Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 986 769 km-t sportoltatok
Briel blogol

Esőben

Briel | 2010-11-03 22:27:23 | 5 hozzászólás

... futni jóóóóó!

Mint egy rendes kezdőnek, minden tapasztalás első most. Első novemberem futásilag, mivel 2 és fél hónapja kezdtem egyáltalán 5x1 perccel. (de rég is volt...)

A mai Szigetkör egészen különleges volt, ahogy egyre jobban ráerősített az eső, és mégis, mégis: most sikerült úgy beosztani az erőmet, hogy tudtam figyelni a sárga levelű fákra, a szarvas bőgésére az állatkertnél, a talpam alatt a lehullott falevelek zizegésére, majd ahogy átnedvesedtek, megváltozott neszezésükre. (ezt a rekortán pályát takarítja valaki?)

Élveztem az esőben futást, egész más hangulata volt, mint a napsütéses futásoknak, nem tudom szavakba önteni mitől volt más, mégis nagyon élvezhető, jó illatú, természetközeli élmény a város kellős közepén.

Ráadásul amikor eldöntöttem, hogy még 1000 métert futok a kör megtétele után (amire eddig sosem futotta szusszal), még nem tudtam, hogy az az ezer méter valami egészen különleges "más" állapotot fog eredményezni, hogy fizikálisan nem is fogok kifáradni, viszont mentálisan egyenesen felfrissülök... Még nem tapasztaltam ilyen érzést, nem is tudom megmagyarázni, mintha az előtte lefutott 5,3 km lett volna a bemelegítés és akkor kezdődött volna az igazi futás.

Nagyon jó, nagyon élvezetes volt!

5 hozzászólás

pátyalso 4929 napja
pátyalso képe

Örülök,hogy élvezed a futást.Norvégiában biztos letakarítják,de ez Magyarország.

Etlergyerek 4929 napja
Etlergyerek képe

Igen,ez egy különleges érzés.Én ezt egy 12 km-es futás közben éreztem,tegnapelőtt (egy laza kis 3-4 km-esnek indult).A dombokban futottunk itt Nagykanizsán,és a talán a nyugalom,vagy a friss levegő tette,de mindig mondogattuk:na még egy kicsit,naméeg ezt az 500 m-t stb.)
Erre mondják azt,hogy "felfrissít" a futás,nem "lefáraszt".

Különleges élmény.....Remélem minnél többször átéled.:)

Tündüs 4929 napja
Tündüs képe

De jó neked! Remélem én is követlek hamarosan, bár az én körömnek nem sziget kör lesz a neve.

Esőben még nej próbáltam, de azt nagyon csípem , mikor  a fák közt átsüt  a reggeli nap.

Érdekes, ahova én járok egész nyáron nyüzsögtek, tettek vettek  a kertészek, most mikor tele a pálya (rekortán ez is) levéllel, egyre többször jut eszembe, hogy vigyáznom jkell mert lehet csúszni fog.

Briel 4929 napja
Briel képe

Pátyalsó, Etlergyerek, köszi nektek. Nekem ez a fajta érzés most teljesen újdonság. Eddig is volt jóleső fáradság az edzések végére, de ez most valami más volt. :)

Tündüs: hajrá, tényleg hihetetlen, hogy mennyit tud az ember fejlődni. Sajnálom, hogy korábban nem sportoltam, mert tényleg zéró sportmúlttal, 40 fölött kicsit lassabb a fejlődés, de azért van. A legnehezebb a türelmetlenséget legyőzni, de az ilyen futóélményekért érdemes edzeni!

monique 4928 napja
monique képe

hajrá! :))

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2015-10 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (1 bejegyzés)
2010-11 hó (2 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)