Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 123 628 km-t sportoltatok
Futóhelyek
Ki mit hallgat?
Knight | 2011-01-08 16:38:39 | 9 hozzászólás
Sziasztok. A legtöbb futó hallgat valamilyen zenét futása közben .Engem az érdekelne,hogy ki mit hallgat? Szerintetek hozzá tesz e a "zene" a jobb teljesítményetekhez?

9 hozzászólás

monique 4877 napja
monique képe

háát, én nem szoktam. pedig lehet h tök jó lenne:)

axaxaxasz mlö 4877 napja
axaxaxasz mlö képe

Eddig soha semmit nem hallgattam futás közben, de mivel a holnapi hosszúfutást az olvadás miatt kénytelen vagyok a parkban körözve csinálni, ezért ma feltöltök az mp3-lejátszómra egy hangoskönyvet.

don amigo 4877 napja
don amigo képe

Én mindig hallgatok valamit futás közben.

Ltj Bukem,Nick Warren,JustFm mixeket.

Knight 4877 napja
Knight képe

Azon már én is gondolkodtam,hogy egy hangoskönyv nem lehet rossz egy hosszú futásnál.Van aki rap-et,van aki lassut hallgat.Én magamon azt érzem,hogy jobban ki tudom tolni az állóképesség határait.

Szerintem monerd,próbáld ki.

ORBEA ORCA 4877 napja
ORBEA ORCA képe

Én sosem hallgatok semmit sem bringa,sem futás közben.Elvonja a figyelmet,és nagyon hamar lehet egy szerencsétlen,egyébként elkerülhető baleset,Egyébként is zavarna a Walkan a fülemben főleg futásnál izzadva.

A teremben súlyzós edzés közben megy a zene,de ott sem figyelek mi szól sosem,csak a súlyokra,és magamra figyelek.

Tehát a teljesítményhez annyi köze van,hogy rontja,merrt dekoncentrált leszel.Persze ez magánvélemény,de mondjuk a touron dem szól Metallica lelkesítően a csapatrádióban amikor épp nem "híreket mondanak be",vagy taktikai utasítást:mennyééé!!!Miközben dögrováson vagy leszakadófélben...:-)

Zenét otthon kell hallgatni megfelelő környezetben/feng sui/,ellazulva,kikapcsolódásképpen természetesen örök vesszőparipám ismét előveszem:egy -két pohárka tüzes vörösborral...:-)

Vagy buliban,koncerten szintén,mert akkor ki tudsz kapcsolódni a napi taposókerékből,az edzést is el kell feledni néha.

Magánvélemény.csak kérdésed miatt írtam,de mindenkit lebeszélnék a közutakon a zenehallgatásról,kevesebb baleset lenne autóval is,vagy minimum bevezetnék egy max.hangerőkorlátot,és átlépését keményen büntetném-

Egyébként én otthon leginkább Jazz-t,akusztikus zenéket,és a régi klasszikusokat,Dire Strait,Clapton,Al di Meola,és társait,a még igazi zenéket hallgatom speciális nagytorzítású együtemű triódás végfokon,B&W hangfalakkal.Ez a másik hobbim.

Bowers&Wilkis nautilus802/3

 

DP 811 Együtemű végfok

Bozót 4877 napja
Bozót képe

Jajj, ez egy nagyon szakállas és egyben általában vitába torkolló téma :)  Vannak az überhardcore zenével sosem sportolók, vannak az mp3 és a legújabb kütyü és ruhakollekció nélkül a lakásból ki sem lépő sportcicák és vannak aztán zenével kocogó átlagemberek és azok is akik egyszerűen nem kedvelik a "zajt" sport közben. Egy ilyen kérdésen általában ezek a táborok virtuálisan egymásnak esnek :P

Részemről, terepen, erdőben nem hallgatok zenét, elvből sem. Forgalmas úton, netán sötétben szintén nem találom jó ötletnek, max néha fél füllel és nem hangosan.  Uncsibb kocogásokon és egy-egy tempófutásnál/bringázásnál szoktam a mobilomon rádiót hallgatni (félfüllel)  Hangoskönyvre gondoltam már, de még nem próbáltam ki.

Mike01 4877 napja
Mike01 képe

Igen, errol mar nagyon sokat lehetett olvasni, tobb forumon. Sok helyen szinte egymast tapostak, hogy melyik zene a jobb, vagy mi a jobb, zene vagy a csend. De meg tudosok is keszitettek csodatanulmanyokat.

A lenyeg: ez ugyis teljesen egyeni: ha eppen van kedved akkor hallgatsz valamit, ha nincs kedved, zavar akkor nem. Errol meg egy szavazast is teljesen hasztalan csinalni.

A hangerore viszont figyelj mindig, mert a kulso hangokat nem szabad figyelmen kivul hagyni, meg egy korpalyan sem.

Andrásx2s 4877 napja
Andrásx2s képe

Nálam is elég változó, hogy mit hallgatok. Általában szól valami a fülemen, de néha zavar, ha figyelek a ritmusra. Az tuti, hogy magányos farkasként fogyasztom a kilómétereket és eléggé unom magam.

A gyomrom csak rock, v. heavy metalt tud lenyelni.

MungDaal 4876 napja
MungDaal képe

Egy rövid szösszenet mielőtt hozzászólnék. :)

No igen, hallottam már ÉLŐ szimfonikus zenét, ÉLŐ népzenét, és egyszer, még a hordozható CD lejátszós korszakomban, (nem ma kezdtem) egy Orbeához hasonló audiofil barátomat megkértem, hogy csináljon nekem mp3-at a kedvenc Apocaliptica cédémből. Amit kaptam ... Beültetett a "középszintű" stúdiójába, és meghallgatta velem az albumot. Én meg a rögtönzött koncert végén csak álltam kezembe a CD-vel és néztem, bazz ez mind-mind rajta van ezen a korongon??? :))) Majd közölte velem, hogy ilyet mp3-al, tuti soha nem fogok többet hallani út közben.
Ennek vagy 8 éve ...

Ennek ellenére!
Én nagyon sokat hallgatok zenét út közben. Ha nincs társ, a terep és az idő is csapnivaló, de kell a kili, akkor nagyon jó társ!
Vatta szerű ködben, beragadva a nyomorult kis falu két vége közé, nekem sokat jelent.
Az ilyen edzéseknél, egy bizonyos edzésintenzitás mellett (alapozgatás) segít. A komolyabb, értelmesebb (terep), vagy nyári, tavaszi, őszi edzésekre eszembe se jut zenét vinni.

Mit hallgatok? Ez végképp elmeállapot kérdése. Jevgenyij Jeszenyintől a Nightwishig, a Funtineli Boszorkánytól a Quo Vadisig minden játszik.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (1 bejegyzés)
2010-12 hó (1 bejegyzés)