Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 016 467 km-t sportoltatok
Hová?
Riga - 1477 km
boibo | 2009-07-14 21:42:27 | 4 hozzászólás

Riga Lettország fővárosa. (Itt él az ország lakosságának kétötöde - és még mi mondjuk, hogy "vízfejű" ország vagyunk...)

 

Hajdani Hanza-város (a brémai püspök alapította 1201-ben), vagyis létrejöttét, felvirágzását, és gyönyörű óvárosát, ami a UNESCO-világörökségébe is helyt érdemelt, nem a letteknek köszönheti, hanem a német (dán, holland, zsidó) kereskedőknek, a letelepülő mesterembereknek, kialakuló céheknek, a környező területektől jóval hamarabb kialakuló polgárságnak.

 

Vecrígában - így hívják az óvárost - van egy macskás ház is! Cool  (Meg kép is van róla, csak nem tudom ide beilleszteni. Frown  Nem tudom, miért nem, valószínűleg , mert béna vagyok ehhez. De attól még van egy macskás ház, aki nem hiszi, járjon utána!)

 

Meg van egy Motormúzeumuk is, a Rigas Motormuzejs. Riga motorokon kívül Wink sok, gyönyörűen felújított és karbantartott veteránautót is magukénak tudhatnak. Többek között olyanokat is, amiket hajdan a szovjet párt(állam)vezetés használt. Óriási Csajkák!!! Még egy olyan is, amiben egy viasz Brezsnyev-figura ül. Az a fura, hogy a figura kidolgozása vmi gyalázatos színvonalú, de valahogy mégis mintha pont így nézett volna ki élőben is, legalább is, ahogy én emlékszem.

 

Az aktuális világnyavaja, a gazdasági válság Lettországot sem kímélte, ők is nagyon súlyos gondokkal küszködnek, egymást érik a megszorító intézkedések. Februárban pl az épp akkor aktuális ellen a nyugdíjasok tüntettek. Sosem fogom elfelejteni azt a híradórészletet, amiben egy idős bácsi ordibált, és hadonászott bőszülten egy hosszú esernyővel, a vele szemben álló rohamrendőr - legalább kétszer akkora volt, mint a bácsi, és akár az unokája is lehetett volna - nem tett egyebet, mint a kinyújtott fél kezével próbálta távol tartani magától a "veszélyes garázdát". Laughing

 

Update: Bordeaux - 1953 km

2009-11 hó (1 bejegyzés)
2009-09 hó (3 bejegyzés)
2009-07 hó (1 bejegyzés)
2009-04 hó (2 bejegyzés)
2009-03 hó (3 bejegyzés)