Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 024 789 km-t sportoltatok
Hónapról hónapra

Év végi értékelés

Sövi | 2011-12-26 12:44:50 | 2 hozzászólás

Üdv Kedves Olvasó!

Eljött az év vége! Ilyenkor az élet számos területén szokás értékelni a mögöttünk hagyott időszakot. Én sem teszek másként. Íme néhány gondolat, tapasztalat, élmény 2011-gyel kapcsolatban:

Remekül indult 2011! Elsősorban mentálisan voltam teljesen rendben. Olyan célokat tűztem magam elé, amik jelentősen meghaladták előző évi céljaimat, de úgy éreztem, hogy gond nélkül fogom teljesíteni ezeket. A tél végén egyre komolyabban dolgoztam a pályán (vívás, kosárlabda), így szépen csökkent a súlyom és javult a kondim. Aztán februárban jött egy lábsérülés --> egy hónap kényszerszünet. Szerencsére a lelkesedésem nem lankadt, még mindig nagyon erősnek éreztem magam fejben, és a kondim sem esett nagyon vissza. Jött a tavasz, jó idő és a bicikli. Igyekeztem jó alapozást végezni, ami úgy érzem sikerült is. Május 2-án lezárult egy 6 éves időszak az életemben, és munkahelyet váltottam. Nehéz döntés volt, de nagyon megérte. Alaposan megváltoztatta ez az életemet. Mivel nagyon gyorsan megszerettem új munkámat, ez plusz energiát adott. Fantasztikusan éreztem magam! Júniusban már egész sokat tekertem (magamhoz képest), és nagyon élveztem a tekerést. Júliusban kipróbáltam és megszerettem a teniszt. Augusztusban jött a futás. Elkezdtem egy kezdő edzéstervet, és 2-3 alkalom után nagyon megszerettem, pedig világ életemben nagyon ellene voltam, nagyon utáltam. A kondícióm rohamosan fejlődött, szinte napról napra. A hasam laposodott, súlyom csökkent, közérzetem javult. Sajnos azonban augusztus végén egy csütörtöki estén kosarazás közben kifordult a bokám. Hasonló sérülésekkel kapcsolatban elég nagy tapasztalattal rendelkezem, és úgy gondoltam hogy 3-4 hét kihagyás vár rám. Hát nem ez történt! Sérülésem komolyabb volt, mint gondoltam, így kénytelen voltam a "komolyabb" testmozgást 2 hónapig szüneteltetni. Ezek után a szeptemberi-októberi időszak főleg átmozgató- és regeneráló testmozgásból állt. Nagyon elkeseredtem, a sporthoz való hozzáállásom is megváltozott. Már nem éreztem azt a lendületet, amit az első félévben, így egyre messzebb kerültem év eleji céljaimtól. A november-decemberi időszak újra a tornatermi edzésekről szólt, a kosárlabda és a vívás került ismét előtérbe. Az augusztusi sérülést még most, december végén is érzem egy-egy erősebb edzés után, de nagyon bízom benne, hogy tavaszra teljesen rendbejövök.

Összegezve sportáganként:
Bringázásnál 2500 km-t tűztem ki célként 2011-re- ennek pontosan a felét sikerült teljesítenem. Nem vagyok büszke erre. Viszont nagyon élveztem a tekerést, szinte minden alkalommal új élményt, tapasztalatot szereztem - és nem mindig sporttal kapcsolatban. Volt néhány egészen jó hónapom, de összességében nem vagyok elégedett magammal.
Futás: célom a futás megszeretése volt. Ez sikerült! Bár sokat nem futottam, azt a pár alkalmat nagyon élveztem, amikor rohangáltam kicsit. Nagyon bíztató ez 2012-re nézve.
Kosárlabda: Remek kiegészítő sport, nincs az a monotonitás, amit néha futásnál éreztem.
Vívás: Szívem csücske. Bár mehetne jobban is, év vége felé már egyre elégedettebb voltam a teljesítményemmel. Várom a 2012-es versenyeket!

Végső összegzés:
Bár sokkal többet mozogtam, mint az előző években, mégsem vagyok elégedett magammal. Az elmúlt egy évben 7-8 kiló pluszt szedtem fel és nem izom formájában. Az év eleji terveimtől nagyon elmaradtam, és erre nem lehet mentség a 2 év közi sérülés sem. Sokkal jobban fogok igyekezni 2012-ben - de erről majd a január eleji blogbejegyzésemben olvashatsz bővebben.

Köszönetnyilvánítás:
Rengeteg energiát adnak nekem az itt olvasott bejegyzések, blogok, edzések. Többen tanácsokkal is elláttatok, amit nagyon köszönök, rendkívül jól esnek a bíztatások, építő kritikák és tanácsok. Külön kiemelném régi osztálytársam, Stojesz tanácsait, amik nélkül sehol sem tartanék! Köszi!

Boldog új évet, egészséget és sok-sok kitartást kívánok mindenkinek!

2013-08 hó (1 bejegyzés)
2013-01 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (1 bejegyzés)
2012-08 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (1 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (1 bejegyzés)