Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 55 683 012 km-t sportoltatok
Fuss, hogy utolérjenek!

Ho-ho-ho-hóó!

Bozót | 2011-12-10 20:20:45 | 5 hozzászólás

Nos, megint eljött ez a nap. Mikulás sapi, piros bikini/fehérneműszett kikészítve. Ugye ti is ott lesztek holnap délután legkésőbb kettőkor a Westend Jégteraszán? Inkább egykor, hogy festethessetek magatokra kocogó Mikulást. Mert az úgy kell ám, mint egy falat kenyér!

 

 

Részemről negyedszerre megyek, voltam rémszarvas(2008)

 

Mentem gyerekkel (2009)

 

Fotózkodtam a Mikulással (2010)

Az igazi Mikulással is fotózkodtunk

 

Hogy mi lesz idén? Majd meglátjuk. De buli, az biztos!

 

Hozzátenném, ez az a nap is az évben, mikor olyasmit ígérek meg amit tudom, hogy nem fogok betartani: az anyukámnak mindig meg kell ígérnem, hogy normális, kétgyerekes anyukához méltóan fogok viselkedni és nem vetkőzöm :o)

A lányomnak se szóljatok be :)

Bozót | 2011-12-04 00:15:30 | 12 hozzászólás

Szegény éhező triatlonistáknak =)

Bozót | 2011-12-01 11:33:11 | 21 hozzászólás

Amúgy flódni :)

 

Recept: 

ha pontos mennyiségeket és történelmi hűséggel megírt leírást kerestek akkor google. Én az ismert recept alapján, saját kútfőből és csak úgy "szemre" adagoltam a hozzávalókat.

Tehát, tészta: 50dkg liszt, 25dkg margarin, 2-3tojás sárgája, ízlés szerint cukor, csipet só, 1-2dl jó fehérbor

Tészta hüvösre félretesz, akár másnapig.

Töltelékek:

mák: 20dkg darált mák, cukor, szegfűszeg, narancshéj, fehérbor - összeforraljuk, kihűtjük

dió: 20dkg darált dió, cukor, fahéj, 1-2kanál baracklekvár, fehérbor - összeforraljuk, kihűtjük

alma: 1kg alma reszelve vagy szeletekre vágva, fahéj, cukor, fehérbor - épp csak felmelegítjük, kihűtjük

szilvalekvár: nagymama-féle régi sűrű a legjobb

 

A tésztát öt részre osztjuk, laponkánt kinyújtjuk tepsi méretűre. Első lapra máktöltelék, aztán dió, alma, lekvár. A fölső lapot tojásfehérjével megkenjük és előmelegített sütőben (hagyományos sütőben 180fok körül), szép lassan sütjük. 

2018-06 hó (1 bejegyzés)
2018-05 hó (1 bejegyzés)
2016-07 hó (1 bejegyzés)
2015-10 hó (1 bejegyzés)
2015-08 hó (1 bejegyzés)
2015-06 hó (1 bejegyzés)
2014-10 hó (1 bejegyzés)
2014-09 hó (2 bejegyzés)
2014-07 hó (2 bejegyzés)
2014-06 hó (1 bejegyzés)
2014-05 hó (1 bejegyzés)
2014-02 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (2 bejegyzés)
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2013-10 hó (2 bejegyzés)
2013-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (3 bejegyzés)
2013-03 hó (3 bejegyzés)
2013-02 hó (2 bejegyzés)
2013-01 hó (2 bejegyzés)
2012-12 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (2 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (3 bejegyzés)
2011-11 hó (3 bejegyzés)
2011-10 hó (3 bejegyzés)
2011-09 hó (4 bejegyzés)
2011-08 hó (3 bejegyzés)
2011-07 hó (4 bejegyzés)
2011-06 hó (4 bejegyzés)
2011-05 hó (3 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (4 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (7 bejegyzés)
2010-12 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (8 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (6 bejegyzés)
2010-08 hó (9 bejegyzés)
2010-07 hó (3 bejegyzés)
2010-06 hó (7 bejegyzés)
2010-05 hó (8 bejegyzés)
2010-04 hó (5 bejegyzés)
2010-03 hó (12 bejegyzés)
2010-02 hó (2 bejegyzés)
2010-01 hó (10 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (1 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (4 bejegyzés)
2009-08 hó (4 bejegyzés)
2009-06 hó (1 bejegyzés)
2009-05 hó (1 bejegyzés)
2009-04 hó (1 bejegyzés)
2009-03 hó (1 bejegyzés)