Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 672 289 km-t sportoltatok
Mesél az erdő

TT-k, terepfutások helyett

tvik | 2010-02-08 09:28:32 | 7 hozzászólás

Némi megfázás miatt a következő betervezett TT-t is ki kellett hagynom, így most megint nem tudtam összemérni az erőmet másokkal. Helyette a HHH környékén kavarogtam a hóban erre-arra. Olvasgatom a zindexfórumon a terepfutás topikot és hát nekem az már kicsit szirupos. Lehet hogy belülről nézve nem lenne az, ki tudja.

Egy dolog még foglalkoztat: Ha egy futóversenyt ráengednek egy TT-re és a két mezőny merőben más ellátásban részesül, akkor mennyire lehet összehasonlítani az időeredményeket? Teljesen más kategória, ha egy 50+ kilométeres távot nagyjából önellátóan teljesít valaki, vagy ha 15km-enként megkapja egy extra e.p-től a következő pár km-es szakaszra való spéci ellátmányát, vagy egy depótól a cserezokniját, cserefelsőjét. Ha elszámolta magát felszerelésileg, simán korrigál. Most éppen az a téma, hogy milyen rossz ha nem egyenlő távolságra vannak a frissítőpontok, mert akkor fölöslegesen kel cipelni a nagyobb kulacsot egy részen. A terep legyen már terep. A pro az extra ellátás mellett persze az, hogy kell a minőség, külföldön is így van, ide lehessen hívni nagy versenyzőket, stb. Valahogy szakadnia kell a két műfajnak (telj.túra, terepfutóverseny), kár hogy én a kettő között vagyok.

7 hozzászólás

monique 5084 napja
monique képe

"Ha egy futóversenyt ráengednek egy TT-re és a két mezőny merőben más ellátásban részesül, akkor mennyire lehet összehasonlítani az időeredményeket?" - és ki akarja összehasonlítani? és minek?

tvik 5084 napja
tvik képe

Akárki és miért ne.

Van amelyik teljesítménytúrán jegyzik és publikálják az időket. Ha olyan rendezvény lenne amit én csinálok, akkor talán valamivel megkülönböztetném a két kategóriában indulókat a publikált helyen.

Annyira nem zavar ez, csak eszembe jutott.

Bozót 5084 napja
Bozót képe

Bocs,nem vagyok túl tájékozott ezekben, de hol van olyan, hogy meghirdetik a terepfutó kategóriát és az eredményeknél nem különítik el? Ha tényleg van ilyen az baromság.   Emellett én nem érzem problémának azt, hogy vannak puritán TT-k és vannak habzsi-dőzsi futóversenyek, de amikor a kettőt ötvözni próbálják az elég fura. 

pátyalso 5084 napja
pátyalso képe

A teljesítménytúra  nem arró szól,hogy összeméred az erődet másokkal,arra találták ki  a szirupos terepfutó versenyeket.

Mamba 5084 napja
Mamba képe

Nahát, én is így éreztem egy ideig. Hogy a kettő között vagyok.

Aztán történt a közelmúltban, hogy a Fejérkő 50-en jártam, és túráztam csak. A ,,csak" szócskát már sajnos én is használom. Egy rossz beidegződés. De talán ide vág. :)

Jobban elfáradtam, mint gondoltam. Rég nem éreztem ilyet. Remegtek a lábaim, és rázott a hideg. Röhögtem magamon, magamban. Ott volt Fekete András haverom, és nem is értette, mi ütött belém.

Aztán 4 túrás után szóltam, akik láthatóan távozni készültek, hogy vonattal mennek-e.

Válaszoltak, hogy nem, kocsival, elvisznek szívesen. :o) Ez már önmagában furi a mai világban, de nem ez volt a különös. Hanem az, hogy ők megáltak Zamárdiba fürdeni, én akkor már elájultam a hátsó ülésen. És bár akkor láttak először, otthagyták nekem a kulcsot, hogy ha fáznék, be tudjam indítani a kocsit. Ez a nem semmi, és az a törődés, amit ismeretlenül kaptam. Aztán útban Pest felé felébredtem. És beszéltünk futásról, túráról és olyan melegség öntötte el a szívemet, amit már rég nem éreztem. És akkor azt gondoltam, hogy bár a lábam normális állapotában futó lábnak bizonyul, a szívem, az bizony túrás maradt. Így lettünk mi hibridek. :o) De semmi baj sincs ezzel. Nem is nagyon látok erre példát más területen, ahol ilyen kölcsönös lenne a tisztelet. :o)

pátyalso 5084 napja
pátyalso képe

Sokszor nehezebb "csak"túrázni mint futni.Ez a segítőkészség és összetartás amiért többek között

lassan 2 évtizede beleszerettem a ttúrázásba,legyen az futva vagy gyalogolva.

Bozót 5084 napja
Bozót képe

Na ezért szeretek amerikai futókkal dumálni :) Nekik leginkább TRAIL van, hogy futod vagy gyalogolsz az részletkérdés. Persze ott is vannak kemény szintidős futóversenyek, de a javarészük simán trail event. És nem értik, miért is lehet bármi széthúzás, ellenségeskedés a két tábor között, hiszen az valójában egy.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2010-09 hó (1 bejegyzés)
2010-08 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (1 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (3 bejegyzés)