Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 907 689 km-t sportoltatok
Born to Run

Born to Run - Le lehet ezt szépen fordítani magyarra?

Sebcoe | 2009-12-28 16:14:23 | 4 hozzászólás

"Arra születtem, hogy fussak"?

esetleg: "Futásra születve"?

Egyik sem az igazi. A lényeg, hogy a sport  mindig is meghatározó volt az életemben, és azon belül is a FUTÁS.

Aztán a versenyzést befejeztem, és rövid időre elszakadtam a rendszeres sportolástól és a futástól... Majd néhány éve vissza is találtam. :-D Eleinte csak kedvtelésből, mindenféle tudatosság nélkül. Ami éppen jól esett, azt futottam. Elindultam utcai versenyeken is, de az időeredményeim köszönő viszonyban nem voltak a "régi szép idők" eredményeivel... Ideje volt változtatnom valamit, mert a versenyszellem valahol mélyen ott szunnyadt bennem, és kitörni vágyott. Így elhatároztam, hogy célokat tűzök magam elé, és megpróbálok tudatosabban edzeni. Edzésterv, célversenyek stb. És jöttek a javuló idők, és az étvágy is kezdett nőni. Félmaratonon egy év alatt eljutottam 1:17-re, és úgy gondoltam, jöhet a maraton.

Világéletemben azt gondoltam, hogy na azt sose fogok futni, az már "nem normális" táv. Épeszű ember ilyet nem fut. Ezt erősítette bennem az 1991-es Rank Xerox élménye, amikor is először, és hosszú-hosszú évekig utoljára megpróbálkoztam a távval. (Nyáron nem tudtam pályán edzeni, így "hosszúkat" futottam. A hosszú nekem akkor 40-80 perc futást jelentett. :-D) Na ebből futottam azt a maratont. 35 kilóméterig nem is volt semmi gond, a 4 perces ezrek vidáman teltek, és az eszembe se jutott, hogy frissíteni is szoktak ilyen távokon. De 37 kilire már komoly gondjaim lettek. Séta (fájt mindenem, és minden lépés). Kész kínszenvedés volt az az uscsó 5 kilóméter. (A vége 3:09 lett.) Na akkor megfogadtam, hogy soha többet... Legalábbis addig nem, amíg fel nem készülök.

2004 novemberében úgy döntöttem, hogy most eljött az ideje, felkészülök a maratonra. Most 5 év elteltével, és pár nagyon rosszul, és egy-két jól sikerült maraton után, úgy döntöttem, visszatérek a pályára!!! 800 métert akarok újra futni jövőre... Persze az alapozás most is hosszúfutásokból fog állni, és remélhetőleg 100 kilóméter feletti hetekből, de tavasztól a 800 méter, és Nyíregyháza a cél. (Veterán EB). (Már az új szögest is kinéztem, persze nem volt a méretemben. És közben találtam nagy szerelmem (New Balance) termékei között is egy céltárgyat. Csak hogy szerezzem be, amikor nincs beszállítója Magyarországon, és Interneten se tudom megrendelni...? Valszeg marad a kinézett Nike. Azért az se rossz :-D)

Tervem már van. 800m. Az idő még képlékeny, de jó lenne mindenképp 2'05" alá kerülni...

És talán ősszel egy félmarcsi még belefér a Nike-n. 1:15 alatt?

Meglátjuk...

2010-12 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (1 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (1 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2009-12 hó (1 bejegyzés)