Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 569 317 km-t sportoltatok
Célok

Március 16.

Jolanda | 2010-03-16 22:34:03 | 7 hozzászólás

Ismerkedem az ellipszissel.
Végre is arra jutottam, hogy futás közben nagyon nem feszít rá az ember a izmokra, és csak akkor jönnek a combizmok, ha a tüdő már bírja. Először 17 km táján éreztem, hogy a lábmunka is létezik, nem csak a légzés.

Az ellipszisen meg adott a bika mértékig növelhető ellenállás, így most a hosszú időn át nagy sebességgel tekerésről átálltam a hatvan perces erőből tekerésre, a sebesség pedig az, amit bírok, elég visszafogott.

Az F1-F6 ig terjedő regenerálódási pulzusérték rendszerben a gép mostmár rendszerint F2-es osztályzatot ad nekem, ha megmérem fél óra után is, akkor F1, a 60 perc tekerés után F2. És összefügg a napszakkal is, a délelőtti edzések alkalmával jobban regenerálódik a pulzusom. Ez azt jelenti, hogy ha valaha infarktust kapok, arra az esti órákban számíthatok? Vigyor

A súlyom nem változik. Olyan makacs, hogy arra gondoltam, betervezek egy 3-4 napos léböjtöt, hogy kibillentse ebből a stagnálós helyzetből. De az ugye a tekeréssel együtt nem megy.

7 hozzászólás

monique 5215 napja
monique képe

biztos hogy nem mondok vele újat, de ha a ruháid jobban rád mennek, akkor a zsír helyét izom foglalja el, még ha a mérleg által kiírt szám nem is változott :))

Házisárkány 5215 napja
Házisárkány képe

ha adhatok tanácsot:az éhezést ,turbódiétát,hashastós bélpucolást örökre felejtsd el.....

Sulykontroll program első 21 napja átbillenti a mérlegetr,nem éhezel,energiát is ad!

Jolanda 5215 napja
Jolanda képe

Köszi, lányok,

nem vagyok egy turbódiétás típus.
A léböjt más, annak megvannak a maga előnyei, abból 2-3 napot néha (évente pl. egyszer) megejtek, egyébként viszont szerintem ésszerűen eszem, és nem éhezek, nem koplalok, minőségi tápanyagokat igyekszem bekebelezni.

A nadrág övje kettővel beljebb ment, és tónusosabbak az izmaim, de a tükör előtt mindig azt nézegetem, hogy milyen szép lenne némely izmom, ha a fölötte domborodó zsírszövet eltűne, és látni engedné. Saccra 10 kiló, én ennyi felesleges zsírocskát látok magamon jól eloszolva.

Azzal együtt, hogy marad is, a 10 kiló után is, annyi, amennyi szerintem nőies. Tudom, nem a kilók száma elsődleges, de ez a legprimérebb visszacsatolás.

Azért csinálom kitartóan, és látom is, de olyan jó látni, hogy most 10 deka mínusz, most 20 deka... mostanság meg ugyanannyit mutat reggel este, éhgyomnorra, edzés után, mindig. (lehet, hogy rossz a  mérleg?)

kristi81 5215 napja
kristi81 képe

Szia. Szerintem megéri pár napos léböjtkúra, mert méregtelenít is egyben és néha jól esik. Férjemnek szénhidrátszegény 1 hét jött be hogy elindítsa a fogyást. Én is 4 kilót leadtam vele de abból 2 vissajött. Szerintem néha kell a szervezetnek egy kis "ébresztés" de hosszantartó böjtölést, turbó diétát és társait én sem támogtom semmiképp!

Jolanda 5215 napja
Jolanda képe

Igen, ez lesz, majd választok 2-3 nyugis napot, és nem terevezek akkorra intenzív edzéstz, csak egy kis izzasztást könnyű fokozaton, vagy laza kocogást.

dgabica 5214 napja
dgabica képe

Jolanda olyan szakszerűen tudsz írni a trénerről, hogy mindig kedvet kapok hozzá. (aztán ezt sosem váltom valóra)

Szerintem se sanyargasd magad túlságosan a koplalással. Jön a tavasz, figyeld meg, hogy az intenzív mozgás a szabadban megteszi a hatását. A testsúly stagnálása -azt olvastam- normális egy idő után. Lehet, hogy egy pár kiló vissza is fog jönni :-(, de aztán ismét beindul a szervezet. Igaza van monerd2-nek: átalakult a zsírszövet izommá :-)))!!!!! Gratulálok!!!!!! Csak így tovább!

Jolanda 5214 napja
Jolanda képe

Tényleg nagyon jó, a leginkább az, hogy itt van, éjjel és nappal, bármikor, mindegy, milyen az idő, nincs mentség. :)A futást nem helyettesíti, de nagyon jól kiegészíti, és talán elő is készíti, majd meglátom, hogy az ellenállás erősíti-e a lábmunkát.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (1 bejegyzés)
2010-03 hó (10 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)