Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 128 823 km-t sportoltatok
Sport kedvtelésből :)
Széllel szemben
Milanthis | 2007-01-15 08:01:00 | 3 hozzászólás

Én alapvetően nagyon jóban vagyok a széllel, szeretem mert mindig változást, megújulást hoz. Sajnos néha ezt ő nem így érzi, és ott tesz keresztbe nekem ahol tud. Ma nagyon szerettem volna újra 5 kilit futni, de egyszerűen K.O. lettem a harmadik km után, és nem bírtam tovább. Na most éreztem úgy hogy a maximum felett futok, alig kaptam levegőt és ami már nagyon rég volt kapkodtam, és a lélegzés is össze-vissza ment. Ehhez képest "csak" 187 volt a max pulzusom, és az átlag is 181, szóval érdekesen működöm fizikailag. Pedig olyan szép volt az idő, tényleg ki akartam használni. Hát ennyi sikerült.

És plussz egy negatív élmény: 14 ezres városkánk egyszem normális salak futópályályát megvette egy kedves magánzó, és mostantól a "Kedves Futók" bérleti díj ellenében vehetik igénybe. Olyan pipa lettem amikor a bezárt kapun megláttam ezt a tájékoztatást hogy mérgemben fel se hívtam a megadott számot, hogy legalább megtudjam mégis mennyit kellene perkálni. Hát nem pofátlanság?? Ha az ember egészséges akar maradni akkor sajnos állandóan "széllel szemben kell futnia." :(

3 hozzászólás

evita 6333 napja
evita képe
Próbáld a jó oldalát nézni: innentől Te is elvárhatsz némi ellenszolgáltatást: öltöző, zuhany (melegvizes), pályakarbantartás, kutyások, salakon bicajozók kitiltása - vagy felfedezheted a városszéli erdőket!
Hauanita 6332 napja
Hauanita képe

Egyetértek! Biztosan van valami kellemes park a városkátokban, vagy valami kevésbé forgalmas kör! Hidd el ezeket felfedezni is sokkal izgalmasabb, mint csak ugyanott körözgetni!!
Amúgymeg nem kell erőltetni a futást. Semmiképp ne fuss max-közelben, és ne a pulzusmérő határozza meg az érzést, hanem Te magad!! Amúgymeg, ha mégis ki akarod használni az időt, és mégis ragaszkodsz a távhoz, gyalogolj bele pár percet, míg megnyugszik a pulzusod, kapsz levegőt újra, stb., és ha minden OK, esetleg -óvatosan- újra nekilódulhatsz! Hajrá!! :)

Milanthis 6332 napja
Milanthis képe

Hát sajnos elég modern mező város vagyunk, erdő legközelebb tizenpár kilométerre van csak, és mostmár mindenhol szépen kiépített járdák vannak a letaposott ösvények helyett. Parkunk az nincs, nincs hely ahol kialakíthatnák. A város széli tájakon ami közel esik pedig mező van, meg tehenészet sok-sok szabadon rohangáló kutyával, és minimum 10 centi mély "sivatagi" homok... tesóm szerint ez utóbbiban történő tekerés montival stimulálja az erős emelkedőt, hát ezért hagyom ki inkább. Örülök hogy sík terepen tudok futni. :) A pulzusmérő csak kontrollnak van, mindig csak a végén nézem meg az eredményt, már rég rájöttem hogy erre figyelve nem is tudok futni. Én igazából "szeretek" futni, nálam a mozgás a lényeg csak hát ha már csinálom akkor próbálom jól csinálni, és próbálok fejlődni is. Mindig figyelek hogy ne erőltessem meg magam, annyit futok amennyit bírok függetlenül az előzetes tervtől, ezért is álltam le 3 km-nél. Sajnos a bérleti díjért ellenszolgáltatás nincs, öltözőről és zuhanyzóról már nem is merek álmodni, a tulajdonos váltás nem feltétlenül jelenti a fejlődés színrelépését, már ami a futókat illeti. Amúgy pikk-pakk felhúzott egy műfűves focipályát világítással meg minden, a futópálya maradt a régi ápolatlan, csak a futók cipői formálják. Abban bízom hogy talán a pár éves ifjonc sportcsarnokunk körül talán kialakítanak majd a köznépnek is egy korrekt pályát. Csak győzzem kivárni. A futás-séta-futás kombinációt már próbáltam és a pályán be is jön, de az utcán valahogy még nem próbáltam. Köszi a jó tanácsot és a bíztatást! :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2008-09 hó (2 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2007-09 hó (2 bejegyzés)
2007-08 hó (4 bejegyzés)
2007-07 hó (3 bejegyzés)
2007-06 hó (3 bejegyzés)
2007-05 hó (4 bejegyzés)
2007-04 hó (2 bejegyzés)
2007-03 hó (2 bejegyzés)
2007-02 hó (2 bejegyzés)
2007-01 hó (5 bejegyzés)
2006-12 hó (2 bejegyzés)
2006-11 hó (2 bejegyzés)
2006-10 hó (3 bejegyzés)