Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 011 961 km-t sportoltatok
Bogárka blog

Személyes vélemény nyilvánításom

SzBogárka | 2010-02-24 15:48:52 | 12 hozzászólás

Személyes vélemény nyilvánításom

- az edzésonline-os edzésértékelési opcióval kapcsolatban. A bejegyzés teljes mértékben személyes, aki nem ismer minket (a páromat, Ezüsthegyi Kabócát, és engem) az ne untassa vele önmagát.

Utóbbi egy hétben tűnt fel számomra, hogy valaki sportot űt abból, hogy egy, a portálon nyilvános edzésnaplóját vezető, heti 6-8 edzését óriási lelkesedéssel és motivációval végrehajtó, súlyosan látássérült (!!!) sporttársa - az én párom - edzéseit rendre lehúzza, "lepontozza".

Kedves Ismeretlen!

Gyermeki örömöd leled benne, hogy egy rendkívüli teljesítményt nyújtó, nagy hátránnyal küzdő, elszánt és hatalmas akaraterővel rendelkező sportembernek behúzod a napi edzésére az 1 pontot? Kérlek vállald a nevedet, és az indoklásodat, miért ér szerinted az elvégzett edzésmunka - a magyar osztályozás szabályai szerint - elégtelent?

Esetleg profi sportoló vagy, kimagasló eredményekkel, évtizedes tapasztalattal?
- Ez esetben, bár van saját edzője neki is, de kérlek, tiszteld meg Ezüsthegyi Kabócát bölcs tanácsaiddal, akár edzés hozzászólásként, akár privát üzenetben.

Magad is fogyatékossággal élsz és sportolsz? Bár nem ismerlek, nem hiszem, mert ha így lenne - valószínűleg nem lenne benned ez a rosszindulat. Ha nem, akkor kérlek gondolkozz el rajta, milyen lehet majdnem vakon ultrafutni, terepfutni, barlangászni, hegyet mászni - és úgy általában, élni, létezni, dolgozni - és keress más elfoglaltságot.

Személy szerint, én ezt a funkciót kizárólag az elismerésem kifejezésére használom, mint sokan mások. Az esetek 80%-ban a sportoló vagy 5 csillagot kap, vagy egyet sem. A kritikának persze mindig helye van, de megfelelően kifejezve.

Sporttársi üdvözlettel

SzBogárka - Vidács Kriszti

12 hozzászólás

Bozót 5183 napja
Bozót képe

Sajna nem csak az ő naplójában garázdálkodik valaki, de ez legyen az illető szegénységi bizonyítványa. Ne vegyétek a szívetekre, sajnos mindenhol vannak ilyenek :(

Mozg 5183 napja
Mozg képe

A futó társadalom (ha van ilyen) sem lehet más mint a társadalom maga. Vannak önálló, a véleményüket vállaló szabad emberek és vannak sunyi, alattomos, irígy emberek, akik valamilyen kisebbrendűségi problémájukat kompenzálják ilyen módon.

Ne törődj vele, kutyugatás nem hallatszik az égbe.

 

MungDaal 5183 napja
MungDaal képe

Számomra ez az oldal itt a neten, egy zöld sziget, fikázástól, széthúzástól, rosszindulattól mentes oázis. Az ide járó emberek, érzik, hogy összetartoznak, aki pedig-e körön kívűl van nem számít. Itt vannak olyanok, (Kabóca is), akikre valóban van miért felnézni. Letesznek valamit az asztalra, nem csak jönnek, mennek durrogtatnak. Aki pedig ilyet művel (bár gyanítom, hogy nem célirányos a tette) úgy, hogy nem adja a nevét mellé, az csak saját magát minősíti, nem pedig azt akinek a csillagait kattingatja!

Én meg égyébként is úgy vagyok vele, hogy a teljesítményt az az öt csillag nem minősíti, max. honorálja. :)))

Ezüsthegyi 5183 napja
Ezüsthegyi képe

Engem különösebben nem izgat ez a lepontozás. Én mosolygok rajta, és két dologra, vagy háromra tudok gondolni.
Valaki igen kritikus szemmel nézi az edzéseimet, és úgy érzi, tudnék keményebben is dolgozni.
Unatkozik, és poénból lepontoz sok-sok sporttársat.
Feltünési vágya van, de a nevét sem meri adni hozzá, és esetleg ponrt arra vár, hogy valami fenforgást érjen el vele.
De igazán semelyik sem bosszant, nem veszi el a kedvemet, nem zavarja meg a lelki békémet. Kicsi Kedvesem azonban sokkal jobban bánkódik miatta, mert igaz, hogy én izzadok, futok, fáradok, de aki ennél sokkal többet beletesz munkában, energiában, lelkesedésben, kitartásban és lelkiismeretességben, hát pont Ő az, és ha valakit ez bánt és megbánt, akkor pont Ő az. Úgyhogy aki ilyet cselekszik, az engem nem sért, de Őt, aki lehetővé teszi, hogy én ezt a munkát, elvégezzem, és hogy ezeket az eredményeket elérjem, Őt igenis nagyon megsérti. Hát ezen gondolkodjon el az illető...
Ha a legelső eset az igaz, akkor nyugodtan írja meg, mert engem mindenkinek, és valóban mindenkinek a véleménye érdekel, hisz még egy éve sem futok, és sokat, nagyon sokat kell tanuljak, fejben készüljek. A kritikát egyébként mindig fogadom és elfogadom, megszívlelem, érdekel, hisz ebből építkezhetek többek között.
De a kedvesem munkáját kétségbe vonni nem lehet, és ezt másnak sem tűröm el, senkitől sem fogadom el.

gyaloggalopp 5183 napja
gyaloggalopp képe

Azt hiszem, nem kell mellre szívni a dolgot. Név nélkül? Ugyan már! :)

Ha kapok csillagot, örülök - de az egymással való törődés leginkább a blog- és edzéskommentárokból jön le számomra. Ott meg - azt hiszem, ezt ti is így látjátok - minden rendben van szerencsére. :)

mjoci 5183 napja
mjoci képe

Engem is sűrűn le szoktak pontozni. Túlságosan sokat nem izgat, a lényeg a hozzászólásokba rejlik.:))

SzBogárka 5183 napja
SzBogárka képe

Mindenkinek igaza van. Szép napot kívánok nektek!

prókátor 5182 napja
prókátor képe

MungDaal  igazad van! Én ha megengeded tovább fűzöm a gondolat meneted. Szerintem akik ezeken az oldalakon író és naplozó és hát persze sportolók egy nagy család.Akik követki ezeknek az oldalaknak a szellemiségét és az itt megszólalók életmódját az ennek a családnak a tagja aki nem az nem!
Minden tiszteletem Ezüsthegyié  aki irigylésre méltó sport teljesítménnyel rendelkezik 

Sipi 5181 napja
Sipi képe

Nekem is lepontozzák bizonyos edzéseimet ,elég régóta már (főleg a szobai kerékpározásomat szokták előszerettel lecsillagozni,meg a szaunát ,stb...) !  Nagyjából sejtem is ki lehet ,fél éve kb. volt némi vélemény különbség a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatban valami hír hozzászólásnál ,Ő már akkor sem tudta elfogadni mások véleményét ,úgy látszik ebben éli ki magát ,ez a bosszú.... ,néha be is szólt ,hogy "ez is edzés......" ,stb. Pólóján látom foglalkozását ,ezért nem csodálkozom nagyon stílusán (persze nem akarok általánosítani ,de sajnos nagy többségükre jellemző ez a modor....)
Nos ,lehet aztán hogy Kabócát valaki más pontozza le..... ,ki tudja ? 
Szerintem nem kell tudomást venni róla ,ez fogja a legjobban idegesíteni !
 

judit61 5181 napja
judit61 képe

Szerintem mindenki, aki képes idejéből és energiájából bármelyik sportra is áldozni, az már önmagában is öt csillagot megér! Én öt csillagnál rosszabbat még senkinek sem adtam. Ezen az oldalon a pontozásnak nincs jelentősége. A lényeg az elszántság és a kitartás. A teljesítmény megfelelő edzésekkel javítható, de genetikai adottságaink, bizonyos betegségek, sérülések korlátot szabhatnak.

 

szasza 5181 napja
szasza képe

Erre a bejegyzésre 4, azaz négy pontot tudok adni.  :-)

Őszintén szólva kicsit irigykedem, valójában azért mert egy ilyen ismeretlen általi "tett" jelent problémát. De most őszintén számít ez bármit is? Valaki lepontozza. És akkor mi van? Még suliba sem érdekelt, hogy a vizsga, szakdolgozat államvizsga jegyem a nem 4-es hanem 3-as. Kicsit túlliheged ezt szerintem. Az edzést mozgást nem mások elismerése miatt csinálom, hanem magam miatt. Ha Kabóca mosolyog rajta, neked is ezt kellene tenned. Amúgy a bejegyzés tetszett, tök jól fogalmazol.

márkusöcsi 5181 napja
márkusöcsi képe

Szeretnék csatlakozni MungDaal-hoz! Számomra is igazi zöld sziget, oázis ez a portál.Nézzétek meg a mai magyar társadalmat, annak szokásait, betegségeit.

Azok nem Mi vagyunk! De Isten őrizz, hogy politizáljak -junk!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2011-03 hó (3 bejegyzés)
2011-02 hó (1 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2009-11 hó (1 bejegyzés)
2009-06 hó (6 bejegyzés)
2009-05 hó (1 bejegyzés)