Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 995 385 km-t sportoltatok
Nem csak futós blog

Feladtam a félmaratont-szerencsére-avagy egy furcsa nap története. Azért Katinak köszönöm a bíztatást, de most ennyi sikerült.

Slybacsi | 2012-06-10 20:01:30 | 34 hozzászólás

No, eljött ez is, feladni kényszerültem a huszadik bükki hegyimaraton félmaraton távját. Összejött itt minden, nem sorolom, elég annyi, hogy itt tegnap minden sz*r volt. Az első kör végén kiálltam, és nagyon nem bántam meg. Egy dolog a fáradtság, más dolog a rosszullét. Ha fáradt vagyok továbbmegyek a végsőkig, ez tiszta sor. De itt konkrétan rosszul voltam már kilencnél. Szédülés, hányinger, émelygés.

 

Nagyon fülledt meleg volt, szinte harapni lehetett a levegőt, a pálya brutális volt, az utolsó emelkedő még gyalog is bajos volt, futva szerintem képtelenség. 1:41 volt a győztes idő. Asszem ezzel mindent elmondtam.

 

Az első frissítő kb 4.5-nél lehetett. Utána én hülye azt hittem, hogy azért ebben a büdös melegben lesz majd egy másik is az első körön, de nem volt, pedig igencsak úgy készültem, így csúnya meglepi volt, hogy a következő csak a kör legvégén lesz. Azután persze a kaptató után jött egy brutál meredek lejtő a túloldalon, Slybácsinak itt lett vége mint a botnak, begörcsöltek a felső combhajlítóim, szédültem, hányingerem volt, el is döntöttem, hogy bevonszolom magam és vége. 1:15:37 lett az első kör, ami egyébként a korosztályomban nem is lett volna olyan rossz eredmény, ha 10.5-re nevezek. Ha a nagymamának pöcse lett volna, ő lett volna a nagypapa...

 

No mindegy, visszahúztunk bélapátfalvi szállásunkra, útközben gyalogló haveromtól megkaptam hogy nyafka vagyok meg béna. Persze ő lusta volt futni, nem nevezett. Még aznap ötkor sebeim lenyalogatása után elindultunk bringázni, fel a hegyre. Itt jött a meglepetés. Olyan erő volt bennem, mint még soha. Nagyon fura volt. Pár órával előtte kikészültem a futóversenyen, a bringával meg olyan áttételeken mentem, hogy nem hittem a szememnek. (Pedig májusban inkább futottam, pontosan 221 kilit, ami PB)Szegény haverom csak kapaszkodott utánam, de az emelkedők végén azért mindig bevártam. Persze futásban egészen más lenne a helyzet, csak hogy korrektek legyünk, neki ez volt élete második montizása rendes hegyen. Na de akkor is. Legalább helyreállt a csonkult önbecsülésem, hogy mégsem vagyok selejtes :)

 

Szóval fura nap volt, délelőtt halál, este feltámadás. Ma is tekertünk még egy nagyon a hazaút előtt, bár elég nagy sár volt és kétszer is jól megáztunk, de nem baj, kellett már az eső nagyon, porzott már a Bükk rendesen.

 

A hétvége egyik legpozitívabb élménye volt, hogy megismerhettem végre személyesen is Klamancsek Katit és a párját. Sajnálom, hogy nem tudtam a végén elköszönni Katitól, aki nagyon aranyosan próbált volna magával hurcolni a végén, de sajnos hiába. Majd legközelebb! Köszönöm a közös bemelegítést is! Közben nagyon érdekes dolgok kerültek napvilágra Kati szexuális életével kapcsolatban, de ezeket itt sajnos nem oszthatom meg. Ezt szándékosan írtam utoljára, idáig már tuti nem olvasta el senki :)

 

Jó sportolást Mindenkinek!

 

34 hozzászólás

Bozót 4345 napja
Bozót képe

Érdekes tapasztalat a későbbiekre....talán kicsit túl magabiztosan kezdtél, aztán amikor jött a fekete avagy nyakleves akkor talán túl könnyen adtad meg magad...legalábbis nekem ez jön le :)  

Gratu a bringához! Én tuti azt nem bírnám :)

Klamikati témában nem vagyok érintett, amennyit eddig itt olvastam tőle, az nem túl bíztató.....

Slybacsi 4345 napja
Slybacsi képe

nem tudom, ez miből jött le. erősen kezdtem, mert végig egy jó tempót akartam menni. szerintem ha az ember ép ésszel felári, hogy mikor kell megállni és nem kicsinálni magát, az inkább jól szervezett visszavonulás, nem megadás. én legalábbis nem hiszem, hogy túl könnyen megadtam volna magam. egyszerűen nem láttam értelmét szenvedni. én hobbifutó vagyok, azért futok, mert jól esik. ha nem esik jól megállok. ez nem az olimpia, hogy négykézláb is bemásszak.

Slybacsi 4345 napja
Slybacsi képe

feléri

Slybacsi 4345 napja
Slybacsi képe

Klamival kapcsolatban nem értem mire célzol, én csak hülyéskedtem, Ő majd érteni fogja :)

monique 4345 napja
monique képe

hát sajnálom h így alakult! én el se húztam a belem végül ide =) úgy látszik, nem is baj, az ilyen meleget én se bírom. begörcsölt combhajlítókkal helyes döntés volt a megállás. a szédülés+hányinger erre már csak ráadás. Bozót, nem gondolom hogy egy 7 percen kívüli 10km túl erős magabiztos bekezdés lett volna Slybacsi részéről. ...amúgy lehet én sejtem Bozót mire gondolt a másik témával kapcsolatban :S

tomcsi 4345 napja
tomcsi képe

lehet nem készültél fel rendesen?

vagy inkább nem tudtad mire nevezel?

nem baj, okulásnak tökéletes volt...

Slybacsi 4345 napja
Slybacsi képe

tomcsi, én attól félek, hogy inkább az ellenkezője: kicsit túledzettem magam májusban, nagyon fáradt izmokkal vágtam neki. a pályáról elmondták, hogy durva, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire eszetlenül jelölik ki.

tomcsi 4345 napja
tomcsi képe

f@szom ebbe a duplaírásba...eltűnik amit írtam...

szóval rövidebben...nem voltál sztem túledzve, a frissítés lehetett a gond, azt szervezd meg jobban legközelebb...a szervezőkben ne bízz feltétel nélkül, ők spórolni akarnak nem azon vannak Te jól teljesíts...

a hegyi félmaratont sem értem minek neveztél, de bulinak jó...

Slybacsi 4345 napja
Slybacsi képe

hát igen, mondjuk nem ártott volna előre tájékozódni, hogy pontosan hol is lesz frissítés :)

tomcsi 4345 napja
tomcsi képe

és akkor mi van a triatlon nevezéssel?

hova adtad voksodat végül?

Bozót 4345 napja
Bozót képe

Oké, akkor rosszul jött le, no problem :)   Természetesen kár lett volna kicsinálnod magad :)

 

Móni, tudod milyen pályáról beszélünk? A 7 perces tempó igenis nem gyenge. ( a "nagyok" is közel óra körüli köröket mentek....)   A szomszédban azt olvastam, hogy a pálya a többség szerint nem volt sokkal nehezebb a korábbinál, csak az időjárás tette nagyon keménnyé.   Egyébként meg mit várunk, ha Németh Csabi tűzi ki ? :))))

Bozót 4345 napja
Bozót képe

Ami Katit illeti, nem akarok én célozgatni semmire, egyszerűen olvasom itt a blogokat és sokak edzésnaplóját....Természetesen a netes hozzászólásokból nem célszerű egy embert megítélni, de ha egy kép mindenkiben kialakul.

torolt_885 4345 napja
torolt_885 képe

Mondtad az elején ,hogy a meleggel problémáid vannak,az ilyen idő  az ultravékony Lobinak kedvez,a hideg meg neked ;)A biciklis dolgot tapasztaltam már én is magamon ( és nem értem is értem).Gratulálok Slybacsi! Jót mentél !

Én meg sexistennő vagyok :)))

 

 

tomcsi 4345 napja
tomcsi képe

látni tv-ben is Kati? :-P

torolt_885 4345 napja
torolt_885 képe

Sajnos nem jön át :(    Futni kell velem az élményért :)))

Slybacsi 4345 napja
Slybacsi képe

de közben nem szabad a hátsód bámulni! :)

tomcsi 4345 napja
tomcsi képe

hagyja otthon ha zavarja futásnál vagy ha nézik :-))

torolt_885 4345 napja
torolt_885 képe

Jó ha a hátsómat bámulják mert azt jelenti hogy elől vagyok;)

tomcsi 4345 napja
tomcsi képe

szóval ezért vagy Te Bajnok :-))

tomcsi 4345 napja
tomcsi képe

Bozót neked senki sem szimpatikus... :-P

torolt_885 4345 napja
torolt_885 képe

Kár hogy a női mezönyben nem működik :((

torolt_885 4345 napja
torolt_885 képe

Bozótot nem bántani ! Ő nem tudja de tisztelem,és hallgatok rá :))

tomcsi 4345 napja
tomcsi képe

ne rontsd el a rossz képet rólad, amiért oly' sokat küzdöttél :-))

torolt_885 4345 napja
torolt_885 képe

Ááá! attól nem félek :)))

 

Slybacsi 4345 napja
Slybacsi képe

Klami, honnan tudod, hogy a nők közül nem nézi-e valaki a hátsód? :)

torolt_885 4345 napja
torolt_885 képe

Ha nézik is nem jön be nekik mert jól ott hagynak :((

monique 4345 napja
monique képe

Bozót: gondolom hogy nehéz volt a pálya, de ha figyelmesebben olvasol, nem azt mondtam, hogy gyengén tolta Slybacsi, csak hogy nem volt azért "túlzás" mégse az első köre, hiszen 7-esen *kívüli* tempóról és 75 perces körről van itt szó, a "nagyok" azért ennél bőven jobban mehettek, ha a legjobb idő 1:41 volt. :P

 

na de most akkor a pálya volt nehéz vagy az időjárás?... döntsük már el :P én az eddigiek alapján az időjárásra szavazok. én is valszeg megborultam volna, ha 4,5km és 15km között semmilyen víz nincsen!

Bozót 4342 napja
Bozót képe

Talán ne mi döntsük el hanem azok akik futották...

Bocs, Sly, én nem a győzteshez mértem a tempódat :D 

monique 4342 napja
monique képe

Bozót, aha, hát én meg veled ellentétben Slybacsi véleményére alapoztam, hogy nem az volt a lényegi probléma, hogy elfutotta volna. :P

de tökmindegy, úgy látom, mi ketten szeretünk vitázni egymással =P

Slybacsi 4342 napja
Slybacsi képe

tulajdonképpen mindkettőtöknek igaza van :) kicsit erősen is kezdtem, mert azt tudtam, hogy nehéz lesz, de ennek elenére jót akartam menni. na de ilyen brutális emelkedőkre nem számítottam. sőt, tulajdonképpen a lejtőn adták meg magukat a felső combhajlítóim.

Bozót 4342 napja
Bozót képe

No igen, Oli is szereti hangsúlyozni, hogy bár igaz a mondás "lejtőn a kaki is gurul", de mégis, a lejtőkön rohanással ki lehet csinálni a combizmokat hamar, és ha az izmokat túlterhelted onnan nem nagyon lehet visszajönni.  Nekem valamiért mázlim van, jól bírom a lejtőket (csak felfelé vagyok olyan lassú, hogy hiába rohanok lefelé :)))))

Slybacsi 4341 napja
Slybacsi képe

az is gond volt, hogy talán túl sokat bringáztam előtte hétvégén, és a felső combhajlítóim nem pihenték ki magukat rendesen. a lényeg, hogy tanulságos volt, szeptemberi nike félmaraton a következő verseny. majd ott bizonyítok :)

Bozót 4341 napja
Bozót képe

csak, hogy belepofázzak: felül a combfeszítő van :)  négyfejű combizom / quadriceps    (hátul van a hajlító)

 

De valóban, a sok hegyi bringa megteszi a hatását biztosan!

Slybacsi 4341 napja
Slybacsi képe

ez teljesen így igaz, és köszönöm, hogy szóltál, tényleg fordítva van!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2016-09 hó (2 bejegyzés)
2015-03 hó (1 bejegyzés)
2015-01 hó (1 bejegyzés)
2014-09 hó (2 bejegyzés)
2014-08 hó (1 bejegyzés)
2014-07 hó (1 bejegyzés)
2014-06 hó (1 bejegyzés)
2014-05 hó (1 bejegyzés)
2014-03 hó (1 bejegyzés)
2013-10 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (1 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (3 bejegyzés)
2013-03 hó (1 bejegyzés)
2013-01 hó (2 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-09 hó (2 bejegyzés)
2012-08 hó (4 bejegyzés)
2012-07 hó (2 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (3 bejegyzés)
2012-03 hó (2 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (1 bejegyzés)
2011-10 hó (3 bejegyzés)
2011-09 hó (8 bejegyzés)
2011-08 hó (7 bejegyzés)
2011-07 hó (5 bejegyzés)
2011-06 hó (9 bejegyzés)
2011-05 hó (6 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (4 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-12 hó (3 bejegyzés)
2010-11 hó (2 bejegyzés)
2010-10 hó (3 bejegyzés)
2010-09 hó (6 bejegyzés)
2010-08 hó (7 bejegyzés)
2010-07 hó (6 bejegyzés)
2010-06 hó (6 bejegyzés)
2010-05 hó (7 bejegyzés)
2010-04 hó (5 bejegyzés)
2010-03 hó (7 bejegyzés)
2010-02 hó (7 bejegyzés)
2010-01 hó (7 bejegyzés)