Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 646 494 km-t sportoltatok
GI életmód kísérlet

június 1.

midnightRunner | 2010-06-02 09:01:08 | 4 hozzászólás

mindenek előtt leszögezném, nem fogyókúrázom. az már volt elég az életemben. sőt, már az életmódváltáson is túl vagyok. táplálkozás témakörben nagyon nehéz újat mondani nekem - ezt minden beképzeltség nélkül állíthatom. sajnos. sajnos, mert bár ne kellett volna ennyit foglalkoznom a témával, és bár ne rontottam volna el az egész táplálkozásomat tizenéves koromban. de hát ez már így alakult. jelenleg a fő cél, hogy visszaszorítsam, illetve teljesen kizárjam az életemből a bulímiás rohamokat. egész biztos vagyok benne, hogy a farkaséhség számtalanszor rám fog még törni, és hogy az esetek nagy részében nem tudok majd ellenállni neki, de a cél, hogy a rohamok számát minimálisra csökkentsem, és ha elő is fordul ilyesmi, akkor legalább ne hányjam ki a kaját.

ezzel a célkitűzéssel kezdem el listázni a napi táplálékaimat, aminek segítségével remélhetőleg normalizálni tudom majd az étkezéseimet és kontrollálni a súlyomat. hajrá!:)

 

  • reggel 7: 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 150g gorgonzola, 250g méz (uhh, igen, ez tényleg baromi sok, de legalább reggel ettem. és elképesztően jólesett.)
  • de 11: 2 granny smith alma
  • du 3: egy tál sertéspörkölt (közees adag), 1 kis teljes kiőrlésű zabpelyhes zsömle, 1 granny smith alma, egy kis tejes KV (kb 2-2,5 dl 0,1%-os tej) édesítőszerrel.
  • este 9: skytech rocky road ízesítésű fehérjeturmix 2,5 dl 0,1%-os tej, 0,5 dl víz


folyadék: 1 l csapvíz, 5 dl mentes ásványvíz, 5 dl zöld tea , 5 dl orbáncfű tea, 5 dl spiced chai tea kb 30 ml tejjel, 5 dl earl grey tea kb 30 ml tejjel. teák szigorúan édesítés nélkül!

össz folyadék: kb 3,5 liter (good job!:D)

 

4 hozzászólás

szüdzsike 5146 napja
szüdzsike képe

Hát sok sikert az életmódváltáshoz! amúgy próbáld meg a napi 5* kevés kaját és akkor nem lesz éhségrohamod...
Kitartás!!!

monique 5146 napja
monique képe

ez jó, én is írom magamnak, h mit eszem, de más okból :)) (hogy ne legyen túl kevés a kalóriabevitelem.)

Dodo18 5146 napja
Dodo18 képe

Szia! Úgy látom próbálsz teljesen tudatosan étkezni. Érdekelne miért pont ezt az étrendet követed?

midnightRunner 5145 napja
midnightRunner képe

hüha!:)

nem gondoltam volna, h bárki is reagál a kis kajanaplómra..:) el is pirultam, komolyan. de tényleg..:)) és nagyon örülök..:)

szüdzsike, köszönöm a szurkolást, a tegnap délután azt mutatja, h igencsak szükségem lesz rá..:/:)

monerd2, téged meg nagyon irigyellek, nekem a kalóriaszükséglet bevitele sajnos túl könnyedén megy..:) de a naplózás tényleg jó módszer.:)

Dodo18: hű, hát ez a hosszú történet. a lényeg az, h 14 éves korom óta rengeteg fogyókúrát kipróbáltam, pedig akkor nem lett volna szabad ilyesmivel kísérleteznem. nem is lett volna rá szükségem, max egy kicsit több mozgásra, de persze önfejű tizenévesként mindent jobban tudtam, mint a szüleim, így inkább a koplalós hülyeségeket kezdtem el. így jól el is kalibráltam az egész anyagcserémet, és csak 20 évesen sikerült normalizálnom. akkor még nem tudtam, de a g.i. diéta alapelveit követtem. aztán egy-másfél éve beállt néhány változás az életemben (fősuli vége, irodai munka, párkapcsolat felbomlás, jellembeli gyengeség:)..) és lazítottam a gyeplőn, minek hatására néhány bosszantó kiló felcsusszant. és valahogy kifejlődött egy helyes kis bulímiám is időközben..:/

szóval, amiért ezt a módszert választottam: elég sokat olvastam a táplálkozás témáról a fent leírt életmód okán, és a begyűjtött információk alapján úgy gondolom, h a szervezetnek mindenképpen az a jó, ha elkerüljük a hirtelen vércukorszint ingadozást, illyetve ha sok rostban gazdag táplálékot viszünk be (szigorúan sok folyadékkal), mert ez pörgeti az nyagcserét. a szervezetünknek egy pillanatig sem szabad azt éreznie, h éhezünk, mert akkor rögtön tartalékolásra kapcsol. ez ugye egy evolúciós reflex, éhínség idejére. de ha azt érzékeli, h van bőven táplálék, akkor folyamatosan optimális mértékben hasznosítja az energiáit, nem raktároz. az adagokra és a táplálékcsoportok arányára persze figyelni kell.

a vércukorszint ingadozást pedig legjobban a lassan felszívódó szénhidrátokkal lehet kordában tartani. a vércukorszint hirtelen megemelkedésének nem csak az az egy veszélye van, h a hirtelen visszaesést követően nagy valószínűséggel tör ránk a 'kajapara', hanem úgy rémlik, h magas vércukorszint mellett a szervezet többet raktároz el a felvett energiából.

ez a g.i. diétának nevezett módszer tulajdonképpen tévesen diéta, mert ez inkább életmód. a cukorbetegek is ez alapján állítják össze az étrendjüket, pontosan a vércukorszint kilengésének megakadályozására.

az meg ugye nem meglepetés, h a finomított élelmiszerek nem kimondottan hasznosak a testünk számára, úgyh azt hiszem ez esetben is a legtermészetesebb megoldás a legjobb, azaz sok egyszerű (sok esetben nyers zöldség-gyümölcs) élelmiszer..:)

te milyen elveket követsz ezen a téren? bármilyen plusz infóra nyitott vagyok..:))

 

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!