Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 024 991 km-t sportoltatok
strike a pose

Szauna aerobic

sz.sz | 2009-07-07 10:48:55 | Nincs hozzászólás!

Tegnap az aerobic új formájának hódoltam a szauna aerobicnak Tongue out teremben vagy 40 fokban már álltó helyemben folyt rólam a víz...de ha aerobicról van szó nem tántorítok.

Szóval az új szenvedély március óta az aerobic, méghozzá a koreografált változata, hogy step, vagy dance mindegy...meg mint kiderült a hőmérséklet sem akadályozó tényező (bár tény és való a szélsőségeket még nem merítettem ki). A kezdetekben persze még azt sem tudtam merre van az arra, hogy hívják a lépéseket és térben és időben nehéz volt orientáltnak lennem, de amint egyre jobban jövök bele, mint kiskutya az ugatásba annál többet ekerok belőle, és mindig van feljebb Laughing, plusz forgások, karmunka. Egyelőre még lehetőségek kimeríthetelen tárházának tűnik ami előtt állok én, a kicsi csodálkozva, mint borjú...na jó mint Juliska a mézeskalács házra, fincsi a cucc! Már szinte kívánja a szervezetem ezt a fajta napi adrenalin löketet...

Szóval szauna aerobic: vitathatatlan előnye, hogy fél perc után látszik az emberen...keményen dolgozik, viszont a koncentrációt, ami lépéskombinációknál nem hátrány... hát finoman szólva sem segíti elő. A koreográfia lehet, hogy ezért tűnt a szokottnál nehezebbnek...de ez nálam határozottan előny, mert előhozza belőlem a NA NEHOGY MÁR...DE CSAK AZÉRT IS, és mint a bika előtt a vörös posztó előttem is ott lebed az akarat e formája - megcsinálom. Szóval kicsit lassabban, kicsit kótyagosan de a végére csak összehoztam és szokás szerint boldogsághormonokkal feltöltve fáradt vigyorral az arcomon vonszoltam magam haza.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!