Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 025 265 km-t sportoltatok
Hónapról hónapra

2012 első hónapjai, valamint kapcsolatom elmélyítése a futással

Sövi | 2012-05-15 20:01:30 | 3 hozzászólás

Üdv! 4 hónap után újra jelentkezem. Sok minden történt velem ez alatt az idő alatt, sok változáson mentem át, így elérkezettnek látom az időt, hogy újra megosszam gondolataimat, tapasztalataimat mindenkivel, akit érdekel.

A januárom teljesen úgy telt, ahogy terveztem. Sokat tudtam edzeni, és meg is lett az eredménye. Főleg a vívásra fektettem a hangsúlyt, a hónap végi versenyre egész jól össze is szedtem magam. Viszont azóta nem tudtam edzeni, így úgy érzem, hogy a januári kemény munka teljesen felesleges felesleges volt. A víváson kívül csütörötkönként kosarazni jártam, valamit otthon végeztem - főleg hasizomfejlesztő, és nyújtó - gyakorlatokat.

Februárban munkám miatt nagyon keveset tudtam mozogni, hiszen egy új rendszer bevezetése miatt a munkahelyemen rengeteget kellett túlóráznom és külföldre utaznom. De hó vége felé elkezdtem a futást, és idővel meg is szerettem. Minden edzés után úgy éreztem, teljesen kihajtottam magam, és nem bírok annál többet teljesíteni, amit aznap elvégeztem. De sikerült szépen lassan fejlődnöm.

Március elején jött a szokásos lábsérülésem, ami nem vette el a mozgástól a kedvemet, átültem a biciklire. De ez sem sült el túl szerencsésen, hiszen néhány alkalom után összejött egy vállizület-gyulladás. Szerencsére időközben lábfejsérülésem javult, és újra futócipőt húzhattam.

El is jött április, amikor tovább fejlődtem futásban, valamint rájöttem arra, hogy a hozzám hasonló kezdő futóknál nem is annyira a fizikai fejlődés a fontos, annál sokkal fontosabb a mentális fejlődés, hogy elhiggyem, hogy a következő lépcsőfok is teljesíthető, ha igazán akarja az ember. Kosárlabdázni újra el tudtam járni, hiszen a vállam is javult, de sajnos a meló miatt a vívás teljesen elmaradt. Valószínűleg már csak ősszel fogok újra pástra lépni.

Május elejére sikerült felkészülnöm arra, hogy egy utcai futóversenyen egyben, megállás nélkül le tudjam futni az 5 km-t. Ez nagy szó nálam, hiszen soha nem szerettem futni, mindig minden sportot megpróbáltam ésszel játszani. Nagy öröm volt, hogy ez sikerült, viszont a tempómra nagyon nem vagyok büszke, sőt nagyon szégyellem azt. A versenyen rájöttem, hogy meg kell tanulnom futás közben inni.

Hát jelenleg itt tartok. A napokban a hogyan továbbról gondolkodtam. Mivel nagyon megszerettem a futást, mindenképpen folytatni szeretném azt, csak azt nem tudom mivel. Ezért a segítségedet, tanácsodat szeretném kérni, hogy melyik úton induljak el:
1) Fektessek nagyobb hangsúlyt a tempóm növelésére
2) Fektessek nagyobb hangsúlyt a táv növelésére, amit le bírok futni

A folytatásról csak annyit írnék, hogy nyáron szeretnék sokat bringázni, valamit otthon erősítőgyakorlatokat végezni a futás mellett.

Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, az eddigi tanácsokat és bíztatásokat meg nagyon köszönöm mindenkitől!

Üdv,
Sövi

2013-08 hó (1 bejegyzés)
2013-01 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (1 bejegyzés)
2012-08 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (1 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (1 bejegyzés)