Nos, megint eljött ez a nap. Mikulás sapi, piros bikini/fehérneműszett kikészítve. Ugye ti is ott lesztek holnap délután legkésőbb kettőkor a Westend Jégteraszán? Inkább egykor, hogy festethessetek magatokra kocogó Mikulást. Mert az úgy kell ám, mint egy falat kenyér!
Részemről negyedszerre megyek, voltam rémszarvas(2008)
Mentem gyerekkel (2009)
Fotózkodtam a Mikulással (2010)
Hogy mi lesz idén? Majd meglátjuk. De buli, az biztos!
Hozzátenném, ez az a nap is az évben, mikor olyasmit ígérek meg amit tudom, hogy nem fogok betartani: az anyukámnak mindig meg kell ígérnem, hogy normális, kétgyerekes anyukához méltóan fogok viselkedni és nem vetkőzöm :o)
A lányomnak se szóljatok be :)
Szegény éhező triatlonistáknak =)
Amúgy flódni :)
Recept:
ha pontos mennyiségeket és történelmi hűséggel megírt leírást kerestek akkor google. Én az ismert recept alapján, saját kútfőből és csak úgy "szemre" adagoltam a hozzávalókat.
Tehát, tészta: 50dkg liszt, 25dkg margarin, 2-3tojás sárgája, ízlés szerint cukor, csipet só, 1-2dl jó fehérbor
Tészta hüvösre félretesz, akár másnapig.
Töltelékek:
mák: 20dkg darált mák, cukor, szegfűszeg, narancshéj, fehérbor - összeforraljuk, kihűtjük
dió: 20dkg darált dió, cukor, fahéj, 1-2kanál baracklekvár, fehérbor - összeforraljuk, kihűtjük
alma: 1kg alma reszelve vagy szeletekre vágva, fahéj, cukor, fehérbor - épp csak felmelegítjük, kihűtjük
szilvalekvár: nagymama-féle régi sűrű a legjobb
A tésztát öt részre osztjuk, laponkánt kinyújtjuk tepsi méretűre. Első lapra máktöltelék, aztán dió, alma, lekvár. A fölső lapot tojásfehérjével megkenjük és előmelegített sütőben (hagyományos sütőben 180fok körül), szép lassan sütjük.