Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 826 755 km-t sportoltatok
Sport és a rák

pécsi hétvége

bálint | 2010-09-26 18:55:03 | 2 hozzászólás

A hétvégén nem mentem haza. Gondoltam kihasználom és edzek egy jót. Szombat reggel 8kor kelés. Nem szoktam sokáig aludni, de most bírtam volna még. De nem lehet, mert megyek edzésre 9re. Futva mentem gondoltam az is kili (2.65km). Csütörtöki számomra kemény edzés után szombatra 10körülit gondoltam. Megjelent Sanyi bá. Azt mondja ma nincs semmi más csak 2óra folyamatos futás. Hát egyből felébredtem. Ennyit a laza 10kiliről viszont örültem is, mert ez aztán növelte volna a kiliket. Elindultunk kifele a pályáról gondoltam magamban csak éljem túl. 5indultunk el. Kifele többiek olyanról beszéltek lehoznak, labdát parkba focizunk, egy órát aztán mire letelik a 2óra "futás" visszaérünk. Gondoltam csak hülyéskednek, majd mindjárt indulunk. Nem egészen így történt. Csak sétálunk próbáltam futásra ösztönözni őket, de nem indultak. 2kilit már legyalogoltunk majdnem visszaértem az albihoz. Még egy utolsó próbálkozás, de nem használt. Úgyhogy fogtam magam elköszöntem tőlük haza jöttem. Persze mindenki azt kérdezi most mért nem futottam egyedül. Jó kérdés, mert gyenge vagyok FEJBEN. Semmi kedvem nem volt szombat reggel egyedül 2orát futni egy számomra idegen városba ahol nincsenek még jól bevált hosszú futó útvonalaim. Szombat ennyi is volt. De arra jó volt, hogy feltuningoljam magam és megfogadtam, hogy szombat elszállt, de másnap bepótolom. Persze mért is lett volna ma szép idő, de sebaj, ma semmi nem állíthat meg. Gondoltam azt a 2orát azért mégis csak meg kéne futni. Terv uránból fel a tv torony és vissza. Azt hittem kicsit tovább fog tartani, de úgy néz, ki gyors vagyok:) Kb. 420m volt a szintkülönbség. Felfele nagyon durva volt csak kanyargót hosszan az út azt hittem sose érek már fel. Fent egyre nagyobb szél volt szemerkélő eső, de ha eltökéltem nem tántoríthat el semmi. Volt egy lépcsős párkány rész nagyon szép volt a kilátás szívesen megálltam volna nézelődni, de nem lehetett edzés volt nincs megállás 2óra folyamatos. Végre felértem a tetőre 43perc volt. Fordulás és irány vissza. Lefele nagyon jól ment 11percel jobb lett, mint felfele. Nem futottam 2órát azért annyira nem voltam eltökélt, azaz rosszul állítottam fel a sorrendet indulásnál. Elsődleges cél a csúcsra érés volt a 2óra csak másodlagos ezért kimagyaráztam magamnak, hogy azt most elhagyhatom ez úgyis kemény volt. Pedig simán ment volna, még csak lusta vagyok:( De egy tavalyi terv ezzel teljesítve lett, mert akkor már elhatároztam a toronyfutást csak közbejött több nem tervezett korházi kényszerpihenő. De tetszett ez a kis buckafutás mostantól rendszeresítve lesz havi szinten:) Jah és láttam egy nagy barna nyuszit felfele az erdőben neki nem jelentett gondot az emelkedő mikor meglátott egy pillanat alatt otthagyott:)

Fő célkitűzés

bálint | 2010-09-19 22:27:48 | 3 hozzászólás

Szombaton volt a kanizsai futófesztivál. Idén a fő célom az volt, hogy újra 40percen belül legyen a 10kilim. Ezt a versenyt jelöltem ki a csúcsdöntésre. Készülgettem a versenyre, de többet is lehetett volna. Éreztem, hogy meglehet az idő, de csak 40%ot adtam neki. Az idő tökéletes volt, de csak futás közben. Nem volt szél, ami nagyon jó volt, mert ezen a pályán nagyon meg lehet érezni. Nem volt meleg az eső szemerkélt. Rajt 10kor volt. Próbáltam nem elfutni az elejét. Kolo jól megindult a rajtnál nem is foglalkoztam vele. 2. helyen futottam majd nemsokára jöttek a szenior triatlonosok, akik részt vettek a VB-n. Más volt a rajtszámuk, olyan, mint a félmaratonistáké. Velük se foglalkoztam ezért. Aztán jött egy 10km-es rajtszámú egyén. Szerintem próbáld gyorsan elmenni mellettem, de azt nem akartam hagyni. 3km-ig mentem vele aztán kezdtem úgy érezni, hogy ez gyors lesz meg még mindig a 3. hely, úgyhogy kicsit vissza kéne venni. Az 5km-es fordulóig el is ment jó 50m-re. Váratlan volt, de a 2 triatlonos fut velem szembe. Máris az 5. helyre kerültem. Igaz lényegtelen, ha tudtam volna, hogy 10et futnak akkor se tudtam volna mit tenni ellenük. Innentől fogva már csak az órával versenyeztem. Sajnos  a fordítónál pár másodperccel kicsúsztam már a részidőből, de gondoltam az még egy hajrával meglesz. Amit rosszul tette, hogy 3km-nél elengedtem azt a valakit, mert a verseny további részében jelentősen már nem nőt a távolság, úgyhogy bírnom kellett volna vele. A futás jól esett nem az a végkimerülős volt. Mostanában nem halok, bele a futásba csak próbálok gyorsan futni, mert nem érzek fájdalmat, de egyszerűen nem mennek a lábaim nincs meg a gyorsaság. Utolsó km-t szerintem meghúztam, mert az már nem esett jól az óra szerint viszont nem volt 4percen belüli. Nem akarta elhinni, hogy izomból futottam és kívüli lett. Célba érés 40:11 5. hely. Csalódott voltam, hogy nem lett meg az idő pár mp híján. Ha nem engedtem volna el, akkor meg lett volna. De sebaj, nem keseredtem el nagyon gondoltam idén akkor is megfutom. Beszélgetek ismerősökkel aztán KB fél óra múlva mondja az egyik hogy hosszabb volt. Felkapom fejem kérdezem mi volt hosszabb. A 10km mondja. És mennyivel? 300m-el. Hirtelen nagyon megörültem:) Kérdezgettem, hogy biztos-e miből gondolja. Azt mondja az órája GPS-es. Akkor szerintem hihető azok jól szoktak mérni. Ezek szerint 10km-en megvan 40min-en belül. Kb. 39:10 lehetett. Ez az idő viszont túl jónak tűnik. De azt mondták 100m-el biztos, hogy hosszabb, ha nem is 300-al szóval mindenképp megvan az idő.:D Most már értettem, hogy mért nem jöttek ki azok a részidők olyan sprint befutónál:)

 

Aztán szórakozásból elindultunk 3x2km-es váltóban is. Nem mértem az időm, de nyomtam azért gondoltam edzésnek jó.:)

Szóval teljesült az idei célkitűzés és új SB:D

IMPOSSIBLE IS NOTHING

bálint | 2010-09-05 21:27:48 | 2 hozzászólás

Újra net közelben vagyok hosszabb időre így van időm írni. Eltelt a nyár és kezdődik a suli. Sikerült átkerülnöm államilag támogatottba, úgyhogy megérte küzdeni. A nyaram nekem tetszett:) Igaz lehet uncsinak tűnhetett, mert nem voltam nyaralni, de nekem tetszett. Edzésileg kissé lazáztam, de amit csináltam azzal elégedett vagyok. Nagyobb hangsúly volt a bringán, mint a futáson, mert futni nem volt kedvem, mert nem tudtam elég kilométert futni és elvette a kedvem. Viszont 4 hosszabb tekerés volt 4x körbe a Balatont abból egy Kanizsáról Kanizsára, azaz 300km volt. Ez megnyugtatott, mert jövőre fog menni akkor az ironman-en is. Szereztem vele egy kis állóképességet is, úgyhogy a futással se vagyok annyira elmaradva. Ja és a legfontosabb egész nyáron tünetmentes voltam és a vérkép is egész jó:)

NIKE:

Nem is terveztem, hogy indulok, rajta nem tartozik a kedvelt versenyeim közé, na meg nem is voltam rá felkészülve. Bnöm ötlete volt, hogy mivel ö fut és mennek, elvisznek engem is, és ha már ott vagyok, fussak. Ez volt egy hete. Kilométerekkel idén nagyon hadilábon állok, úgyhogy ezért gondoltam, hogy meg kéne, csinálni legalább szaporítom meg kell a hosszú edzés. Idén ez lett a 2. félmaratonom. Igazából még edzés közben sem futottam a táv közelében csak max 5x 15km több biztos nem. Hát igen ez az év nagyon gyenge termést hozott. Nem is foglalkoztam a hosszabb távokkal. Az idei célom csupán hogy 40percen belül legyen a 10km-em. Erre gyúrtam az elmúlt hetekben, mert 18. án lesz a csúcsdöntés a kanizsai futófesztiválon. Koloval futottunk gyors edzéseket 5km tempós meg 10km-ben 5km gyors, de hosszabb távok nem voltak. Ezért kicsit félve vágtam neki a nikenak hogy vajon meddig birok menni és milyen tempóban. A rövid edzésekből úgy számoltam, hogy sikerülhet az 1:30as idő igaz elég nagy erőfeszítések árán. Az i-re a pontot bnöm tette. Mondtam neki 1:30at szeretnék erre ő, hogy az ki van zárva 1:40nél jobb nem lesz. Úgyhogy fogadtunk egy zokniba:D Szeretem, ha kételkednek bennem plusz erőt ad és azért is bebizonyítom, hogy meg tudom csinálni.

Indulás fél7kor érkezés Pestre 9körül mire le tudtunk parkolni 9:30. Nem volt sok időnk, de gondoltam nem is kell csak legyünk már túl rajta. 5percel a rajt előtt készültünk el mármint hogy futásra készen, de nem bemelegítve. Arra volt időm, hogy elmenjek a bokorhoz könnyíteni magamon és már mehettem is a rajtba. Betegségem óta nem szoktam bemelegíteni gondolom, ehhez a tempóhoz nem feltétlen kell, meg mivel gyenge vagyok, többet árt, mint használ, csak elfáradok benne. Úgyhogy megint a keszthelyi technika majd közben belejövök. Valahova 1:40es körüli zónába másztam be haláli nyugalommal semmi izgulás. Elrajtoltunk rövid időn belül ismerős futó. Bálint volt az Egerszegi aszfaltszaggatókból. Kérdeztem, hogy mit tervez mondta 1:20-1:30. Na, gondoltam akkor jobb, ha lemaradok nem  bírom vele. De jól esett a tempó semmi gond nem volt, úgyhogy mentem vele. Nagy segítség volt repültek a kilik fel se tűnt, hogy már 5km-nél járunk. Ami furcsa volt az, hogy 4:10en belüli kilikkel ami komolyan aggasztott, de nem éreztem fáradtságot. 5kili körül Bálint mondta most kicsit előre megy. Hát jól előre ment nem is láttam többet jó időt futhatott. Minden oké volt, amíg délre tartottunk a rakparton. Aztán egyszer csak éles kanyar irány észak. Na, ez nem hiányzott a szembeszél. Nem tudom mást is ennyire fujt e, de nekem csak vitte az erőm, mint az őszi leveleket tova. A tempó pillanatokon belül 4:20-4:30lett. Nézve a részidőket komolyan aggódni kezdtem. A falba körülbelül a parlament környékén ütköztem. Azt hittem mindennek vége. A futok, közt bujkáltam közel a falhoz csak ne legyen szembeszél, de nem éreztem javulást és kezdtem fáradni. Frissítés csak 12km felé volt, úgyhogy kezdtem azt hinni elszúrtam kellett volna máskor is, de utólag kiderült elég volt az. Végre elértünk a sziget környékére és fordító. Ránéztem órára és láttam, hogy sikerülhet még az 1:30. Attól fogva újra erőre kaptam és törtettem a cél felé. Törtettem ez kicsit erős kifejezés igazából már nem előztem embereket viszont rájuk tapadtam és nem hagytam magam lerázni most már biztos voltam magamban. 1:29:38lett az időm. Meglett, amit terveztem neccesen, de megcsináltam. Tudtam, hogy képes vagyok rá és elnyertem a zoknit:D Ezzel új SB lett.:D Ha ilyen ütemben fejlődők könnyedén lehetek az új csúcstartó:D Keszthely 1:57lett 3honappal később 1:30:D nem kell, már sok régi rekordomhoz csak 8perc azt jövőre lefaragom, megcsinálom:)

2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (1 bejegyzés)
2011-10 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (2 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (1 bejegyzés)
2010-12 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (2 bejegyzés)
2010-09 hó (3 bejegyzés)
2010-07 hó (1 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (6 bejegyzés)
2010-04 hó (18 bejegyzés)
2010-03 hó (4 bejegyzés)