Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 910 770 km-t sportoltatok
Futás minden műszak mellett

Vajon hova tűnt a záróbusz??

Tündüs | 2013-04-27 01:41:39 | 13 hozzászólás

 

 

04

 

 

 

Kedves és (bal)szerencsés utódom! (Elizabeth Kostova tiszteletére)

 

Jéghideg a kezed, de a pillanat fontosságát átérzem.

Bárhol sejtelmes gondolatokat vetne fel ha két nő kézen fogva állna az utca forgatagában, de itt most ennek és mindennek jelentősége van.

 

Ne gondold, hogy ez valamiféle hősi cselekedet részemről, én csak védekezem a magam hülyesége ellen. Erősen hajaz ez a versenyelrendezés az őszihez, nem szeretnék egy újabb sérülésbe belefutni . Egy lassú maraton után alig gyorsítva egy számomra gyors felessel vágtam magam taccsra, most bebiztosítom magam. Te vagy  a biztostűm, bár ebből már egy rakásra való van itthon és minden táskában és autós zsebben.

 

Pár perc és ránk számolnak.

Rád először, rám tizedszer.

Azt hiszik fejben tartom, pedig csak tegnap este számoltam utána, aki ismer az tudja, hogy csak 3-ig ismerem a számokat, meg a 42-t ami szép kerek  és az élet értelme a Galaxisban.

 

Kedves és (bal)szerencsés utódom!

 

Igen az utódom vagy, mert érzem, hogy az elkövetkező pár órában nem lesz megállás és ezentúl csak ezt az érzést keresed majd egész életedben, mint ahogy én és a többiek is.

 

Visszaszámolunk, de hosszú percek kellenek mire mi is elindulhatunk. A tömegben rengeteg szeretett futótárs, mind-mind megküzd ma magával. Te is. Runkáért aggódok még picit aki fájós lábbal, de jön mögöttünk rendületlenül.

Én meg Veled, küzdök, már ez első métereken szólok, ne siess, hadd menjenek!

Én nem küzdök, nekem ez most bulifoooooos futás lesz és remélem lesznek segítőim, ahogy ígérték.

 

 A rekortán állapota gyalázatos, miért nem rítok valamelyik politikus vállán, hogy tegyék már rendbe???

Ez a kanyargás a szigeten tavaly nem volt benne, de az utolsó kanyarnál meglepi vár Rád, ezért érdemes kanyarogni.

 

Nem lepődök meg, elárulom, még a Velencei tónál megbeszéltük, azt is hogy titokban tartjuk, nem lehet most tempót menni 12 órás előtt….csak úgy kocorászik velünk egyet, hogy elüssük az időt, féken tatrsunk, de látom nekem kell húznom mindkét kantárt, mert becsúszik néha a 6:30, de te csak nyugtatsz, hogy Tündüs, de megy ez!!! Jaj,de hátra van a nehezebb 2/3.

 

31

 

A rajt előtt elbaltáztuk a kisdolgot, és a rajtodat nem akartam rommá verni, ezért kiálltunk a sorból, 7 kiliig viszem magammal, de ott meglátva  a kék dobozokat, bezárkóznék, de nincs zár, ha valaki  rám nyit, egész Budapest rajtam fog röhögni.  A híd előtt érlek utol benneteket, de legalább nyugodt vagyok, hogy nem hagytalak egyedül. Érdemes volt rohannom, mert ez az első szurkolói pontunk, kivételesen bal kéz felől, de hát nem lehet mindig minden aggódó pillanatban tudni melyik kezük a bal és a jobb, vagy tényleg csak olyan gyorsak voltunk,hogy  nem értek már át az út másik oldalára???

 

30

 

Kedves és (bal)szerencsés utódom, ma a kereplő Neked és kizárólag Neked szól.

Ezt nem lehet elfelejteni, folyton vágyni fogsz ezekre a hangokra. Maratonfüred után azt üzentem a szurkolóimnak, soha Ne hagyják abba, mert ott nekem nem volt senkim (persze Csabi nem senki, de ő fut is, társ is, az mááás), de visszakaptam mindazt amit a budapesti versenyeken  a többi futónak adnak.

(azért megérdemelt volna egy egész alakos vágást a futanet videón, nem csak a kereplőt szűkre szabva…)

De azt teljesen elkeseredve mesélték, hogy  a szigeten várva bennünket hangosan bíztattak három csajt , látszott, hogy már nagyon fáradtak, kiabálták nekik, hogy    hajrá már nem sok van hátra. Erre az egyik csaj beszólt, hogy könnyű azt mondani.

Drága csajok, a szurkolás nem szórólap, bár megoldható egy nyakba akasztott táblával, hogy jelezzétek, köszönitek szépen nem kértek belőle. De, ha ennyire nem bírod a szurkolást ne menj versenyre, az , hogy nem készültél fel rendesen a távra, vagy elszúrtál valamit,  nem a szurkolók hibája.

Snecike is megjegyezte, hogy még mindig mennyire feldobja ez az egész, pedig nem kispályás, mit neki sz@ros 21 kili???

Forgi, Nell, Zenóka! Remélem besavanyodott futólibákra nem pazaroltátok a hangotokat, fantasztikusak voltatok!

Csak az volt eszembe, MÉG, MÉG, hangosabban!!! Nem érdekel, ha berekedtek, ha széné égtek, ha felmegy  a vérnyomásotok,  a cukrotok, de most üvöltsétek Brielnek, hogy HAJRÁ!

Nekem , mint Miss Türkizkék Kendőnek, kellett féltáv, mire belerázódtam, hogy  a hajrá SUHANJ nekem szól, nem győztem a hordónyi könnyeimet visszatuszkolni.

 

Nos, milyen érzés rácsodálkozni a világra: -Nem én vagyok az utolsó. … hangzik el az első fordító után.

Megszekálom ha fel akar üli a buszra akkor vissza kell fordulnia, mert a büdös életbe nem ér utol bennünket, itt is még az ellenkező irányba halad:

 

15

 

 

 

 

 

16 után kezdek aggódni, látom, hogy fáradsz, de tudom ez teljesen normális. A szurkolóknak még mosolyogsz, de már beszélsz róla.. Kell ez a  kis holtpont, hogy utólag ne tűnjön túl egyszerűnek, bár el fog mosódni az emlékeidben. Aki tisztességesen felkészül, az a jutalmát le is fogja aratni.

 

Lassan egy hét távlatából , már nem tudok részleteket felidézni, de nem is kell. Voltak küzdős és szép pillantok, de remélem holnap reggel is büszkén ébredsz, félmaratonista lettél!!!

A befutónál be is mondják, a videón örök emlékként ott van….

 

befutó

 

 

26

 

Azt nem tudom melyik frissítőponton osztották  a drogot, ami elvarázsolt Téged.

Olyan voltál, mint aki rácsodálkozik a világra, hogy az szép!!!

-Azt

hiszem

én

most

hazamegyek.

 

Nevettelek, elbúcsúztunk, én még egy utolsó kép erejéig próbáltam összeterelni az ismerősöket (ehh, de sokan lemaradtak), aztán elbúcsúztunk mi is.

 

29

 

Mindenkinek köszönöm, aki részese volt Briel első félmaratonjának.

 

Ui.: de vajon hova  a francba tűnt a záróbusz?????

 

Írjuk a történelmet

Tündüs | 2013-04-17 19:37:55 | 12 hozzászólás

Garminkát csatolom  a karomra,  leszaladok a lépcsőn, az utcán MZ/X jelentkezésére várok, közben ugri-bugri bemelegítést végzek a fehér téglás százéves házak közt. Kicsit foghíjasak ugyan de ez ma már történelem, 1944. április 13-én 11:30-kor történt bombázás miatt, amit a repülőgépgyár megsemmisítésére indítottak, 12 percig tartott s 300 halottja volt.

Az ország első ipari parkjában élek, bármerre indulok a múlt visszaköszön.

 

01

 

A sarki boltosnak odaintek, két kanyar után  szembetalálom magam a stadionnal

 

02

 

Sokszor  kezdem  a hosszú futásaimat együtt  a focistákkal és egyedül fejezem be, mert nekem még van egy köröm, de ők már nincsenek a pályán. Még mindig az a véleményem meg se érdemlik ezt a szép stadiont…

 

Ma az állatkert körömet futom, búcsúzóul.

Nem, nem megyek sehova, de írjuk  a történelmet.

 

Végre épül egy tisztességes kézilabdacsarnok. VÉGRE!!! Megérdemlik lányaink, nem is értettem annak idején miért  a futballstadionba dobnak ennyi pénzt, de a politika ezen pénztárcájába nem látok bele.

 

Elérem az állatkert sarkát, már megkezdték a fakivágásokat, sajnos az ütött kopott kempingért olyan sokat kért  a tulajdonos, hogy  a város nem ment bele az üzletbe , így jó ideig még balról dzsungelt látok,  de majd elfordítom a fejem.

 

04

 

Jobbról az állatkert bejárata szemnek is tetszetősebb látvány, látogatók ebben a korai időpontban még nincsenek, de a  bácsi aki az utcát sepri tavasztól őszig , már ismerősként köszönt.

 

05

 

Megérkezem az iparcsatornához. Friss levegő, madárcsicsergés, kacsák, gémek, víz-illat.

1926-ra fejezték be az építését, az ágyúgyár megemelkedett vízszükségleteinek biztosítására épült mesterséges csatorna a Mosoni-Dunából. Anno kicsi uszályokkal be tudtak ide jönni, de kipróbálták itt a kétéltű tankokat is.

Ma már csónakkal sem mer senki átevezni rajta.

 

08

 

A bejáratot hamarosan egy zsilip biztosítja, ezért nem lesz szükség a töltésre.

A kézilabdacsarnokot viszont több irányból lehet majd megközelíteni, így lebontják és helyette aszfaltos út épül.

 

Lebontják …… az én töltésemet, az én történelmemet.

 

07

 

Ezért jöttem most ki két búcsúkörre, hogy maradjon még tavaszi emlékem a zöldellő fűről.

 

06

 

Még roppanjon lábam alatt  a kavics, köszöntsük újra egymást a kutyás sétálókkal.

 

09

 

Vetek még  egy pillantást a tetejéről az ágyúgyár műemlék kerítésén át , na nem az ágyúgyárra, hanem  a helyét elfoglaló üzemekre. Az ágyúgyárból is csak a nagy kőgolyós kerítés maradt meg emlékbe.

 

10

 

Az én történelmem itt kezdődött, na nem a futás, azt nem bírtam két villanypózna közt sem, a gyaloglás, 20, 30, 45 perc, tempósan.  Két maraton után már ez is csak történelem , de sosem feledem……

 

Ki tudja mikor jövök erre legközelebb, mert garminka most nagy szabadságot ad.

Nem tudom legközelebb a munkagépektől bejutok-e.

De remélem a szervizút földes marad és télen 20 centis hóban lesz helyem a mérgezett egér futásokhoz.

Örömmel üdvözlöm az újat de sosem feledem a régit, mert írjuk a történelmet mi is…….

 

 

 

2014-08 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (2 bejegyzés)
2013-03 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (3 bejegyzés)
2011-11 hó (2 bejegyzés)
2011-10 hó (2 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (2 bejegyzés)
2011-07 hó (3 bejegyzés)
2010-12 hó (3 bejegyzés)
2010-11 hó (6 bejegyzés)
2010-10 hó (2 bejegyzés)