Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 907 613 km-t sportoltatok
VNC 2013

Kullancs csipés!

levytee | 2012-06-11 20:02:39 | 10 hozzászólás

Nem vagyok nagy blogozó, de gondoltam leírom a kullancscsípésem történetét.

 

2012.05.31-i edzésem alkalmával elhagytam az erdei utat. Mindig próbálkozom új útvonalakkal és van, hogy ez bekényszerít az erdő sűrűjébe. Na most eléggé be kellett mennem, kb. 1 kilit nyomtam le a sűrűben. Már tudtam erre többet nem jövök, de ha már elindultam ezen az ’ úton ’ végig megyek rajta. Mikor hazaértem a jobb combomon belül kidörzsölés szerű nyomok voltak. Kicsit furcsálltam, mert a nadrág széle nem oda esett, sőt az a nadrág nem szokott bántani.

2012.06.01.-én a jobb combomon a dörzsölés szerű, mára már nagy hevennyé duzzadt, meleg piros nagy folttá nőtt. Valami megcsípett. Bekentem rázókenőccsel.

2012.06.02- án a jobb dérhajlatomban is látok valami csípésszerű dolgot, de ez inkább szúnyogcsípésnek vélek.

2012.06.03-én a térdhajlatban is megnőtt és belobbant a csípés. A combon belül már nem olyan heveny, de nem szép. Inkább már úgy fest minta rávertek volna egyet, közepén egy kicsit kezd más színben játszani.

2012.06.03- án Irány a Klinikai ügyelet. Hát belgyógyász ügyeletes azt mondta szerinte valami fertőzőt szúnyog lehetet. Kenjem fertőtlenítőszerrel, és menjek szakorvoshoz.

2012.06.06-án voltam futni és a bal lábamon is lett folt. eleinte nem volt durva.

2012.06.11-én Olvastam a Lyme-kór okozta betegségről. Kicsit megijedtem, mert az én tüneteim is ilyenek, sőt az utolsó folt is belobbant. Elmentem a város bőrgyógyászatra dr. XY nézet meg. hát gyerekek, ez le sem bagózta, hogy akár le is bénulhatok. Én illedelmes ember vagyok, köszöntem elmondtam mik a tünetek. Ránézett, szinte csak rá sandított, majd utasította az asszisztenst, hogy gyorsan lámpázzon meg a Biotronnal, az egyik tanulónak, meg hogy kenje be. Kérdeztem, hogy lehet Lyme-kór, hát úgy nézett rám mintha az eper árát kérdeztem volna meg. Közölte egy hónap múlva kellene vért venni abból meg lehet állapítani. Kérdem, hogy akkor miben maradjunk, megint 'úgy néz rám' és közli majd jelentkezzem, ha újabb folt lenne. Viszlát!

2012.06.11-én Magánrendelés. Egyből antibiotikumot írtak fel, és azt mondták, hogy vetessek le vért, mert 2hét után már meglehet mondani az eredményt. Nem értette a doki, hogy a dokinő miért nem kezdte el az antibiotikummal a kezelést, mire vár a bénulásos tünetekkor már nagyon nehéz lesz kezelni. Persze azt is mondta, hogy csak úgy nyakra-főre nem lehet az antit szedni, de prevenciós adagolással sokat tehetünk egy nagyon rossz szövődmény megelőzéseként. Mondta, hogy a vérvételre jelentkezzem holnap, mindenféleképpen ragaszkodjak hozzá.

Most itt járok. Olvastam, bár a magán doki is mondta, hogy Monspart Sarolta karrierjét is a fertőzött kullancs vágta ketté (tudom nem Lyme-kór).

 Kicsit 'félek', pedig nem vagyok félős ember. Szeretnék továbbra is úgy futni, hogy nem foglalkozok az egész kullancs témával, ahogy több éven keresztül tehettem eddig, de valami azért kicsit mégis megváltozott bennem...

2012.06.25 Megvolt a vérminta levétele. Eredmény 3 hét múlva várható. 

2012.07.16 Az első eredménye a Borrelia tesztnek: pozitív. Ismételt vizsgálatra majd csak júli 31.-én tudok jelentkezni a dokinál, mert szabin van addig. Elkezdtem 20 napig szedni ismét a magán doki ismerősöm utasítása alapján a Doxycyclin 100AP-t

2012.07.31 A városiba majd szeptember 11-re adtak időpontot, hogy akkor majd leveszik a vért ismét. Onnan megint 3 hét. Csúcs!

2013. január - Még mindig mennem kell vérmintát leadni, 2  Doxycyclin kúrán vagyok túl. Tüneteim nincsenek. 

2013- február 21 Vérvétel.

2013-április csökkenő borellia eredmény.... na ez mit takar? 

2014.november 04: Azt hittem ezt a blogot lezártnak tekinthetem. De lehet mégsem? Tavasz óta fáj a jobb térdem, röntgen semmi elváltozást se kopást nem mutatott ki. Gondoltam megerőltettem. Pihentettem, szedtem DONA-t, majd Scitek-es cuccokat. Egész évben hol jobban fájt, hol kevésbé, sőt volt, hogy egyáltalán nem. És volt, hogy amikor pihentettem már egy hete, akkor fájt a legjobban. Pár napja egy hosszabb futás eredményeként a bal térdem is elkezdte ugyanezt. Tiszta jó ez a sztereo. Ez már sok, nem lehet ez még mindig a Borrelia? Örület! Na most megyek szakrendelésre, bőrgyógyó és reumatológia. Persze a cipő és a futótechnika szerintem rendben van, mert cipőkét is cseréltem azóta és figyelek arra, hogy a talpélre érkezzem, ne sarokra.  

2014.11.06 Levették a vért, eredmény november 27 körül.

 

 

 

foly. köv.