Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 907 689 km-t sportoltatok
Born to Run

Kis jövő fűrkészés

Sebcoe | 2010-12-29 22:59:09 | 5 hozzászólás

Egy éve úgy gondoltam, hogy kipróbálom magam újra a rekortánon, és júliusban elindulok a Nyíregyházi veterán EB-n régi kedvenc számomban 800 méteren.

Annyira jól sikerült a felkészülés, és a versenyzések, hogy elhatároztam, ezen a távon maradok, és jövőre megcélzom a fedett EB-t és a VB-t. :-)

Sajnos a sérülésekkel nem voltam túl szerencsés, és így nem úgy sikerült az eddigi fedettpályás felkészülésem, mint szerettem volna. De még márciusig van időm, és remélhetőleg a lábam hamar rendbe jön, és száz százalékkal el tudom kezdeni az edzéseket január második hetétől. Orvosi becslés szerint addigra rendbe leszek. Úgy legyen! Az októberi szökdelések (gyaníthatóan ez a ludas a dologben) soknak bizonyultak, és feltehetőleg fáradásos törésem van. Hat hét a felépülés kb, és ebből már letelt négy.

A kiesett heteket eddig erősítéssel, és sok lazítással, nyújtással múlatom, így talán hamarabb visszaszerzem az erőmet, és gyorsaságomat. És persze csorgatom a nyálam a futópálya szélén, amint irigykedve figyelem a többieket. De szeretnék én is hej...

Pedig bíztatóan telt az október-november időszak, és amikor végre jöhettek a résztávos edzések, akkor beütött a mennykő. De nem kesergek, amint rendbe jövök folytatom a kemény munkát, és megpróbálom elérni a kitűzött időt.

Tavaly (idén) tökéletes jósnak bizonyultam. Az EB-re 2'04.59" tippeltem, kevesebb mint 3 tizedet tévedtem. Igaz, ha jobban kijön az a fránya döntő, akkor sokkal jobb idő is lehetett volna, de hát volna nincs.

Szóval az idei (jövő évi) tervem: a fedett EB-re szeretnék 2 perc környékére jutni, 2'01" 2'02" körüli időnek nagyon örülnék. Aztán nyárra a VB-re 2 percen belülre kellene kerülnöm! Tudom, hogy nem lehetetlen, de azt is tudom, hogy sok sérülés, kihagyás nem fér bele. Szóval a legfontosabb, hogy ismét rendbe legyen a lábam, és utána minden lehetséges.

Hajrá!

 

5 hozzászólás

miki 4865 napja
miki képe

Komoly és megalapozott célok, remélem sikerül.

Molnartomasz 4865 napja
Molnartomasz képe

Gratulalok a sok szep eddigi sporteredmenyeidhez! A legjobbakat kivanom a jovoben!

running Laca 4865 napja
running Laca képe

Basszus!! Mondtam hogy ilyen korban már óvatosan kell ugri-bugrálni!!! Azért remélem hogy a célokat sikerül megvalósítanod! A legnagyobb szurkolód!!:))

pen 4864 napja
pen képe

A terveidehez sok sikert és sérülésmmentes edzéseket kívánok.
Megkérdezhetem, milyen szökdeléseket csináltál októberben?

Sebcoe 4862 napja
Sebcoe képe

Köszönöm mindenkinek a bíztatást!

pen - hetente legalább kétszer szökdeltem, és a forgatókönyv rendszerint a következő volt:

-futóiskola (benne mindenféle földi jó, sarok, térd, galop szökdelés, futó-ugró szökdelés, támadójárás, ilyesmik)

-szökdelés (zsámoly átfutás, le-fel, köztük egy majd két lépés, majd átlépve, szökdelés egy lábon, páros lábon, szintén le-fel majd átugorva stb.)

-szökdelés (gátszökdelés, eleinte alacsony 30-40cm magas, majd hagyományos gátakon. Általában hat gát, és 5-8 sorozat)

-a végén még könnyű 5-6 sorozat 60-80m fokozó futás

A szökdelésnél azt erőltettük, hogy minél inkább bokából szokdeljünk, nyujtott lábbal. Persze a gátszökdelésnél a normál magasságnál ez már nem ment. Ott hajlított lábbal, izomból szökdeltem. Igazából az volt a cél, hogy a lépéshoszt növeljem a bokából erősebb ellépéssel. És talán erre fizettem rá picit ideiglenesen. De hosszú távon remélem, kifizetődik.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2010-12 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (1 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (1 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2009-12 hó (1 bejegyzés)