Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 671 027 km-t sportoltatok
Mesél az erdő

OZ a nagy varázsló

tvik | 2010-08-30 14:17:36 | 15 hozzászólás

Már használtam a pulzusmérőm majdnem minden funkcióját, az OwnZone-t kivéve. Ez az OwnZone egy olyan történet, hogy edzés elején 5 percig kell különféle intenzitással haladni. Gyaloglásból indulva kocogásba váltani 5 fokozatban, és az óra elvileg kitalálja az optimális limiteket a pillanatnyi állapottól függően, ami a HrMax-hoz képest tipikusan 65-85%. Nyilván lehet mondani hogy humbug, nem sok értelme van, de játéknak jó. Ki is próbáltam. Nekem valamiért mindig leáll a harmadik vagy negyedik percben, pedig próbálok szépen gyalogolni ill. kocogni. 110-140 vagy 123-153 értékeket állít be, amiből a második pár valamennyire reális. Elég nehéz a max limitet tiszteletben tartani a Hármashatár hegyre felfutva, de érdekes módon három-négy ilyen "futás" után kezdem megszokni ezt az alacsonyabb pulzust. No majd meglátjuk. Hogy erdőről is legyen szó: van egy-két útra dőlt fa a Látó-hegy környékén ami alatt törpejárásban lehet átmenni és néha szoktam látni vadnyulat az Újlaki hegynél.

15 hozzászólás

monique 5060 napja
monique képe

én nem tudom h milyen ez az ownzone, mert az én polar órám ehhez túl alap modell, azaz nincs benne. :) de én tudok saját magamnak ownzone-t játszani tehát meg tudom mondani pár p futás alatt hogy normálisan működöm-e éppen :P
amúgy, a polar ehhez csak pulzust használ? (mert én nem)

tvik 5060 napja
tvik képe

Azt olvastam, hogy a pulzus "változékonyságából" számolja, bármi legyen is az. Egyébként én is magamnak szoktam eldönteni hogy mit edzek, milyen limitet állítok be, beállítok-e limitet, csak most kipróbáltam ezt a funkciót. Polar RS100-as egyébként.

Tobika 5060 napja
Tobika képe

Nekem is RS100-asom van, próbálgattam én is az OZ-t, de egy idő után baromira idegesített és inkább elfelejtettem. Az csak egy dolog, hogy minden futást LASSÚ gyaloglással kezdek, felfogtam bemelegítésnek. Sohasem ment végig viszont nekem sem a teszt, pedig igyekeztem én is leírás szerint emelgetni a pulzusom - tempóm. Ja és végül mindíg számomra irreálisan alacsony pulzusértékre állt be, amit utáltam tartani, úgyhogy inkább ilyenkor mindíg levettem a csipogást. Szóval részemről felejtős az opció.  

Mike01 5060 napja
Mike01 képe

monerd2, ne mondd, meg az enyemben is van ilyen funkcio, a tiedben is tuti van. A Garmin-ban.. na abban biztos nincs, mondtam en mar korabban hogy dobd el a francba azt a vackot. :)))))

monique 5060 napja
monique képe

ja igen, el is felejtettem, h a HRV-t (=változékonyság) nézi. :) abban is biztos van valami. nekem rs200 van.
mike01: ownzone nincs az rs200-ban vagy nem találtam meg. csak fitness test van benne ami nekem irreálisan magas értéket dobott meg irreálisan alacsony maxpulzust ;P
a garmint miért dobjam el...? amikor 400kcal volt az nem 11perces futás volt csak te nem vártad meg h befejezzem az edzésszakaszok hozzáadását. amúgy sokkal jobbnak találom sok dologban mint az rs200-at. de ez nem véletlen mert magasabb kategóriás óra.

monique 5060 napja
monique képe

jaj tvik neked rs100? akkor biztos h a 200-ban is benne van, de hol? mert én sose találtam meg.. :D

Mike01 5060 napja
Mike01 képe

Jaj, monerd2 csak huzlak mindig. Azt hittem mar megszoktad. :)

monique 5060 napja
monique képe

néha neten nehéz rájönni.. :P bár gyanús volt.. :P

supakjz 5059 napja
supakjz képe

az OwnZone funkció támpontot nyújt, hogy az adott napon milyen állapotban van a tested. egy túlórával töltött ( vagy átbulizott) éjszaka után a legkisebb mozdulatra is az egekben a pulzus - ilyenkor az OwnZone tényleg roppant alacson felső értékeket határoz meg. természetesen az OwnZone-nak több fokozata van. a legjobb a könnyű, ami kb arra kényszerít, hogy aludj inkább... ;) de inkább álljon itt a saját reklámjuk: OwnZone_Feature és OwnZone_FAQ

tvik 5059 napja
tvik képe

monerd2: A settings/limits-ben lehet beállítani az RS100-on: (manual/off/OwnZone)

monique 5059 napja
monique képe

tvik: settings/limits nekem nincs, de van settings/exercises. na itt HR zone-nak választható csak kettő dolog: sportzone és manual. én nemtom mijaz a sportzone, de annyit lehet vele tenni állíthatom a határait manuálisan.

amúgy, minden edzéshez "kéretlenül" is kiszámolja h melyik sportzone-ban mennyi időt töltöttem. sose állítottam át a határait, így az 1-esben még sose töltöttem egy másodpercet se, maffozva se, meg hadd alapozó zónázva se :))

még 1 helyen van benne "ownzone", de az sem ownzone, csak az exercisesnél van 1 amit alapból így hív, és ha belelépek annyi van benne hogy 135-177 HR között van a zóna.

olyan beállítást meg főleg nem találok, ahol tesztelné hogy mi a jó zóna aznapra.

monique 5059 napja
monique képe

supakjz: elolvastam a linkeket, köszi, nagyon érdekes volt! egyébként pont akkor jó a HRV, ha magas, azaz ha magas a szívfrekvencia változékonysága :P
az egyik linked alapján nekem az ownzone basic van benne azaz 1db zóna, ez az a 135-177-es zóna, ezt meg nem teszt alapján, hanem csak simán a max pulzus 65%-a és 85%-a alapján számolta ki. ownzone tesztlehetőséget továbbra sem találok az órában. :S
mondjuk sztem az én HRV-m csak ilyen 184-től felfelé csökken le :P (addig ugrál a pulzusom a nagy semmitől.)

monique 5059 napja
monique képe

(sportzones tuti nem az ownzone, mert 5db sportzone van.)

torolt_885 5059 napja
torolt_885 képe

tvik, nem kötelező az öt lépés ,ált.harmadikra beméri,csak az legyen a felírat hogy ownzone updated

tvik 5058 napja
tvik képe

monerd2: találtam angol nyelvű használati utasítást a neten RS200-hoz.

http://www.pursuit-performance.com.au/polar/html/local/user_manuals.html

Eszerint van az órában OwnZone funkció, csak tényleg kicsit körmönfontan lehet előhozni. Ha jól értem saját edzéstípusokat lehet létrehozni (Excercises) és azon belül lehet beállítani, hogy valamelyik OwnZone típusú legyen. 35. oldal környéke.

Klami: kösz!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2010-09 hó (1 bejegyzés)
2010-08 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (1 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (3 bejegyzés)