Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 140 708 km-t sportoltatok
Sportmano

Háziorvosomat elcserélném! Grrr... 

Eperszem | 2011-03-31 18:55:11 | 36 hozzászólás

36 hozzászólás

SzBogárka 4797 napja
SzBogárka képe

szia! Ez tényleg dühítő, ezt a felelőtlen, nemtörődöm dokit! Sajnos a Sportkórházba nem abuláns problémával bejutni szinte lehetetlen, legalábbis nekünk nem sikerült időpontot kapni idénre. Mi privátban voltunk Hittner dokinál itt:

http://www.nyugalompont.fw.hu/

Alapos volt, csak drága, 10e pénz.

Házisárkány 4797 napja
Házisárkány képe

Tényleg muszáj leszel új orvost keresni.....felénk nem is érdemes háziorvossal próbálkozni, csak azt nem tudom, akinek nincs alkalmankénti pluszpénze magánorvosra, az dobja fel a talpát?

AAni 4797 napja
AAni képe

Ez nagyon gáz. Ilyenkor látom, nekem milyen szerencsém van a háziorvosommal...

Bozót 4797 napja
Bozót képe

Üdv a nagy magyar valóságban....

Vagy keresel másik dokit vagy behazudod, hogy itt fáj-ott szúr aztán majd a kardiológusnak elmondod hogy mi az ábra. Háziorvost meg elvileg választhatsz, gyakorlatilag....

Eperszem 4797 napja
Eperszem képe

Köszi Mindenkinek,.

Bozót, persze itt - ott szembe találtam már magam ezzel, de most ismételten felhúztam magam. Hát másfél éve még Paccemakerrel riaszgatnak, most meg ... Na midnegy, ahogy többen is javasolták, azért sem hagyom magam. :)

necromedve 4797 napja
necromedve képe

Ez a probléma hasonlatos ahhoz, hogy fedezze-e a tb (magyarán akarod-e te, vagy akarom-e én fizetni) az extrém sportban magát roncsra törő fiatalok gipszeléseit. Jómagam nem akarom, de a törvények értelmében fizetem. Ha majd a maratoni futás után  - ne adj' isten - gondod lesz a szíveddel, valószínűleg te is megkapod a kezelést a tb számlájára, bár ha valaki szívbetegen/szívbetegség után áll oda maratont futni, annak én ezt sem szívesen fizetném. Ha pedig valaki a betegsége tudatában akar 4 órás futóversenyre nevezni, akkor az viselje az anyagi következményeit, csináltassa meg saját pénzén a terheléses ekg-t, illetve viselje szépen a kockázatokat. Ez nem tartozik a társadalmi felelősségvállalás kategóriájába, az ugyanis a véletlen balesetekre vonatkozik, a tudatos kockáztatásra szerintem nem.

Ez ugyanolyan költsége a sportnak, mint a jól csillapító futócipő megvásárlása az izületek kímélése végett, arra sem kérsz tb-támogatást. Vagy esetemben a sorozatos fülgyulladások után az egyedi füldugó legyártatása az úszáshoz. Tudtam, hogy fennáll a kockázata a további gyulladásnak, úsznom nem kötelező, ez hobby, költségekkel. Ezek tudatában csináltattam magamnak 100% önrészből füldugót. Ha meg majd csatorna-átúszást tervezek, csináltatok a saját költségemen ekg vizsgálatot. De nehogy már a közösségnek (pl neked) kelljen fizetni az ilyen extra nagy terheléssel járó hóbortjaimra.

Bozót 4797 napja
Bozót képe

Necromedve, van igazság abban amit mondasz, de ott csúszik el a dolog, hogy lehetetlen pontosan leírni, kategorizálni, hogy mi tartozzék a normál tevékenységek közben elszenvedett véletlen balesethez és mi az extrém sportokhoz (ha bringázom a munkába és összetöröm magam azt fizessék, de ha lovagolok azt már ne?), bajkereséshez. Ugyanígy brutál nehéz volna bekasztlizni, hogy pontosan milyen betegségekben szenvedő vagy azokból gyógyult embereknek nem kockázatos maratont futni vagy bármi más terhelést vállalni.   Ezzel együtt egyetértek, hogy a legegyszerűbb és legkorrektebb ha keres az ember egy ilyen klinikát és kiperkálja azt a 15-30e közti összeget egy sportorvosi vizsgálatra+terheléses ekg-ra.

Eperszem 4797 napja
Eperszem képe

Hát ebben nem teljesen értünk egyet.

Senki nem mondta hogy nem futhatok, nem terhelhetem magam. De volt egy jó kardiológus( aki sajnos eltünt), aki azt modnta olyan fél évente menjek kontrollra, hogy biztos minden rendben van-e. Na erre a kontrollra kéne a házi orvosnak mindig elküldenie, hogy tuti ne legyen gebasz. Függetelen attól, hogy futok vagy nem. Egyszerűen oda figyelni a betegére...

Én aki nem értek annyira hozzá, azt gondolnám, hogy a megfelelő kontroll vizsgálat ahhoz hogy élhessek sportos életmódot egy terheléses ekg. De ezt egy kardiólogus majd nyílván eldönti...

Pont emiatt szeretném ellenőriztetni magam, hogy ne legyen probléma... És egy kontroll ellenőrzés férjen már bele a TB keretbe, hogy utána ne terheljek mást a felelőtlen viselkedésem miatt ha lesérülök...

De amúgy lehet az a legegyszerübb ha fizet az ember egy egészségbiztosítót és akkro belefér az évenkénti szűrés is egy napba normális körülmények között és egy-egy ilyen vizsgálat is... Csak tudnám mi a bánatnak fizetek akkor TB-t. Ha már midennt magánuton kell intézzek

Bozót 4797 napja
Bozót képe

Eper, bocs, azt nem írtad, hogy a kardiológus kérte a féléves kontrollt. Ebben az esetben naná, hogy kéne adjon beutalót. Azt mondjuk nem értem, hogy a házidoki-kardiológus kommunikáció miért nem működik....sőt, azt se értem ha rendszeres kontroll kell akkor minek kell beutalóért mászkálni? 

Eperszem 4797 napja
Eperszem képe

Picit bonyolultabb helyzet ez :( Ez a kardiólogus javasolta azt a kórházat aki végül műtött is, de ő nem került képbe, főleg nem a házidokimmal, de az ő véleményére hagyatkoztam, hogy szükség van a rendszeres kontrollra. És úgy gondolom, hogy ezt a házidokinak is tudni kéne, hogy kell kontroll. Nem is a körzethez tartozó kórház műtött, ezért gondoltam, hogy most mehetek körzeten belül. 

Én azt gondolom, ha nem is ad egyből terhelése ekgra beutalót, bízza ezt a döntést egy szakemberre....

A helyzetre valószínűleg találok megoldást, de az orvos hozzá állása baromira kiakasztott. Elvileg ő egy családorvos, anyám, apám nyűgjeit is végig asszisztálta, nem ilyen reakciót vártam...

Sőt most hogy bele gondolok, lehet az Irgalmasrendibe simán fogadnak beutaló nélkül, ha ott kezeltek...

 

V.Petra 4797 napja
V.Petra képe

Eper!

Teljesen egyetértek veled! És nem szeretnék senkit megbántani, de Necromedvével nem értek egyet! És nem szeretnék ezért most senki célpontja lenni! De az elmúlt két hétben történtek olyan felháborító dolgok velem és a családommal egészségügy és orvos-ügyben, meg még 2006-ban is, hogy ilyen vitába bele sem szeretnék menni! És csak a szerencsén múlt, hogy nem rosszul sültek el dolgok! Tudnék mit mesélni... És szerintem sajnos sokan vannak akik tudnának mit mesélni!... Mint pl. Eper is...

Bozót 4797 napja
Bozót képe

Elég komplikált....de akor is úgy gondolom -persze tévedhetek - hogy a kezelőorvosnak/kórháznak kéne tájékoztatnia a háziorvost, illetve az általuk kezelt/műtött pácienst kontrollra külön beutaló nélkül fogadnia....remélem így is lesz :)

 

Czeglédi Ferenc 4797 napja
Czeglédi Ferenc képe

A háziorvosok az eseten nagy részében finoman fogalmazva nem állnak a helyzet magaslatán....tisztelet a kivételnek...

A mi dokinőnkre tökéletesen illik a rajzfilmsláger: " diktál a beteg, írja a doktor"

Eperkém, kerüld ki a dokit ha tudod, legjobb lenne leváltani...egy normálisra!

De én megemlíteném, a félévenkénti kontrolt....

sultan albertovics 4797 napja
sultan albertovics képe

necromedve

El vagy tévedve az alapokban a TB nem egy jótékonysági intézmény az tény, de alapvetően mi tartjuk fenn a befizetéseimkkel, így joggal várható el, hogy a mi eü problámáinkkal foglalkozzon, amiben szerintem a maratoni absz nem extrém..Ha a befizetéseimet párhuzamba állítom az én és a gyemekeim összes igénybevett Tb szolgáltatásával bizony jócskán tarthatnám a markomat, mert jó ha a tizedét elhasználtam családilag a levont befizetéseknek..

De ha azt is hozzáteszem, hogy alkoholisták, kábítószerfüggők gyógykezelését finanszírozza, akkor el kellene gondolkodni..

V.Petra 4797 napja
V.Petra képe

Tézé! Ott a pont, az utolsó mondatban, de nagyon!

necromedve 4797 napja
necromedve képe

Bozót: "In 2004, author Joe Tomlinson classified extreme sports into those that take place in air, land, and water,[9]

Nine air sports are mentioned including: BASE jumping, bungee jumping, gliding, hang gliding, high wire, ski jumping, sky diving, sky surfing, and sky flying.

Eighteen land sports including:indoor climbing, adventure racing, aggressive inline skating, BMX, caving, extreme motocross, extreme skiing, freestyle skiing, land and ice yachting, mountain biking, mountain boarding, outdoor climbing, sandboarding, skateboarding, snowboarding, snowmobiling, speed biking, speed skiing, scootering and street luge.

Fifteen water sports including: barefoot water skiing, cliff diving, free-diving, jet skiing, open water swimming, powerboat racing, round the world yacht racing, scuba diving, snorkeling, speed sailing, surfing, wakeboarding, whitewater kayaking, windsurfing."

Ezt most 15 mp alatt kikerestem-kimásoltam az extreme sports kifejezésre kiadott első gugli találatból (wikipédia). Egy ilyen listát kell írni/kiollózni a kategorizáláshoz, és kész. Történesetesen pont benne van a nyíltvízi úszás is, ezzel pórul járnék, te viszont lovagolhatnál bátran.:)

A brutál nehéz bekasztlizásra pedig ott van - illetve jó lenne, ha ott lenne - a (sport)orvos, vagy valami orvosi szövetség, aki/ami a szakmai tudása alapján elvileg elég jól meg tudja határozni, milyen terhelés számít veszélyesnek, illetve milyen nem. Pl előírják, hogy szívroham után ezt és ezt nem szabad csinálni, mert egy átlagos embernek nem tesz jót, vagy hogy egy 30-as testtömegindexű tag ne kezdjen el szabadidejében futóedzésekkel próbálkozni fogyási céllal, mert az átlagember csak tönkreteszi ezzel az izületeit. Ha valaki átlagon felülinek érzi magát, az meg vállalja a következményeket, legyen az egyedileg fizetett ekg, vagy szétment térd, vagy akármi más. Az említett orvosoknak pedig szerintem a betegség után kötelessége megvizsgálni a beteget, ahogy tette azt Eper kardiológusa is. Tőle meg lehet kérdezni, mit szabad, illetve mit nem.

Eper: ha azt mondta a kardiológus, félévente kontrollra kell járj, akkor ezt kell mondanod az orvosodnak: esedékes a féléves kontroll, amit kardiológus javasolt, tessék rá elküldeni. Ez férjen is bele a tb-be. Viszont ez a kontroll nem egyenlő a terheléses ekg vizsgálattal, ami valóban meggondolandó lenne egy maraton előtt. A kotrollon utóbbi szükségességére rá lehetne kérdezni. Bár, ha nem mondták, hogy nem terhelheted magad, akkor nyilván mehetsz űrutazásra is.:))) Az ilyen szintű terhelésre esetleg érdemes lett volna külön rákérdezned, felteszem ugyanis, hogy nem evidens minden kardiológusnak, hogy a felgyógyult páciense órák hosszat akar majd futni, nyilván ezért nem is sorolja fel nekik tételesen a tiltott dolgok listáját. Tb-t pedig azért fizetsz, hogy ha elüt egy autó, vagy rád esik egy kovácsüllő az égből, netán levágod az ujjad gyújtóshasogatás közben, akkor kijöjjön érted a mentő, elvigyen a kórházba, ott pedig helyrepofozzanak. Én legalábbis ilyen esetben nem hívom a magánorvost, hanem csak feltárcsázom a 104-et.

sultan albertovics 4797 napja
sultan albertovics képe

Ha az félévenkénti kontrol szerepel legalább egy zárójelentésben írásban akkor nyerő vagy, de sajna ha csak szóban akkor sajna semmit nem ér..

De mindenképpen keress másik orvost..Ha valakit javasolhatok: Dr Tatai (azt hiszem) Tibor..

Bp. XIV ker.Dés u.(miskolci u. sarok)

Róla fontos azt tudni, hogy valamikor sportolt és nagyon sok sportoló páciense van, lányomat fiamat, öcsémet kezelte(öcsémnek még úgy is háziorvosa, hogy öcsém Óbudán lakik)..és még csak úgy mellékesen csontkovácsi végzettsége is van..

pátyalso 4797 napja
pátyalso képe

Necromedve:Annyi embernek nevezett egyénnek te nem tudod fedezni a költségeit,aki minden munkanap a Moszkva téren bedobja a felest műanyagpohárban a kisközért előtt ,elszív 1.5 doboz cigit+kávé,hazafelé menet meg a buszról leszállva irányát az első/mert legalább 6 van belöle a faluban/kocsmába veszi.

És miután az egyik betegsége után/pl infarktus/kiengedik a kórházból beszól a futónak a kocsmába menet .

Jóval kevesebb falmászó van akinek kificamodik az ujja ,mint dohányos alkoholista,vagy csak sima láncdohányos.

De itt csak Epernek tudsz beszólni,aki egészségesen akar élni.

Bozót 4797 napja
Bozót képe

Kösz a listát, üzenem Joe Tomlinsonnak, hogy szerintem baromság :)

 

pátyalso 4797 napja
pátyalso képe

Az x szalagszakadást szenvedett miliomosról ne is beszéljünk,mert a sima sí ügye nem extrém sport.

A miliomost meghatározást csak azért tettem hozzá mert a kő gazdag is elmegy az orvoshoz ingyé begipszeltetni nem csak a mezei átlagsielő.

necromedve 4797 napja
necromedve képe

Tézé: nyilván azt várom el, hogy a te, illetve az én eü problémáimmal foglalkozzon. De jó kérdés, hogy melyik problémákat vegye előre - aki véletlenül csinálja magának, vagy aki vállal egy kockázatot, tudva hogy baja lehet, de mégis belemegy a dologba. Pl ha én csesznék rá füldugót hordani úszáshoz, ezzel elkerülni a fülgyulladás kockázatát, annak ellenére, hogy a doki mondta, hogy ne menjen víz a fülembe, akkor joggal várhatnád el, hogy ne kezeljék közpénzen a sokadik fülgyulladásomat. Gondoltam én is az extrém sportosok mellett a dohányosok, alkoholisták felemlegetésére, de végül kihúztam az első bekezdésemből, lévén sportos oldalról van szó, meg ez utóbbi eléggé aktuálpolitikai kérdés. Így igaz, az ő kezeléseiket is fizetjük jelenleg, ahogy azt is, ha valaki a maratonon rosszul lesz. Ha gond van, akkor valamilyen szinten természetesen közösen vállalunk felelősséget. A terheléses ekg-vizsgálat viszont nem a gond kategória.

A maratoni futás szerinted nem extrém igénybevétel kategória? Hányan tudják szerinted megcsinálni 100 emberből? Én pl nem tudnám, pedig mozgok napi 2-3 órákat.

Egyébként pedig a tb társadalmi felelősségvállalást jelent, nem magánbiztosítás/befektetés és maroktartás a nem igénybevett szolgáltatások után. Örülj neki, hogy egészséges vagy. Én is örülök neki, hogy "feleslegesen" kellett eddig befizetnem. Vagyis... Amit most befizetünk, arra a jövőben fogjuk igénybe venni a szolgáltatást. Elég szar ügy, ha valakinek már fiatalon is negatív az "egyenlege" a tb-vel szemben, nem csak idős korában, amikor már havonta kell orvoshoz járjon az ember (járulékot olyankor azt hiszem, már nem kell havonta fizetni, bár ennek majd sok-sok év múlva leszek csak szakértője:)). Már persze ha nem az orvosnak kell hozzá kijönni, mert valaki esetleg már az ágyhoz kötött végelgyengülési szinten van, pár egyéb kezelendő nyavalyával megtámogatva.

Eperszem 4797 napja
Eperszem képe

Köszi mindenkinek, TÉZÉ doki javaslatot vettem!

Nem is értem amúgy miért pörögsz ezen ennyire, Necromedve? Nem MRI, meg CT vizsgálatokar akarok menni csak úgy, hanem egy terheléses EKG, ami valljuk be nem fogja tönkre tenni a TB-t. Sőt nem is értem miért akadtál ki, ha egyszer pont azt szeretném elkerülni, hogy olyannak tegyem ki a szervezetem amire nem alkalmas... Nem csak úyg elindulok hogy ott majd össze essek. Régen asszem kellett is vinni orvosi igazolást, nem?

És a terheléses EKG nem egy exra vizsgálat, hiszen ha mondjuk nem sportolok, csak egészséges szexuális életet élek, azzal is terhelem a szívem nem? :)) Azaza egy kontrollon jobb megnézni ilyen esetben hogy reagál a szívem. :)

 

sultan albertovics 4797 napja
sultan albertovics képe

Nem hanem azt, hogy aki FIZETannak MINDEN problémájával köteles foglalkozni..a TB nem közpénz hanem egy  eü. biztosítás..

Márpedig mi havonta rendszeresen fizetünk..így joggal várom el, hogy ne csak akkor legyen kéznél mikor már beteg leszek, hanem a megelőzésnél is..És ilyen a terheléses EKG is..Ez nem egy extra dolog, hanem egy teljesen hétköznapi vizsgálat, ezt nem szabadna lekorlátozni. Mondjuk egy CT esetében már elfogadom, hogy csak akkor mikor tényleg kell.

Hányan tudnak maratont futni és ebből hány ki meg is csinálja, jó kérdés. Sok olyan emberben is megvan a képesség hozzá ki azt sem tudja mi az a futás. Ő képes, de sosem fogja..Biztos bennem is valahol megvan a képesség az úszásra, de mert alig csináltam, így most max 20 métert merek vállalni..gyakorlással menne több, volt már olyan is hogy az ötvenes medencét sikerült végigúsznom, de mert több éve nem csináltam, így ma biztos nem menne. Meg különben is szebb dolog órákat futni, mint egy egyhangú kék medence falát bámulni.

Kb hat évvel ezelőtt olvastam egy adatot akkor a nagy maratonok létszámát összeadva abban az évben 600 000 ember futott maratont, igaz ebben sokan dupláztak(tripláztak), így ha azt mondom 300 000 ember képesw megcsinálni akkor viszonylag jó az adat..

sultan albertovics 4797 napja
sultan albertovics képe

Olyan harminc évvel ezelőtt mikor Magyarországon még csak igazolt versenyzők indulhattak a maratoni futásban valóban minden rajt előtt kötelező orvosi vizsgálat volt a helyszínen és ott kötelező volt bemutatni egy 48 óránál nemrégebbi sportorvosi engedélyt is, aminek kiadásánál az EKG is alap volt..

Bozót 4797 napja
Bozót képe

Szexuális-terheléses EKG :P Kezd izgis lenni :)))))

miki 4797 napja
miki képe

Necromedve, szerintem most kicsit a más szemében a szálkát is látom, a magaméban meg a gerendát sem hibába estél. Gondolom, te olyan uszodába jársz, amit nem állami pénzből építettek és üzemeltetnek. Nem sajnálom tőled, inkább uszodát működtessenek az adómból, mint kaszinót. Itt nálunk is ígérgetett egyet a polgármester, míg meg nem választották. Ez az inddoor climbing-os lista meg nagy marhaság, annál veszélytelenebb sportot nehéz elképzelni.

 

Sok orvosnak nem szimpatikus különben a sport. Ennek több oka is lehet, talán csak az árnyoldalát látják, azzal találkoznak hivatalból, akinek baja lett tőle. Vagy csak egyszerűen emberek, és kognitív disszonanciát kelt bennük, ha valaki fittebb, vagy fittebb szeretne lenni náluk.

necromedve 4797 napja
necromedve képe

páty: Tudom.:( Sajna részben az ilyen emberek (szerintem felesleges) ellátása, életbe visszaterelgetése miatt is lehet olyan az eü ellátás Magyarországon, amilyen, de ez megint politika, bővebben itt nem mennék bele. A tahókkal meg nem sokat lehet kezdeni, mint kikerülni őket.:(

 

Epernek igazán nem beszólási céllal írtam le ezeket, csak úgy eszembe jutott a dolog. Ha már saját naplót nem vezetek, legalább az övébe leírom.:) Amúgy is azért vezet blogot, hogy azt mások olvassák és véleményezzék. Azt természetesen nagyon tisztelem, hogy sportosan él, plusz képes még mellette dolgozni és családot igazgatni is. Az ilyet csodálom is, ha valaki mindent be tud szervezni az életébe. A tanulság meg pont kimaradt a firkámból, miszerint nem feltétlenül kell orvost váltani azért, mert nem utal be valakit egy nem kötelező (kötelező = ha az orvos nem utalja be rá és baj lesz, előveszik az orvost) vizsgálatra. Igazából az orvos is csak a pozícióját védi és betartja a szabályokat. Egész eddig az volt a probléma, illetve azzal piszkálták őket, hogy feleslegesen küldik az embereket ilyen-olyan, tb-nek drága, felesleges vizsgálatokra. Hát most nem küldi, mert az a szabályzat, hogy csak panasz esetén küldje az orvos a beteget kardiológiára. Most meg ez a baj.:P:) Nekem is van orvos ismerősöm, neki se jó érzés, ha ilyen miatt szídják, meg ott hagyják szar orvos megjelöléssel. Érdemes az érme mindkét oldalát megnézni. Ráadásul valószínűleg az új orvos is betartaná a szabályzatot, elképzelhető, hogy ő is csak panasz esetén küldené kardiológiára Eperszemet.

Eperszem 4797 napja
Eperszem képe

necromedve, ha a blogomban linkelt, szívproblémás bejegyzést elolvastad láthatod, hogy nem emiatt az egy mondat miatt rágtam be rá és akarom ott hagyni. Hanem a kezdet kezdetén sem kezelte jól a dolgokat...

Másrészt ezt ne ő döntse el, hogy felesleges, hanem bízza kardiológusra, hiszen nem az ő asztala.

necromedve 4797 napja
necromedve képe

Tézé, Eper: az ekg vizsgálat most is alap a sportorvosi vizsgálatnál, rám raknak pár csipeszt, aztán ennyi. Sportorvosiért én egy éve azt hiszem, valami 2000, vagy 2500 forintot fizettem. A terheléses ekg - mint extra vizsgálat - emlékeim szerint 18.000 HUF lett volna. Mostanság épp alakulóban van, tehát akár az alkotmányba is bele lehetne foglalni, hogy az ország lakosságának szexre képes részén évente két ilyen vizsgálatot kötelező jelleggel el kell végezni.;) Még van szabadon pár millió kiküldött kérdőiv, ha azokat kis késéssel és ezzel a javaslattal ellátva visszajuttatjuk a gyűjtőközpontnak, csodára lehetünk képesek.:))) Kikalkulálható, hogy ez a bejelentett dolgozók tb járulékának mekkora emelésével valósítható meg. Nem is ezen "pörgök", a pörgés oka az előző postom végén volt, csak szokás szerint kihagytam a lényeget.:)

 

Tézé: amit a megelőzésről írtál, abban igazad van, de arra szerintem a jelenlegi keretekből, a jelenlegi szabályok alapján nem futja. Sajnos az egészségügyünk per pillanat a tüneti kezelésekkel foglalkozik, és még így is úszik az adósságban, de ezt megint nem ezen a fórumon boncolgatnám.

 

Bozót, miki: a listát, mint említettem, komolyabb végigolvasás nélkül 15 mp alatt varázsoltam ide.:) Nyilván lehetne komolyabb erőfeszítéssel nektek tetszőt is írni, a wiki szabadon szerkeszthető.;) A mászásról meg annyit, hogy ha a 40 kilos srác helyében lettél volna, akit anno Pókembert megszégyenítően rúgtam arcon a falról 6 méteres távolságból belendülve, nos, akkor nem mondanád veszélytelennek.:)))

 

miki: az adó és a tb szerintem két külön fogalom, adót azért fizetünk, hogy egy részéből működjön az országban az infrastruktúra, a többiből meg kapja a nép a cirkuszt és a kenyeret, a cirkuszba beletartozik az uszi is. Ahova amúgy rendszeresen fizetek belépőt (nyilván nem csak ebből működik).

Czeglédi Ferenc 4797 napja
Czeglédi Ferenc képe

5-7 km rendszeres leúszása nem extrémsport?

kipage 4797 napja
kipage képe

Megugye az uszodaépítés-fenntartatás egy jó kis politikai téma is regionális szinten, (ahogy a kórházak szintén) jelesül:

uszoda:rizsaszöveg nélkül tömören

-legyen egy (kampány)

-lesz majd (választás)

-épül (tenderezés, kenőpénzek elfogadása)

-megvan (garantált újraválasztás)

-működik (egészségnevelés, uszásoktatás, iskolák bevonása testnevelésórán belüli úszás, sportélet beindítása) 

-még egy garantált újraválasztás.

Legjobb példa erre Hódmezővásárhely és a vadiúj uszoda. Remekül kihasználják a lehetőségeiket, nemzetközi szintű úszóversenyek, edzőtáborok, iskolai úszás stb.. és ezek hozadéka a sok vendégéjszaka, étkezés miegymás.

 

 

necromedve 4797 napja
necromedve képe

Elolvastam a linkelt bejegyzést. Egy éve ott kellett volna otthagynod, mikor rossz gyógyszert írt fel.

sultan albertovics 4797 napja
sultan albertovics képe

Sajna én már kicsúsztam ezekből a vizsgálatokból, túl a szexre képes korhatáron, és elnézést, hogy még alapvetően egészséges vagyok, maratont futni amikor kell..

DE MÉG MINDIG AZ A VÉLEMÉNYEM, HOGY NAGYON SOK MÚLIK A HÁZIORVOS MENTALITÁSÁN, MERT HA VELE JÓA KAPCSOLATOD, MINT MÁR MÁSHOL LEÍRTAM, HÉTFŐN LEMEGYEK HOZZÁ ÉS KÉREK EGY TERHESSÉGI BEUTALÓT AKKOR AZ ENYÉM BEUTAL(férfi vagyok)de így is... na jó ez kicsit tulzás, de hidd el sok minden vizsgálat belefér a TB keretébe és ezt szinte minden alkalommal az orvosok döntik el.

Ha az orvosod akar gyógyítani akkor megcsinál mindent mire szükség van, ha csak bevételt akar akkor mindenre kifogást talál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sultan albertovics 4797 napja
sultan albertovics képe

és még egy fontos szempont mi a difi az EKG és a terhelése EKG között?

Ugyanazokat a csipeszeket rakják rád, de a síma EKG-nál fekszel egy ágyon, a terhelésesnél pedig ülsz egy szobabiciklin és az elsőnél kb egy perc után vége, a másiknál ha lelkiismeretes a doki akkor akár tíz percig is tekerhetsz a bicajon..szóval a 2500 és 18000huf eltérés sem reális..aki ezt be akarta neked mondani az is megvezetett.

Tündüs 4796 napja
Tündüs képe

Addig míg "kedves" ismerőseim alkoholizmusukból kifolyólag táppénzesek, illetve rokkantnyugdíjasok és közgyógyosok, addig Neked is jár a TB által támogatott terheléses EKG.

 

Nézz meg egy netes vagy egy nyomtatott életmódmagazint, oldalakat írnak a megelőzésről, a korán elvégzett felderítő viszgálatokról. Egy csomó álllami pénzt ölnek a megelőzés reklámozásába. A reklám árát költsék a tényleges viszgálatokba.

Eperszem 4796 napja
Eperszem képe

na írtam a kedvenc netes dokimnak a következő választ kaptam:

 

Kedves Viki Örülök, hogy segített az ablatio. Azért a versenyzéssel csak óvatosan. Tessék Káliumot és Magnéziumot pótolni minden alkalommal. Ásványvizet kell fogyasztani. Ha eddig nem volt baj, most már nem várható, hogy bármilyen kellemetlen következménye lenne a kezelt ritmuszavarának. Viszont az időszakos kardiológiai ellenőrzése nem luxus, hülyeséget beszélt a kolléga.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2015-04 hó (1 bejegyzés)
2013-11 hó (1 bejegyzés)
2013-10 hó (1 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (2 bejegyzés)
2013-04 hó (2 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2013-01 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (2 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-08 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (2 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (3 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-02 hó (2 bejegyzés)
2012-01 hó (5 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (1 bejegyzés)
2011-10 hó (2 bejegyzés)
2011-09 hó (7 bejegyzés)
2011-08 hó (6 bejegyzés)
2011-07 hó (5 bejegyzés)
2011-06 hó (4 bejegyzés)
2011-05 hó (4 bejegyzés)
2011-04 hó (3 bejegyzés)
2011-03 hó (4 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (3 bejegyzés)
2010-12 hó (1 bejegyzés)
2010-11 hó (3 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (3 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-05 hó (2 bejegyzés)
2010-04 hó (1 bejegyzés)