Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 982 568 km-t sportoltatok
Mindennapi élményeim, a futás+én

Itt a tavasz, ki a szabadba!!!

tomikaga | 2011-03-30 17:54:07 | Nincs hozzászólás!

Végre itt a tavasz, lehet garázdálkodni a szabadban.

Az az elvetemült ötlet jutott eszembe, hogy akik járnak hozzánk a terembe tekerni és elég elhivatottságot éreznek magukban, hogy elkezdjenek futkározni, azokat összegyűjteném egy csapatba és egy héten legalább egyszer az egyik edzés ideje alatt együtt elmennénk kocogni.

Higgyétek el, hogy társaságban sokkal jobb futni, mert a "tömegben" észrevétlenül telik az idő és sokkal gyorsabban lehet fejlődni, mintha az ember egymagában futkározik. Senkit ne késztessen gondolkodásra az a tény, hogy relativ!!! lassan kocog, pont erre jók a közös futások, Nem a sebesség a lényeg, hanem a közösség, a jó hangulat és a kikapcsolódás egy fárasztó munka/ikola nap után/előtt. Gyerte, fussunk együtt Csepelen, a Duna-parton!! :)

 

Tom

Nincs jobb a futásnál!!!

tomikaga | 2011-03-23 16:18:02 | Nincs hozzászólás!

Lassan már egy hónapja, hogy a bal combomban részleges izomszakadásom volt egy edzőtermi hülyeség miatt... A doki múlt pénteken még azt mondta, hogy 2-3 hétig ne erőltessem, illetve csak annyira, amennyire fájdalom nélkül bírom. Azt hittem belezöldülök! Itt a tavasz és nem futhatok ki a világból (no, nem mintha a tél zavart volna, szaladgáltam akkor is)...

Ma nem bírtam tovább, lesz, ami lesz alapon felöltöztem, hogy kocogok pár km-t, aztán ha elfáradok, feszállok egy buszra és usgyi haza.

Újpest központból indultam, cél a Hungária Krt. felüljáró volt, végig a kerékpárúton. Lassan, kocogva. Már az elején éreztem, hogy ez az, ami nekem annyira hiányzott! A friss levegő, a fű illata, a tavasz első napsugarai... :) Nyilván nem álltam meg a Hungáriánál, gondoltam, ha nem fáj, akkor addig futok, amig meg nem lesz a fél óra, oda-vissza az pont egy egész órácska, pont, harmadával több, mint amennyit akartam :) És kicsit jobb tempóban. Elértem a Vágány utca sarokig, onnan már nem volt megállás a Hősök teréig. :) És még mindig nem fáj a combom...és vissza.

A végére kicsit elfáradtam, nagyon rég futottam ennyit. Nem is tudatosult bennem, hogy majd' 13 km-t nyomtam le egyhuzamban, hosszabb kihagyás után.

Elmondhatom, hogy hiányzott, mint egy falat kenyér!!! És még az időm sem lett rossz magamhoz képest, meg ahhoz képest, ahogy végiglazsáltam a telet. Elhatároztam (és januárban már be is neveztem), hogy ha nem fáj a combom, idei első bemelgítésem a Vivicitta lesz, ha már  a Pécs-Harkányról a sérülés miatt lecsúsztam.

Ott találkozunk... :)

 

Gyertek futni, szép az idő!!!  :)))

Újabb hír a teremben!

tomikaga | 2011-03-06 13:28:31 | 13 hozzászólás

Némi unszolásra úgy döntöttünk, hogy holnaptól elérhetővé tesszük a Diákbérlet a teremben több, mint 10% kedvezménnyel a mozogni vágyó diákoknak. 10 alkalomra szól és 2 hónapig érvényes. továbbra is várunk mindenkit szeretettel. Hátha ezzel a fiatalabb korosztályt is meg sikerül nyerni ennek a sportnak. No, nem mintha a többiek idősek lennének, félreértés ne essék :) :)

Amire tekerünk, a 9-es lemez

tomikaga | 2011-03-05 19:02:55 | Nincs hozzászólás!

Mától kicsit visszatekintve skatulyázni akarom az eddig elkészült lemezeimet, kezdem a legfrissebbel, a 9-es lemezzel. Bővebben a http://www.fittbike-csepel.hu/forum/viewforum.php?f=3 olvashattok majd róla, megpróbálom elemeire szedni a lemezt... Akit a tracklista érdekel, az dobjon e-mailt, vagy jöjjön el és inkább próbálja ki, nem fog csalódni, azt megigérhetem :)

Frissen megszerzett sportoktatói tudásomat próbáltam beleépíteni ebbe a lemezbe és tudományosan összerakni.

Aki kipróbálta, azaz részt vett a szerda esti órán, az gyorsan megtapasztalhatta, hogy bizony ez egy igazi állóképesség fejlesztő óra, azaz lemez volt. Ez az első olyan lemezem, amit nem is nagyon lehet zsírégető "üzemmódban" használni. Folyamatosan pörget fel az átmozgatástól kezdődően, csak a hosszú hegymenet után ad lehetőséget egy kis pulzus normalizálásra, de csak azért, hogy az utolsó 10 percet végig lehessen pörögni úgy, hogy azért senki ne szédüljön le a végén a Spinnerről... :) A koronát az egészre az utolsó, rövid sprint teszi fel...

Meséljetek, kinek mennyire tetszett. :)

2014-04 hó (1 bejegyzés)
2013-10 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (2 bejegyzés)
2013-03 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (1 bejegyzés)
2011-03 hó (4 bejegyzés)
2011-02 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-12 hó (1 bejegyzés)
2010-11 hó (1 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)