Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 646 462 km-t sportoltatok
GI életmód kísérlet

június 17.

midnightRunner | 2010-06-17 11:22:29 | 3 hozzászólás

nah, most van időm megint írogatni egy picit..:)

először is szeretném megköszönni a bíztatást, Szüdzsike! abszolút motiváló tényező, h figyelemmel kíséred a bejegyzéseimet, és köszönöm a támogatást, sokat számít!:)

Stojesznek is köszönöm a javaslatot, de az az igazság, hogy nem nagyon hiszek a holisztikus gyógyászatban. ez nem jelenti azt, hogy nem működik, csak tudom, hogy nálam egyértelműen lelki eredetű a bulímia. még azt is meg tudnám mondani, hogy miért vagyok elégedetlen magammal, az életemmel meg az egész világgal, csak a pszichés feldolgozással nem boldogulok valami jól. de persze lehet, hogy a kineziológia erre is nyújt megoldást - az igazság az, hogy ennyire nem ismerem a módszereit, csak elég szkeptikus vagyok vele kapcsolatban.

az az alma amúgy 2 napja nem ebéd volt, csak két normál kaja közti áthidaló nasi. muszáj volt rágnom vmit, és ez volt a legjobb megoldás. ma délelőtt sajnos nem voltam ilyen erős, de majd délután kompenzálok kicsit.. visszaütött a tegnapi mérsékelt kaja és az amellett lefutott 10 km. pedig az ilyen hosszabb futások után egész laposnak tűnik a hasam..:))

most azzal nyugtatom magam, amit az egyik ismerősömnek mondott az edzője, miszerint bűnözés nélkül nem lehet kibírni, és tulajdonképpen szükség van rá olykor-olykor.

ja, paraméterek: 174 cm vagyok és szerencsére nem tudom, hány kiló, mert amikor legutóbb erőt vettem magamon és ráálltam a mérlegre, akkor derült ki, hogy lemerült benne az elem. ezt égi jelnek fogtam fel és azóta sem foglalkoztam az elemcserével. pedig kell. muszáj szembesítenem magamat a tényekkel.

tippjeim szerint amúgy 68 kg lehetek. és nálam a 64 a versenysúly, az alá nem nagyon tudok menni, de igazából nem is akarok, mert azzal a súllyal szerettem magam. és esetemben tényleg elmondható, hogy általában kevesebbnek tippelnek, mint amenni ténylegesen vagyok, mert elég masszív a csontozatom. szerencsére, mert így néhány törést megúsztam.

sose értettem, miért tartják a nehéz csontozatra való hivatkozást a túlsúlyosok mentegetőzésének. hiszen ha valakinek nehezek a csontjai, attól nem lesz kövér, csupán többet mutat a mérleg, mint amennyit az emberek alapból tippelnének. tehát az illető könnyebbnek látszik, mint amilyen valójában. és ennek semmi köze az elhízáshoz. mondjuk elég rosszul érintett 14 évesen, mikor karkötőt vettem, és az eladó meglepődve állapította meg, hogy 'jé, magának milyen vastag a csuklója..!'. :)

majd rakok fel fotót, amin látszik, hogy hogy is nézek ki valójában. nem szeretek fantomként létezni, nem vagyok egy rejtőzködő alkat (sokkal inkább extrovertált, mint a bulímiások általában), de mivel itt olyan dolgokról írok, amit nem biztos, hogy minden ismerősöm előtt fel szeretnék vállalni (pl a családtagjaimat most biztos nem terhelném a hülyeségeimmel - ez is egy külön sztori, de most tényleg nem lehet őket ilyennel nyomasztani..:/), ezért jobb az elővigyázatosság, úgyhogy olyan képet keresek, amin nem vagyok teljesen felismerhető.

 

és akkor a mai nap bűnei:

 

  • reggel 8: 2 alma, szokásos telj.kiőrl. tökmagos zsömi, 7 dkg sonka, 2 dl tejesKV (0,1%-os tejjel)       ez eddig nem bűnözés, az csak ezután jött..:/
  • de 10: 10 dkg edami jellegű sajt, 125 g camembert, 6 db Korpovit
  • de 11: 1 db marcipános bonbon, 5 db karamellás keksz (kb 30 g), kakaó (kb 2-2,5 dl 0,1%-os tej, 2 tk completta, 1 tk natúr kakaópor, édesítő) - nah, ez a sajtos kalanddal már abszolút bűnbeesés. mondjuk szerencsére sikerült megakadályoznom a nagyobb katasztrófát, mert a kekszek után és a kakaó előtt rántört az 'azonnalkellmégvalamiédeséstömény' érzés, és komolyan fontolóra vettem, hogy kiugrom a munkahelyemről a közeli boltba és veszek egy szelet csokit. aztán szerencsére a jobbik eszem kerekedett felül, és meggyőztem magam, hogy egy mérsékelten kalóriadús kakaó teljesen kielégítő lesz. és tényleg..:) remélem a délután folyamán már nyugi lesz és nem kap el az éhségrémség..:/


erről jut eszembe: lehet, hogy hülyeség, de adtam neki egy esélyt. a rádióban hallottam, hogy van egy új étvágycsökkentő, és mivel nekem a cefamadar akaraterővel és elszántsággal kombinálva segített, ezért beruháztam egy hoodia spray-re.

félreértés ne essék, nem fogyást várok tőle, csak a számomra nehezen legyőzhető édességparák ritkulását, kiküszöbölését. a cefamadar tényleg nem volt rossz ilyen szempontból - talán részben a placebó hatás miatt is - de a tabletta állítólag nem biztosít olyan jó felszívódást. na meg a hoodia egy másfajta hatóanyagot tartalmaz, úgyhogy úgy döntöttem, megkockáztatom.

azt hiszem a gyakorikérdések.hu-n kérdezett valaki a hatásáról/tapasztalatokról, és az egyetlen válaszadó közölte, hogy az összes ilyen szer átverés, és ettől nem fog lefogyni a kérdező, csak a sporttól és a helyes táplálkozástól.

imádom, amikor olyanok írkálnak válaszokat, akiknek sose volt ilyen problémájuk, mert egyszerűen nem értik, miről van szó. ezek a szerek mankók. nálam a sport megvan. általában a helyes táplálkozás is. csak a hülye evésrohamokkal és az édesség iránti leküzdhetetlen vággyal nem tudok mit kezdeni. és nem azt várom a szertől, hogy lefogyjak, mert olyan szer, ami minden nehézség nélkül leolvasztja a zsírt rólam nem létezik, ez 100%. de az étvágy kontrollálásában igenis szerepet játszhat egy ilyen készítmény. és pontosan tudom, hogy a szerek mellett is kell az akaraterő. de kell a segítség, mert mikor rámtör a roham, olyan leszek, mint egy drogos. szó szerint. és az elég ijesztő. semmi más nincs olyankor az agyamban, csak az, hogy csoki-süti-akármiamiédes-kell-kell-kell-most-most-most-azonnal-azonnal-azonnal!!! és nincs kikapcs gomb. félőrült állapotban, ködös aggyal, kizárólag a célra fókuszálva megy az ámokfutás. ijesztő, tényleg. és utólag arra gondolok, hogy milyen állatias. állatias, hogy a hosszú évek óta elnyomott ösztöneim fellázadnak és megsokszorozódott erővel törnek a felszínre, követelve azt amit hosszabb-rövidebb periódusok erejéig egészségtelenül megtagadtam tőlük. (hát igen, volt egy elég hosszú 'nemeszemsemmitcsaknapiötalmátéslájtkólát' periódusom tinikoromban.:/)

szóval most majd meglátjuk, beválik-e a mankó. ma délután ki is próbálom. hátha. a céljaim elég reálisak, kb minusz 4 kiló. persze ez a legnehezebb. de beérném azzal is, ha csak szimplán helyreállna az életem.

3 hozzászólás

szüdzsike 5131 napja
szüdzsike képe

Örülök, hogy segíthetek. Én átérzem a helyzeted, mert én világ életemben hízásra hajlamos voltam. (de 6 éves korom óta sportolok) Így kb 14 éves korom óta figyelek arra mit eszem. Én nem vagyok magas 160 cm és jeleneg 61 kg, és érzem hogy a felesleg bizony 3-4 kg... Viszont azt is megfigyeltem, hogy jobban hízom, ha teljesen megvonom magamtól az édességet, így ha pl. fagyit akarok enni, akkor csak jó minőségűt eszem, és ugyan ez vonatkozik más édességre is. De az is igaz, hogy inkább a gyümölcsöt válaszom a fagyi helyett, azt hiszem ez akaraterő kérdése. az önfegyelemre a karate tanított meg, amit volt szerencsém űzni 4 évig. És ez az önfegyelem az amit más sportok esetében is, illetve az élet más területén is sikerült alkalmaznom.
Sok sikert a továbbiakban is!

monique 5131 napja
monique képe

174/68 ha kevesebbnek néznek, miért ennyire gáz?

előbb a littlecathouse-nak is vmi hasonlót értetlenkedtem... kezdem azt hinni, h velem van a baj: nem vagyok csontváz, de felesleg sincs és így teljesen jól érzem magam... :P (jó, néha a combjaim még mindig nem érzem tökéletesnek pedig szálkásabbak sokkal, mióta futok - de szarok rá és ennyi :) )

mondjuk az igaz h ha tényleg ennyire enni akarsz állandóan, akkor ha nem figyelnél oda, elég hamar 168 lenne abból a 68 kg-ból.. remélem beválik az étvágycsökkentő!

stojesz 5131 napja
stojesz képe

Tégy egy próbát, nekem segített. Bár pszichológusnál még sosem voltam, szerintem a kineziológia bővebb tudomány. A problémák kibeszélése itt is alap, csak mellé van téve még más is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!