Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 660 418 km-t sportoltatok
Sport és egyebek...

Triatlon!

HarcsaBarna | 2011-05-30 19:53:37 | 12 hozzászólás

Már a télen, a hévizi rehabilitáció során elkezdtem úszni tanulni, de hogy az IM ötlete mikor merült fel bennem azt nem tudom. Már két éve futok, így aztán nem is lehet azon csodálkozni, hogy magasabb szintre kívánkozok. Ja, ma fogalmazódott meg bennem az a gondolat, hogy horgászni viszont jobban tudok! A futók között a legjobb horgászok között lehetek, míg a horgászok között jó futónak számítok.

A kis horgászcsónakom lent pihen Dinnyésháton, ami 3 km Kiskörétől. Az utóbbi időben sokat olvastam a triatlonról, most már tudom, hogy úszni, bicajozni, meg futni kell. Sőt, fejből tudom ám az összes klasszikus távot!

A K&H váltón jókor, jó helyen tettem fel a kérdést, ki tudna engem úszni tanítani? Ebben a körben ott szerénykedett Smarcsu, aki halkan közölte, hogy ő úszóedző... Na már meg is volt az első edzésünk, sokat segített, jó dolgokra vezetett rá, de még van mit csiszolni, és főleg gyakorolni!

Smarcsu és Daniloo hétvégén indultak az Egerben megrendezett sprint távú triatlon versenyen, én meg a kis családommal felkerekedtem és elmentem szurkolni nekik! Na előtte azért körbetekertem még gyorsan a Tisza-tavat kora reggel...

Nagyon élveztem a versenyt, és rácsodálkoztam dolgokra. Így aztán az első triatlon versenyemen túl is vagyok. Jó, nem izzadtam meg, de jobban tudtam figyelni, mintha bent erőlködök.

Megnyugodtam, amikor láttam, hogy egy fiatal srác hátúszásfélében az életéért harcolt, még jó, hogy volt kötél,  na ezt biztosan leúsznám, aztán szebbnél-szebb és jobb bicajok voltak, de azért néhány az enyémnél gyengébbet is leltem a fogason felakasztva (ezt hívják állítólag depónak).

Na a futással mindig jóba voltam, bár nem szoktam előtte úszni, bringázni.

A verseny után Daniloo felbiztatott, ha már Kiskörére készülök, akkor előtte miért nem megyek Balatonfüredre, rövidtávra? Na miért is nem? Megnéztem a kiirást, és bár úszni nem tudok, azért a 65 m/kör szintemelkedésű, technikásnak nevezett bicajos pálya elég rémisztően hat... Na majd még meglátom.

Szóval Kisköre. Ha már úgy is lent nyaralok a szomszéd faluban és nem is nagyon drága a nevezés és majd csak leúszok valahogy 2.5 km-et, a bicajozás úszás után jobban is megy, 20 km-t meg bármikor lefutok...

Jó, vannak még aggályaim a ruházat, átöltözés, tempó terén, - milyen nehéz is lesz az fejben, hogy én még mindig futok, amikor már bontják a pódiumot -

Na mindegy, legalább van egy (2-3) cél az edzésekre..

Ne fogjátok vissza magatokat a véleménnyilvánításban!

 

2013-07 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (1 bejegyzés)
2010-12 hó (4 bejegyzés)