel. Vannak alap dolgok, amiket, ha egy kezdő futó megkérdez tőlem, tudok rá válaszolni. De vannak olyan dolgok, amiket tapasztalat nélkül lehetetlen átadni. És néha ledöbbenek, hogy mennyire - elnézést, ha rossz a szó, de ez jött első gondolatként - ostobának nézed ezeket a tapasztalt futókat. Te érzelmekkel veszed fel a harcot az Ő tapasztalataikkal. Ez az én szemszögemből tekintve a fából vaskarika példája.

Lehet, hogy tévedek abban, amit leírtam, de ez a néhány sor az érzésem Veled kapcsolatban.

kipage 4539 napja
kipage képe

Gida, egy rákbeteget hiába tömsz vitaminnal, azzal csak felgyorsítod a daganat növekedését, mert a daganatos sejtek is sejtek, élnek osztódnak, csak épp nincs funkciójuk, vagy olyan funkciót töltenek be (hormont szintetizálnak pl) ami az adott helyen káros, az osztódóképességük viszont sokkal nagyobb is lehet, mint az ép sejteknek. Így ha vitamint adsz egy betegnek, azzal a rákos sejteket is táplálod, nem csak az épeket. Még mielőtt felhoznád a nagy dózisú c vitamint, a c vitamin igaz hogy antioxidáns, de komplett sejteket nem támad meg, csak szabadgyököket.

monique 4539 napja
monique képe

hát elég nehéz lehet úgy futni h csak 3 órákat alszol. biztos nem megoldható a több alvás? valami más kevésbé fontos dolog rovására (most nem a futásra gondolok :)) ). mert ez hosszú távon nem valami jó..

 

amúgy meg a vita szerintem rendben van addig, amíg nem kezdik el a partnerek mindennek elmondani egymást. egy vita akkor jó, ha személytelen marad, tehát kizárólag az információcsere a célja.

 

szóval nekem nincs gondom veled ilyen szempontból, engem nem zavarsz az idő legnagyobb részében. :) (Anitánál leírtam, hogy mi az ami mégis igen, de igazából teljesen lényegtelen, sose tartottam érdemesnek arra, hogy rágódjak rajta, vagy szóljak neked azon túl amit reagáltam már az adott esetekben.)

 

viszont Anita blogját olvasva eltűnődtem, ha komolyan zavarsz valakit (akármilyen okból is legyen az, ez egy személyes, szubjektív dolog a másik fél részéről), akkor azt mennyire érzékeled? mármint nem világos nekem h Anita mennyire egyértelműen közölte veled, hogy ne írjál semmit az edzéseihez. amúgy totál semmi közöm hozzá, csak láttam a múlt héten az utolsó pár konfliktusotokat az edzéseinél és ezért tűnődök, talán félreértettétek egymás válaszait.

Gida 4539 napja
Gida képe

kipage! Lehet igazad van, mondjuk én nem vagyok orvos. De ebben a könyvben http://www.drlenkei.hu/component/page,shop.product_details/flypage,flypage_lenkei/product_id,143/category_id,21/option,com_virtuemart/Itemid,120/ érdekes hogy súlyos betegek is felépültek a vitamin szedése miatt. Névvel ellátott vélemények, igaz történetek vannak benne.

Egy kis érdekesség...

Szent -Györgyi Albert szerint a C-vitaminról...

 

Megfelelő aszkorbinsav-ellátás (aszkorbinsav=C vitamin) nélkül a sejtek nem képesek egymással helyesen rendeződni, és ha összerakásuk nem kielégítő, hosszú idő telik el addig, amíg az okozott kár nyomai eltünnek. Számításaim szerint egy ilyen károsodás helyrehozatala 6 hónapot amely alatt a szervezetet bőségesen el kell látni aszkorbinsavval, naponta legalább 2-8g-mal. (kb én is ennyit szedek be naponta pollen allergiám teljesen megszünt véégre)

"Ahhoz, hogy a sejtgépezet jól működjön, az aszkorbinsavra akkor van szükség, amikor a gépezet felépül. (Ha falat építünk, a malter minden egyes téglához szükséges. Nem lehet úgy felhúzni egy falat, hogy először téglákat rakunk egymásra, azután az egészet leöntjük cementtel.) Tehát nem tanácsos addig várni a vitamin alkalmazásával, amíg beköszönt a betegség, s ekkor megpróbálkozni nagy adagok szedésével, hogy helyrehozzuk azt, amit elmulasztottunk. Szükségünk van a vitamin állandó szedésére."

A bolygón talán ez a legkevésbé mérgező anyag az aszkorbinsav. Gyakorlatilag korlátozás nélkül szedhető. Csak használ, ha emeljük az adagot.

(idézet a könyvböl)

 

A C-vitamin az emlősök májában szintetizálódik, kivéve az embert, a majmokat és a tengeri malacot, akikben nem képződik C-vitamin, ezért azt rendszeresen pótolniuk kell. (www.webdoki.hu, 2005.03.02)

Na ennyi mára...kellene futni, szép idő van ma :)

 

 

 

kipage 4539 napja
kipage képe

 Lenkeit inkább hagyjuk scientológiástól mindenestől :) ő csak egy a sok közül, aki megfelelő kampánnyal kihasítja magának a kis vékony szeletkéjét a gyógyszerpiac tortájából. Szent-Györgyi Albert gondolataival teljesen egyetértek, de sajnos sokan felhasználják a nevét és a bűvös C vitamint mindenre.

sultan albertovics 4539 napja
sultan albertovics képe

Fijjug!

Ezt a vitamin kérdést zárjuk már le nem ide való, olyan borzalmasan reklámize van, így el kellene felejteni, mert ma már a biotech cég általam bojkott alá került, ne kelljen még mást is. Elég ennyi hagyjuk a vitaminokat a francba ott ahol helyük van.

Azért valahogy aludnod is kellene néha.

Anitára ne haragudj, elég ha ő haragszik saját magára. Kicsit nehezebb természet, néha másokat is letolt már.

 

faxau 4539 napja
faxau képe

TÉzÉ: :DDD 

Feri, viszont ha ezután is hozzászólsz bármely edzéséhez, akkor tényleg sorbanállsz a lóf....t. Oké, a te blogodon nem beszélek csúnyán:) Viszont tényleg aludjál, mert felborulsz, mint a ..:)  Lefekvés előtt ne igyál teát! Javasolnék egy kis alkoholt, a szervezeted úgy meglepődne, hogy egyből bealudnál:DD De úgysem fogadod meg :) Igyá' langyos tejet:) ( A sör unicum combó hatásosabb a Te esetedben a fent említett oknál fogva)

torolt_12 4539 napja
torolt_12 képe

Nem ismerem Anitát, de nekem is koppintott már a fejemre akkorát, hogy még most is cseng a fülem tőle...

Gida 4539 napja
Gida képe

Okés szerintem is hagyjuk a vitaminos témát... csak kijöttek a mellékhatások :-DD

faxau! Alkohol minden mennyiségben :-))) ???

faxau 4539 napja
faxau képe

Attól függ, mennyit akarsz aludni..:))))

sultan albertovics 4539 napja
sultan albertovics képe

 Na azért annyira nem súlyos a helyzet, itt nem alkoholisták tombolnak, de valahol merg kell találni a középutat, és ezt nem mások agymosása által, hanem mindenki a tudata alapján.

valamikor nagyon régen egy magyar filmvígjátékban volt egy szlogen:

"Ebből is egy kicsikét, abból is egy kicsikét"

Nálam ez  az mi követendő!

 

 

Czeglédi Ferenc 4539 napja
Czeglédi Ferenc képe

Nos alapesetben este 6-ra megyek dolgozni, éjfélig mindig van mit csinálni, mikor mennyit, majd éjféltől reggel 5-ig ott kell lenni. Ezen időszak alatt alapesetben semmi munka nincs, csak ott kell lenni, egyszer-kétszer körbesétálni stb...

Mire hazaérek ágyba kerülök elalszok reggel 7 óra, elvileg ha 12 óráig alszom, utána felkelés, ebéd, futás, befütés a csodaszép cserépkályhámba, főzés, mosás, takarítás, stb...16.30-kor készülődés, és 17.45-től munka. Ebbe zavart be az elmúlt néhány napba a történelemtanítás, egy 4-es gimis részére, 15 órától, majd onnan munkahely.

Általában úgy dolgozom, hogy 5 nap munka, 5 nap pihenés.

Megpróbálok majd valamit kezdeni az időbeosztással, mert sokszor közbejőn valami ha csak 30 perces dolog is, sokszor borít mindent....

Én jól tudnék aludni, ha nem jőn közbe valami mindig....

Ha futok, akkor a fokozott vérkeringés elviszi a salakanyagokat, és kevésbé vagyok álmos.

Teázni szeretek, nagyon szép szine van, és sokszor felélinkit, és télen nagyon hasznos.

lassukapitany 4539 napja
lassukapitany képe

Én meg most meleg tejet fogok inni mézzel és egy csepp pálinkával... :)) Csak, úgy altatónak. ;D

faxau 4539 napja
faxau képe

Ne vegyél má' mindent komolyan:) Viszont akkó tessék egy kis teaajánló: Tatransky caj:)))) szép színe van. Mondjuk a sörnek is:)) Meg a somlói juhfarknak..Viszont igyál tokajit.:) Annak is szép a színe....

Kapitány: kemény vagy, pálinkás tej!! Tatár vagy?:) Csak nincs otthon ló, és így nem tudtok kumiszt csinálni:))))))

Czeglédi Ferenc 4539 napja
Czeglédi Ferenc képe

Én meg lefekszem aludni, mert már jójózik a szemem a monitortól, és a mesterséges fénytől....

lassukapitany 4539 napja
lassukapitany képe

Ló az nincs, csak egy herélt kani kutya...asszem abból nem lehet kumiszt csinálni. :DD Tényleg, a sörnek is szép színe van...milyen jó az is elalvásra. Amikor én még kissrác voltam..ja nem, kondipor gyártó kisiparos, akkor zsákpakolás után, estére milyen jól is esett az altató gyanánt. :) Ajánlom! :)

faxau 4538 napja
faxau képe

:DDDDDDDDD

RunKa 4538 napja
RunKa képe

alkoholisták ha összegyülnek :)

Feco, ez azért jó nem , 5 meló, 5 pihi, nem olyan gázos.

Czeglédi Ferenc 4538 napja
Czeglédi Ferenc képe

Run-ka kedves az 5 nap már elég húzos szokott lenni...

mateve 4538 napja
mateve képe

Engem már egy nap éjszakázás is kiüt több napra...Hozzám képest nagyon erős vagy!!! És igenis teázz csak: szerintem is az egyik legjobb innivaló. Az alvás viszont kell... A lehetőségekhez képest a legjobbakat kívánom neked.

Czeglédi Ferenc 4538 napja
Czeglédi Ferenc képe

Köszönöm szépen Edit!

Czeglédi Ferenc 4538 napja
Czeglédi Ferenc képe

Sikerült!!!!!!!!!!

Lásd a mai szellemi sportot ma délután 20 perc múlva....

Nagyon-nagyon nagy súly, és tehertől szabadultam meg.

Bozót 4538 napja
Bozót képe

Jaj, én is a Tatransky Caj-t akartam mondani =)    De ha valóban tea, akkor a rooibos a kedvencem, nem az ilyen-olyan ízesített hanem a natúr.Kommerszből meg az English Breakfast :)

Czeglédi Ferenc 4538 napja
Czeglédi Ferenc képe

Earl Grey, vagy Lipton Epres

faxau 4536 napja
faxau képe

Boldog születésnapot!!

Czeglédi Ferenc 4536 napja
Czeglédi Ferenc képe

Nagyon szépen köszönöm!

Molnartomasz 4536 napja
Molnartomasz képe

Jo egeszseget Feri Baratom!

A sulyos fardtsag tunete a kialvatlansagnak,

de ugyanugy tunete a ketfajta verszegenysegnek, 1. a vashianyos-, a 2. B12 vitamin- hianyos verszegenysegnek.

De nem akarom ismet megnyitni a vitamin-temat, csak jokivansagaimat akarom kifejezni!!!

Czeglédi Ferenc 4536 napja
Czeglédi Ferenc képe

Nagyon szépen köszönöm!

BladesOrsi 4513 napja
BladesOrsi képe

Ó, te szegény, nagyon sajnálom Anyudat.. :(  Édesanyám 5 éve halt meg rákban, akkor 14 voltam, nekem is hirtelen minden a nyakamba szakadt, azt se tudtam hol vagyok..teljesen megértelek és átérzem a helyzetet. :(

Czeglédi Ferenc 4513 napja
Czeglédi Ferenc képe

Köszönöm szépen Orsi!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2016-11 hó (1 bejegyzés)
2015-08 hó (1 bejegyzés)
2014-03 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-03 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2013-01 hó (2 bejegyzés)
2012-11 hó (2 bejegyzés)
2012-09 hó (2 bejegyzés)
2012-08 hó (2 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (3 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (2 bejegyzés)
2011-11 hó (1 bejegyzés)
2011-10 hó (2 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (3 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-12 hó (11 bejegyzés)