Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 55 486 307 km-t sportoltatok
FutNii

A tempó bűvkörében

niini | 2010-05-29 20:40:14 | 5 hozzászólás

Sikerült a mai napi adagomat lefutni. Ennek még örülni is tudnék, ha nem láttam volna meg, hogy egy nagymama korú nő fut olyan tempóban mint én. Ami nála tiszteletre méltó, de bennem csak a bénaság érzetét kelti. Főleg amikor már mindenki  százszor megelőzött. Hiába hiába hiába tudnék én gyorsabban is futni, kipróbáltam. Valóban hiába... ha gyorsítok a tempón, növekszik a pulzusom, aminek nem örül a szivem. Csak akkor tudom normál szinten tartani a pulzust, ha úgy futok, mint a nagymama. :\ Gondolom idővel ez javulni fog. Egyet azonban bizton állíthatok: 3 hét futás után azt tudom mondani, hogy hiányozna, ha nem mennék :)

A kilók valamiért lassan akarnak távozni tőlem. Persze felfelé gyorsabban ment... gonosz gonosz kilók.

Most elgondolkodtam egy percre. Végiggondoltam, mit írtam le eddig és egy türelmetlen ember rajzolódott ki a fejemben. Semmi sem egyszerű, és elég sok ember küzd hasonló problémákkal, de sajnos nagyon sokan feladják, pont a türelmetlenség okán. Nem kapják meg azonnal a hőn áhított eredményt, vagy éppen túl lassú a javulás mértéke - mindegy, hogy sportteljesítményről, fogyásról vagy bármi másról van szó -, ezért feladják. Vannak nehéz időszakok, főleg az elején, és pont ezeket kell átvészelni...

5 hozzászólás

monique 5250 napja
monique képe

nagyon jó ez a blogbejegyzésed!

ha megnézed az én naplóm, én is igyekszem alacsony pulzuson futni, amihez lassú tempó tartozik, pedig mennének az 5p-es kilométerek is (egy darabig...), de úgy gondolom hogy így jobb nekem. hát még ha szívritmuszavar is lenne...

szóval ne add fel. itt az egész élet a futásra! :) valóban idővel majd menni fog gyorsabban is ezen a pulzuson :)

plekoklári 5249 napja
plekoklári képe

Kitartás!

Soraidból azt olvastam ki hogy fogyás miatt is futsz.Én 2 éve sokat fogytam, azóta is odafigyeltem a kajcsira.Most hogy elkezdtem futni, gondoltam akkor ehetek ihatok stb. Sajnos csak a sport nem elég a fogyáshoz, a kajcsira is nagyon oda kell figyelni mellette.(most híztam 2 kg-ot.)

Szurkolok neked !!!

niini 5249 napja
niini képe

Részben a fogyás miatt, részben az egészségem miatt kezdtem el futni. Természetesen odafigyelek az étkezésre is :) 3 hét alatt fogytam kb. 3.5 kilót. Én kevésnek tartom, ennek ellenére többen mondják, hogy a tartós fogyás lassú ütemben működik. Hát akárhogy is legyen, csak tűnjenek el a kilók. :)

csigusz 5249 napja
csigusz képe

Szerintem túl gyorsan fogysz. Én fél év alatt fogytam 12 kg-t, és azóta sem híztam vissza (több mint 1 éve). Doki segítségével, de gyógyszer nélkül fogyókúráztam, és állítólag "tudományosan bizonyították", hogy a heti fél kg-s fogyás tartható fenn később is jojóeffektus nélkül.
A szívritmuszavart pedig megnézethetnéd esetleg kardiológussal 2 vizsgálattal (1 egész napos holter + egy szív-ultrahang) lehet hogy kiderül hogy már kinőtted (én pl. "kinőttem" a szívritmuszavaromat és nem kell már félni tőle mint valami mumustól:).

niini 5249 napja
niini képe

Mint azt valamelyik bejegyzésemnél írtam, voltam már kardiológusnál, aki azt javasolta fussak nyugodtan, csak a pulzusomra figyeljek.

A fogyáshoz pedig annyit, hogy több helyen is azt olvastam, hogy 0,5-1 kiló a normális, akkor pedig nem sokkal tértem el, így nem nevezhető a fogyásom "túl gyorsnak". Ha 5 kg-t fogynék 2 hét alatt, amit a csodafogyókúrák ígérnek, na az gáz lenne.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!