Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 44 600 505 km-t sportoltatok
hmm..

a július eddig

monique | 2010-07-15 01:33:32 | 4 hozzászólás

no, hát egyelőre nem terv szerint alakult a futás... :D
két gyönyörű aerob hét után ellazáztam két hetet, de nem baj! :) néha kell ilyen is. még nem vagyok azon a szinten, ahol minden edzés számít, hogy a maratoni időmön javíthassak pár mp-et :)))
ennek a kihagyásnak egyébként van több oka is, mindjárt írok róla.

de azért, ebben a két hétben elég sok minden történt így is :)

- lefutottam első 30km feletti (az esetemben 21.1km feletti) távom... volt benne 196-os meg 159-es pulzus is, 10%-os meredek és 8%-os lejtő is :) megtudtam magamról, hogy nem gond majdnem 4 órát mászkálni 175-ös pulzusátlaggal.
- volt benne délután tűző napon balatoni futás (gondoltam közben az UB-re, hogy az milyen lehetett, ugyanazon az úton talán..?!) és elkeveredés, itt is volt 190-es pulzus a legvégén :))
- volt benne 15km terepfutás, ilyen se volt még :) pátyalso vitt el egy jó kis hegymászásra, végre elmondhatom, hogy felfutottam a nagy-kopaszra :) a terep itt-ott nagyon egyenetlen volt, de tök jó volt, a lábaim nagyon élvezték, meg persze én is! megtudtam magamról, hogy nem gond 180-as pulzusátlaggal majdnem 2 órát mászkálni, úgy, hogy a végén eléggé meghúzattam tempót meg a pulzust is, rövid időre 201-ig is ment :)) (de hát a lábak hajtottak, ez van..) feltétlen fogok még terepen futni, legalább pár hetente jó lenne beiktatni 1-2-t. a változatosság, szép tájak stb mellett jó trükk ez a fejlődésre úgy, hogy az ízületeknek nem terhelés :)
- vettem biciklit és elkezdtem rajta bénázni..
- és végül volt egy rövid távú verseny! :))

ez a verseny totál nem tervezett volt, de ha már hívtak segíteni és ráértem... :D
tatai maratonváltó volt, elvileg 7.2km-es táv. nagyon jó volt, mert sikerült az 5p-es tempót közelíteni (5:03)! :D:D jó tudni h erre tényleg képes vagyok már (számítások szerint képes voltam rá, de azért a gyakorlat más, mint az elmélet.)
pedig a körülmények nem voltak valami optimálisak, pl. bruttó 3 órát aludtam (nettó inkább 2,5 óra! elalvás nehéz volt és felébredezgettem a meleg miatt), 5:50-kor kelés, 7:00-kor találkozó, 7:20-kor indulás autóval :) aztán a rohadt meleg...
nagyon új élmény volt: eddig nekem a legrövidebb verseny a vivicitta volt ahol kicsit visszafogtam magam, nem mertem megkockáztatni h beledöglök.
na most itt azért másképp kellett menni - gondolom akkor futja az ember jól az ilyen rövidebb távokat, ha majdnem végig szenved kissé, és a végén meg már abszolút szenved, hogy a tempót tartsa, de még éppen hogy tudja tartani :). csak az a baj, hogy a melegtől extra nagy szívás-szenvedés lett és azt sem tudom már meg soha, hogy mennyit lassultam a végére, mert nem voltak km-táblák, pedig jó lenne tudni. :) azt sejtem, hogy extrém módon talán nem lassultam, mert csak egyszer-egyszer engedtem holtpontnak rövid időre, ahol 200 alá esett a pulzus, mondjuk 199-ig :))) de gyorsan vissza is húztam 200 fölé.
ja, a pulzusátlag 199 volt, de az idő nagyobb részében 200 vagy afelett. a végefelé már 204-es volt az átlagpulzus. persze ez edzésen nem menne, az adrenalin már megint picit feljebb tolta a pulzusomat.
végül is elég passzívan mentem végig, a lábaim beállítottam egy kitudjamilyen-delazakönnyű tempóra (utólag őszintén meglepett, hogy ez volt az 5p-es!), és ezt tartották, a dolgom csak annyi volt, hogy hagyjam őket menni előre és szenvedjek az erőfeszítéstől meg a melegtől egyaránt :) a végére már eléggé kivoltam, csak az utolsó pár m-en a váltás előtt húztam még bele icipicit, akkor majdnem elértem a max pulzust is (csak 1 ütéssel maradtam le, a fene egye meg!). :)
megállás után fél perccel már jó volt minden, a lábaimban semmit nem éreztem, ez igen laza volt az izomzatnak :)))
egyébként érdekes volt így csapatban versenyezni, eddig fogalmam se volt ez milyen lehet, de nagyon jó nap volt, feltétlen lesz még ilyen máskor is. :) tök jó volt megismerni mirát, sárkányt, judit61-et! ja, persze elsők nem lettünk, de nem is baj, többet ér az egészség, ugye!! majd legközelebb elsők is leszünk :)))


most arról, hogy mi lesz a hónap további részében: most elkezdtem megint egy aerob sok kilométeres hetet, 2 nap már kész belőle :) jó lenne most nem túl sok napot kihagyni-ellazsálni, elvileg időm az van rá, nem nyaralok most egy darabig :)

ja, és mellé lesz bicikli is heti 2-3x legalább..
a bicikli vadonatúj, jééé, még soha nem volt új, saját biciklim, tök jó feeling :) amúgy egy sima cross trekking, ilyen olcsóbb kategória, ha nagyon rákapok a biciklizésre akkor esetleg megéri a drágább is, addig nem :))
most bevásároltam jól biciklis gatyát, lámpát, km-órát, meg mindent :))
2x mentem eddig rajta, egyelőre nagyon béna vagyok, a tempót nem merem erőltetni egyelőre, mert bizonytalannak érzem magam rajta. ez lesz abból, ha az ember 15 évig bicikli közelébe se megy :)
tehát először a feladat, hogy megszokjam megint a biciklin ülést. szerencsém annyi, hogy annyira nem vagyok béna, hogy ne menjen a 145-155 közötti pulzus tartása :)) ebben a zónában már elég biztosan ülök rajta. a sebesség fejlesztése majd akkor jön, ha már nem aggódok hülyeségeken. de idő, mint a tenger, nem sietek sehová, úgy 1 évig semmi konkrét célom a biciklivel, aztán meg majd triatlonozok. :)

úszás is lesz, majd. előbb össze kell magam szednem megint, mert rohadtul nem tudom, hogyan ússzak mellen, h ne fájduljon meg a lábam (térdek, sípcsont, sarok környéke...). fura mi? igen, úgy látszik ezt is elfelejtettem hogyan kell :) meg mellé a gyorsúszáshoz a lélegzés ritmusát kell gyakorolnom :))
a mellúszással amúgy semmi konkrét célom nincs egyáltalán és nem is lesz, csak annyi, hogy fájdalom nélkül menjen úgy, annyi ideig (2 óra), és olyan tempóban (25-30p/km) mint régen, más nem kell. a gyorsúszást viszont szeretném picit gyorsabban (25-ön belül vhol) és sokáig kifáradás nélkül. :) ja, most sem túl fárasztó (bár tempó passz...), csak a lélegzés nem megy még a helyes technikával.

új cipő is van.. sajnos a nike lunarglide még mindig nem érkezett meg, viszont szükségét éreztem egy új cipőnek, elég hamar szétmennek ezek a saucony-k :) volt nagy akció, úgyhogy most ismerkedek egy asics 2150-essel :)) ja, eredeti árán soha nem vettem volna meg, mert sokkal olcsóbban van saucony, ami ugyanazt tudja! :P
ja és hogy miért 2150-es. eladónak mondtam, h normál lábra kéne cipő de közben rajtam volt a régi phoenix, úgyhogy mondta, megnézné a lábam, mondom oké, és az jött ki belőle, hogy továbbra sem árt a stabil cipő. szóltam, hogy azért túl stabil se legyen (mert az nem jött be korábban), elvileg a 2150-es nem az, eddig ok, de még kicsit fura, picit más kaptafa talán, mint a saucony. amúgy nagy különbséget eddig nem vettem észre.


az úszáshoz visszatérve és hogy miért hagytam ki júl. elején pár napot a futásból: jún. 30-án próbálkoztam meg az úszással, és először még ment (mellúszás), de aztán megfájdult jobb sípcsont, aztán bal térd, aztán jobb térd. ezután kisétáltunk az uszodából és fájt a jobb térdem... hát ez kiakasztott! szerencsére néhány p után elmúlt, bár néha-néha visszajött. aztán elmentem futni, az rendben volt, még jobb is lett a térdem tőle :)
aztán másnap indultunk a balatonra. a strandon első dolgom volt bemenni a vízbe és úszni és hát az valami borzalmas volt. még több helyen fájt. 10 perc után full feladtam. és azon gondolkoztam hogy nem a sok futástól változott-e valami a lábamban. ráadásul a félóra séta a strandra le a hegyről (meg utána vissza) sem esett jól ezután már...
szóval emiatt kipróbáltam, mi történik ha kihagyok pár napot a futásban. próbáltam nyújtani is, meg láberősítő gyakorlatokkal játszottam meg a térdem nyújtásával, mert a májusi incidens után a jobb külső szélső combfeszítő nem lett 100%-os, csak a mindennapi életben ez nem tűnt fel.
na, az úszás nem lett jobb tőle, a pihenés meg a nyújtás rohadtul nem változtatott semmin :)
de a combfeszítős gyakorlatok (térd kinyújtása úgy, hogy full test súlyom rajta, láb felemelése nyújtott térddel stb..) sokkal jobban mentek pár nap után - ezt folytattam utána is és azóta ezek a feladatok gyakorlatilag (najó, néha csak 95%) fájdalom nélkül mennek, de magával a combfeszítő izommal még mindig van valami, talán megnézetem orvossal, mert fogalmam nincs mi ez.
fura, hogy nem is hiányzott a futás, annyira ki voltam akadva ezen az úszásdolgon meg utána a combfeszítős problémán. azon agyaltam, hogy mi változhatott meg. hát ezt azóta sem tudom, mert az úszáson kívül nem érzékelek semmit másnak. pl. a biciklivel nincs gond :) majd ha megint megpróbálom az úszást, akkor kiderül, mi van.

a combfeszítő izomról lehet előbb zavaros lett a leírás: a lényeg az, hogy a jobb lábamon a külső izom vhogy másképp működik, nem úgy, mint kellene.
pl.: leülök szék szélére, lábaim előttem, talpak a földön, és ha ekkor megfeszítem ezt az izmot oldalt kívül, de úgy, h semmi más ne mozduljon, az csak a bal lábamon működik látványosan. a jobb lábamon vagy semmi sem történik, vagy nagy erőfeszítések árán igen de akkor megy vele a fenékizom is vagy a térdemnél "kileng" a lábam. fura...
a nyújtása is csak másodikra-harmadikra sikerül úgy, hogy a bokám megérintse a fenekem. (a bal lábamon kapásból megy elsőre is).
viszont legalább az már megy, hogy hanyattfekve felemelem a jobb lábam nyújtott térddel :) amíg nem gyakoroltam, még erre sem volt képes az az izom... magától nem javult semmit, csak gyakorlás után. és igen, fájt a térdem is ebben a nyújtott pozícióban amíg ezt gyakoroltam, de most már megy fájdalom nélkül, bár érzem, hogy ez csak 99%-os így is.
már semmiben nem veszem észre a problémát a mindennapi életben, de engem zavar hogy nem tökéletes valami! meg nem tudom hogy a térdnek nem lenne-e gáz hosszabb távon.
eddigi legjobb tippem rá hogy letapadt az izom a májusi "traumától". passz..


mindenesetre, ezek a dolgok felzaklattak és ezért a futásos terveket átszabtam, heti 5 futás is elég lesz 6 helyett, a biztonság kedvéért :) ráérek még a heti 6-tal végül is :) nem akarom h vmi gáz legyen később... amúgy ez a tervátszabás nem volt nehéz, simán csak kidobtam pár rövidebb futást a tervből. így pl. nem fér bele a 140-145-ös zónában futás 2x, csak 1x :P

viszont elkezdtem a laktáttoló edzéseket is. egy már megvolt :)) ez ilyen 158-160 bpm körül ment. látszik is h van min dolgozni, mert lassabb volt a szigeten a 2. kör a pulzus tartása mellett, mint az első... kíváncsi vagyok hogyan fogok oda eljutni, h nem lassulok ilyen pulzus mellett... a melegre nem szeretném fogni a lassulást, mert a tempó amúgy tök ugyanaz volt mint 15-20 fokban lett volna :) meg be is vágtam fél liter vizet amikor elkezdtem futni, nem éreztem magam dehidratáltnak egyáltalán, bár a meleg néha rossz érzés volt.
fura ez a 158-160 körüli pulzus amúgy, érzésre nem igazán más, mint 150 körül, de a lassulás jellemzőbb, nem igazán jobb, mint 163 körüli pulzusnál, de ha 163 körül futok, akkor több dolog is máshogy van, nemcsak a lassulás. ez a 158 olyan átmeneti valami :)


najó, elég volt ennyi szófosás, igazából ezt nem egyben kellett volna leírni mind, de vhogy nem jutottam hozzá a blogoláshoz az utóbbi pár hétben :)

őrültségek :P

monique | 2010-07-04 02:09:11 | 5 hozzászólás

ez a hét elég furára sikeredett... először adtam magamnak pár (2) extra pihenőnapot futásban, mert az úszás nem ment, na de ezt majd egy másik blogbejegyzésben részletezem. :)

aztán csütörtökön nekiindultam, hogy legyen legalább egy futás a balatonnál, de akkor már kissé őrültnek tartottam magam utólag, mert 30 fokban tűző napon kevés folyadékkal, legalábbis amíg nem vettem 1,5l ice teát :) a pulzuskontrollt mindenesetre hagytam így is, sikerült jól elkevernem balatonfüreden és sikerült egész rendesen megizzadni is :) az utolsó 5 percben meg teljesen kikészített a nap, enyhe emelkedő volt, de szörnyű volt :)

de most lettem igazán őrült :D eddig a leghosszabb távom a félmaraton volt (2x), most pedig ez változott 31km-re (31,15) :D

az úgy volt, hogy yoyo írta a blogjában, h legyen pénteken egy jó kis éjjeli futás, 15-25km 3 órában, gondoltam ez nem lenne probléma (csak a fejlámpa). :) de végül is ez nem jött össze, emiatt helyette Bozóttal nekiindultunk csak úgy spontán ma (azaz szombaton). :)

úgy kezdtük h a gmapen elkezdtünk szépen megrajzolni egy durva útvonalat :) 9,5km-es bemelegítés az örs vezér tértől a déliig :D aztán ott úgy kb. 6km fel végig emelkedőn az istenhegyin a normafáig :) aztán kis lazázás a jánoshegyi úton a kilátóig :) aztán én úgy terveztem h a budakeszi útra kiérve megállok és hazamegyek, mert az nekem kb. pont félmaraton :)) Bozót meg erre kitalálta, h egy maratont akar... :P

ja, meg úgy gondoltam h jó lazán megyünk a déliig, mondjuk kvázi pulzuskontrollal, mondjuk 160bpm-en :P

a valóságban meg ez történt:

örsre érkeztem 10p késéssel, na akkor Bozót nekiindult, mint az állat, én követtem - a pulzuskontrollt egy néma felkiáltással kidobva a francba, mert úgyis meleg volt és sütött a nap :P -, bár éreztem h nem egészen ilyen tempóban szoktam bemelegíteni :))) de aztán elég hamar már jól esett a tempó. sztem az eleje 6-on belül volt és utána gyorsan változott 6 körülre. 1 óra alatt tettük meg a 9,5km-t.
az elején miután beállt a pulzus (vmiért 140-ről indultam eleve álló helyzetből, meleg, na!), 173-ról lassan felkúszott 176-ra, aztán a végére már 180-181 volt. ennyit a bemelegítésről :))) de csak poénból nézegettük a pulzust! :)
tök jó feeling volt végigkocogni a városon!!

aztán akkor elindultunk felfelé, az elején elég ratyin éreztem magam, bár ezt igyekeztem nem mutatni :))), nem csoda, mert rögtön felkúszott a pulzus 189-re, aztán 190-191-re huh. aztán icipicit kevésbé volt meredek sokáig, és ez nagyon jól esett, itt elememben voltam :) 190-en fel, de élvezve!! ez a kékes-feeling, ami mindig jót jelent, imádom :) tiszta eufória, komolyan... meg kellene megint csinálni majd! :)
aztán Bozót lusta volt, belegyalogolt :P, egy darabig mentem vele, mert olyan izé egyedül menni ha nem egyedül vagyok... de erősködött, h menjek előre. itt-ott bevártam, a végén már rendesen együtt mentünk a normafánál :)
amúgy ez totál nem versenyzésről szólt számomra, egyszerűen csak imádtam ezt a hegyen felfelét és nem akartam leállni! :) de azért megbeszéltük h majd lesz visszavágó :P:P
itt a pulzus 190-191, ugye, "laposabb" részeken 188 néha, a nagyon meredeken 194-195-ig engedtem, a lényeg az volt, hogy azért elég legyen orron át a levegő, nem akartam full anaerob módba menni :) úgyhogy gyors se volt... ilyen 7:50-es tempóban mentem átlagban.

a normafánál a buszvégállomáson kicsit kerestük pátyalsót :PP de hiába, látom a lustaság győzött :PP talán nem baj, nem hiszem h még fel akartunk volna a nagy-kopaszra is kúszni... csak, ha muszáj... :P
meg volt kis ivás, ilyenek. utána tovább a jánoshegyi úton a kilátó felé, na erre nem voltam annyira ismerős, de a gmapre még emlékeztem :)
elértünk a kilátóig, és nem akartuk kihagyni :) (legalábbis én) no, gyanús volt, h ott a meredeken "felfutva" a végén ki kellett nyitni a számat icipicit több levegőért... ez volt az egyetlen ilyen alkalom az egész futás alatt. csak amikor visszanéztem lefelé akkor láttam h ez meredekebb, mint hittem :D (elvileg tudtam h meredek, de az más, mint gyakorlatban tudni!)

sajnos már zárva volt 8-tól a kilátó. úgyhogy ott nem időztünk sokat.
a kilátótól lefelé Bozót kicsit lealázott akaratlanul is :))) mondta h akkor ő most előremegy, és majd megvár... :P (mert gondolta, kímélni akarom a térdem lefelé.) de nem beszélt ám hülyeséget, mert a minimum 10% lejtőn úgy nekiindult, h nem bírtam követni. nem tüdővel volt a gond, hanem vhogy úgy éreztem h ha gyorsabban próbálok menni, tuti orrabuknék :P csak a végére ahol picit ellaposodott, sikerült beérnem őt :)))

"odalent" kis időzés, mert találtunk vízcsapot :) megtöltöttem a palackom (Bozótnál az a király camelbakszerűség volt!), utána elindultunk lefelé a jánoshegyin a budakeszi út irányába. úgy 6:00 tempóban átlag (170-175 pulzus). ez tök jó volt, csak a fele után elkezdte érezni a lábam, hol itt, hol ott fájt :)) amúgy addig sehol nem fájt semmi! de a lefelé betett totál - nem is annyira a térdemnek, az ott még jól bírta, hanem tök random helyeken. és a palack is nehéz lett hirtelen, szóval a tündérhegyihez érve szóltam h innék, álljunk meg... jó kifogás volt részemről :))) de legalább utána már nem volt nehéz a palack...

a budakeszi útnál lett volna nekem elvileg a vége, mert az ott kb. 22km volt. de milyen hülyeség lett volna már ott megállni? :) nem is tudom hogy juthatott eszembe :)))
szóval lelazáztunk, ja, csak 7p-es tempóval, mert éreztem h a gyorsabb tempó ezen a lejtőn már tényleg kikészítené a lábaim. (Bozót, sajnálom h itt erőltettem a lassút :))). ) így is szörnyű volt helyenként. de lassabban nem lett volna értelme menni, nem lett volna jobb semmivel, gyalogolni meg nem akartam... jól érzékelteti a helyzetet pl., hogy volt egy kb 50m-es sík rész vhol, és amikor azon át futottunk, az egyszerűen valami mennyei volt a lábaimnak! istenem de rövid volt az az 50m..
itt be is szólt a jobb térd, erre mondjuk számítottam előtte is, úgyhogy vártam h a filmarchívumhoz érjünk, mert utána már picit laposabb volt a lejtő. :)
azért jó volt a pulzusnak, megpihenhetett, 160-ig lement időnként, átlag olyan 163-164.

a budakeszi út elejénél lett csak sík a terep, és azonnal elmúlt a térdgond tőle, ez jó! ez nekem összesen egy jó 6 km "levezetés" volt innentől. itt nyomtuk kicsit jobban, már ha lehet ezt mondani a 6:50-7:00 tempóra :)) azért nekem felment tőle a pulzus 175-ig. de az még laza pulzus nekem. itt nagyon kellemes volt sík, jól ismert terepen az esti sötétben menni, azért persze volt világítás :) nagyon nyugis volt számomra. itt már sajnos nem beszélgettünk igazán, mert nehogy orra bukjak... :P (bár szerintem ment volna simán anélkül is!)

a margit hídhoz közeledve kezdtem megint érezni a lábaim, de semmi különös, csak generalizált "fájdalomizé", nem tudok rá jobb szót, mert már tényleg jó régóta futottam :) hiába, nem menne a 24 órás még :))) Bozót meg bezzeg egy helyen arról dumált h mégis futna csomót még... andrássy úton át az örsig :) ami nem a legrövidebb útvonal, az is tuti... ha muszáj lett volna, le tudtam volna nyomni, de azért tuti volt különbség köztünk az ízületek terhelhetőségében :)

egy icipici éhséget éreztem néha a moszkva tértől, semmi extra, csak meglegyintett egy kis "szellő", mert eszembe jutott az a szelet akármi, amivel Bozót kínált korábban (és nem kellett akkor). de elvoltam. mindenesetre erről eszembe jutott, h vajon mennyi glikogénem lehet még :)) jó, persze nem mentem 30km versenytempóban, de azért kíváncsi voltam, h eléhezek-e :) meg a csütörtöki futás után se hiszem h 100% újratöltődött már az összes glikogén :) de nem történt semmi extra, elkocogtam a végéig, minden probléma nélkül.

itt a tervem az volt h a híd után is futok a kolosy térig, mert azt a pár buszmegállót már minek busszal megtenni meg átszállni meg minden szar... :) ez sikerült is. :)) a hídnál elbúcsúzás egymástól, asszem itt volt, hogy megbeszéltük h lesz revans a hegyen :)))

utána lazítottam a tempón, a duna mellett futva, 170 alá engedtem sokszor, 168-as átlag. 7.30-as tempóban. a kolosy előtt az utolsó métereken meghúztam, gyorsítottam jó nagyot, mert kíváncsi voltam megy-e ez még a lábaimnak :) amúgy én jól éreztem magam, keringésügyileg semmi gond nem volt. na, ment a "sprint", simán, jól is esett! aztán megálltam és ott volt a vége :))

az már csak itthon derült ki h sikerült a 30km-t túllépni jócskán :D a margit hídnál még 29,6 volt (kb. 3 óra 40p amiből mondjuk 3 óra 22p nettó idő), a végére kb. 31,15! :) 3:34-en belül a nettó idő, 3:54 a bruttó, szóval azért nem erőltettük meg magunkat nagyon az idő nagy részében :PP
ja, és elvileg kb. 942m felfelé, meg 951m lefelé...

de rohadt jó volt így együtt futni jó sokat! :D majd tuti lesz még ilyen, csak előbb regenerálódok :)

ja igen, megállás után vettem kis kaját, aztán leültem, vártam a buszra. na... felkelve kissé fájt itt-ott... de semmi komoly, az egyetlen, ami kicsit aggasztott, hogy a kapunál muszáj volt levennem a rohadt cipőt a jobb lábamról, mert nagyon nyomta az achillest. így zokniban kúsztam fel a 6-7 emeletnyi távon :P (kertben sok lépcső meg utána a 4 emelet.) még jó, h senki nem volt kint :))
utána beraktam kicsit hideg vízbe a lábaim, mert olvastam h az jó :P ez egész jót tett achillesnek. amúgy nem hiszem h komoly gáz lenne, csak a cipő valszeg irritálja néha futás közben úgy h nem veszem észre :(( (várom azt a nike lunarglide-ot már!)

most ennyi jutott eszembe :))

2013-12 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (4 bejegyzés)
2011-01 hó (3 bejegyzés)
2010-12 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (3 bejegyzés)
2010-10 hó (2 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (7 bejegyzés)
2010-07 hó (2 bejegyzés)
2010-06 hó (6 bejegyzés)
2010-05 hó (6 bejegyzés)
2010-04 hó (7 bejegyzés)
2010-03 hó (3 bejegyzés)
2010-02 hó (8 bejegyzés)
2010-01 hó (3 bejegyzés)
2009-12 hó (5 bejegyzés)
2009-11 hó (5 bejegyzés)