Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 658 887 km-t sportoltatok
Fuss, hogy utolérjenek!

Célok

Bozót | 2011-07-01 22:26:56 | 18 hozzászólás

Többen kérdezték, mi lesz most? Edzeni kezdek? Visszapunnyadok az évi 51hét lazázás, 7 nap verseny jól bevált koreográfiámhoz? A Belső-tóba hajítom a futócipőt? Nevezek a Spartathlonra?

Monique és mások is kérték, osszam meg a futós céljaimat, mert kíváncsiak rá.

Hát, ti akartátok :)

 

Az a teljes igazság, hogy nem nagyon vannak kialakult céljaim. Hazudnék, ha tagadnám, hogy már megfordult a fejemben a Király lábának szemrevételezése, de ez már ősrégen megfordult, amikor először hallottam a versenyről. Az UB igazából nem hozta sokkal közelebb, nem igazán érzem elérhetőbbnek most sem. Persze ehhez hozzájárul az is, hogy nem adják ingyen...de még olcsón se :) Persze ha gyűjtöget rá az ember, mert igazán akarja.....Ugyanilyen jellegű cél a Bé-Po-Bu is, azóta szeretném megcsinálni, hogy először hallottam róla és lefutottam a félmaratont a végén. De mégis olyan távoli, "fehérgalléros" dolognak tűnik, hogy jövök én, kis second-hand pólóban hobbikocogó csaj egy ilyen versenyhez? 

Azt hiszem, könnyebb megfogalmaznom, hogy mit nem tekintek célnak mostanság, mire nem fogok külön készülni, edzeni. Bizonyára nem fogok nekiállni rövid távú egyéni csúcsokat hajszolni, talán még félmaratonra, maratonra is csak buliból megyek el idén, ha már van rá ingyen nevezésem. Pátyalsó kedvesen kapacitált, hogy érdemes volna egy év melót belefektetni egy maratoni felkészülésbe, de nem érzek semmi motivációt sajnos. A terep jobban vonz, megtanulni rendesen hegyen futni, hogy bírjam az emelkedőket is, és megfutni pár szívemnek kedves környéken rendezett túrát, terepfutó-versenyt, aztán talán kitekinteni a külföldiekre is amelyekről annyit hallunk sikeres terepfutó társainktól. Bogarat ültetett a fülembe a 6napos és 48órás verseny is, végülis Nagyné Kriszta se egy gyors futó, csak baromi sokáig bírja. Én is lassú vagyok, de a mellékelt ábra szerint elég jól bírom. Talán ilyesmi is lehet cél a közeljövőben, bár azt is érdekes volna megtudni, tényleg tudnék-e 100km fölé menni egy 12óráson. 

Ha már ölembe pottyant egy klassz futókutya Rumba személyében, talán előszedem azt a régi vágyat is, hogy canicross versenyen vehessünk részt. Még akár esélyünk is lehetne...

No, meg itt a lú. Vele a komolyabb edzés, versenyzés szinte kizárt, ahhoz edző, amihez pedig pénz kéne, no meg idő. Nem hiszem, hogy kisgyerekek mellett ez lenne most az én időm. Pedig a távlovaglás vonz is, szivesen kipróbálnám magunkat, de a közeljövőben nem valószínű. Kölöklovagoltatás viszont lesz sok, meg időnként egy-egy jó kis tereplovaglás.

Ha már őszinteségi rohamom van, meg kell mondjam, furcsa nekem ez az egész "sztárolás" amit az UB kapcsán kaptam. Természetesen, jólesett a szurkolás, az érdeklődő üzenetek, telefonok, és jólesett a sok gratuláció is, de nem éreztem, hogy megszolgáltam volna, kiérdemeltem volna ezt a kitüntetett figyelmet. Kitaláltam, odamentem és futottam ahogy épp sikerült. A családom jórésze például nem is tud róla. A páromnak a hazaérkezésem után esett le a tantusz, hogy idén nem kisérni mentem. Eltettem a szalagot és az érmet, itt csücsülnek a fiókban. Teljesen váratlan, szinte abszurd módon  ma a férjem megjegyezte, azon gondolkodik, hova kéne kitenni....Meglepett

18 hozzászólás

Hauanita 4654 napja
Hauanita képe

Elismerés ezért a bejegyzésért. :)
Azt bírom Benned, hogy nem liheged túl ezt az egészet, és elfogadsz mindent úgy, ahogyan jön :) 

stojesz 4654 napja
stojesz képe

Na igen, a szerénységet irigylésre méltó!

stojesz 4654 napja
stojesz képe

Azaz a szerénységed!

monique 4654 napja
monique képe

köszi, érdekes volt olvasni a gondolataid erről. örülök h a férjed mégiscsak érdeklődik kicsit! amikor mondtad, nehezen hittem h ennyire nem figyelt h hová mész:)

ja, a "fehérgalléros" nemcsak értelmiségit jelent? amúgy meg, ez egy exkluzív verseny lenne? nem hiszem. szóval menj csak el ha van kedved(egy kis készülés után) :)

hegyek - ha esetleg jössz errefelé hegyezni, szólj!

Gandi 4654 napja
Gandi képe

Érdekes, amit a spartathlonról írsz, valahogy én is ilyen "fehérgalléros" dolognak érzem. Tény, az UB-hez képest még mindig kutya kemény, a terepviszonyok, körülméynek miatt, de aztán meg csak végigmennek azon is az emberek :-)

 

Bozót 4654 napja
Bozót képe

Gandi, biztos te is gondolkodtál már rajta, benne van a tízéves tervedben? :)

Amúgy apróságok és nagy dolgok egyaránt vonzanak benne, és tesznek kiváncsivá. A Spartathlonra igaz, hogy nem is maga a cél vonz, a babér meg a király szobra, sokkal inkább az út, milyen lehet ott végigmenni, mire gondol az ember közben, megérintene-e a hely szelleme, a történelem vagy ott is kajla hülyegyerek módjára mennék, tudnám-e mosolyogva élvezni vagy előbújna belőlem az állat....aztán olyan apróságok, hogy látom a végére szinte mindenkinek szétmegy  a lába, lógatják a fertőtlenítőbe, vajon ott "végre" az enyém is szétmenne? Csupa - hüjje -  kérdés, tipikus kis ábrándozós, de még nem lehetetlen, hogy egyszer lesz a csacsi ábrándozásból   égető, egy pontra fókuszáló vágy   és odamegyek.... (, lefutom, oszt' jóvan - ugye Larzen és Ákibáci, így kell? :-)

Gandi 4654 napja
Gandi képe

Nem, nincs benne a tíz éves tervemben. Nekem a 24 órással van elszámolnivalóm :-)

Amúgy volt idő, mikor gondoltam rá, de ott voltam frissíteni, és utána letettem róla. Aki egyszer lefutja, megértem, hogy visszamegy, olyan befutóünneplést, mint ami ott van, még sosem láttam. Nincs ember, akinek ne futná el könny a szemét. Viszont az útvonal kifejezetten mazochistáknak való,  és én nem kérek belőle :-) Persze hely szellem, meg történelem, bla-bla, de ebben hiszek Kourosnak, és így nincs értelme. Tehát lecsupaszítva számomra csak egy szivatós verseny marad :-) Én viszont ha lehet szép helyeken szeretek szívni, az meg megy kifejezetten csúnya helyeken is, mint autópálya mellett, kőolajfinomító, stb...

A lábadra visszatérve, nem hiszem, hogy szétrongyolódna. Akinek szétrongyolódik, mint pl. én, már egy 50 kilit sem úszok meg körömmegválás nélkül. Akinek bírja a lába az UB-t, annak azt is kibírja (kérd meg Lőw Andrist, hogy fotózza le a lábát a végén, semmi sem látszik rajta). Sőt, ennél hosszabbtól sem rongyolódik szét. Ez egyébként nem tudom, min múlik, én már sokmindent kipróbáltam, de eddig sikertelenül...

Bozót 4654 napja
Bozót képe

Itt is elszámolhatsz : beérsz 24óra alatt :P

RunKa 4654 napja
RunKa képe

Hm... sztárolás ????

Látod drága Bozót, itt jön elő az a pár soros blogom, amit arról szólt, milyen run-ka mások szemében, mert nem olyan, mint amilyennek én ismerem.

Nekem igenis egy nagy hős vagy, ilyet az mond, aki nem képes ilyesmire, aki meg képes, az egyszerűen gratulál ::))

Fogadd el :)

Amúgy én is éltem vidéken, tudom mivel jár a földművelés, csináltam, szeretem, bírom, hogy szalmát hordasz, állatot etetsz, ganézol és almozol és nem feltétlen a futás az első nálad, hanem a család és az állatok. Tetszik.

Szóval a lényeg, hogy vannak példa értékű életek :)

Pussz :)

 

tzh 4654 napja
tzh képe

"....egy év melót belefektetni egy maratoni felkészülésbe, de nem érzek semmi motivációt sajnos. A terep jobban vonz, megtanulni rendesen hegyen futni, hogy bírjam az emelkedőket is, és megfutni pár szívemnek kedves környéken rendezett túrát, terepfutó-versenyt, aztán talán kitekinteni a külföldiekre is amelyekről annyit hallunk sikeres terepfutó társainktól. Bogarat ültetett a fülembe a 6napos és 48órás verseny is, végülis Nagyné Kriszta se egy gyors futó, csak baromi sokáig bírja."

Teljesen egyetértek :)

Bozót 4654 napja
Bozót képe

Nem ellenkezem Run-ka :) Főleg, mert innen nem lenne publikus. Elfogadom, hogy ilyennek láttok, úgyis kettős életet élek a futás által, hát legyek a futótársadalomnak ilyen! 

trixi55 4653 napja
trixi55 képe

Azért örülök, h ezek szerint ekkora teljesítményeket is el lehet érni úgy, h valakinek a férje nem is tudja pontosan, h mit csinál a felesége pontosan két napig egy futóversenyen:) Akkor még van esélyem, h fejlődjek a futás területén:) A hozzáállásod azért nagyon tetszik és tényleg példaértékű:) Azért az is érdekelne, h hogy oldod meg a futást a munka és a kicsi gyerekek mellett! Nekem ez kezd egyre nagyobb gondot okozni, ahogy növelném a távot és az időt.

pleko 4653 napja
pleko képe

Bozót azt hiszem rátapintottál a lényegre a " mire gondol az ember közben..."  Szerintem is egy futásban az van benne amennyit ki tudsz hozni belőle...És itt első sorban a lelki tényezőkre, érzésekre gondolok...Csak rajtad múlik hogy- hogy éled meg...hogyan reagálod le az egészet....Ettől szép az egész, és ettől van az az érzésed, hogy  egyre közelebb kerülsz ahoz a valakihez, akit Én-ek hívsz...Biztos van más útja is ennek, de a tudatosan vállalt, korlátaidat feszegető erőfeszítések során én rendre ezt érzem...És érdekes ezek az érzések / fájdalom, hangok, illatok, zajok / az önmagammal vívott küzdelem során olyan mélyen beívodnak az emléktáramban, hogy szinte egy pillanat alatt képes vagyok átélni újra és újra...

Talentum vagy a magad módján....lehet, hogy valami jó sülne ki belőle, ha egyszer rászánád magad valami nagy kíhívásra...Szerintem a felkészülés közben a motiváció is egyre jobban adva lenne...

Bár hogy is lesz én továbbra is figyelemmel kísérem nagy szimpátiával ténykedésedet...

Hajrá Bozót!!! És még egyszer grat a körhöz...

sultan albertovics 4653 napja
sultan albertovics képe

Úgy érzem a lényeg az egészben az, hogy meg akarsz maradni annak aki előtte voltál, egy egyszerű kedves embernek.

Igaz sikerült egy nagy dolog, de ha valaki akarja annak szinte bárkinek sikerülhet ez.

Valahogy ezzel a metalitásoddal borzalmasan szimpatizálok.

Olyan embernek ismerlek kinek talán sikerülni fog.

Tündüs 4652 napja
Tündüs képe

Írtál is valamit meg nem is.Most aztán tudom, mik a terveid DD.

A sztárolásról csak annyit, jogomban áll szimpatikusnak találni valakit és azt a blogon keresztül közölni.

Hajrá!

 

Bozót 4652 napja
Bozót képe

Tündüs, "nem adhatok mást, csak mi a lényegem" hogy stílszerű legyek :) Olyan is van, hogy a cél az út, és nálam most ez van, útkeresés, célkeresés. 

Természetesen jogodban áll, nekem pedig jogomban áll túlzónak és ijesztőnek találni egyes dicsérőnek szánt hozzászólásokat :))) Evvan.

Bozót 4652 napja
Bozót képe

Pleko, én még mindig nagyon irigyellek téged :-)  Csúcs kis lelked van. 

mandita70 4651 napja
mandita70 képe

Mindehhez csak annyit tennék hozzá: bírlak Bozót!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2018-06 hó (1 bejegyzés)
2018-05 hó (1 bejegyzés)
2016-07 hó (1 bejegyzés)
2015-10 hó (1 bejegyzés)
2015-08 hó (1 bejegyzés)
2015-06 hó (1 bejegyzés)
2014-10 hó (1 bejegyzés)
2014-09 hó (2 bejegyzés)
2014-07 hó (2 bejegyzés)
2014-06 hó (1 bejegyzés)
2014-05 hó (1 bejegyzés)
2014-02 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (2 bejegyzés)
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2013-10 hó (2 bejegyzés)
2013-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (3 bejegyzés)
2013-03 hó (3 bejegyzés)
2013-02 hó (2 bejegyzés)
2013-01 hó (2 bejegyzés)
2012-12 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (2 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (3 bejegyzés)
2011-11 hó (3 bejegyzés)
2011-10 hó (3 bejegyzés)
2011-09 hó (4 bejegyzés)
2011-08 hó (3 bejegyzés)
2011-07 hó (4 bejegyzés)
2011-06 hó (4 bejegyzés)
2011-05 hó (3 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (4 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (7 bejegyzés)
2010-12 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (8 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (6 bejegyzés)
2010-08 hó (9 bejegyzés)
2010-07 hó (3 bejegyzés)
2010-06 hó (7 bejegyzés)
2010-05 hó (8 bejegyzés)
2010-04 hó (5 bejegyzés)
2010-03 hó (12 bejegyzés)
2010-02 hó (2 bejegyzés)
2010-01 hó (10 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (1 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (4 bejegyzés)
2009-08 hó (4 bejegyzés)
2009-06 hó (1 bejegyzés)
2009-05 hó (1 bejegyzés)
2009-04 hó (1 bejegyzés)
2009-03 hó (1 bejegyzés)