Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 491 031 km-t sportoltatok
A futás öröme

Lassan gyűlő km-k

lucas | 2011-05-05 20:41:34 | 13 hozzászólás

Viszanézve az edzésnaplómat a múlt évihez viszonyitva bizony lassan gyűlnek a km-ek. Sajna egy kicsit félek a kedvenc kiserdőmtől, mert az irások szerint rengeteg a kullancs. Mit tegyek? Eddig viszonylag zárt ruházatban futottam, de már érzem a meleget, egy kicsit szellősebbre kellene venni a felszerelést. De se a lyme kór, de a sima agyhártyagyulladás se hiányzik. Utálom a kullancsokat.

Bár a télen se voltam tétlen, de szinte észrevétlenűl felkúszott nény kg többlet. Most  kellene visszavenni.De mindig holnap lesz a mai gyümölcsnapból.

Ráadásúl a pulzusmérőm is elromlott, már harmadszor javittattam, de nem birja csak néhány napig. Kellene egy újat venni, ez már 6 éves.

A panaszkodáson túl, ma isteni volt a viz, ragyogott a nap üres volt a pálya. Holnap egy futógépes programot tervezek, de lehet, hogy ismét úszás lesz, mert össze kell hangolni a családi programot.

13 hozzászólás

axaxaxasz mlö 4791 napja
axaxaxasz mlö képe

Kullancsok felénk is rengetegen vannak, a kutyámat minden futás után alaposan átböngészem (tavaly kapott egy 5000 forintos védőnyakörvet, kb. egy hétig volt hatása), rám egy év alatt csak kétszer akaszkodtak, a második alkalom épp a héten volt. Ekkora kockázatot még bevállalok, de azt a szakaszt, ahol az utolsót találtam, kerülni fogom egy ideig.

Bozót 4791 napja
Bozót képe

Nálunk is rettentő sok a kullancs, rendszeresen találok a ruhámon ha nagyon belegázolok a zöldbe.... Szerencsére eddig egyetlen egyszer fúródott a bőrömbe kullancs, még évekkel ezelőtt. Legjobb futás után azonnal átnézni magad, zuhanyozni, átöltözni. Riasztószerekkel és oltással kiegészíthető a védekezés.

necromedve 4790 napja
necromedve képe

A kullancsok ügyében nézd át magad futás után, majd szedd ki őket. Amíg csak szívják a vért, addig nem fognak megfertőzni, akkor lehet gond, ha vissza is eresztenek belőle. Ha jól tudom.:) A lyme kórt, meg az agyhártyagyulladást szerintem leginkább a védőoltást eladni kívánó cégek súlykolják az emberekbe. Ha valaki ilyen oltást kap, utána élete végéig kérnie kell az emlékeztető oltásokat, különben a hatás lejárta után nő az esélye, hogy megfertőződik.

Bozót 4790 napja
Bozót képe

Necro, ezek az infók honnan származnak?

monique 4790 napja
monique képe

erről én sem hallottam még, engem is érdekelne.

amúgy a lyme ellen nincs is igazán oltás :( (vagy nem tudok róla)

monique 4790 napja
monique képe

engem az átnézéskor mindig az idegesít h mi van ha nem vagyok elég alapos és nem veszem észre valahol. na mind1..

Bozót 4790 napja
Bozót képe

Lyme ellen nincs oltás. Azt viszont nem hinném, hogy a nem ismételt oltás később nagyobb veszélyeztetettséget jelentene. A kullancs meg tudtommal onnantól fertőzhet, hogy belédharapott, csak nagyobb az esély ha jól belenyomod a gyomortartalmát a véredbe a nyomorgatással-kínzással (régebben bevett szokás volt nyálas gyufavéggel birizgálni és hasonlók)  Az átnézés azért hasznos, mert órákig is vándorolhat rajtad míg megtalálja az optimális helyet a csípéshez, így van esélyed mászkálás közben elcsípni.

monique 4789 napja
monique képe

elvileg a beleharapáskor még nem fertőz reális eséllyel.. remélem is hogy nem :) már jó pár kullancs harapott belém gyerekként

 

ja, nem tudom ki nyomorgatja, még ilyet nem hallottam h ez jó ötlet lenne.. mi mindig 1 mozdulattal szedjük ki óvatosan (csipesszel) h ne menjen vissza a gyomortartalom :)

necromedve 4789 napja
necromedve képe

Az információimat anyukámtól szereztem, aki olvasta valahol az oltásosat, mondhatni, urban legend.:) A kullancscsípéses fertőzést meg nagynénémtől, aki eü-dolgozó, tehát valamennyi kompetenciája talán van a dologban, gondolom, ő értő emberektől szerezte az infoit. A nagyobb veszélyeztetettség pedig a szuperkompenzációs bigyóból ered, azt hiszem. Majd megkérdezem róluk valami orvos ismerősömet is, ha már előjött a téma. Bár, ahány orvos, annyi vélemény/gyógyszerlobbista. Aztán, ha kiderül, hogy nem úgy van, ahogy írtam, bezárkózom a lakásba, és ki sem mozdulok addig, amíg meg nem fagynak a kullancsok.:) Egyébként csak legyengíti a szervezetet az ezerféle védőoltás, immunizálás. Ugyanolyan ez, mint a hini, túl van spilázva az egész. Valakiknek a jelek szerint nagyon jó, ha folyamatosan vírusokkal, tűzvészekkel, áradásokkal riogatják az embereket a híradások 90-95%-ában, de valójában szerintem nem olyan rossz a világ, mint amit a híradóban látni, illetve közel sincs akkora veszélye ezeknek a fertőzéseknek, mint amennyit beszélnek róluk.

monique 4789 napja
monique képe

én ilyen szuperkompenzációról még oltás kontextusában nem hallottam. :))

 

az meg h mennyi veszélye van x fertőzésnek JELENLEG, az nem releváns, a prevenció a lényeg, hogy később se legyen veszély!

monique 4789 napja
monique képe

áradásokról pedig: látszik h tengertől és folyó árterületétől messze laksz. :)))

 

közben megkérdeztem orvos ismerősömet, szerinte nincs ilyen szuperkompenzációs dolog, nem lesz nagyobb a fertőzésre oltás lejárta után mint az oltás előtt volt.

necromedve 4789 napja
necromedve képe

Ok, akkor hülyeségeket beszélek.:)

necromedve 4789 napja
necromedve képe

Bocsi a dezinformációért, majd letolom jóanyámat.:)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-06 hó (1 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (1 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (2 bejegyzés)
2010-01 hó (4 bejegyzés)
2009-12 hó (8 bejegyzés)
2009-11 hó (8 bejegyzés)
2009-10 hó (5 bejegyzés)
2009-09 hó (6 bejegyzés)
2009-08 hó (3 bejegyzés)
2009-07 hó (7 bejegyzés)
2009-06 hó (8 bejegyzés)
2009-05 hó (11 bejegyzés)
2009-04 hó (8 bejegyzés)