Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 851 157 km-t sportoltatok
"Ne engedd, hogy amit nem vagy képes megtenni, befolyásolja azt, amit képes vagy véghezvinni."

105 kili, avagy a 7végi futi röpke beszámolója

pecsenye | 2011-02-14 11:31:51 | 19 hozzászólás

 

z ötlet, hogy fussunk 100 kilit a múlt héten kattant az "agyamba".  Az ötletszerűen felépített "tudományos alapokon nyugvó" edzéstervembe tökéletesen illeszkedett. Elvégre a terhelés csúcspontja lett volna ez a hét. Szóval Edittel ezt hamar lebeszéltem, ellenvetés nem sok volt. A Velencei-tavat azért választottam, hogy ha vmi gond lenne, könnyebb a menekülési útvonal - hazafele..
Vasárnap kora reggel - 7kor mát ott voltam Editért, egy nagyon fini pogival nyitottunk. 
Az első körben elhatároztuk, h a velencei bolt lesz a körönkénti depó állomás, így az első körben már toltunk is egy reggelit. Sajna Edit egyre rosszabbul lett, így a tervezett második kör helyett elkísértem Kisfaludig, majd a bringaúton folytattam tovább az utamat. A második kör csendesen tellett, igyekeztem lazán futni, és nagyon figyelni az eléhezés elkerülésére. A második depónál befaltam Edittől kapott szendókat, majd indultam is tovább. Jó votl találkozni pár bringással, futóval, jó nagyokat köszöntünk egymásnak. A Pákozd-Dinnyés bekötőútra rátérve kezdtem érezni, h valami gáz lesz előbb-utóbb. Bringaútnál bekaptam pár "szemetet", az Agárd táblához érvén éreztem, hogy kész ennyi (72km körül). Belecsúsztam egy gödörbe, aminek nem láttam a szélét, elegem volt a szélből a hidegből, úgy mindenből. Fel is hívtam Editet, felajánlotta, h szívesen kijön értem, próbált tanácsokkal ellátni. Ezt köszönettel elhárítottam, fejemben hamar felépítettem a túlélő taktikát: befordul, kikapcsol, ritmust vált. elkezdtem újra futni, 5:30-on belüli ezrekkel, közben úgy döntöttem bedobok egy kísérletet: 30p futi, 2p gyaloglás, amikor is hamar iszok, és bedobok pár falatot. Taktika bevált, éreztem az erő visszaköltözött, az északi parton 5:40 körül sikerült a dombokat megfutni, síkon, lejtőn 5percesek körül sikerült menni. Közben Kowáékat is bevontam a futásba, hadd szóljanak. Pákozdra beérve, már éreztem, hogy meglesz a kitűzött cél, elhagyván a falut beleordítottam a nagy semmibe. Úgy örültem, mintha egy versenyen teljesítettem volna. Az utóhatás is érdekesen alakult. Hamar megfürödtem, a vacsi előtt hamar lenyújtottam. Aztán elkezdtem szédelegni az éhségtől, így nekiestem a vacsinak. Egy tányér tésztát 4 nekifutásra tudtam legyűrni. két falat után úgy éreztem, h jól laktam, majd 5 perc után újra éhes voltam. Nem tele hassal feküdtem le, az izmok mihelyst pihenőbe kerültek elkezdték a terhelés okozta sokkot feldolgozni.. Egyszerűen nem tudtam hogy rakni a lábaimat, hogy jó  legyen. Ergo elég pocsékul aludtam.. Bezzeg most: majd az asztal alá esek:):)
Végezetül a 105 kili alatt elpusztított energiapótlás felsorolása:
4 liter folyadék (2l maltos víz, fél kóla, fél tonik, egy lityi energia ital), 3szendó, fél lityi joghurt, 3-4csoki. és mivel kolbász,hurka nem volt nálam bekapkodtam pár "szemetet" is: 2 karnitin, 2 power force (765mg taurin, 80mg koffein,  750mg protein), 5 sótabletta, 1 magnézium kapszula. 
Mindent összevetve: ez a 105 kili önbizalmat adott, úgy érzem helyes úton járok a céljaim megvalósításához. Mondjuk ezt majd az idő dönti el.

 

Az ötlet, hogy fussunk 100 kilit a múlt héten kattant az "agyamba".  Az ötletszerűen felépített "tudományos alapokon nyugvó" edzéstervembe tökéletesen illeszkedett. Elvégre a terhelés csúcspontja lett volna ez a hét. Szóval Edittel ezt hamar lebeszéltem, ellenvetés nem sok volt. A Velencei-tavat azért választottam, hogy ha vmi gond lenne, könnyebb a menekülési útvonal - hazafele..

Vasárnap kora reggel - 7kor mát ott voltam Editért, egy nagyon fini pogival nyitottunk. Az első körben elhatároztuk, h a velencei bolt lesz a körönkénti depó állomás, így az első körben már toltunk is egy reggelit. Sajna Edit egyre rosszabbul lett, így a tervezett második kör helyett elkísértem Kisfaludig, majd a bringaúton folytattam tovább az utamat.

A második kör csendesen tellett, igyekeztem lazán futni, és nagyon figyelni az eléhezés elkerülésére. A második depónál befaltam Edittől kapott szendókat, majd indultam is tovább. Jó votl találkozni pár bringással, futóval, jó nagyokat köszöntünk egymásnak. A Pákozd-Dinnyés bekötőútra rátérve kezdtem érezni, h valami gáz lesz előbb-utóbb. Bringaútnál bekaptam pár "szemetet", az Agárd táblához érvén éreztem, hogy kész ennyi (72km körül). Belecsúsztam egy gödörbe, aminek nem láttam a szélét, elegem volt a szélből a hidegből, úgy mindenből. Fel is hívtam Editet, felajánlotta, h szívesen kijön értem, próbált tanácsokkal ellátni. A hazavitelt köszönettel elhárítottam, fejemben hamar felépítettem a túlélő taktikát: befordul, kikapcsol, ritmust vált. elkezdtem újra futni, 5:30-on belüli ezrekkel, közben úgy döntöttem bedobok egy kísérletet: 30p futi, 2p gyaloglás, amikor is hamar iszok, és bedobok pár falatot. Taktika bevált, éreztem az erő visszaköltözött, az északi parton 5:40 körül sikerült a dombokat megfutni, síkon, lejtőn 5percesek körül sikerült menni. Közben Kowáékat is bevontam a futásba, hadd szóljanak. Pákozdra beérve, már éreztem, hogy meglesz a kitűzött cél, elhagyván a falut beleordítottam a nagy semmibe. Úgy örültem, mintha egy versenyen teljesítettem volna.

Az utóhatás is érdekesen alakult. Hamar megfürödtem, a vacsi előtt hamar lenyújtottam. Aztán elkezdtem szédelegni az éhségtől, így nekiestem a vacsinak. Egy tányér tésztát 4 nekifutásra tudtam legyűrni. két falat után úgy éreztem, h jól laktam, majd 5 perc után újra éhes voltam. Nem tele hassal feküdtem le, az izmok mihelyst pihenőbe kerültek elkezdték a terhelés okozta sokkot feldolgozni.. Egyszerűen nem tudtam hogy rakni a lábaimat, hogy jó  legyen. Ergo elég pocsékul aludtam..

Bezzeg most: majd az asztal alá esek:):)

Végezetül a 105 kili alatt elpusztított energiapótlás felsorolása:4 liter folyadék (2l maltos víz, fél kóla, fél tonik, egy lityi energia ital), 3szendó, fél lityi joghurt, 3-4csoki. és mivel kolbász,hurka nem volt nálam bekapkodtam pár "szemetet" is: 2 karnitin, 2 power force (765mg taurin, 80mg koffein,  750mg protein), 5 sótabletta, 1 magnézium kapszula. 

Mindent összevetve: ez a 105 kili önbizalmat adott, úgy érzem helyes úton járok a céljaim megvalósításához. Sárga Villám ragyogóan vizsgázott hosszútávon is, az eredeti tervek szerint kinevezem versenycipőnek..:) 

19 hozzászólás

Házisárkány 4810 napja
Házisárkány képe

Szuper vagy Májsztró!A sárga villámod helyes darab, viseld egészséggel!

pocok10 4810 napja
pocok10 képe

Gratulálok!!!!

Bozót 4810 napja
Bozót képe

Melyik ez a sárga villám?

Egészségedre tudományos száz kilit!

 "A Velencei-tavat azért választottam, hogy ha vmi gond lenne, könnyebb a menekülési útvonal - hazafele.."

Na igen, aki elég elhivatott :P Nekem jó messze kell mennem, hogy aztán ne legyen más lehetőségem hazajönni, mint futva :)))

Bozót 4810 napja
Bozót képe

kimaradt egy "a"  bötű.....

És megtaláltam a sárga villámot :P

eberenyi 4810 napja
eberenyi képe

kemény vagy - gratulálok!!!

Armitage 4810 napja
Armitage képe

Nagyon durva. Micsoda akaraterő! Egészségedre:)

Gida 4810 napja
Gida képe

Az a pár "szemét" is kellett a létfentartáshoz...

Ez a beordibálás a semmibe az jóó lehetett.....szóval élni jó, FUTNI JÓ :))

Gratula még1x !

yoyo 4810 napja
yoyo képe

Számomra inkább attól kemény ez futás  ,hogy mindezt egyedül csináltad végig . Mekkora akaraterő kell egy ilyenhez !

Gratulálok pecsenyém ,és jó pihenést !

necromedve 4810 napja
necromedve képe

Gratula, szép kör, főleg ilyen szar időben.

A maltos víz egyébként micsoda?

Gida 4810 napja
Gida képe

Szerintem maltodextrin vízben elkeverve ami sokkal jobban szívódik fel a szervezetben mint a cukor...Gondolom én??

Pecsenye bocs hogy válaszoltam helyetted! :)

pecsenye 4810 napja
pecsenye képe
prókátor 4810 napja
prókátor képe

Gratulálok Pecsenye! Nagyon szép volt!Nagyon erős vagy!

dildi 4810 napja
dildi képe

Ezt még egy párszor elfogom olvasni Sárvár előtt:)) Nagyon ügyes voltál, ahogy összeszedted Magad és újra felálltál!!! Viszont az evést Te sem vitted túlzásba, mint én a Kinizsin!!! Ezt majd együtt gyakoroljuk! Nagy-nagy gratula!!

faxau 4810 napja
faxau képe

azta7százát! :) Gratula!

pleko 4810 napja
pleko képe

Gratulálok! Szerintem is jó úton jársz! Felnézek rád barátom, mert tudom nagy terveket forgatsz a fejedben és teszel is érte, hogy azok megvalósuljanak! A szemünk előtt váltod valóra álmaid, és így úgy érezhetjük, hogy egy kicsit ennek mi is részesei vagyunk...Ősszel jelenésed van a Királynál.. és azt hiszem nem kell nagy jóstehetségnem lennem, hogy azt mondjam nem is akármilyen idővel fogsz odaérni.

Holnapra valami hosszabbat terveztem...persze az én szintemhez mérten....A Te csodálatos hétvégi futásod rendesen fel tuningolt...úgyhogy go...go...!

ORBEA ORCA 4810 napja
ORBEA ORCA képe

Erős vagy testben,és még erősebb lélekben...Bajnoki kombináció...

picikata 4810 napja
picikata képe

Gratulálok az embertpróbáló futásodhoz!

Ott voltál fejben...miközben többször "meghaltál" az úton...és mégis... újból és újból feltámadtál!

mjoci 4810 napja
mjoci képe

Nagy voltál megint.

Velem is elöfordul egy-egy nagyon brutál után, hogy sehogy nem jó a lábaimnak a pihenés és pocsékul alszok utánna.

Shrek 4805 napja
Shrek képe

Akaraterőből és kitartásból is nagyon jó példát mutatsz nekünk, földi halandóknak ... mester ...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2015-10 hó (1 bejegyzés)
2015-06 hó (2 bejegyzés)
2015-04 hó (2 bejegyzés)
2015-03 hó (1 bejegyzés)
2014-12 hó (1 bejegyzés)
2014-10 hó (1 bejegyzés)
2014-09 hó (1 bejegyzés)
2014-08 hó (2 bejegyzés)
2014-06 hó (2 bejegyzés)
2014-05 hó (2 bejegyzés)
2014-04 hó (2 bejegyzés)
2014-03 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (1 bejegyzés)
2013-12 hó (2 bejegyzés)
2013-11 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (2 bejegyzés)
2013-04 hó (1 bejegyzés)
2013-03 hó (3 bejegyzés)
2013-02 hó (2 bejegyzés)
2013-01 hó (1 bejegyzés)
2012-12 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (2 bejegyzés)
2012-10 hó (1 bejegyzés)
2012-08 hó (3 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (5 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (3 bejegyzés)
2011-10 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-04 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (1 bejegyzés)
2010-12 hó (2 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (6 bejegyzés)
2010-05 hó (3 bejegyzés)
2010-04 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (1 bejegyzés)
2010-02 hó (4 bejegyzés)
2010-01 hó (4 bejegyzés)
2009-12 hó (3 bejegyzés)
2009-11 hó (5 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-06 hó (1 bejegyzés)