Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 041 223 km-t sportoltatok
ez a blogom címe

futunk tovább

supakjz | 2010-09-10 20:54:53 | 5 hozzászólás

nah, ez is megvolt. mármint a félmaraton. ráadásul az első.

hatalmas élmény volt a tömeg egy aktív alkotóelemének lenni, ami meg is mutatkozott a pulzusomon, mint sok más futótársamnak. mindenesetre teljesen tervszerűen alakultak a kilométerek +10bpm mellett :) az általam mért távolság valahogy hosszabb lett, mint a versenytáv - ennyivel talán mégse futottam többet a sok kanyargással és előzgetéssel, de az idő az stimmel. majd kalibrálom a fútpadom valahol - mondjuk a spar maratonon. :)

hogy mekkora volt a szél a rakparton? naaaagy??? gyerekek, át kell írnom szinte az összes edzésem! hogy az nagy szél volt? értem én, nem feltétlenül egy olimpiai 100m döntőre alkalmas idő, de aki nem 1:15h alatt akart futni, annak mit számít azon a két kilin +10s? nekem kifejezetten jól esett. ;) na nem úgy, mint az a két frissítés, amit félrenyeltem, és métereket futottam levegő után kapkodva köhögve (valahol ott vannak az 5perces kiliknél), de az eredményemen - érzésem szerint - nem változtatott volna, ha szélcsend van.

fórumon javasoltátok a csinos popsi követését - hááát, nekem nem jött be: az első kili után láttam, hogy akiket követek, azoknak nem lesz meg két órán belül a táv, telefonszámot már nem kéregetek, így inkább váltottam egy kevésbé dekoratív, viszont annál rutinosabbnak tűnő úrra, akinek ezúton is köszönöm, hogy akaratlanul is nyulazott nekem (rajtszáma 2062).

13 héttel, 50 edzéssel, 650km-el tizensokév füstölgés után 1:47:59 lett a két órás terv mellé. alakul.

még két hét maratonig. az eredeti terv 4 óra. ha ott is jobb leszek kilinként fél perccel, akkor egész szép eredményem lesz. :p

oh, beszereztem egy TR cipőt, egy saucony shadow 9-et akciósan, a vizesebb időkre gondolva. ma másodjára futottam benne, eddig egész jó: tapad, ahol kell, nem issza a vizet, eldobja a sarat - csak beton ne legyen a közelben, mert akkor iszonyatosan csúszik. újraéledt benne a gyermeki-énem: végig a pocsolyákon, dagonyán, dombra fel, völgybe le, derékig érő fűben - és mindezt esőben, rövid technikai felsőben és -alsóban. alig akartak beengedni a lakásba, mikor hazaértem. :)

tényleg, hogyan köszönnek a futók egymásnak? mertugye: "jó szelet", meg "széles utat" már foglalt a hajósoknál, motorosoknál. ugyan hallottam már hátulról, hogy "pálya", és gyorsan félre is ugrottam, de az talán mégse köszönésnek lett szánva. ja, és a gugli egyelőre nem segített ki - lehet, rosszul kérdezem. :)

5 hozzászólás

Bozót 4988 napja
Bozót képe

Itthon szerintem csak jó futást vagy szia, de külföldön, főként a terepfutóknál Happy trails megy :)

monique 4988 napja
monique képe

gratula, szép pár hónap futogatás után. :) főleg h 2 órásat terveztél csak:D azért sztem inkább 21,1km volt az mint 22 :) a footpad az olyan amilyen :P a maratont azért ne fusd el, a 4 óra elég konzervatív, de az elején talán érdemes az aszerinti tempót futni...aztán gyorsulni :)

ah, terepcipő nekem is kell....:P

supakjz 4988 napja
supakjz képe

számolgatom, mennyit csalhat a footpod, hogy kerek 22km-nek mérte a távot. 900m eldobálva 21km hosszon az 42m/km. ha nézek néhány extra lépést (kerülgetések, külső kanyarvételek), és hogy nem tudom, tolókerékkel mérték-e a távot (mint az "egymillió lépés magyarországon" c. sorozatban), meg milyen íveken, akkor legyen a "csalás" 35m/km, azaz 3.5%. az eddigi edzéseimre vetítve ez összesen 23km-t jelent. majd holnap bepótolom ;)

monerd2, ez a "konzervatív" kifejezés nem hangzik túl jól, úgyhogy módosítom a tervem 3:59:59-re - így már hármassal kezdődik :p

monique 4987 napja
monique képe

nekem sokat csal:) tempótól függ. a 23km-es dolgot nem értem. :)

3:59:59 már jól hangzik :D

mosolyorszag 4983 napja
mosolyorszag képe
az ilyet olyan jó olvasni. köszönöm. a köszönésről meg annyit, h nekem a legjobban eső eddig az volt, amikor világomat nem tudva szenvedtem haza magamat és egy mellettem elsurranó ősfutó csak annyit mondott, h HAJRÁHAJRÁ. ebben benne volt minden. és nálunk itt debrecenben az a módi ha terepespályán futsz, h köszönsz, ha csak körözöl a salakon, akkor -már bocsánat, de- bunkók vagyunk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (2 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)