Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 903 251 km-t sportoltatok
hmm..

szenvedős március..

monique | 2011-03-24 22:56:48 | 76 hozzászólás

már elég rég írtam blogbejegyzést, ennek több oka is van; egyrészt nem volt különösebb ihlet írni valamiről, másrészt kicsit fárasztó volt pár komment legutóbb (aztán lehet h ihlet is ezért nem volt:) ).

 

na de most írok, mert megígértem run-kának a mai edzésemnél, hogy kifejtem a dolgokat, mert hátha lehet okulni belőle. :) úgyhogy igyekszem úgy írni, hogy lehessen. :)

 

szóval, kezdjük ott, hogy mindig baromira figyeltem, hogy fáj-e valami, és ha igen, akkor azt, hogy mennyire, és ha veszélyesnek tűnt, akkor kimaradt 1-1 futás. ezt nevezte egyszer Bozót sérüléspániknak. :)

 

egy kivétel volt ez alól mindig, mégpedig az, ha izom fájt, azzal nem törődtem annyira soha, mert jellemzően nem veszélyes kategória. persze ha mondjuk meghúzódik v. elszakad az izom, az igen, de ilyen trauma sose volt.

 

ezt tovább fűzve, vicces, hogy amióta futok, egyszer kellett kihagynom néhány napot nem trauma miatt (tehát pl. nem elesés miatt), az pedig ironikus módon pont egy izommal kapcsolatos probléma volt, egy izom legátlódott, és amelyik izom megpróbálta átvenni a szerepét, az túlterhelődött pár nap alatt; ott a megoldás az izom "újraaktiválása" volt. ez a jobb lábamon volt amúgy, tavaly nyáron.

 

utána semmi gond egy darabig, aztán jött megint egy izomprobléma, ez alapvetően mindkét lábban a combfeszítő izmok, ami a február 18. utáni hétvége óta kísért. már-már azt hiszem, hogy nagyrészt meggyógyult, mert pl. 5:30-as tempó egész tűrhetően ment. aztán meg egyszercsak felbukkan megint a probléma erősebben.

 

ha már 18, pl. a múlt héten március 18-án is felbukkant, amikor pedig csak 6:30-as tempóban futottam, mégis félóra után egyszercsak előjött, nem is bírtam elhinni, be sem írtam az edzéshez, mert egyszerűen nem tudtam hova tenni. aztán másnap Briellel futottunk 7p-es tempóban, az remek volt, 7p-es tempóban sosincs gond a combbal, valamiért. pont ezért is mertem elmenni futni vele. :)

 

a tünetek elég furák, utánanézve a húzódás nem ilyen: a bemelegítő futás közben még nincs gond, aztán tempótól és naptól függően X idővel később elkezd "elnehezedni" a combfeszítő, rossz esetben mind2 lábban, jobbik esetben csak a bal lábban. illetve azt hiszem, a jobb combom már nagyrészt jól van, de ma kiderült hogy az nem százas mégsem. ez is olyan idegesítő, hogy futok vele 12km-t és semmi baja nincs a jobb combomnak közben, se utána, de másnap félóra után mégis panaszkodik, kezd "elnehezedni" meg ilyenek.

 

szóval előbb van az "elnehezedés" érzés, ez érdekes, mert a mozgásban végül is nem gátol, de valamiért elég kellemetlen érzés, szóval innentől lőttek a futás élvezetének; aztán ha folytatni merem, akkor meg is fájdul idővel bizonyos pontokon, ennek a fájdalomnak az időzítése pedig kb. a láb talajra érkezésekor van. ha pedig erősebb a tempó, akkor már nem is lokalizált fájdalom, hanem mindenfelé szétterjedő "égés". na ez utóbbi szerencsére csak egyszer volt, meg is álltam aztán hamar. :)

 

megálláskor azonnal eltűnik az összes tünet, egy mondjuk 1 perces pihi után folytatva a futást egy darabig tünetmentes aztán megint jönnek a tünetek. erre a márc. 18-i futáskor jöttem rá véletlenül. sőt igazából a tegnapi 12km-es futásnál is segített 1-2 ilyen kis pihi a bal lábamnak, illetve az segített még h a szigeten futottam 2 kört és ott van egy kis emelkedő a margit hídnál, na oda felfutottam az első kör végén és attól is elmúlt egy időre. gondolom másképp mozgok vagy más izmokat használok vagy a talajra leérkezés kevésbé stresszes, nemtom.

 

na jó és hogy miből lehet okulni? hát, akkor sem érdemes folytatni a futást, ha "csak" izomfájdalom van, hiába csak idővel jelentkezik, szóval hiába nem húzódás. ha ezt tudom február végén, amikor 17km-t futottam úgy, hogy kb. 9,5km után elnehezedett lábakkal és az utolsó 2km-en fájdalommal futottam, na akkor megálltam volna ott rögtön, ahol elkezdett a nehéz érzés lenni, csak akkor még le sem esett, hogy ez nem normális, azt hittem csak fáradtak a lábaim vagy mi.

 

de nem normális sajna. ezt sajna csak lassan fogta fel agyacskám. sőt, rettenetesen fura, hogy amikor kimegyek 7p-esben kocogni, márpedig a futásaim nagyobb része ilyen volt télen meg az utóbbi időben is, akkor olyan, mintha minden rendben lenne, nincsen semmi tünet, de ha megpróbálok vmi még elég laza de a 7-esnél gyorsabb tempóban futni, akkor egy darabig, mondjuk tíz percig vagy félóráig rendben van de aztán puff, hirtelen addig se bírom, mint kezdő koromban, és rohadtul nem a lélegzéssel van a baj :)

 

nekem extra fura élmény ez, mert korábban sose a lábaim korlátoztak, hanem inkább a keringés, mármint a pulzus. és persze így nem tudom hogy mi lesz a versenyekkel, mondjuk még jó hogy a fő versenyek csak őszre vannak tervezve. bár nem tudom hogy ha a combfeszítőm ennyire gyenge pont, akkor hogy futok én maratont? hát azt eddig is gondoltam, hogy lehet h nem hosszútávra vagyok megalkotva, de azért még nem szeretném eldönteni ezt a kérdést :) pl. bízom abban, hogy lehet javítani ezen az alkati dolgon edzésekkel az évek során.

 

szerintem onnan indult ki a dolog, hogy a combfeszítőm mindig kicsit gyengébb volt a pl. combhajlítóhoz vagy a vádlihoz képest. persze sokat erősödött, mióta elkezdtem futni, de mégis relatíve gyengébb szerintem. aztán amikor túlterhelődött a sprintes futásnál + sok lassúval, akkor kicsit extrém mértékben leharcolódott az izom, mondhatni leépült, és gondolom azóta még mindig nincs minden rendben odabent, mert valami akadályozza az izmot a rendes működés fenntartásában. én el tudom képzelni, hogy pl. a vérkeringés akadályozódik, és ezért nincs tünet amíg még csak bemelegedek, hanem csak később. mondjuk elvileg rohadtul nem jellemző h a combban történjen ilyesmi, szóval tényleg nem tudom mi ez, de végül is mindegy, a lényeg az, hogy tud rosszabbodni további terheléssel, ahol a terhelés a 7 percesen belüli tempót jelenti.

 

azért van fény az alagút végén. pl. hogy ugyan a jobb combom se százas, bár annak tűnt 18-án meg tegnap, de ma nem volt mégse százas, DE legalább nem fájt, és határozottan jobb állapotban van, mint februárban. tehát ki lehet ebből lábalni. hát a bal combom sajnos eléggé lemaradt a gyógyulásban, de az a gyengébb lábam egyébként is.

 

ez most kap néhány nap pihenőt, hogy legalább visszamásszon a lábam arra a szintre ami tegnap volt, mert ugye tegnap jobb volt, mint ma.

 

aztán a terv, hogy ha futok 7p-esen belül, akkor majd rendszeresen belesétálok, mielőtt még bármi tünet jelentkezne, ha meg mégis jelentkezne tünet, akkor ott azonnal leállás. nincs nekem arra szükségem, hogy tovább rombolódjon az akármi. mert attól még h izom és nem ízület, még lehet komoly a dolog... szóval vigyázni kell.

 

a másik, hogy hegyen felfelé úgy tűnik lehet erősebb tempóban is menni tünetmentesen, tehát az is működhet, hogy hegyen felfelé megtolom, lefelé meg nagyon óvatosan kocogok. persze a lefelé az visszaüthet, mert lejtőn nagyobb a combfeszítőre jutó excentrikus terhelés talajra érkezéskor, márpedig pont akkor fáj, de ha csak pár percig van a terhelés, akkor azt még jól bírja. a hosszabb ideig tartó terhelés a gáz. még az is lehet h lejtőn sétálok. :)

 

talán a biciklizés is oké, hétfőn próbáltam spinninget életemben először, hát fájt, de nem a fenti probléma miatt, hanem simán csak túl nagy ellenállásra raktam a biciklit, viszont nem volt tőle izomláz meg semmi, úgyhogy ha figyelek arra h tudjak 90rpm-mel tekerni, akkor van esély, hogy a bicikli nem gáz. bár ebben nem vagyok azért még 100% biztos, mert ugye ott is a combfeszítőt használja az ember, igaz ez a fajta mozgás nem úgy veszi igénybe, mint ahogyan a futás. majd meglátom.

 

a vivicittáról pedig annyit, hogy ha akkorra tünetmentes leszek, akkor talán mehet versenytempóban, max. kiállok, ha mégis előjönnének a tünetek közben, ha meg nem vagyok tünetmentes akkor mondjuk nosztalgiából lekocogom a biztonságos 7p-es tempóban.

 

azért fura ám ez, mert amúgy fejlődtem tempó vs pulzusban a téli alapozás során, aminek nagyon örültem, és hát jó lett volna ezt kiaknázni pár versenyen, de ráérek ezzel.

 

aztán ha rendbejön a dolog, akkor meg még arra kell figyelni, hogy képes vagyok-e hosszabb távokat futni. remélem, hogy az a maraton összejön idén, de ha nem, akkor úgyis felhasználható a befizetett pénz a BSI más versenyein. a nemet úgy értem, hogy ha nyáron úgy találom, hogy nem megy a 25-30km relatíve könnyen a lábaimnak, akkor inkább nem kockáztatom meg a maratont idén.

76 hozzászólás

tzh 4779 napja
tzh képe

Majdnem minden megfutott TT-n a hosszabb - km-ekben mérhető - lejtőkön szokásom besavasítanom a combfeszítőt.

A pulzuskontroll itt is működik persze, de nagyon könnyű elcsábulni, ahogy egy nálad gyosabb elhúz melletted, és érzésre tudnál is jobban menni. Nem könnyű ilyenkor - sem - észnél lenni, pedig már régóta tervezek odafigyelni rá.

Mint az idei G50-en, ahol még tavaly is a kb. 8. és 10. km közötti lejtőn túloztam el úgy hogy a hátralévő 38km már nem teljesen arról szólt, amiről szerettem volna.

Nekem a bal combhajlítómban volt húzódásszerű érzés kb. a Margita óta, és csak a hétvégén múlt el.

Czeglédi Ferenc 4779 napja
Czeglédi Ferenc képe

Nem vagyok szakértő! Ezért azt javaslom, hogy keressél fel egy szakértőt, egy idősebb tapasztalt sportorvost, vagy egy tapasztalt ortopédust, reumatológust! Veszitenivallód nincsen, meghallgatod a véleményét. Hátha okosabb leszel tőle!

Mielőbbi jobbulást!!!

miki 4779 napja
miki képe

Nincs itt semmi meglepő, addig növelted az edzésterhelést, amíg a leggyengébb láncszem kezd elfáradni. Így van ezzel mindenki, csak genetikától, sportmúlttól függően mindenkinek máshol van a határ, van, akinek heti öt km, van, akinek 200 mérföld. Az az egy baj, ami nehézzé teszi az ilyen helyzetek kezelését, hogy a hónapok alatt felhalmozódott fáradtság nem múlik el két pihenőnappal. Amúgy egyszerű a dolog, és te is ilyesmire gondolsz, nem kell azt csinálni, ami fáj. Ha jelez, lassan lépedni, vagy hazasétálni. Jön a tavasz, elő a bicajjal is. Pl. az utóbi napokban én is szokatlanul sokat futottam, érzem kicsit a vádlimat, tudnék vele futni, de minek, inkább tekerek egyet. Ha annyira meg van terhelve, hogy már érezni, az azt jelenti, megvolt az edzésstimulus, most várni kell csak a szuperkompenzációra.

Bozót 4779 napja
Bozót képe

Miki, néha fordul elő, de most vitatkoznék veled :P   Ha sima terheléstől, fáradtságtól van akkor nem hiszem, hogy x km után emelkedőn jobb lenne és nem rosszabb....azért ez fura.

Amúgy parának neveztem :) de végülis ugyanaz. 

(A masszázs és nyújtás témát most nem feltétlen ide értem, csak lusta vagyok az edzésedet visszalapozni: Mit értesz azon, hogy nyújtáskor "beszól" az izom? Ha extrém feszes, naná hogy fáj ha nyújtod...  Ami a masszázst illeti, egyetlen alkalom után szerintem kár ítélkezni. Ha jól emlékszem, a masszőr is azt mondta neked, hogy igen kötött az izomzatod, ráférne a gyakori masszázs (talán elsőre kicsit erősen csinálta, de hát lehet neki szólni....). Védelmében (bár nincs szüksége védelmezésre) , tavaly gyúrta az én lábamat is és szólnom kellett, hogy erősebben, mert csak csiklandoz...természetesen az izomzatunk állapota tuti más, de kétlem, hogy az ő keze durvult volna be hirtelen ennyire :)  Talán keress egy tapasztaltabbat, esetleg gyógytornász végzettségűt.....)

Czeglédi Ferenc 4779 napja
Czeglédi Ferenc képe

Bozóttal értek egyett, igen furcsa fáradtság az, ami emelkedőn futásnál, ahol főleg szükség van az izmokra elmúlna, meg itt főleg az egyik láb vacakol!!!

De én továbbra is a szakértőt javaslom a témában, meghallgatod a véleményét, veszítenivallód nincs!

Masszőr: bizonyos speciális eseteket kivéve egy-egy masszírozás használ a lábnak! Az én derekamat is masszírozással hozták helyre ne feledd!!! Az biztos nem árt, ha egy masször megmasszirozza néha!

monique 4779 napja
monique képe

köszi a kommenteket. :)

 

miki, azt kell mondjam Bozóttal értek egyet! :))

 

Bozót: a beszólást úgy értem, hogy nagyon fájt. amúgy szeretném én lenyújtani, vagyis inkább ellazítani, de fájdalom az nem jó nálam, mert utána csak még feszesebb lesz tőle az izom, főleg most a combfeszítő esetében..

 

viszont most próbálkoztam megint, ha már ez a téma.. tehát van az alap combfeszítőt nyújtó gyakorlat, ahol a bokát felhúzod hátul - és rájöttem, ha közben erősen előrehajolok derékban-csípőben, akkor nem fáj a nyújtása! izé, remélem h ilyenkor is nyújtódik rendesen (előrehajolva)?? nyugodtan szóljatok, ha nem. mindenesetre utána nem éreztem feszesebbnek, tehát nem ütött vissza, ez már jó.

 

nem ítélkeztem a masszázzsal kapcsolatban, csak félek tőle. igen, biztos hogy irracionális félelem de ez van :(

és szerintem sincs szüksége védelmezésre, én ajánlottam őt másoknak azóta is, mert amúgy nagyon profinak tűnt.

csak nekem úgy érzem most jobb úgy h nem bolygatok meg semmit a masszázzsal.

 

Cz. Ferenc: elején mind2 láb ugyanannyira gáz volt, csak a jobb lábam valamiért gyorsabban regenerálódott.

miki 4779 napja
miki képe

Nem baj Bozót, húztam még egy strigulát :-) Én olyan 80 %-ig elvégeztem a sportmasszőr tanfolyamot, és kicsit szkeptikus vagyok. Állítom, hogy amiket a masszőrök szoktak mondni, hogy találtam egy csomót, de majd kimasszírozom, meg merevek kötöttek az izmaid, masszírozni kell, meg nincs egyensúly az izmok között, meg le van tapadva, de majd én helyrerakom, ennek a 90 %-a bullshit. Kellemes dolog masszázs, de a nyújtáshoz hasonlóan, ettől sem fog senki gyorsabban futni.

monique 4779 napja
monique képe

tzh: jah, igen, erről én is tudnék mesélni! :))

Bozót: még a masszázsról eszembe jutott: a jobb combfeszítőmet masszírozva,  az nekem is csiklandozós érzés volt. :) (a bal fájt, de a jobb csak csiklandozós volt, baromi fura érzés volt :) de azt nem mondom h kellemes volt.)

Czeglédi Ferenc 4779 napja
Czeglédi Ferenc képe

Pillanatnyilag egy problémát kell orvosolni, nem gyorsabban futni!

monique 4779 napja
monique képe

miki: mit jelent h 80%-ig? :)) amúgy a "fáradtság" nálad egy általános kifejezés minden túlterhelős dologra? tehát ha mittomén fáradásos törése van az embernek, az is ide tartozik? főleg h benne van a szóban a "fáradás"... (ja nekem nem az van nyilván, csak egy példa.)

miki 4779 napja
miki képe

Mikor karatéztam, a mesterem mindig példabeszédeket tartott a test legyőzéséről, mondjuk volt is tapasztalata, mert úgy kivolt a dereka, hogy mozogni is alig tudott. Szóval, az igazi mester addig kínozza a testét, amíg az feladja, és félreáll az útból, nem akadályozza tovább. Ez az aszkézis, az önmegtagadás útja, találkozás a végső igazsággal. Az edzés célja nem az hogy erősödjünk, hanem, hogy megtörjük a gyengeségeinket. A szenvedésen túl ott vár a nirvána :-)

miki 4779 napja
miki képe

80 % azt jelenti, hogy rájöttem, hogy a szervezőt nem szeretném támogatni az utolsó részlet befizetésével, mert etikai kifogásaim merültek fel vele szemben. Azóta különben top manager és politikus lett. Ez még az első millióinak a megszerzése közben volt.

Az elméletet megcsináltam, amiben egészen jó dolgok is voltak, pl. egy orvosok által tartott anatómia és elsősegély kurzus, a gyakorlatnak, amit masszőrök tartottak, kb. a felét. Meg persze nem vizsgáztam le.

miki 4779 napja
miki képe

A fáradtság alatt krónikus, felhalmozódó fáradtságot értettem, hasonlóan, mint ahogy mondod.

monique 4779 napja
monique képe

miki: nem hiszek ebben a kínzós dologban. nem vagyok elég mazochista. :)

fáradtság: az a fajta amiről beszélsz, váratlanul jelentkezik, vagy fokozatosan fárad el az ember hetek során?

miki 4779 napja
miki képe

Halmozódik, aztán betelik a pohár, akkor lehet, hogy úgy érzed, derült égből ért a villámcsapás. De kicsit úgy érzem, túlagyaltuk már ezt a dolgot :-)

Bozót 4778 napja
Bozót képe

Nagyon túltárgyaltuk ;-) De a gumicsontrágás jó, eltereli a figyelmünket a problémáinkról :P

Természetesen minden blablát nem hiszek el amit egy masszőr (vagy ezzel az erővel bárki) mond, de azért szerintem nem teljesen hülyeség.  (nemrég mondta nekem egy masszőr, hogy az is lehet, h azért nem érzem sose fájdalmasnak a masszázst mert már az idegek is el vannak nyomva :D :D :D na, ez a BS! 

Nem akarok hülyeséget mondani, de sztem előrehajolva nagyon nem ugyanazt nyújtod. Vagyis de igen, akkor ha a törzs síkjához képest ugyanannyit húzod hátra a lábat, de akkor meg minek lehajolni? Bizonyos szalagok és izmok tuti "hosszabbnak tűnnek", de ez csak ámítás.

monique 4778 napja
monique képe

miki: bocs, csak úgy érdekelt hogy miről beszélsz.

Bozót: én nem nagyon tudom megítélni, hogy hosszabb-e egy szalag vagy sem, azt sem tudom ez mit jelent pontosan. csak azt érzem, hogy van-e feszülés vagy el van-e lazítva az izom.

az előrehajolós esetben is ugyanannyira húzom hátra a lábat - azaz maximálisan. (=boka eléri a feneket)

Mamba 4778 napja
Mamba képe

Persze Miki! A Busidó a halálban gyökerezik. De azért nem kell rögtön a tisztítótűzbe küldeni mindenkit, akiben még benne van a vágy arra, hogy a dolgokat tökéletesen csinálja. Még akkor is, ha te már nem hiszel ebben. Ez nem az a fázis, de szerintem amiben most monique van, az nagyon is fontos állomás. És nagyon sok múlik rajta, hogy most melyik ,,hangnak" enged. Én nem hinném, hogy ez sérüléspara. De amúgy a túlzott elővigyázatosságba még senki nem halt bele. Ellenben......

Szóval szerintem amiket írtál, azokkal jó noymon járhatsz, és bár az ok egyszerű lehet, azért a hogyan tovább korántsem. Ha jó nyomon jársz, akkor azt kellene elősegítened, hogy az izom könnyebben és gyorsabban regenerálódjon. Valami meggátolja ebben. Pl: kialszod a 7-8 órát? Mert úgy látom, hogy elég sokáig lógsz a neten. Nem tudom mikor kelsz, csak megkérdeztem. :)

Ezt az elnehezülést én akkor éreztem, amikor vega lettem, és nem szedtem fehérje pótlót. Mielőtt bárki rám ugrana, ezzel nem akarok semmit mondani, azt sem, hogy monique szedjen fehérje pótlót. Csak azt, hogy amikor HP sporttárs tanácsára kipróbáltam a fehérje pótlást, akkor akkora lökést kaptak az izmok, hogy felkiáltottam: Igen! Ez hiányzott, erre szomjaztam, és szinte berobbant a szervezetem, mint egy gőzgép. Szóval mindezzel kizárólag azt akartam mondani, hogy a regenerálódásban nagyon fontos a fehérje bevitel. Figyeld meg az étkezésed, hogy fehér húsból, tojásból, halból mennyit eszel. Csak egy ötelt. Semmi okoskodás.

És ezeket a jeleket vedd komolyan! Téged szolgálnak!

Mamba 4778 napja
Mamba képe

Ja! Még valamit elfelejtettem. A sportmasszőrségbe nem mennék bele. :) Isteni masszőröm van. :) De!

A masszázs jótékony hatása nem ott kezdődik, hogy felfekszünk egy ágyra, és fizetünk egy hónapban 2x 1 óráért.

Én amikor le voltam sérülve, minden nap masszíroztam a saját lábamat 20 percig legalább. Elsősorban mások javaslatára, de hamar felismertem, hogy a vérkeringés javításával már segítem a regenerálódást, fájdalomcsillamító hatása volt, és a gyógykrémek is hatékonyabban fejtették ki a hatásulat. Kimutatták, hogy a sípcsontunkat erősen megdörzsöljük lefekvés előtt 1 percen keresztül, egész éjszaka jobb a vérkeringés a lábunkban, és gyorsabb a regenerálódás. A masszázs ott kezdődik, hogy vedd a kezedbe a saját lábadat, és ismerd meg az izmaidat!

Hauanita 4778 napja
Hauanita képe

Monique: én most már csak egyet nem értek. Illetve kettőt. Illetve sok mindent, na.
1. Miért olyan fontos Neked, hogy heti 6 nap fussál?
2. Ha a heti 6 nap futás eredményeképp sérült vagy, miért nem próbálsz módszeresen inkább kevesebbszer futni, ahelyett, hogy kényszerből történjen ez?

És még egy dolog, saját tapasztalatból. Ha keresztedzést végzel, az hatással lehet/van a fősportod edzéseire is. Én magam úszás után éreztem, hogy a laza futás sem esik jól, a gyorsabbakról nem is beszélve. Mondjuk azt is tapasztaltam, hogy ehhez valamennyire hozzá lehet szokni, de kezdetben azt tapasztaltam, hogy a futásedzések "kárára" megy az úszás. Más kérdés, hogy a mai eszemmel már nem bánom, ha a nyári 40 fokokban kimarad futás, és helyette úszok. De Rád visszatérve, figyelemre méltó, hogy mind a barlangászós keresztedzésed, mind a bringás után sérülés vagy annak jele jelentkezett.

(Abba már valszeg nem szabadna belemennem, hogy nem is értem, miért csodálkozol azon, ha egy kőkemény tesztelős edzés után még elmész egy teljesen másik sportágban is elvégezni egy tesztet, majd ismét fáradtság/sérülésgyanú merül fel a lábaidban. Egyszerűen nem értem, miért nem ebben, és miért teljesen más irányban keresed a probléma forrását... Bocsánat, hogy megfogalmazom: de azt sem értem, miért tagadod ennyire látványosan a fáradtság/túlterhelés dolgot)

monique 4778 napja
monique képe

Mamba: köszi a hozzászólásod! :)

nálam csak 1 hang van, az amelyik azt mondja vigyázz :) na jó van még 1 hang, amelyik azt mondja amikor kinézek az ablakon, hogy hú de jó lenne itt most lefutni :)), de most be akarok tartani pár pihenőnapot.

a konkrét kérdésekre:

8-10 órát alszom, mikor mennyit, 8 alatt ritkán :) nem hajnalban szoktam kelni, ez tény :)

én nem vagyok vega, de nem szeretem a húst. halat eszem heti pár alkalommal ez remélem elég, mert mellé tejterméket mindennap szoktam. hmm, tojást kéne gyakrabban ennem, szeretem is, szóval nem lenne nehéz rávenni magam.. :) amúgy te ezeket sem eszed? (mert sokféle vegetáriánus van ugye, nem tudom te melyik)

masszázs ügyben köszi az infót, érdekes! tegnap este amúgy próbáltam kicsit piszkálni a combomat, de elég érzékenynek bizonyult rá a bal comb. mármint arra, amikor próbáltam kicsit masszírozgatni. pedig alig alkalmaztam nyomást tényleg. akkor ott gyorsan abbahagytam. igaz talán jobb is volt óvatoskodni, mert nem értek a témához egyelőre :)

Bozót 4778 napja
Bozót képe

A masszázs ott kezdődik, hogy vedd a kezedbe a saját lábadat, és ismerd meg az izmaidat!

Igazad van, valahol erre is gondolok, de mivel Monerd (izé, monique :) láthatóan nincs túl szoros ismeretségben velük, ezért feltételezem, hogy egy hozzáértő segíthet megtalálni a gondok gyökerét és a megoldás útját....

monique 4778 napja
monique képe

Hauanita: köszi neked is a hozzászólást.

 

tudom hogy jó szándékkal írsz, de az sajnos nem esik jól, ha feltételezel olyat, ami nincs is. pl. hogy kényszerből futok. na pff! :)) szóval nem, nem kényszerből.

 

az látom nem esett le neked, hogy a tesztelős nap előtt is megvolt a probléma, pl. 18-án.  szóval nem utána merült fel, hanem már előtte...meg más soraid alapján egyébként sem vagyok benne biztos, hogy figyelmesen olvastál. :(

 

barlangászás? jajmá', annak ehhez semmi köze, ott csak a térdemet zúztam meg kicsit...az a zúzódás pár nap után elmúlt, duzzanat sem volt. amúgy nem keresztedzés volt, csak szórakozás :)

 

és hogy miért gondolom, hogy valami nincs a "helyén" a combomban? ha éreznéd, amit érzek a combomban, akkor értenéd, hogy miért gondolom így. könyörgöm, MINDÖSSZE félóra 6p-esben futás után nem kellene úgy éreznem, ahogy, akkor sem, ha pár nappal korábban félórát spinningeltem vagy barlangásztam! szóval az eredeti ok az felőlem lehetett túlterhelés, de valami még mindig nincs a helyén a combomban, ez egy nagyon határozott érzés.

monique 4778 napja
monique képe

Bozót: hívhatsz nyugodtan a régi nickemen is :)) amúgy igen, jó lenne.

Hauanita 4778 napja
Hauanita képe

Ööö, félreértettél: nem a futást gondolom kényernek, hanem a kényszerpihenőket. Hogy ha esetleg felvennél egy olyan ritmust, amiben a pihenő több, akkor kevesebb lenne a kényszerpihenő.
Tudom, hogy Neked nem kényszer a futás, tudom, hogy keresgéled a határaidat, a lehetőségedet, csak azt nem értem, hogy ezt a szempontot -amit többen is javaslunk- rendszeresen ignorálod, és másban keresed az okokat.

monique 4778 napja
monique képe

na de már felvettem. kevesebbet futok.

Mamba 4778 napja
Mamba képe

Én is pár alkalommal ettem halat, de az sajnos nem volt elég. Én csak húst nem eszek. De tejterméket, halat, tengeri herkentyűket, tojást igen. Egyszerűen azért, mert így jobban érzem megam. Kevesebb méreganyagot kap a szervezet, ami az izületekben rakódik egyébként.... (na de nem ezt akartam). Szóval lehet, hogy ez a hal mennyiség elég egy TV előtt ülő, Éden hotelt néző embernek. De nekünk nem. Szerintem. Sokat kísérleteztem a fehérje mennyiséggel. Sokáig figyeltem Baddi étkezését. És sajnos az ő példáján keresztül jöttem rá arra, hogy az izomszakadásai nem véletlenül történnek. Elmondtam neki, hogy szerintem az edzéseihez nagyon kevés fehérjét fogyaszt. Belement a dologba, és elkezdett ő is fehérjét bevinni, és azóta nincsenek izom problémái, és utólag beismerte, hogy igazam volt.

Na ez nem azt jelenti, hogy a te problémádnak is ez az oka. De adhatnál ennek a verziónak egy esélyt. A tejet felejtsd el! Kevéske...  Ha nem is akarsz rászokni a fehérje pótlásra, kipróbálhatnád egy két hetes kúrával. Abból bajod nem lehet. Ha szárnyakat kap a lábad, akkor nincs más dolgod, mint két pofára halat zabálni. :o)

miki 4778 napja
miki képe

Olvastam egy jót, "make sure all your miles are junk miles" :-) Műfordítói pályázatot írok ki a lefordítására, mert nem jut eszembe semmi frapáns a junk mile-ra

Mike01 4778 napja
Mike01 képe

Junk miles: felesleges/haszontalan km-ek. (pl. egy gyorsito edzes alkalmaval eleg pl. 3-4km iramjatekot tolni, ehelyett te 8-at tolsz.)

monique 4778 napja
monique képe

Mamba: köszi, ez nagyon érdekes!! te milyen fehérjepótlást használsz? azért kérdezem, mert ha már az bevált neked, legegyszerűbb nekem is azt megpróbálni. :)

miki: sajnos nem értem a poént. :(

miki 4778 napja
miki képe

Mike, így tartalmilag én is értem (remélem, legalábbis :-) Egy frappáns, kétszavas magyar megfelelőt keresnék.

Monique, nekem beváltak a jobb minőségű olivaolajos tonhalkonzervek, főleg utazáskor  mindig van nálam egy túlélőadag, de a lazac még jobb. A másik út a testépítők turmixai, de szerintem ez futáshoz felesleges. Ezen kívül még nélkülözhetetlennek tartom a sört éa a kávét, csak versenyen pedig  még hozzájön a kóla :-)

monique 4778 napja
monique képe

miki: de mi a poén a szövegben? elárulod? :)

az itteni boltban egyszerűen nem bírok olivaolajos tonhalat találni :( csak növényi olajos van. egy van saját olajában, az vmi tőkehalmáj, azt még nem próbáltam. majd nézelődök még más boltokban...

lazac szendvicset pont tegnap ettem :) amúgy miért jobb a lazac?

bocs, kóla, sör, kávé mind kizárt nálam :)

miki 4777 napja
miki képe

Nem akarok áltudományoskodni, miért jobb, de a táplálkozástudomány mai állása szerint a lazac a tuti. Van benne fehérje meg a lehető legjobb fajta zsírok. A tonhal a saját levében (vagy mi, in brine) szintén jó lenne, csak azt nem szeretem.

Nincs poén, ez egy edzésmódszer, make sure all your miles are junk miles, then your method will work. Nem szükségszerűen neked kellene így csinálni, csak olvastam és megtetszett.

Bozót 4777 napja
Bozót képe

Ez tetszik! A szemétgyűjtős edzésmódszer, mint új módi :D :D

Amúgy a sör, kávé, kóla mint fehérjeforrás? :)))   

Én szeretem a halat, de itt helyben csak konzervet kapni :(  Na meg ugye hogy szeretem? Olajban sütve :P

monique 4777 napja
monique képe

hát, elég fura edzésmódszer.... de a lazac jöhet felőlem :)

Czeglédi Ferenc 4777 napja
Czeglédi Ferenc képe

A hal tényleg egészséges étel, bár sokan nem szeretik (én sem)

Sör: igen jelentős energiaértéke van, MEGFELELŐ!!! menniységben fogyasztva igen tápláló-lásd sőrpocak ( az már sok)

Megfelelő mennyiség max 1-2 üveg/ nap ( már aki szereti...)

kávé-kóla egyes vélemények szerint ha valaki nem!!! rendszeresen iszik ilyen nagy koffeintartalmú italokat, viszont futás előtt megiszik valamennyi igen nagy koffeintartalmú italt, néhány %-kal javul a teljesítmény, mivel kissé felpörgett

Ezzel az állítással lehet vitatkozni

miki 4777 napja
miki képe

Kilométerkukázás :-) Szegény néhai nagymamám edzett így utolsó éveiben, már 90 fölött, mikor feltámadhatott benne a világháborús proli családanyaként kifejlesztett túlélőösztön, és egész nap járta a várost kukákat böngészve. Az lett a veszte, hogy motorizált segítséget is igénybe vett, leesett a buszról és az így szerzett combnyaktöréssel bekerült a halálgyárba.

Mamba 4777 napja
Mamba képe

Amit én eszek: Brutal Muscle ON. :) Úgy választottam, hogy ebben nincsenek olyan tömegnövelők, amik piszkálják a növekedés hormonokat. Nekem így magyarázták. Ez nem az a testépítő fehérje. Én nem is úgy használom, hogy állandóan, minden nap, mert alapvetően én is igyekszem sok halat enni. És nem ebből pótolom a teljes fehérje szükségletemet. Ha van egy nagyobb túra, vagy edzésnapok után (megjegyzem, nekem ritkábban vannak ) keverek egy turmixot, és azóta rendben van az izomzatom. Baddi is sokkal könyedebb. Nem akarlak és senkit erre rábeszélni. Ez a mi döntésünk, hogy hús helyett ezt kajáljuk, így tudunk mellette rendesen sportolni. Én már jóideje fogyasztom, és lassan fogyogatok, és Baddi is. Ez talán bizonyíték számodra, hogy nem izmosodunk rohadtul. :)

Ez 77%-os fehérje. Én a BioTech-ben veszem. Szerintem arra való tekintettel, hogy nyakunkon a nyár, és nem akarod behúzni a féket (ez is saját döntés), vegyél egy kisebb kiszerelésben, és pórbálj edzések után nyomni egy turmixot. Őszintén szólva én már a 4-5. adag után éreztem, hogy bennem van az X factor! :D Ha beigazolódik, hogy fehérje hiány, azon a kevesebb futás se nagyon használ. Akkor ráérsz kísérletezni lazaccal és egyéb finomságokkal. A lazac nagyon fincsi egyébként. :) Az én fehérjém pisztácia ízű. :o)))

monique 4777 napja
monique képe

miki: ez igaz? :O

Mamba: nagyon köszi a részletes infót. akkor nemsoká indul a kísérletezés ezzel! :) hétfőn szerzek ilyet. pár hónapja pont ezen gondolkoztam, h kéne vmi ilyesmi, hogy könnyebben pótoljam a kalóriákat, mert nehezemre esett eleget enni.. csak aztán nem foglalkoztam vele mégse. na, ez h pár hónapja gondolkoztam ezen, akkor lenne igazán vicces, ha tényleg ez a gond.. :)

Ferenc: nem akarok vitatkozni ezen :) nem szeretem ezeket a cuccokat, úgyhogy ez van. :) (mármint a halat igen, a többit amit soroltál, nem)

Czeglédi Ferenc 4776 napja
Czeglédi Ferenc képe

Idézet a kb. 3 héttel ezelőtti Ma reggel c. műsorból:

Idézet fél: Székely Krisztina a Nemzeti Hamisítás Elleni Testület Osztályvezetője:

" a testület hamarosan tervezi, hogy alaposan átvizsgálja a táplálékkiegészitőket, mivel nagy részük közönséges hamisítvány, jó estben csak töredéke van benne a papíron jelzet mennyiségnek, de néhány esetben előfordul, hogy a többszöröse. Az edzőtermekben kapható termékek elsöprő többsége közönséges szemét, mivel gyakorlatilag mind közönséges hamisitvány"

Idézet vége!

Elgondolkoztató........

Mielőtt engem támadna valaki, hogy ismét a szemétevésről próbálok lebeszélni valakit, mindenki szives figyelmét felhívom rá, hogy ezt szó szerint Székely Krisztina mondta, ő pedig láttuk, hogy ki!!

Neki tessék a kritikákat küldeni!

http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/06/25/11/Akciot_inditottak_a_hamis_gyogyszerek_fogyasztasa_ellen.aspx

Csak rossz a hang

Czeglédi Ferenc 4776 napja
Czeglédi Ferenc képe

Magyarországon 3 százalék körüli a hamis gyógyszerek fogyasztási aránya. Nem ritkán patkányméreggel, vagy krétaporral dúsítják a főként külföldről származó mérgezést és halált is okozó készítményeket.

Gyógyhatás nélküli, túladagolt hatóanyagú készítmények

„Magyarországon csak elvétve jellemző az illegális gyógyszerkészítés” – mondta Székely Krisztina, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője a Medipress kérdésére. „Főként Kínából, Indiából, Pakisztánból, és a Közel-Kelet arab országaiból érkeznek az illegális felvásárlókhoz a nem ritkán gyógyhatás nélküli, vagy túladagolt hatóanyagú készítmények” – tette hozzá.

„Roppant veszélyesek lehetnek ezek a szerek az emberi egészségre, vagy azért mert hatóanyag hiányában nem orvosolják a beteg panaszait, vagy azért mert túladagolási tüneteket okozhatnak” – folytatta. „Nem ritka azonban az sem, hogy hatóanyag helyett olyan mérgező összetevőkből állnak, mint az ólom tartalmú mínium, vagy mészpor és patkányméreg” – fogalmazta meg Székely.

A HENT munkatársa azt is elmondta, hogy Magyarországon találkoztak már olyan esettel is, amikor a gyógyszerkészítmény amfetamin származékot tartalmazott, hogy a beteg hozzászokva rendszeresen vásárolja a hamis medicinát.

A cikk a reklám után folytatódik

 

A Föld Órája 2011: Kapcsold le egy órára a villanyt! A Föld Órája 2011: Kapcsold le egy órára a villanyt!

Get Adobe Flash player

Garázsokban, betonkeverőkben gyártanak

Míg kezdetben főként az életmódgyógyszereket (potencianövelőket) hamisították, mára már vérnyomáscsökkentőket, vérrögképződést gátló szereket, antidepresszánsokat és skizofréniás betegségek kezelésére alkalmas gyógyszereket is gyártanak garázsokban, nem ritkán betonkeverőkben” – magyarázta Székely. „ Az Európai Unióban és Magyarországon körülbelül 3 százalék a hamis gyógyszerek aránya, melyek döntő többsége interneten keresztül terjed. Főként a pszichiátriai betegségekkel küzdők, testsúlycsökkenésre vágyók és potencia problémákkal küzdők élnek ezzel a veszélyes lehetőséggel”.

„Illegálisnak minősül azonban az internetes gyógyszerkereskedés Magyarországon, ezért valódi gyógyszergyártók ott nem kínálnak terméket, tehát biztos lehet benne az, aki a világhálóról vásárol gyógyszert, hogy hamis készítményre költi pénzét” – erősítette meg Szabó Franciska, az Országos Gyógyszerészeti Intézet kommunikációs szakreferense. „Mindenképpen csak patikákban ajánlott gyógyszert vásárolni, mert ezek ellenőrző vizsgálatok alapján is teljesen tiszták”– tette hozzá a HENT munkatársa.

„Az OGYI pedig a hatóságokkal együttműködve egy folyamatosan bővülő fényképes adatbázis létrehozásával kívánja tájékoztatni a nem ritkán megtévesztett, és óvatlan fogyasztókat” – mondta Szabó Franciska. „A gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények fotói szintén megtalálhatóak az OGYI honlapján, ezzel segítve a megkülönböztetésüket, az engedély nélküli csodaszerektől”.

 

Mamba 4776 napja
Mamba képe

Jajj!!! Ne mááá.... én a világon semmit sem szedek. Még ha fáj a fejem, akkor se veszek be semmit. Egy kis fehérjét nem kell így túllihegni. Ha nem mozognánk rendellenesen sokat, erre se lenne szükség.

Czeglédi Ferenc 4776 napja
Czeglédi Ferenc képe

én a világon semmit sem szedek"

Egy kis fehérjét nem kell így túllihegni"

Ezt sem én mondtam......

Antigonisztikus ellentét áll a két mondatrész között!

monique 4776 napja
monique képe

na most. remélem a fehérjekészítményekben tényleg fehérje van, mert nekem ez az elegendő fehérjebevitel dolog másképp nem fog menni. :) 

megnéztem h mit is eszem, és tényleg nem eleget, megmutattam ismerősnek, szerinte sem eleget, főleg mert fehérjeszegény.

és elgondolkoztam és kb. pont február óta nincs kedvem odafigyelni h tömjem magam, mert az étvágyam jó szar alapból. azaz alapból elég, de több futás mellett már nem, mert nem igazán növeli a mozgás az étvágyam.

most próbáltam bevágni extra adag tonhalat, és már majdnem felfordult a gyomrom a végére, pedig én szeretem a tonhalat.. csak simán nem tudok eleget enni.

úgyhogy rendelek most ebből a fehérjeizéből... folyadék formában könnyebb nekem enni, mint szilárd formában.

jó lenne ha ez lenne a megoldás! meglátjuk mi lesz!:)

Mamba, írod h 4-5 adag után már érezted a hatását, ez a 4-5 adag 4-5 napot jelent?

monique 4776 napja
monique képe

ja! lazacot imádom, tényleg jó íze van. de mindennap azt enni, az is uncsi volna. mind1, majd lesz vhogy :)

monique 4776 napja
monique képe

"Ha nem mozognánk rendellenesen sokat" --- ÁÁÁÁÁÁ :P na jólvan :P

monique 4776 napja
monique képe

na, leírtam egy eddigi átlagos napom étrendjét, számolgatás után ez jön ki: kb. 2000kcal megvan (futással együtt nekem ennyi kell, a kcal össz rendben is van), de ebből kb 8% fehérje (40g fehérje a tipikus napom)... a többi az 20-30% zsír meg 60-70% szénhidrát.

Czeglédi Ferenc 4776 napja
Czeglédi Ferenc képe

ha jól emlékszem: www.taplalkozas.lap.hu

4-5 adag után érezteti hatását? hmmm....hmmm....igen sok gyógyszer nem éerezteti hatását ennyi idő után....

Mennyi hatóanyag van abban? 1 tonna? elgondolkoztató.....

miből lett gyártva, hogy ilyen tömény fehérjét tartalmaz? Hol gyártották......ezt is betonkeverőben....

ki vizsgálta be....

De jó kérdések.....

Czeglédi Ferenc 4776 napja
Czeglédi Ferenc képe

szia én most szereztem egy 30 g mos adaagot de most utánanéztem interneten és olyat is írnak róla hogyha felrázom akkor robban :D hülyeségnek hangzik de ettöl megijedtem ennek van vmi alapja?:$ itt a link: http://blog.builder.hu/blogs/index.php?blog=28&title=brutal_muscle_on&more=1&c=1&tb=1&pb=1 válaszodat előre is köszi


 Kérdés (2009. 08. 2.)
A hatása mennyi időn belül látsódik?
 
Válasz (2009. 08. 3.)
Semennyi. Az edzésnek ÉS az étrendnek van hatása. A por élelmiszer. Visszakérdeznék: két kiló csirkemell hatása mikor fog látszódni? Sose? Az étrendnek van hatása, ha edzéssel párosul.

 

Milyen érdekes az interneten lehet vásárolni, mit is írt a fenti cikk az interneten kapható dolgokró?

Mónika! Téged, nagyon-nagyon, de eszméletlenül nagyon meg akarnak etetni válogatott szeméttel.....


monique 4776 napja
monique képe

Ferenc: nálam esélytelen a csirkemell......

a blog amit beidéztél az poénkodott csak szerintem.

monique 4776 napja
monique képe

Ferenc, még a gyógyszerekről: a fehérje mióta gyógyszer? :D

Czeglédi Ferenc 4776 napja
Czeglédi Ferenc képe

Mónika! Most éppen saját magadat győzködöd.....

Táplálékkiegészítő....lásd néhány bejegyzéssel fentebb

Nem értem, hogy valaki megmondta, hogy ez a baj, látatlanban....elfogadod, és követed...

Lehet, hogy guru az illető....

Esetleg egy szakember véleményét kikérted akinek ez a végzettsége? Mármint meg is csinálta?

Tehát kikérted egy szakember véleményét?

ha nem akkor az egész blogot alapjaiban nem értem, mert ezen az alapon a lottószámokat is TALÁLGATHATJUK.....

Ha valaki azt mondaná, hogy kezdjél el cián eszegetni mert biztos használ te ezek szerint elkezdenél?

Találgatás, más ezt mondta, biztos jó lesz....

Orvosból van mindig a legtöbb, de mind botcsinálta-lásd Mátyás király udvari bolondjának a meséjét...

Ez a blog teljesen értelmetlen, mivel TALÁLGATÁS!!!

Menj el egy szakemberhez, pl. orvoshoz, sportorvoshoz, és hallgasd meg a véleményét!!!

Czeglédi Ferenc 4776 napja
Czeglédi Ferenc képe

Mátyás király idején az urak a tancvsban egyszer arról vitatkoztak, hogy miből van a legtöbb a világon, egyik mondta, hogy tanárból, másik, hogy katonából. Bejött az udvari bolond, hallgatta a vitát, amjd megszólalt, hogy orvosból van a legtöbb...mindenki lehurrogta...

Másnap a bolond bekötött torokkal, és köhécselve jött elő, mindenki adott neki egy jótanácsot:

forralt bort, igyék, meleg fürdőt, kamillateát igyék........

Másnap előjött, de kicsattanó egészségben, mikor látták kérdezték, hogy mi történt

Mint mondta semmi, csak megtréfált mindenkit, hogy be tudja bizonyítani, hogy sarlatán orvosól van a világon a legtöbb....

Mamba 4776 napja
Mamba képe

Czeglédi Ferenc! Biztos többen figyelnének rád, ha nem lennél ilyen ,,dömper" Annyi benne az indulat, hogy az ember nem olvassa el, mert nem esik jól. Ezt most a legnagyobb jóindulattal írtam le, az érdekedben.

Értem a küldetés tudatodat, de szerintem érdemes lenne olyan helyen hirdetni az igét, ahol gondolkozás nélkül tömnek mindent az arcukba. Nem mondom, hogy nem hibázunk. De mi tudatosan próbálunk élni és mozogni. Mindamellett, hogy igazad van mindabban, amiket írsz. Nem kell mindenkire ráugrani!

 

lilla 4776 napja
lilla képe

miki: kamu km?(bár... nna mindegy)

Bozót 4776 napja
Bozót képe

Lilla: Kamukili ez jó :)

Többiek: Jajj má srácok, haaagyjuk! :P Ferenc: nagyrészt igazad van, de azért Móni bizonyára nem fog felfordulni pár fehérjeturmixtól :)  Ihatna tejecskét, joghurtot, ehetne pár deka csirkemellet is, de ha nem ízlik neki hát egye porban....ő dolga. Aztán lehet, hogy x hét múlva kiderül, hogy az egésznek köze sincs a fehérjéhez és lehet tovább kísérletezni.

Bozót 4776 napja
Bozót képe

Monique, amúgy nem azt mondtad, hogy utálod a turmixokat? 

monique 4776 napja
monique képe

Ferenc: a győzködésnek más az iránya: az, hogy az átlag 40g fehérje (ez azt jelenti hogy van amikor csak 30... aztán nagy néha 50), az okozhatja-e a problémát tényleg, szóval ez az ami ki fog derülni, ha elkezdem a fehérjepótlást. ha nem ez a baj, akkor akár jöhet az orvos.

amúgy az orvoshoz menés szerintem nem egy mágikus valami, nem feltétlenül oldódik meg tőle egy probléma. (ezzel nem azt mondom, hogy nem lehetnek jók az orvosok, van orvos akire azóta is "felnézek", mert úgy segített megoldani egy komoly problémám, hogy még a gyógyszert sem volt hajlandó felírni, amiért könyörögtem. de sokszor kevés a pácienssel kapcsolatos infójuk ahhoz h érdemben tudjanak segíteni.)

amúgy edzőm amikor először panaszkodtam az izomfájdalomra, kérdezte, hogy ugye megvan-e a napi 50g minimum, én meg rávágtam, hogy igen, na de tegnap éjjel előszedtem rendes kalóriatáblázatokat, és kiderült hogy nagyon naiv voltam amikor azt gondoltam h X kaja Y g fehérjét tartalmaz. :( (mivel a valóságban jóval kevesebbet!)

Bozót: mondjuk úgy h vannak fokozatok, a csirkemellet sokkal jobban utálom, az a kategória, hogy ha megpróbálnám megenni elhánynám magam. :) a tejet nem utálom, de nem szívesen iszom, bár meg tudom inni. a turmix is vmi ilyesmi kategória, na most ehhez még hozzájön, hogy X adag turmixban sokkal több fehérje lesz, mint X adag tejben, ezért kevesebb szenvedéssel összejön, ezért inkább ez utóbbit választom. :) amúgy jól összefoglaltad, remélem Ferenc is megérti..

1 kis érdekes összehasonlítás: higítás nélkül ugye 77% fehérje a muscle on (feloldva már persze nem), egy átlagos tej meg kb 3.5%. illetve láttam előre feloldott, folyadék formában kapható aminosavakat, ott meg 30%-50% (higítás nélkül). ja, ha szilárd cuccoknál maradunk akkor csirke meg hal 20-22%.

Eperszem 4776 napja
Eperszem képe

Momi, én ittam egy időben ilyen turmixot, és nagyon findomak, sztem gyosran le vog csúszni neked is.

Czeglédi Ferenc 4776 napja
Czeglédi Ferenc képe

Mónika drága! Saját magadat győzködöd...

" mivel a valóságban jóval kevesebbet"

De ismerős ez a szöveg....egy csodagépet akartak eladni nekem ezzel a szöveggel, hogy megméri a szervezett vitaminszintjét, merő véletlenségből mindenkinek kevesebb,(kivéve aki a csodabogyót eszi...amit csak náluk lehet megvenni.. mivel a valóságban jóval kevesebb vitamin van benne mint ami rá van írva-fehérjére is lehet vonatkoztatni...

1 hétig halálra röhögtem magam, hogy enniyire totál hülyének nézik az embert

Milyen sok bejegyzés, mennyire igaza van a mondának amit írtam....

Jó étvágyat a szuperlöttyhöz, reméljük, hogy nem betonkeverőben csinálták, mint a kategóriájában oly sok mindent....ezt megit nem én mondom, hanem Székely Krisztina....

Viszont valamit nem értek: minek kellett neked naponta két alkalommal is futni, úgy hogy hetente csaknem 100 km fussál, ha nem is készültél konkrétan egy versenyre sem-ez előttem, hogy stilusos legyek balladai homályba vész.

monique 4776 napja
monique képe

Ferenc drága! szerintem a scitec meg a biotech nem kamu kínai cégek. de azért köszi az aggódást, én értem a jó szándékod, de szerintem amit írsz a csalásokról, nem vonatkozik erre az esetre.

a futásról: messze nem 100km volt, és csak heti pár alkalommal volt két alkalom, és már rég nem úgy futok, ha megnézed az edzésnaplóm, hát elég kevés a március....unatkozom is! :))

arról amit idéztél, hogy "valóságban jóval kevesebbet", az valódi kajára vonatkozott, nem porra. simán valamilyen okból túlbecsültem korábban, hogy mennyi fehérje lehet egy adag sajtban vagy 10dkg halban. ráadásul az a 10dkg hal is csak heti pár alkalommal, és csak akkor ha odafigyeltem hogy egyek. a problémák talán nem véletlenül azután kezdtek jelentkezni, hogy meguntam h figyeljem h a kalóriákat ételből vigyem be, és simán csak bevágtam edzés után az ice teát. van egy blogposztom korábban erről. szóval amit csináltam az azt jelenti hogy csak szénhidrátból vittem be többet az alap kajáláshoz képest, semmi másból nem vittem be többet, így fehérjéből sem. (csak extra vitamint néha, B, C, D.)

Eperszem, köszi, ez biztató :)

monique 4776 napja
monique képe

ja és az h nem konkrét versenyre készülök hanem edzettséget akarok szerezni, az miért baj? ettől függetlenül még neveztem "konkrét versenyekre", mint pl. a maratonra is!

monique 4776 napja
monique képe

Ferenc: még annyi hogy menj fel egy testépítő oldalra, ott is sciteces stb fehérjét nyomnak. aztán nézd meg mennyi izmuk lett belőle (természetesen testépítő edzések, súlyemelés, stb mellett). működik, tényleg annyi fehérje van a termékben, mint amit ráírnak.

Mamba 4776 napja
Mamba képe

Móni! A kérdésedre válaszolva, 4-5 edzés, négy -öt adag után éreztem, hogy nyoma se volt izomáznak, és olyan érzés volt futni, mintha ledobtam volna 4-5 kilót. :o) Úgyhogy indítsd be a betonkeverőt, és igazoljon vissza téged az élet. :o) Üdv!

monique 4776 napja
monique képe

Mamba: már megrendeltem :) amúgy, igazi izomláz nekem nem jellemző, de a múltkor fájt picit az edzés után is. illetve sokszor volt már olyan, hogy edzés utáni néhány órában fájt itt-ott a combfeszítőben. de ez nem izomláz, mert nem késleltetve jött elő. általában másnapra elmúlik ez nálam. nemtom neked is ilyen volt-e?

Bozót 4776 napja
Bozót képe

Azért én annyit hozzátennék, hogy szerintem olyat nem érdemes enni ami nem esik jól...legyen az fehérje vagy cukor vagy spenót, az mindegy... (kivétel mondjuk ahol durva betegség, kemo, stb miatt nincs étvágy, mert azért éhenhalni nem célszerű...)

monique 4776 napja
monique képe

Bozót: jah, ezt egy válogatós emberkének nem kell külön mondani! :D én eddig ezt csináltam. ha tegnap is ezt csinálom, 40 körül lett volna a fehérjebevitel. ehelyett este erőltettem kicsit (majdnem hányingerig..) és sikerült 80vmennyit összehoznom kajából :)

monique 4775 napja
monique képe

amúgy, miért csak kemo és durva betegség legyen a kivétel? simán lehet h más okból nincs elég étvágy. én a saját esetemben tudom, hogy miért nincs. nem simán a válogatósság miatt nincs, részben biológiai alapja van. nem voltam mindig ilyen, kb. 7 éve ilyen, és tudom a konkrét okát. azt mondjuk nem tudom, hogyan lehetne visszacsinálni de eddig nem is zavart a dolog:) ja és a dolog a másik fele a megszokás persze, mert a gyomor is össze tud menni kisebbre egy idő után.

Czeglédi Ferenc 4775 napja
Czeglédi Ferenc képe

Én egy testépítő oldalon...........??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Elképesztően finoman fogalmazva nem vagyok rá kiváncsi!!!!!!!!!

Mamba 4775 napja
Mamba képe

Ferenc. Legyen neked jó! :)

monique 4775 napja
monique képe

Ferenc: ok, sajnálom h nem akarsz utánanézni h a konkrét cucc működik-e vagy csalás:) de te döntésed!

ORBEA ORCA 4775 napja
ORBEA ORCA képe

Végül csak hozzászólok...

Ha annyira kényes,finnyás vagy,ami nem egyedi azért,mert én pld fiatal koromban voltam válogatósabb,és most billentem jobban helyre,úgyhogy szinte mindenevő lettem....Eszek szemét kaját is,ami nálam a magyaros pörkölteket,vagy egyáltalán a magyar konyhát jelenti....De tehetem,mert ha jó idő van,és tudok menni,akkor az atomkohóban minden elég....

A turmixokról:ha nem lennének,akkor nem tudnék megfelelő mennyiségű minőségi fehérjéhez jutni,így hamar a túledzettség össszes szindrómáját produkálnám.1990-től a mai napig gondolom néhány tonna elfogyott már,az összes doboz biztosan nem férne el a lakásban....:-)Így néha már én is unom bevallom,főleg ha 2 turmix fogy,de olyan is volt kemény bodysként,hogy 3 egy nap.Ha gond lesz az ízzel,akkor van olyan is,hogy SEMLEGES ízű,azaz íztelen,azt már aztán csak meg tudod inni...Vagy olyan is van már,ami nem lesz sűrű,hanem szinte olyan lesz,mint egy normál üdítő.Az ízesítettek gyártóktól függően lehetnek akár valóban nagyon finomak is....Meg lehet próbálni úgy is,hogy csak 1-1.5dl vízzel,vagy tejjel jól felturmixolni,aztán berakni a hűtőbe,hogy jól összeálljon,lehűljön,így szinte kanalazni lehet,mint a fagyit.Aztán ahogy jönnek a gyümölcsök lehet beleturmixolni málnát,epret,barackot akár....Ha esetleg a túl nagy töménysége miatt meghajtana akkor érdemes hozzákeverni egy kevés balansz rost anyagot,búzakorpát,zabkorpát,vagy kukoricapelyhet.

Bozót 4775 napja
Bozót képe

Ok biztos más okból is előfordulhat, de sztem a nem súlyosan beteg ember szervezete nem halasztja magát éhen szándékosan.....

ORBEA ORCA 4775 napja
ORBEA ORCA képe

 

Ezt épp most kaptam e-mailban a forgalmazómtól,itt is épp azt taglalják,hogy igyekeznek kissé visszafogottabbá tenni a fehérjék ízesítését.

 

Ezt a brand-et csúcsminőség, egyedülálló design jellemzi. Jelenleg 175 féle termék, a legkitűnőbb ízvilágban élvezhető.
www.scitecnutrition.com
 

A brand jellemzője a Scitec Nutrition-hoz hasonló kitűnő minőség, kevésbé ízes, kevésbé édes ízvilággal. Visszafogottan igényes külső, 10 %-kal kedvezőbb áron. Újdonság a 250 g, 500 g, 1000 g, 3000 g-os termékek újrazárható zacskóban, illetve hagyományos kiszerelésben, valamint az egyedi összetételű termékek.
Április 15 után folyamatos megjelenés.

www.pharmafirstnutrition.com
 

A jól ismert amerikai márkák stílusát és ízvilágát követő termékek. Figyelemfelhívó, egyedi megjelenés. Újdonság a 250 g, 500 g, 1000 g, 3000 g-os termékek újrazárható zacskóban, illetve hagyományos kiszerelésben, valamint az egyedi összetételű termékek.


Április 15 után folyamatos megjelenés.
www.fullforce-nutrition.com
Well being - SuperWell:
 

Ez a brand kifejezetten az egészséges életmódot kedvelők számára (nem csak sportolóknak) ajánlott, nőknek, férfiaknak egyaránt, 15-100 éves korig.
22 fajta egyedi összetételű termék közül választhat a fogyasztó bliszteres és flakonos kiszerelésben.
Április 15-től folyamatosan kapható.


www.superwell.eu
 

A Superwell termékcsalád elsősorban nők számára kifejlesztett, fogyókúrás változata.
A por mellett kapszulás kiszerelésben is kapható.
Bemutatás júniusban.

www.adiponix.com
 

Kifejezetten sportolók, tömegsportolók részére ajánlott izotóniás italpor.
Június közepétől kapható.

monique 4775 napja
monique képe

Bozót: nyugodtan hidd el, vannak mindenféle dolgok e csodás világon :))

 

Orbea Orca: eltaláltad, nekem az íztelen nemsűrű a legjobb valóban :) mondjuk ilyen terméket nem találtam eddig. majd lehet kérdezlek erről még később (most már meg van rendelve 1 adag tesztelésnek). addig is köszi szépen a fogyasztáshoz a tippeket! pl. ez a gyümölcsös dolog nagyon jól hangzik :D

monique 4752 napja
monique képe

kerestem vmit és ha már itt vagyok, megjegyzem fehérjeturmix témában: a megnevezés félrevezető! rendesen feloldva a fehérjeport olyan folyékony lesz, mint a sima víz :) nem turmix állagú egyáltalán

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (4 bejegyzés)
2011-01 hó (3 bejegyzés)
2010-12 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (3 bejegyzés)
2010-10 hó (2 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (7 bejegyzés)
2010-07 hó (2 bejegyzés)
2010-06 hó (6 bejegyzés)
2010-05 hó (6 bejegyzés)
2010-04 hó (7 bejegyzés)
2010-03 hó (3 bejegyzés)
2010-02 hó (8 bejegyzés)
2010-01 hó (3 bejegyzés)
2009-12 hó (5 bejegyzés)
2009-11 hó (5 bejegyzés)