Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 540 259 km-t sportoltatok
Bringázás 40 Km/h átlagsebesség felett - ez lehetséges???
Bringázás 40 Km/h átlagsebesség felett - ez lehetséges???
atom70 | 2009-03-08 23:08:19 | 17 hozzászólás

Sziasztok,

gyerekkorom óta bringázom kisebb-nagyobb elszántsággal. 3 éve vettem egy Merida 901 országúti bringát. Eddig a munka, tanulás és a család mellett nem nagyon maradt idő a tekerése. De közel a 4. ikszhez elhatároztam, hogy valamit teszek az erőnlétem felépítéséért, majd megőrzéséért. December végén felpattantam az évek óta porosodó szobabringára. Az első héten csapágyasra vágtam, lehetett szervizelni (több éves porosodás után zokon vette a strapát). 2 hónap alatt több mint 800 km-ert hajtottam bele, és néha ki tudtam menni az országútra is. Most, hogy tavaszodik, egyre többet tudok kint tekerni.

Tervezem, hogy elindulok néhány amatőr (?) versenyen, de neten található tavalyi eredmények riasztóak. A Tour De Pécs-en a hobby mezőny is 40 km/h átlagsebességet teker. Én jelenleg 30 - 31-es átlagnál tartok, ebből vajon mikor lesz 40?

 

17 hozzászólás

devilv8 5584 napja
devilv8 képe
Sok sikert kívánok, én is kb 30-31-el tekerek, de duatlon versenyen hátba kapott egy boj 40-el és fel tudtam venni a tempót, szóval bojba kevesebnek érzed a tempót, könyebben megy a bicaj.
zolle 5583 napja
zolle képe
Szerintem is. Ha kifogsz egy jó bolyt és nem hagyod magad lerázni az emelkedőkön és a ritmusváltásoknál, akkor "elbringázhatsz" velük. Hogy 40-el vagy 36-al :-))  , na az már sok minden függvénye lehet (jó boly, terepviszony, felkészültséged stb.).
kola 5583 napja
kola képe
40 km/ó átlag?????????? az nagyon durva, még bollyal is, az átlaghoz szerintem szinte folyamatosan 42-43-mal kell menni, és ez elég nehéz. Nézd meg a jó kerósókat itt a honlapon, 35-36-os átlagnál jobbat nem nagyon látni !!!!! Én 29-31 közötti átlagot tudok 40-50 km-en nálam nagyon szélfüggő, /nagy test belekap a szél:((((/ Egyszer elkaptam egy bolyt 32.2 átlagot mentünk 50 km, de nem mertem az órát nézni közben, mert szintre folyamatosan 34-36-ot mutatott és az nekem sok, így lett az átlag 32.2 .

De ne legyünk kishitűek:)))))Sok edzést, és kitartást, őszre meglátjuk.

/A 40-es átlag amatőröknél, az jelenti volt komoly kerékpáros múlt, erről meg ennyit, ja és ez az elsők közötti idő, de ha nyerni is akarsz???/

Üdv, Kola !
biroim 5582 napja
biroim képe
Üdv!

Hát,én mikor először néztem 2-3éve a TourDeFrance-ot én is csodálkoztam milyen hatalmas átlagokat mennek,így kezdő amatőrszemmel. Tavaly ősszel vettem versenybringát,meg októberben könyvet,ami hasznos tanácsokat ad egy jó edzésterv felépítéséhez.Persze pulzusalapú edzésterv.
Szerintem meg lehet csinálni,még nem álltam neki edzéstervnek,de tervezem idén,ha lezajlik az érettségi meg minden,és bízok benne ,hogy jó átlagom lesz,és majd versenyre is megyek.

Csatlakozok a fennt szólókhoz,egyedül 30-35,bolyban biztos nagyobb :).
Szerintem egy jó edzésterv,kitartás ,és lesz egy jó átlagod,de nem 40:)
Sok sikert!
atom70 5582 napja
atom70 képe
Kikerestem a tavalyi weblapját a Tour De Pécs-nek. Itt az eredmények között találhatóak az átlagok, és idők. Elgondolkodtatóak. http://tourdepecs.atw.hu/index2008zaro.htm

Nincs más hátra, mint keményen edzeni, aztán majd meglátjuk élesben... :)
ruti 5582 napja
ruti képe
Ha versenyezni akarsz, kezd az Amatőr Kupánál. Barátságos távok, jó versenyek és rendezések.
http://www.akesz.hu/
http://www.bvkk.hu/

laszlo0701 5582 napja
laszlo0701 képe
Szia Atom! Azt hiszem a 30-km-es átlag nem rossz egyedül a nagyobb kérdés mekkora távon, mert nem mindegy, hogy 40 vagy 80 km-en át tudod ezt tartani. Az utóbbi esetben már lehet esélyed komolyabb terveket szőni, mert azt a többiek is írták, ez logikus is,  hogy bollyal nő a sebesség átlagban 5 km-t legalább. Nekem is Meridám van igaz mostanában a kampón porosodik... jó lenne elővenni. Üdv.  Laci
Andrásx2s 5582 napja
Andrásx2s képe
Szia Atom! Sztem lehetséges!! Most számoltam utána, amatőrként tavaly az ironman versenyen 33.51-es átlagot tekertem az első 75 km-en. Nem saját bringával és ráadásul acélvázas is volt. Ebből az első 50 km szembeszeles volt és elég sok dombot másztunk meg.
Nem dicsekedni szerettem volna, hanem inkább bíztatni, hogy kitartó, rendszeres tekerésekkel fel tudod magad tornázni egy 35-40 közötti átlagra. Ez viszont kerékpár függő is nagy mértékben. Versenyen nyílván egy bolyban hatalmas lendületet kapsz. Bár a triatlon versenyeken tilos a bolyozás.
Fari 5581 napja
Fari képe
szia!a 40es átlag nem is olyan veszélyes ha okosan versenyzel.mezönyben tudsz kapuzni.ami a nehezebb,hogy ez az átlag nem ugy jön ki hogy az elején megyünk 35-40 utána meg beállunk40-43ra.sokkal jellemzöbb hogy az erösebbek beloszolnak 50-55,aztán kicsit pihennek(ha van csapattárs,akkor a tempo marad,csak emberek cserélödnek)ez addig megy mig csak azok maradnak elöl,akik odavalok.kialakul midenkinek az ereje szerinti sora.tavaly 33as átlagot mentem a szerencs nagydijon,1000szinttel,utolso 25km elsökerék defekt.tisza maraton 38as átlag montival.
atom70 5581 napja
atom70 képe
Köszönöm a sok bíztatást, nem is számítottam ennyi hozzászólásra :)
Edzek keményen, aztán meglátjuk, meddig jutok. Szombatra rövidebb hegyi országúti, vasárnapra pedig hosszabb sík országúti edzést tervezek. Majd beszámolok az átlagsebesség változásáról :)
Sipi 5580 napja
Sipi képe
Annyit azért hozzá fűznék , habár zolle , kola és faritrek sporik már elmondták a lényeget szerintem , hogy nagyon sok helyen el van mérve a kero -pálya , ebből is adódhat jelentős sebesség- átlag javulása az egész mezőnynek , az mindig gyanús , ha mindenki túl jó időt megy ! ?
Tavaly például szinte az összes triatlon versenyen, ahol indultam vagy több , vagy kevesebb volt a pálya távolsága ( talán a Sziget középtáv kivételével)
Aztán lehet hogy az említett versenyen méterre pontos volt a pálya , akkor ilyen erős a mezőny , ez van , edzeni kell....:)) 

vinibike 5578 napja
vinibike képe

Szia Atomanti! Az emberi szervezetet kb 35 éves koráig lehet rávenni, hogy a fejlődjön a gyors ereje. 35 fölött már inkább az állóképességet lehet fejeszteni. íközel a 4. Xhez a 31es átlag elég jó, sokat számít honnan jöttél, mik az alapok. A 40 es átlaghoz pedig olykor tudni kell menni 45-50 el jó pár kilit, de van mikor 60hoz közelít az óra. Van amikor még ettől s gyorsabban. Több mint 10 éve versenyzek országúton. Nem kell összehasonlítani a triatlonos és a mezőnyversenyes 40 es átlagot, 2 különböző átlagból adódik. Tanácsom, tekerj kb 2500-3000 kilit kistányéron 140-150es pulzuson. Majd ha ez megvan mehet a nagytányér (remélem 2 tányérosod van) előb rövidebb majd hosszabb résztávokkal. Nagyon sokat jelentene és ez jelentene a legtöbbet, ha találnál cimbiket a tekeréshez, nem árt ha ők erősebbek. Álj be hátra kapuzni, a stéheres edzés a legjobb az nagyon tud fejleszteni. Ha pesti vagy pstközeli vagy keresd a srácokat vasárnaponként a flórián téren 9:30 kor, 60 bringás kb, ott nagyon sokat tudnál fejlődni. De a legfontosabb, hogy sokat kell edzeni Ésszel, hosz hosszutávú állóképességi sportágról beszélünk, nem rövid nem közép hanem hosszú, és nem sakk. Egy szakedző sokat tudna segíteni. Persze lehetne erről is még sokat beszélni, hisz ez is egy tudomány. Hajrá Spori!

atom70 5578 napja
atom70 képe
Sziasztok,

továbbra is köszönöm ezt a sok hasznos, és buzdító hozzászólást, sokat lehet belőlük tanuli :)

A tegnapi színtiszta hegyi országúti (Mecseki) tekerés után - mely 34 km volt és 23,5-ös átlagot tudtam menni, - ma újra országúton voltam. Éreztem a lábamban a tegnapi erőltetést, de azért oda felé jól ment. A mai útvonal maximális szintkülönbsége 130 méter volt, ezen oda felé 27,0 km/h átlagot mentem. Visszafelé kezdtek jelentkezni a fáradtság jelei, így érthetően romlott a sebességem, de a végén 25,8-as átlaggal értem haza.

Van hova fejlődni :)
jekkeld 5578 napja
jekkeld képe
akkor lesz amikor te akarod
Fari 5578 napja
Fari képe
nem a távolság,hanem az iram öl
kola 5578 napja
kola képe
Mindkettő:))) Nálam:)) Nézd meg a Gruppetósok honlapjáp ott is vannak jó kis amatőr versenyek.
atom70 5577 napja
atom70 képe
Nem ismertem a Grupetto-t, köszi az ajánlást. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!