Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 152 762 km-t sportoltatok
kisvukk futásai

Első futópados edzés

kisvukk | 2009-06-23 07:43:49 | 1 hozzászólás

Tegnap nagyon szerettem volna futni, de ömlött az eső, amiben kinti futás nehézkes lett volna (még nincs megfelelő felszerelésem ilyesmikhez), így gondoltam, kipróbálom milyen futópadon. A közelünkben lévő CBA fitnessbe mentem, ami, annak ellenére, amit a neve sugall, igényes, a többi nagyobb budapesti fitnesskomplexumokkal egy színvonalú hely. Régebben már spinningen voltam ott, de a kondit részt most próbáltam először.

A pad kipróbálásánál segítettek, kezelni nem túl bonyolult, de az első percekben eléggé botladoztam, kezdtem azt hinni egy órát fogok gyalogolni futás helyett. De aztán szép lassan belejöttem a futó tempóba is. Azért így elsőre csak sík terepen próbálkoztam. Egy 6*800m-es résztávos edzést imitáltam benn. Streil körülmények között sokkal gyorsabb voltam, mint kinn. Vagy futópadon ennyivel más, könnyebb futni? És ennek ellenére el se nagyon fáradtam. A végén, mikor befejeztem, a megszokott, jóleső fáradtság helyett, a jé, de más a nem mozgó talajon lépkedni jött.

Összességében nem volt az igazi. Egyszer-egyszer elmegy, de inkább próbálom magam az esőben való futáshoz szoktatni. Hú, kéne egy jó esőkabát ...