Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 569 317 km-t sportoltatok
Célok

Március 1.

Jolanda | 2010-03-01 19:01:59 | 5 hozzászólás

Egyelőre a terv mentén haladok.
Esténként vagy ahogy az idő engedi, 60 percet tekerek, és estéről estére éhesen fekszem le, csak annyit eszem vacsorára - korán - hogy ne lakjak jól.
Ez korábbi tapasztalatok szerint a mozgással együtt megteszi a hatását, és leszed heti 1-1.5 kilót.

Pl. máris üres a hasam, és hol van még a lefekvés ideje... Ez is jó valamire: legalább megiszom az előírt folyadékot.

Ma már olyan tavasz-szagú volt a levegő, és egész enyhe, hajnalban kocogni megyünk a szomszéddal. Remélem, már világos van 5-kor, mostanában nem keltem fel megnézni.

5 hozzászólás

rasim 5230 napja
rasim képe

Szia Jolanda.

Pár perccel ezelőtt regisztráltam magamat ezen az oldalon, s csak véletlenül olvastam el írásodat.(Nem akarok senkinek a kibice, kéretlen prófétája lenni.) Nem tudom itt mi a szokás. De muszáj hozzá szólnom soraidhoz. Előre is bocsánatot kérek hozzád intézet gondolataimért. :) Azt írod, éhesen fekszel le. Nos, ez nem jó. :( Napközben egyél sokszor 5-6 alkalommal keveset, igyál bőségesen folyadékot (ásványvizet.) Gyümölcsök, zöldségek, jöhetnek töménytelen mennyiségben. Azoktól tutira nem hízol egy dekát sem. Felejtsd el a cukrot! :):) De annál nincs rosszabb, ha koplalsz. Ilyenkor a szervezeted életbe lépteti a vészforgatókönyvet: kevesebb kalóriát éget, csökken a testhőmérsékleted, jön a depi, és a többi-és a többi. :):) Nem beszélve arról, a heti 1-1,5 kiló fogyásról, amit írtál. Normális esetben egy átlagos testalkatú nő zsírból hetente maximum 0,5-1 kilót képes leadni. Amit ez felett leadsz, azt sajnos izomból veszíted. S minél több izmot veszítesz, annál kevesebb kalóriát éget szervezeted nyugalmi állapotban. Szóval óvatosan a drasztikus fogyással, és ne kínozd magadat. Egyél rendesen, de ne szemét kajákat.

Baráti Üdvözlettel:

Amrani Rasim Tamás.

rasim 5230 napja
rasim képe

Még valami. :) Hajnal félhárom van.  Tegnap délután 6-kor ettem utoljára. (Kettő csirkecomb, reszelt répa, reszelt alma, 1 paradicsom, 1 szelet rozskenyér. Desszert: 1 alma, 1 kiwi, 1 körte. )

Még most is kitart! :) Cseppet sem vagyok éhes. Majd egyszer te is próbáld ki. :):) A titok: a sok zöldség, és gyümölcs. (Bár sokan mondják, írják, hogy este már nem szabad gyümölcsöt enni, mert nagyon megterheli az emésztőrendszert, de ez baromág.)

Jolanda 5230 napja
Jolanda képe

Nem sértődözöm, kibicelj csak, aki nem bírja, jegyzeteljen füzetbe, ne a netre, nem igaz?
Elméletben jó vagyok fittnessből, csak jobban szeretek enni, mint kellene. De azért mozogni is szeretek, a nap fénypontja az az egy óra edzés.

Nem éhezem, csak este. Azaz vacsorázom, csak nem annyit, mint máskor.
Szemét lakát nem nagyon eszünk, ez itt kérem egy rendes vidéki háztartás, kert, télen fagyasztó tele bio zöldséggel, gyümölccsel, és a kedvencem pl. a grillezett husi sokféle zöldséggel.

Cukrot ritkán eszem, kávét, teát sosem cukorral, csak ha sütit csinálok, azzal eszünk cukrot. Karácsony táján szabadult el a pokol, ugye, plusz 4 kiló...

Ami miatt ennek ellenére diétázni kell, hogy egyrészt a téli hónapokban nem tudtam eleget mozogni, eltolódott a súlypont a munkám és a mellette végzett második szak felé, gépet meg csak most vettünk, 2 hete. Plusz egészséges kajákat eszünk többnyire, de hajlamos vagyok némi mértéktelenségre.

Igazad van, a lassú fogyás a tuti. de ha az ember nőből van... Én türelmes vagyok, ahogy mondani szoktam, csak nem tudok várni... De valami nagy éhkoppot képzelj el, csak annyi, hogy mire lefekszem (12, 1, 2, 3...), már érzem az éhséget kissé, nem pedig degeszre van tömve a hasam. Egyébként teljesen normális mennyiséget eszem. Ilyenkor tavasszal meg extra módon vágyom a zöldségekre.

De azért megpróbálok észnél lenni, és ésszerű tempóban leadni... :)

monique 5228 napja
monique képe

ha csak 4 kilót kell leadni (nem tudom jól értem-e), akkor bőven elég ha 1-2 hónap alatt adod le.

amúgy baromi nagy akaraterő kellhet ahhoz h éhesen feküdjön le az ember, sztem szar érzés lehet. szóval ügyes vagy:)

Jolanda 5228 napja
Jolanda képe

Szia,

nem jól érted, eleve nem volt ideális a helyzet, a 4 kiló csak ami karácsonykor felszaladt, azaz novembertől januárig. Összesen 10 kilót le kellene adni minimum. De ha nagyon idealista alkarok lenni, inkább 15-öt.

Mondjuk a maratoni edzésterv közben nem kell nagyon erőlködni, hogy menjen le súly.
Én le tudok feküdni éhesen, persze ez nem olyan farkas-éhség, csak már épp érzem, hogy kezdek éhes a vacsi után - óta.

A két gyerekem és eltespedt kismama-éveim (meg azt megelőző 6 év irodai lassú gyarapodás után tavaly 16.5 kilót adtam le, ebből szaladt vissza a 4, de ez még nem volt az ideális eredmény.

Most folytatom.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (1 bejegyzés)
2010-03 hó (10 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)