Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 660 538 km-t sportoltatok
Futás minden műszak mellett

Oroszlányi beavatás

Tündüs | 2012-06-08 10:39:53 | 15 hozzászólás

Nem is értem, hogy tudnak néhányan arról panaszkodni, hogy netfüggők lettek.

Én ha  az emiljeimen kívül minden kedves ismerősöm edzésnaplójába be tudok nézni már jó napot zárok. Ezért késtem ezzel  a bloggal.

 

Briel nagy kedvenc nálam, anno együtt kezdtünk életmódot váltani, de talizni csak a tavalyi vivicitta előtt tudtunk, és az első félmaratonomra ugyan kijött szurkolni, de azt a 2 másodperces integetést nem nevezhetem találkozásnak, még ha örök emlékem is.

Neki ez volt az első TT-je, a helyet úgy válaszottuk, hogy a városaink közé essen. Kicsit mosolyogtam ugyan, hogy miért pont velem akar jönni, hiszen én el fogok tévedni, de nem mondtam nemet, ezt a bulit nem lehet kihagyni.

A 20-s oroszlányi távot választotta, bébitáv, mondanák a nagyok, de neki első túrának, nekem pedig első igazán figyelős túrának jó lesz.

 

Oroszlány? Amely nevét és címerállatát a legenda szerint az egykori várát őrző két kőoroszlánról kapta…ki hitte volna.

 

8-ra beszéljük meg az indulást, időben oda is érünk, csak én bénázok, mert  a Fő tért nem tudom beírni  a gps-be, másik utcát választok, odaérkezés után a kiözönlő túrázókat kérdezgetem merre találom a sportcsarnokot, ketten kétfelé irányítanak, a forgolódástól  a gps lefagy. Végül egy barátságos hölgy rendesen útbaigazít, elmondja gyalog merről jött….. csak azt felejti el én autóval vagyok,  az utcába behajtani tilos és a víztoronytól sem tudnék kocsival a sportcsarnokba a csapáson eljutni. Az első pontőröktől kérek újra útbaigazítást, lesétálok, egye fene az autó jó helyen van………

 

Az indulóknak volt startpálinka, vagyis annak néztem de mivel vezettünk esélytelen volt a kóstoló.

Első EP a víztoronynál volt, nahh innét jöttem……a kocsinál cipőt cserélek, szemetel az eső, kicsit megijeszt bennünket, de szerencsére abbahagyja.

 

4 km –nél érjük el a majki remeteséget, sajnos nem merem rábeszélni Gabit, hogy menjünk be, nem tudom mennyi időt  venne el, de jó lenne egyszer a családdal visszamenni ide.

 

Majk-

 

Itt az  EP  találkozom azzal a kutyával amiért szívesen lecserélném  a macskamániámat, a feje  a köldököm magasságában, igazán imponáló jelenség, ha egyszer kutyám lesz csak ilyet választok, de ahhoz minimum egy kertes ház dukálna.

..és mint futótól nem tudom említés nélkül hagyni, a két kutya jólneveltségből kitűnőre vizsgázik! A kicsi sajnos lemaradt  a képekről.

 

04

 

Elhaladunk egy felújított vizimalom mellett, vadregényes tájon

 

10

 

Kiérünk egy murvás útra ami később nehezen járható homokos lesz (a  futók nagy bánatára), ez a rész annak ellenére, hogy teljesen sík nagyon szép volt, a környező dombokkal és az utat szegélyező vad sziklakerttel.

 

11

 

 

13

 

Várgesztesnél kezdjük az emelkedést, kiérve  a faluból megismerem, hogy tavaly jártam itt (ritka pillanat.) Brielt is felsétáltatom a Mária kegyhelyig  a lépcsőkön, de  a siratófalra nem emlékszem (megmásznunk nem kell)

 

19

 

20

 

Tavaly itt imádkoztam, most úgy tűnik az ima meghallgatásra talált, szépen rendeződnek húgoméknál a dolgok, csak győzzük kivárni türelemmel……….

 

A gesztesi várból nem lesz kedvenc, szálloda működik benne stb, a kilátóért fizetni kell, nem mintha belehalnék a 250 Ft-ba, de nekem ez már műanyag ízű.

 

25

 

 

26

 

A várból levezető nyaktörő macskakő minden bringás álma…volt aki bevállalta.

 

27

 

Itt jött el  a baki ideje…egész eddig be nem állt a szánk, még az itinert is közösen olvassuk, most rápillantok  a térképre, de nem veszem észre, hogy nem kellene visszamennünk a faluba, az elágazásnál tanakodunk vajon merre??

Talán figyelni kellene hölgyeim nem pletyózni!!!!!!!!! Indulás az emelkedőn vissza!! A kék-sárga jelzésig.

 

Itt volt az itiner legviccesebb mondata:

 

„ útközben valahol az ellenőrző szöveget felírjuk”

 

DE hol találjuk??? Fán?? Kerítésen??? Padon?????

 

Az egész sárga útvonalat nyaktekergetéssel járjuk végig.

 

És egy kerítésen ráakadunk:  MUFF MUFFIN MUFLON

 

32

 

A jelzések, szalagozások királyul a helyükön vannak, itt nem lehet eltévedni, az itiner egyértelmű, mindenkinek ajánlom ezt a túrát,  azoknak is akik még csak barátkoznak a TT-kel.

 

31

 

A remeteséghez érünk vissza,

 

36

 

37

 

 innét erdei ösvény visz a város széléig, mi nem merjük levágni az utcákat, hátha hosszabb táv túrázóit látjuk és van még EP-jük, itiner szerint megyünk, de 4: 43-re célban vagyunk. Briel kütyüje 22,4-t mér a hivatalos 18,9 helyett….

 

Tisztességes helyeken kézfogással és gratulációval adják át az oklevelet, itt is, Briel rácsodálkozik és látom, hogy csillog  a szeme.

 

Jóízűen megesszük  a virslit, elsétálunk a kocsiig, (újra víztornyos mászás), Gabi megkapja  a mogyorót, (kíváncsi vagyok sikerült-e megtörni), még visszakísérem, úgy tűnik nem ez a város legnyugisabb helye, a szoborcsoporthoz már visszaérkeztek a hajléktalanok, nem akarom, hogy egyedül sétálgasson köztük.

 

Hazainduláskor újra el-elered az eső.

Nem győztem emlegetni, hogy a héten minden tartalékomat kimerítettem, az  a csipet túra elég volt ahhoz, hogy Kisbéren ki kelljen szállnom a autóból, mert többször lezuhant  a fejem vezetés közben, féltem, hogy elalszom. Sétáltam picit, letekertem az összes ablakot, betettem egy Ghymes cd-t és arra vonyítva próbáltam összevakarni magam. Itthon ebéd+kávé és fél 6-ig aludtam.

 

Köszönjük a szervezőknek a gondos útbaigazításokat, a szervezést, nagyon jól éreztük magunkat!

 

42

 

ALBUM

 

 

 

2014-08 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (2 bejegyzés)
2013-03 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (3 bejegyzés)
2011-11 hó (2 bejegyzés)
2011-10 hó (2 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (2 bejegyzés)
2011-07 hó (3 bejegyzés)
2010-12 hó (3 bejegyzés)
2010-11 hó (6 bejegyzés)
2010-10 hó (2 bejegyzés)