Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 276 480 km-t sportoltatok
Izomzavar

2010

Sánta Majom | 2010-12-31 17:09:06 | 1 hozzászólás

Régóta lógok már az eo-n, ideje valamit írnom is. Szilveszter estéjén mi másról lehetne, mint az óévről.

Magamról gyorsan annyit, hogy régen kézilabdáztam - elég lightosan, csak a Bp bajnokságot veszélyeztettem 4-5 évig. Utána jó néhány évig kocogtam rendszeresen, szerettem bringázni is, de egyre ritkábban mozdultam meg. Két éve begyűjtöttem egy elég makacs sípcsont-sérülést (szerintem fáradásos törést), elkísért majd' egy évig. Tavaly év végétől viszont magamhoz képest eléggé belehúztam, elkezdtem többet szaladni. 2011 remélem még jobban sikerül.

2010 címszavakban:

  • Első futóverseny (szept - éjszakai futás). Nem a legnagyobb esemény, de élveztem. 
  • Majdnem sérülésmentes év (leszámítva egy makacs vérhólyagot - ez csak inkább bosszantó volt, mint fájdalmas - és egy hetekig tartó csípőfájdalmat) 
  • Rendszeresség (végre)

Mérnök lévén viszonylag jóban vagyok a számokkal, úgyhogy itt egy kis statisztika a fejlődésről, bármilyen szerények is az értékek:

  2009 december 2010 december
Átlagos tempó: 7:35 5:51
Átlagpulzus: 167 159
Távolság (dec): 31 km 197 km
Testsúly: 135 kg 110 kg 
Átlagpulzus / átlagseb.: 22.8  15.7
Éves teljes km: 410 2113

Lehetne még ragozni, a lényeg, hogy várakozáson felül sikerült ez az év, de a következő tud még sokkal jobb lenni.

Khm. A testsúlyhoz csak annyit, hogy 2m vagyok, és azért izom is van rajtam. Persze világos, hogy a gyorsulás jórészt a fogyásnak köszönhető.

Az átlagpulzus/átlagsebesség egy minden tudományos alapot nélkülöző valami, amiből azért találtam ki, hogy mérni tudjam, edzettebb vagyok-e, mint mondjuk a múlt hónapban. (Minél kisebb a szám, annál jobb. A távolsággal szoktam korrigálni a képletet, és még biztos ezer dologgal lehetne finomítani.) A nyugalmi pulzusom is sokat javult (54-ről úgy 46-ra), de arról sajnos nincs friss adatom.

Beszúrok még egy kis grafikont azok kedvéért, akik szeretik mások grafikonjait nézegetni :)

2010 stat

Végül szeretném megköszönni mindnyájatoknak, akik példátokkal tudtotokon kívül, gyanútlanul minden nap segítettetek és motiváltatok :)

Boldog új évet!