Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 658 315 km-t sportoltatok
Ultramazsola

Sárvár 12 órás

Sneci-ke | 2013-04-29 21:16:04 | 24 hozzászólás

2012-ben szurkolóként voltam jelen Sárváron. Nem rettentett el, már akkor megfogalmazódott a gondolat, hogy ezt én is szeretném, ott szeretnék lenni 2013-ban.

 

Neveztem.

 

Tavaly néhány 6 órás versenyen részt vettem, célversenyként élt a fejemben az idei Sárvár. Aztán megjelent az OptiVita sorozat, első állomása Székesfehérvár márciusban. Bár így a 12 órás debütálásom nem Sárvárra esett, nem bántam a főpróbát, legalább tudtam, mire számíthatok.

Mivel szép számmal vannak nálam sokkal jobban futó ultrás csajok, dobogós esélyeim csak korcsoportomban lehetnek. Nem tagadom, meg is néztem előzetesen, hogy a korosztályomban kik indulnak, nekik milyen korábbi eredményeik vannak. A székesfehérvári 97 kili adott egy bizonyos fajta magabiztosságot, de igyekeztem nem elbízni magam. Nagyon hosszú tud lenni az a 12 óra, bárkivel bármi megtörténhet.

 

 

Pénteken leutaztunk Sárvárra szuper segítőimmel, Marival és Kálmánnal. Klassz panziónk volt, szinte pályaszállás. Délután megejtettünk egy laza átmozgató kocogást a csónakázótó felé, plusz 1,5 várkör a versennyel ellenkező irányba (csak hogy így is lássuk). Ezt követően felvettük a rajtszámot, tésztapartiztunk és bandáztunk – nagyon klassz ötlet ezt egy étteremben megrendezni, irtó hangulatos volt.

 

10-kor elindult a mezőny, és ekkor már olyan természetes volt, hogy ott vagyok, futok.

 Sárvár Lindával

Az első 20 kili 6 perc körüli tempóban ment, nem is akartam gyorsabban. Nem vagyok ám teljesítménykényszeres , de azért folyamatosan kérdezgettem Kálmánt, hogy állnak a rivális csajok. Ekkor még 3. voltam, az első két helyen pedig cserélődtek a lányok. Aztán idővel átvettem a vezetést, és az előny is nőtt 4-6 körre, utána pedig már csak arra kellett figyelni, hogy a különbség ne csökkenjen nagyon. Volt ám matekozás Kacsintás

 

Az időjárás egész kellemessé vált, nem túl meleg, kissé szeles, felhős idő volt, ennek ellenére folyamatos szomjúság kínzott. Ittam is rendesen, döntöttem magamba az innivalót, mindenfélét kipróbáltam. Persze a hatása meglett: egy hordót éreztem a hasam helyén. Legalább 10x tartottam technikai szünetet, de a mennyiséget látva valszeg kiizzadtam a bevitt folyadékot.

 Sárvár hangulat

A frissítést kicsit szegényesnek találtam az elején, hiányzott a banán, a kóla és a vajas kenyér (aztán lett), viszont később pazar választékkal kényeztettek minket a szervezők (leves, virsli, túrós tészta, gulyás). Éhes nem voltam, de tudtam, hogy enni kell.

 

A székesfehérvárihoz képest rosszabb volt a maratoni részidőm illetve a 6 órás teljesítmény is, ezért hamar elbúcsúztam a 100 kilis álomtól. Persze vigasztalt a tudat, hogy a korosztályos dobogóra azért felállhatok.

 

40 kilinél már fájtak a lábaim, többször bele kellett sétálni. Szigorú segítőim azonban mindig elzavartak futni, illetve több kört futottak velem. Plusz egy érdekes „élmény” mozgás közben konkrétan a csípőmön lévő háj fájt  Nevetés

 

Iszonyú lassan tud telni az idő, időnként az ember úgy érzi, hogy sosem lesz vége … aztán eccccercsak mégis… 22.00 óra, vége, ennyi volt. Bár hallani lehetett jópofa beszólásokat a vége előtt („most még futhattok”, „hogy fogod sajnálni, ha vége lesz”), tényleg vegyes érzések kavarogtak bennem. Kálmán és Mari természetesen az utolsó körre is velem jöttek, együtt vártuk, hogy a törtkört lemérjék. Mellettünk futottak el a 24 órások. Az elmondhatatlanul felemelő érzés, ahogy gratuláltak, mosolyognak, miközben nekik még ugyanennyi volt hátra.

 

Kicsit nehezen aludtam el, sajogtak a lábaim. Egyéb sérülések: 3 vízhólyag, némi kidörzsölődés, kis izomláz, de nem vészes.

 

Vasárnap reggel ahogy felkeltünk, mentünk megnézni a 24 órás hősöket. Mi 12 órások fürödtünk. aludtunk, reggeliztünk…. és ők még mindig futnak…

Aztán a lefújás után tiszteletkör félig futva, félig gyalogolva, hogy mindenkinek tudjunk gratulálni. Minden tiszteletem az Övék.

 

Az eredményhirdetésen életemben először állhattam a dobogó legfelső fokára. Fantasztikus érzés, mindenki nekünk tapsol, átadják a kupát, az oklevelet, az ajándék könyvet.

Sárvár 12 órás

 

A futás közben persze volt kis hiszti, többször megfordult a fejemben, hogy akarom-e én ezt egyáltalán… Székesfehérvárral összehasonlítva Sárvárt nehezebbnek éreztem, de így pár nap elteltével ez is kezd megszépülni. A fáradtság elmúlik, de megmarad az a hatalmas boldogság, elégedettség, amitől azóta is folyamatosan mosolygok.

Sárvár :-)

 

Nagyon szépen köszönöm Marinak és Kálmánnak a sok-sok támogatást, a sporttársaknak és ismerősöknek a bíztatást, szurkolást és gratulációt.

A számadatok: 95,695 kili, női 5. hely, korcsoportban 1. hely.

 

Az biztos, hogy lesz folytatás…


24 hozzászólás

Fredi Kacsa 3986 napja
Fredi Kacsa képe

Hatalmas Gratulációm! Futás közben is mosolyogtál, nagyon iegyensúlyozottnak látszottál, a hisztit el sem tudomképzelni!

Jó pihenést!Várjuk a folytatást!

Fredi Kacsa 3986 napja
Fredi Kacsa képe

Persze kiegyensúlyozottnak :)))

Haanchee 3986 napja
Haanchee képe

Gratulálok, szépen, jókedvűen futottál, amikor láttalak! És persze megérdemelten a Tiéd a serleg és az 1. hely!

Bobe 3986 napja
Bobe képe

Szuper írás, hatalmas teljesítmény! Még egyszer gratula! Még sok 12 órás versenyt! :)

Maráz Zsuzsanna 3986 napja
Maráz Zsuzsanna képe

Remek futás, remek írás. Szép egyenletes tempó volt. A hisztit csak álmodtad, mi nem láttuk. ;) Még találkozunk......:))

Briel 3986 napja
Briel képe

Csodás teljesítmény, szívből gratulálok! 

csetbalu 3986 napja
csetbalu képe

ejjjjdeszép:) gratulálok Era!

csabipontkom 3986 napja
csabipontkom képe

Nagy kalapemelgetés mégegyszer!! Persze hogy lesz folytatás, még csak most kezdesz belelendülni!!

RunKa 3986 napja
RunKa képe

Csodálatos teljesítmény és igazán okosan, magabiztosan felépített ultra karriert tudhatsz magadénak, aminek még az elején tartasz csak :)  Szívból gratulálok, szívós kiscsaj vagy, nagyon örülök a boldogságodnak ! 

És hát a a dobogó legfelső fokán állni ???   Álomszép lehet !

millpusz!

alouette 3986 napja
alouette képe

én csak azért "haragszom" egyedül, mert ilyen ritkán írsz, pedig élmény olvasni! :)...itt is grat Neked...és igen, ne kergesd magad hiú ábrándokba: teljesítménykényszeres vagy ! :)...a csípődön nem lévő háj az szerintem az illiotibiális szalagod, szakértőnek Tündüst ajánlanám, de remélem már elmúlt...jó pihenést, várjuk a következőt!

cs1krisz 3986 napja
cs1krisz képe

Nagyon gratulálok itt is!!! Szuper voltál!

mateve 3986 napja
mateve képe

Nagyon szépen és kiegyensúlyozottan mentél végig! Nagy-nagy gratula!!! Ügyes vagy!

zenoka 3986 napja
zenoka képe

helyes folytast is!!
Gratulalok!!

empirke 3986 napja
empirke képe

Gyönyörű kupa, megérdemelted! Gratu itt is!

pecsenye 3986 napja
pecsenye képe

nagy gratula! 

rodriguez 3985 napja
rodriguez képe

Remélem, nem voltunk nagyon szigorúak :-)

Gratulálok itt is!!!!

Bozót 3985 napja
Bozót képe

Gratu, tényleg gyönyörűen mentél!  Legközelebb száz! 

A háj szerintem is tud fájni :))) (persze nem a háj, hanem alatta kötőszövetek, izmok, szalagok huzigálódnak ide-oda, de tényleg olyan érzés :)  Nekem 8-10 óra után ezek elmúlnak, utána inkább csak a lábat, csípőt érzem.

márkusöcsi 3985 napja
márkusöcsi képe

Őrület!!! Óriási gratuláció, fantasztikus vagy! Próbálnék még jelzőket, de a valamire valók elfogytak!

Nagyon nagy tisztelet!

Azé' csendben megkérdeznem, tényleg nagyon fáj a háj? ;)

Puszi,

Ö

Blue 3985 napja
Blue képe

Azt nem így mondják már a mai szlengben hogy a háj fájt,

hanem hogy high five! :))

Sneci-ke 3985 napja
Sneci-ke képe

Köszi szépen mindenkinek a kedves szavakat.

Tündüs 3985 napja
Tündüs képe

Na menjetek már, hogy el kezdtek matekozni, miközben közel 100 km-t döngettek le .))


A hájam csak nekem fájhat, Te felejtsd el, nem adom!!

 

Szívből gratulálok!!!

faxau 3984 napja
faxau képe

Kicsit megkésve, de itt is hatalmas gratula. A hisztiből nem láttam semmit...

necromedve 3984 napja
necromedve képe

Nagy gratulációm a futáshoz! Látom, még mosolygós képeket is sikerült közben lőni, ami pláne jó dolog. :))) Annak meg olyan szempontból kifejezetten örülhetsz, hogy nem jött össze a 100k, mert így legalább legközelebb kevesebbet kell futni az egyéni cúcs megjavításához. ;) Tuti meglesz az is.

bibe2 3981 napja
bibe2 képe

Mégegyszer szívből gratulálok Sneci-ke! Nagyon szépen, tudatosan és kitartóan éred el a kitűzött céljaidat! És igazán megérdemelten állhattál fel végre a dogobó legfelső fokára! Nagyon szuper ez a napszendzsós kép!:) 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2015-04 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (1 bejegyzés)
2013-03 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)