Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 55 486 307 km-t sportoltatok
FutNii

Csak úgy...

niini | 2010-05-24 15:07:52 | 4 hozzászólás

Kicsit elkeseredett vagyok, és persze ilyenkor adná fel az ember leginkább, de nem teszem... Csak most kisebb a lendület.

Az a nagy helyzet, hogy szívritmuszavarom van, és mivel 2 éve nem sportoltam semmit, nem is tudtam, hogy ez problémát okoz. És most ahelyett, hogy fejlődni tudnék a futásban, egyre kevesebbet bírok. Legutóbb épphogy le bírtam futni 4 kört :( Aztán kész. Bemondta a szivem az unalmast: "hagyj már pihenni". Úgyhogy ideje meglátogatnom a kardiológusom... amint tudok megyek hozzá.

Közben sikerült 3 kilót lefogyni. Nem nagy szám ez se, de több, mint a semmi. Remélem, azért jobban meg fog indulni.

Most pedig mehetek vissza tanulni, nincs is élvezetesebb, mint törvényeket magolni...

4 hozzászólás

miki 5255 napja
miki képe

Ilyenkor nyilván először az orvosnak kell véleményt mondani. Olyan betegség szerintem elég kevés van, amin az ésszerű sport rontana. Lehet, hogy nem futás, hanem gyaloglás, lehet, hogy hosszabb időt kell adni, hogy beleerősödj, ki tudja. Azért persze zárja ki az orvos annak a lehetőségét, hogy veszélybe sodord magad. Hajrá!

monique 5254 napja
monique képe

az is lehet, h nem is a szívritmuszavar a gond, hanem csak túl gyorsan mész az edzettségi szintedhez képest. elég gyakran a túl gyors tempótól lesz az embernek ilyen érzése h nem bír már annyit, mint korábban. de fogalmam sincs h milyen szívritmuszavarod van, szóval ha hülyeséget írtam, nézd el :)

torolt_2457 5254 napja
torolt_2457 képe

Csak óvatosan! Figyelj nagyon a szívedre, ne akard túlhajtani! Hallgass a sportorvosra, és MINDENT mondj el neki. Hidd el, így lehet, hogy kevesebbet sportolhatsz, vagy legalábbis fokozatosan emelheted a mennyiséget, de tovább élhetsz! Csupi is ezt üzenné Neked.

niini 5253 napja
niini képe

Az egy tény, hogy szívritmuszavarom van, voltam már vele kardiológusnál. Azt mondta, heti 2-3x sportolhatok lazán. Én ezt be is tartottam, 3x futok olyan lassan, ahogy csak lehet. Arra gondolok, hogy talán a súlyfeleslegem is hibás ebben, hiszen ugye nagyobb terhet kell cipelnem mozgás közben, és jobban megeröltető ez a szivemnek... majd meglátjuk, mi lesz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!