Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 005 029 km-t sportoltatok
Briel blogol

Éljen a város!

Briel | 2011-04-10 21:30:06 | 19 hozzászólás

Első versenyem – csak végigérjek és azért ne legyen nagyon gáz az idő, és azért legalább páran mögöttem is fussanak. Ezek volta a gondolatok előtte.

 

Persze pár héttel korábban már nagy frász volt, részben annak köszönhetően, hogy mindenféle okból kifolyólag volt egy időszak, amikor ha a heti egy edzés összejött, az jó volt, esett benne két hetes szünet is, és hát nagyon lassúnak éreztem magam.

 

Akkor azonban Potther fölajánlotta, hogy ír nekem a maradék 5 hétre edzéstervet, szerinte ugyanis csak az a gond, hogy gyorsulnom kell. 7:22 7:25 perc/km körüli tempót futottam akkoriban, úgyhogy boldogan elfogadtam a segítséget.

 

Találkozás a Futériásokkal ma délben: nagyon jó, hogy megismerhettem azokat, akiket korábban még nem láttam, és újra találkoztam azokkal, akikkel már futottunk a Szigeten.

 

Móni: vidám, mosolygós mint mindig, az én önzetlen futótársam, Tündüs: végre személyesen is, annyi sok levélváltás után – eszméletlen vékony, kedves, olyan, mintha ezer éve ismerném, az ő aranyembere: a teljesített táv után már nyugodtan, kiegyensúlyozottan, Zénóka: szemtelenül fiatalnak néz ki (vagy az is?), és még sokkal jóképűbb, mint a fotóján, Sneci: kedves, nyugodt, bájos, semmi gondot nem okozott a beszélgetés, Pátyalsó és Mjoci a villámlábú fiúk, Zoli külön nyugtató szavai, felkészítés a felüljáró emelkedőjére, Tzh vicces, próbált komor nézést produkálni – nem sikerült! J, -e-: már régi ismerősként üdvözölt, Eperszem, csak egy fél percre találkoztunk, tényleg Pöttöm!, Forgi: csupa mosoly, jó kedv, meg nem mondanám, hogy izgul, és hát Runka, a mindenkit bíztató, velünk izguló, mosolygós, a társaság lelke Runka…

 

Pottherrel váltottam néhány szót, úgy láttam, nagyon befelé koncentrált, és hát e-mailben már annyi mindent megbeszéltünk – itt már tényleg csak én vagyok, és amit eddig felépítettem.

 

A bemelegítésnél rögtön elvesztettem a többieket, egyedül Tündüssel bohóckodtuk végig a zenés tornát.

 

A rajtzóna elképesztő tömeg, Tündüssel megálltunk egymás mellett, aztán pillanatról pillanatra sodródtunk távolabb egymástól. Kicsit félelmetes volt a sok ember, „innen most már akkor sem tudok elmenekülni, ha akarnék” érzés kerített hatalmába.

 

Nagy nehezen átsodródtam a rajtvonalon, addigra már Tündüs is eltűnt, de tudtam, hogy az egész társaságból még mindig én vagyok a leglassúbb, úgyhogy nem is számítottam itt társas futásra.

 

Andrássy út: tudtam, hogy nem szabad elfutni az elejét, 7 perc körüli tempóra gondoltam, kicsit inkább fölötte. Ki is választottam egy lányt, hogy követem, mert érzésre az én tempómban ment. Rosszul éreztem, mert az első km kevéssel 6 perc fölött mutatott, úgyhogy leszakadtam erről a lányról és lassítottam.

Nagyon gyorsan ott voltunk a Parlamentnél, nem is értem, hova tűnt az a 4 kilométer. Fantasztikus hangulatot csinált a zenekar, közben Monspart Sarolta buzdított minket, majd a Nyugati téren a felüljárón is hirtelen ott volt és ott is buzdított, ez nagyon tetszett, a dobosok is a felüljáró aljánál. Hipp-hopp a Ferdinánd hídnál voltunk, ahol a frisítőasztalok mellől is buzdító szavakkal fogadtak, nagyon-nagyon jó volt ez is.

 

Egy házaspár futott az én tempómban, tulajdonképpen az utolsó kilométerekig együtt futottunk. A Lehel úton megszólított egy lány: „Edzésonline?” „Igen” „Hajrá!”

 

Ezen a részen úgy éreztem repülni is tudnék, de annyira féltem attól, hogy nem fogom bírni a végét, hogy nem mertem fokozni a tempót, pedig itt még ment volna.

 

Dózsa György út – Hősök tere – semmi gond, gyorsan fogytak a kilométerek.

 

A 9 km-es frissítőpont után viszont éreztem, hogy nagyon elfáradtam. Az utolsó két kilométernél le is szakadtam a házaspárról, az a rengeteg kanyar ott a Ligetben, azt hittem, sose lesz vége. A legutolsó kilométert legalább 2000 méternek éreztem, lassultam rendesen, kicsit el is keseredtem, és akkor hirtelen kiáltást hallottam: „Anyu! Anyu!” – és ez átlendített minden nehézségen, ott állt kis családom, mosolyogtak, integettek, fotóztak. Még egy kanyar, felfogtam, hogy szól a zene, még egy kiáltás, odanéztem: Móni szőke haját láttam lobogni a szélben, vad integetés, áthaladtam a célon – itt már nem kell futni? – újabb kiáltás: Runka az, boldogan integettem, ő fotózott.

 

Csodás élmény volt, jövőre veled ugyanitt, ez biztos!

 

Nagyon nagy köszönet Potthernek, nélküle tényleg nem ment volna! Az, hogy jelenleg 6-ossal kezdődő tempóra vagyok képes, rövid szakaszon akár 6 p közelében is, úgy, hogy 5 hete még 7:20 körül jártam, az ő szakértelmének köszönhető.

 

 

Szörnyen féltem a záróbusztól, de hírét-hamvát nem láttam, képes voltam mosolyogva befutni, teljesítettem amit kitűztem, annyira jó érzés!

 

Vivicittá: szeresd a várost – én nagyon szeretem, és ma ő is szeretett engem. J

19 hozzászólás

Czeglédi Ferenc 4773 napja
Czeglédi Ferenc képe

Elsőként gratulálok!!!

Szenzációsan jó futás, és szenzációsan jó elbeszélés!!!

Szuper voltál!!!!

monique 4773 napja
monique képe

itt is gratula, jól megírtad :))

Sneci-ke 4773 napja
Sneci-ke képe

Nagy gratula a futáshoz és a bloghoz is, jó volt olvasni az élményeidet.

forgi 4773 napja
forgi képe

Briel kérlek jussanak eszedbe ezek az élmények, ha váletlenül rossz edzés jutna Neked. A 7 perces időszak pedig mondhatjuk már múlt, s még sok-sok fejlődést kívánok Neked!  S hiszek benne látva a munkádat, a lelkesedésedet, a tenniakarásodat, és a munkádat, hogy mindez meg is valósul majd.

faxau 4773 napja
faxau képe

Szép volt. A beszámoló is és a futás is!!! Méghogy záróbusz! :D

Molnartomasz 4773 napja
Molnartomasz képe

Nagyon gratulalok! Hajra Szeretet!  Szeresd a varost, szeresd az Eletet! Szeress elni!

G.Ildi 4773 napja
G.Ildi képe

Akkor Lehel út..én voltam. Gratulálok itt is! :)

Minstrel 4773 napja
Minstrel képe

Gratula! A futáshoz is, a beszámolód olvasva meg sajnálom, hogy nem mentem ki :)

V.Petra 4772 napja
V.Petra képe

Jó volt olvasni! Kicsit ilyenkor mindig oda tudom képzelni magam!!! Gratulálok!

RunKa 4772 napja
RunKa képe

De jó volt olvasni :))) Drága Bri, olyan jól leírtad, tök más szemmel és nagyon kíváncsan olvastam, hisz nem futottam....csak most veled :))) Az, hogy milyen tempót mész, hogyan osszad be az erődet, sok verseny hozadéka lesz, de már úgyis fertőzött vagy, jönnek az újjabb edzések, a 10-táv biztos futása, illetve a hosszabb távra gyúrás:)

Nincs olyan nagyon messze az a félmarcsi :))) Gratu !!!!

Bozót 4772 napja
Bozót képe

CSodás első verseny és remekbeszabott beszámoló! Még sok ilyet! :)

oroby 4772 napja
oroby képe

Gratula és egészségedre!!!

zenoka 4772 napja
zenoka képe

Gratulalok itt is remeket futottal!:))
30+ vagyok kerem szepen egy nagyon kicsivel!:)

Briel 4772 napja
Briel képe

Köszönöm Nektek!

Még ma is teljesen a tegnapi élmény hatása alatt vagyok. :)))

Ildi, örülök, hogy rám köszöntél, nagyon meglepődtem. :)

Eperszem 4772 napja
Eperszem képe

Nagyon jó élmény volt olvasni, szuper beszámoló! Nagyon örülök, hogy ennyire jól sikerült és nagyon büszke vagyok rád! Hajrá-hajrá!Legközelebb majd hosszabban találkozunk!

sultan albertovics 4772 napja
sultan albertovics képe

Gratula!

Csak azt kérdem mi volt nehezebb lefutni vagy leírni?

Mert mindkettő jól sikerült!

Briel 4772 napja
Briel képe

Azért lefutni nehezebb volt. :))) Köszönöm szépen.

Tündüs 4772 napja
Tündüs képe

DDd páran mögöttem is fussanak, hát voltak páran DDDD

Méghogy eszméletlenül!! Tudom én, hogy  pozitív megerősítés miatt írtad, de eszméletlenre röhögtem magam.

Tényleg nagyon jó volt, örülök, hogy sikerült minden, végül is ezt vártam tőled DDD. Jővőre ugyanitt!!!!

AAni 4772 napja
AAni képe

Gratulálok! Köszi, hogy leírtad, mintha én is ott lettem volna. :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2015-10 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (1 bejegyzés)
2010-11 hó (2 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)