Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 658 887 km-t sportoltatok
Fussunk! -- mondta Mikkamakka
Januárjaim
atom | 2008-01-31 17:58:01 | 6 hozzászólás

Vége a hónapnak. Megnéztem, hogyan is állok. Kíváncsi voltam arra is, mit jelent ez tavalyhoz képest. Tanulságképpen ideteszem a két összesítést (az első az idei, a második a tavalyi). Más prioritások, más tervek... hát igen, az adatokból is látszik.

Januárjaim

Felfedezések
atom | 2008-01-29 18:42:51 | 7 hozzászólás

Van egy régi kedves útvonalam. Réginek elég régi; megnéztem a naplóban: tavaly március 13.-án futottam utoljára be ezt a pályát. A mai nap úgy alakult, hogy tíz hónap után újra végigmentem rajta. Sőt...

A pünkösdfürdői hajóállomástól indultam észak felé a gát oldalában. A terv a kertészeti fordító, majd az Omszki-tó megkerülése volt. Fagyott volt a talaj, enyhén zúzmarás a fű. Ha már Nyulat nem láttam arrafelé, akkor az első kanyarban megkergettem a nevében egy kicsit a kacsákat, aztán komótos tempóban, nyugodtan kocogtam tovább. Két futóval is találkoztam a gáton. A Büdös-patakon átkelve magamra maradtam a kopasz fák alatt, a Duna partján. Az épülő híddal haladnak a munkások... lassan-lassan... Az egyik útpálya már végig átível a folyón, a másikból még két elem hiányzik. De már hónapok óta így áll. Készült viszont egy kis híd a kerékpárúton ott, ahol eddig minden eső után pocsolyán kellett átlépkedni.

A Lupánál a komp és a kocsma téli csendes arcát mutatta. Az ártéri úton haladva felidéztem egy nyári erre-haladásomat, a lelógó lombokkal, a kelő napnak az eső utáni párán áttűző éles sugaraival. De most mintha Elm erdején haladtam volna át: a viharverte öreg fűzfák mint (fa)bálvánnyá dermedt kopasz óriások sorakoztak, lábaiknál halott társaik hevertek. Egy megtermett, de még élő fa keresztben hevert az úton, vaskos törzsével kerülőre kényszerítve a hobbi(t)futókat, bringásokat. Mesebeli erdő, én mondom...

A kórhárhoz kiérve éles vakkantásokat hallottam jobbkéz felől. Arról, amerre haladni szándékoztam. Egy nagyobb fekete és egy apró fehér eb kergetőzött a töltés alatt. Előttük nem sokkal gazdájuk gyalogolt tempósan. Készenlétbe helyeztem a kutyikütyit, szaladtam utánuk, de a távolság alig csökkent. Kemény tempót diktált a gazdi :-). Ahogy melléjük értem, láttam, hogy ő az a srác, akivel régebben rendszeresen szoktam találkozni errefelé. Hát persze, a kutyáiról már messziről megismerhettem volna! Jó volt ismerőst látni. Váltottunk pár szót, mondtam neki, hogy Szentendrére tartok -- hogy mi? Tényleg Szentendrére tartok? Na jó, akkor Szentendrére tartok. A szokott útvonalon. Sőt...

A kertészetnél lehanyarodtam a töltés alá, és az eperfák alatt folytattam az utat. A keményre fagyott bringanyomok rendesen megnehezítették a dolgomat, nagyon oda kellett figyelni. És közben kitaláltam, hogy a tervezett húszashoz hiányzó távot hol fogom megfutni.

Visszaérve a gátra a régi orosz laktanya mögött haladtam. Pár éve az enyészeté, aztán a paintballosoké volt ez a terep. Mikor legutóbb erre jártam, épp takarították az udvart. Mostanra pedig -- né'má' -- komplett filmstúdió nőtt ki a földből! Szépen felépített utcákkal, (talán) múlt század eleji angol feliratokkal, térrel, múzeummal. Tiszta Amerika, pont ahogy a Universal Studiosban láttuk :-). Odébb pedig mintha háborús retrofilm díszletei kukucskálnának... vagy lehet, hogy az még az anno volt harckocsi-hangárok maradványai? Mostanáig se tudom eldönteni.

Miközben ámultam a papírmasé-városon, izgatottan tekingettem jobbra, a patak túlpartjára. Ott évekig két kutya őrizte a terepet, az egyik néma, a másik olyan rekedt, hogy égigérő csaholása a patakon se áthallatszó prüszköléssé szelídült. Nem láttam őket. Kiérve a 11-es úthoz elértem a szokásos fordítómat: idáig meg vissza 15,5 km. Ma viszont továbbmentem, és rákanyarodtam a tán éve is kész kerékpárútra, amelynek elején ott díszeleg a munkaterülettel és az út lezártával fenyegető tábla. Új, kitűnő, széles aszfaltúton indultam. Kerestem egy követ másodfegyvernek, figyelmesen haladtam tovább. Az út balra kanyarodott, én vele. Aztán a Duna mellé kiérve megint balra... Hopp, én mindig abban a hitben voltam, hogy ez az út Kalász felé fog menni... Nem is értettem, miért akarnak hidat építeni, ha a patak másik partján anélkül is vezethetne az út. Hát nem akarnak :-).

Szóval északnak fordultam, és a bringás lelkem elkezdett titkon örülni. Hiszen ha ez az út végigmegy, akkor ezen haladva bringával el tudom kerülni az utált szentendrei négysávost, és ki tudok menni két keréken a Szigetre halálfélelem nélkül! Lelkesedésem a tempóban is megmutatkozott: újra meg újra magamra kellett szólni, hogy ne olyan gyorsan :-). Munkásokkal találkoztam, akik a meredek part elé éppen korlátot szereltek. Aztán két (szembe)futóval köszöntöttük egymást. Már látszott a Duna szentendrei öblösödése. Aztán a belvárosi templom és házak. Majd a kaszinó. Az út balra fordult, és valóban, a kaszinó mellett kiért a patri sétányra. Éljen, jöjjön a jóidő, mehetek bringázni!

Jó futás volt. No és a megint mesés ártéri erdő, a találkozás, a filmgyár, az új út... Jól kezdődött a napom :-)!

Az idei első naplóbejegyzésem, pedig illett volna valamiféle tervekkel, nagyobb ívekkel kezdeni a feljegyzéseket, de arra még várni kell, így hát belefogok a forgácsok lejegy

atom | 2008-01-21 20:07:16 | 6 hozzászólás

Lenne mit leírni magamnak már régóta, csak hát kellene rá idő. Addig maradnak az apró dolgok, hogy legalább itt visszakereshessem, mi történt.

Most nem sok minden. Szombaton csináltam mindkét lábamra két 20-as sorozatot a Zakariás dr.-féle vádlierősítésből. Ahhoz képest, hogy ez lábanként összesen 40 ciklus, és hogy nyújtottam is utána (szerintem) rendesen, jó kis izomlázam lett a vádlim felső részében, a belső oldalon. Ráadásul a bal lábamban jobban, pedig az az erősebb.

A hétvégén nem jutott futás, viszont helyette két hosszú esti ergométeres tekerés is kerekedett. Pörgősebb fiilmekkel jobban megy, egyes durvább jeleneteknél (pl. amikor Sunnyt szitává lövik a sztrádafelhajtónál) a fordulatszám magától :-) felmegy, érdekes módon a pulzus nem. Ezzel még lesznek további kísérletek, úgy érzem...

2011-09 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (1 bejegyzés)
2009-04 hó (3 bejegyzés)
2009-03 hó (1 bejegyzés)
2008-11 hó (1 bejegyzés)
2008-08 hó (14 bejegyzés)
2008-07 hó (4 bejegyzés)
2008-05 hó (1 bejegyzés)
2008-04 hó (4 bejegyzés)
2008-03 hó (1 bejegyzés)
2008-02 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (3 bejegyzés)
2007-12 hó (2 bejegyzés)
2007-11 hó (3 bejegyzés)
2007-10 hó (11 bejegyzés)
2007-08 hó (2 bejegyzés)
2007-07 hó (3 bejegyzés)
2007-06 hó (3 bejegyzés)
2007-05 hó (4 bejegyzés)
2007-04 hó (1 bejegyzés)
2007-03 hó (1 bejegyzés)
2007-02 hó (2 bejegyzés)
2007-01 hó (4 bejegyzés)
2006-12 hó (4 bejegyzés)
2006-11 hó (12 bejegyzés)
2006-10 hó (2 bejegyzés)
2006-09 hó (6 bejegyzés)
2006-08 hó (2 bejegyzés)
2006-07 hó (6 bejegyzés)