Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 907 613 km-t sportoltatok
Sajnos én csak egy lelkes amatör futó vagyok!

Sajnos én csak egy lelkes amatör futó vagyok!

running Laca | 2012-05-08 08:25:59 | 13 hozzászólás

Sziasztok!

Sajnálom hogy a Szekszárdi versenyen történtek miatt a szervezőknek kell magyarázkodni! /Márkus Pisti/.Én erre a versenyre Decembertől, a nevezés leadásától készülök. Napi 12óra meló után, család mellett. Speciális hegyi résztávokkal, hegyi futásokkal, hogy a versenyen, a legjobbakkal mérjem össze a tudásomat EGYENLŐ feltételek mellett!!!!!!!! Tavaly a Bükki hegyimaratonon sajnos egy elbóbiskoló rendező miatt rossz irányba ment az eleje. De nekem meg se fordult a fejemben hogy a kijelölt útvonalat levágva tegyek szert előnyre a többiekkel szemben!!!! Én ott VISSZA fordultam, 10km-nél értem utól az utolsó helyezetett, könnyeimmel küszködve, de a reményt nem feladva sikerült az egész mezőny megelőznöm másodjára is, és meg is nyertem életem első maratoni versenyét! A célban a riporter azt kérdezte, hogy nem haragszom a rendezőkre? Én akkor is és MOST is azt mondtam, NEM!!! Én a FAIR PLAY szellemét betartva nyertem meg a versenyt! Pisti te is ott voltál!! Itt Szekszárdon is a futónak kellett volna visszafordulnia, és áthaladni az ellenörző chippen!! Ha pedig egy versenyen a múltbeli sikerek alapján hírdetnek győztest, akkor ott nagy baj van! Akkor a nevezés leadásakor kéne szólni hogy ne készüljek kő keményen, mert jön egy régi NAGY futó, és úgyis ő nyer!! Akkor Szűcs Csabinak elég lenne csak beneveznie bárhova! És egy kérdés? Akkor miért kell ellenörző chip, ha úgy se az a mérvadó? Sajnálom hogy nem tudom azt az érzést átadni, amikor a második helyen haladtam, és az első 150m-es előnyéből akkora lett, hogy a hosszú egyenesben már a rendőrautó is alig látszott!! A verseny végén nagyon csalódott voltam, de most már túl vagyok rajta. Én holnaptól már a következő versenyre fogok felkészülni ugyan olyan alázatosan, és kitartóan mint erre. Aki ismer az tudja, hogy én minden versenyre úgy állok oda hogy a tőlem telhető legtöbbett adom! Azt pedig sohasem, és semmi áron sem tenném meg, hogy olyan módon jussak előnyhöz amivel a többi futótársamat megbántanám! Pisti neked további sok sikereket kívánok mind a versenyszervezésben, mind a futásban!! Sajnos emberileg nem vagyunk egyformák! Én ezek után nem is vagyok kiváncsi hogy ki is az a Berecz Lajos! Én nem futottam 10 évvel ezelőtt 1:03-at! Én csak egy lelkes amatör futó vagyok! De én büszke vagyok erre is!!

13 hozzászólás

zoles73 4370 napja
zoles73 képe

Ritkán ,de előfordulnak ilyen bakik....még profikánál is......(bár ezt most a rossz útom haladó szivta meg ld. link).....

http://youtu.be/jejvJJrfRLk

http://www.youtube.com/watch?v=jejvJJrfRLk

Várjuk a következő versenyed! Hajrá Lacaaaaaa!(Kétszer csak nem csaphat a villám az emberbe!)

pleko 4369 napja
pleko képe

Csak sejtéseim vannak rólla, hogy mi történt...De teljesen igazad van a szabályok mindenkire egyformán vonatkozannak...tekintet nélkül..Hajrá Laca!!!

monique 4369 napja
monique képe

én gratulálok neked, akárhányadik is lettél! :)

retisonic 4369 napja
retisonic képe

Laca, ahogy Norbi is mondta, nekünk te vagy a Bajnok!

korpaZASZ 4369 napja
korpaZASZ képe

Laca! Anno pár éve azért (is) tértem át a futásra, mert a legigazságosabb sportnak tartom (saját zsíron,lényegében az idővel küzdesz, no és a versenytársakkal), korábban kerékpároztam és ott nem feltétlenül csak magad erejéből versenyzel és jópár 'nagyarcú' emberrel is találkoztam - sajnos.

 

Igy megértem a felháborodásod, hisz éppen a fenti tétel sérült ezúttal. Másrészről, mivel a magad versenyét megnyerted, a felkészültséged alapján hoztad, amit megszokhattunk már tőled, mindenki elismerését kivívtad. ..és ez független attól, hogy első, harmadik vagy tizenvalahányadik lettél. Saját magaddal pedig még inkább el tudsz számolni,hisz te tudod a legjobban, hogy tisztességesen érted el,amit elértél,míg más a tükörbe sem tud most nézni... Ez van, és ettől nem lettél kevesebb,sőt.

 

korpaZASZ 4369 napja
korpaZASZ képe

Közben elolvastam a szervező írását is, a szerint viszont nehéz lenne a másik felet hibáztatni, hisz csak ment a felvezető kocsi után, valsz. más is ezt tette volna az élen, ez így egy szerencsétlen eset volt - sajnos.

csiripiszli 4369 napja
csiripiszli képe

Sajnálom, hogy ilyen szerencsétlenül alakult :( Gratulálok neked, és sok sikert kívánok a további futásaidhoz!

tomcsi 4369 napja
tomcsi képe

a szabályok nem tudom mit mondanak ki ilyen esetben...elvileg ezek a mérvadók, még ha nem is feltétlen igazságosak...

nagyot futottál, és így sem maradtál le sokkal az 1. helyről...ami nyilvánvalóan motivál Téged...

az hogy ki az amatőr és ki nem, megérne pár sort...nálam az amatőr nem tud 3 óra alatti maratont...és így tovább félmaratont, 10 km-t...

További Sok Sikereket!!!

tomcsi 4369 napja
tomcsi képe

najó azt esetleg még tudja, de 2:30 alatt már nem...

korpaZASZ 4369 napja
korpaZASZ képe

Maradjunk annyiban, hogy 2:10 alatt már tuti nem :)

tomcsi 4368 napja
tomcsi képe

2 órán belül meg 100%...hiába nincs leigazolva :-))

korpaZASZ 4368 napja
korpaZASZ képe

OK, aki 2:00 és 2:10 között végez, annak minimum egy kenyai törzshöz is le kell igazolva lennie, különben még amatőrnek tekintjük:)

tomcsi 4368 napja
tomcsi képe

nekem már Te is gyanus vagy korPASZ, nem szabad tovább gyorsulnod :-))

kenyában él kb 10 000 ember, amelyik gyorsabb bármelyik magyarnál...de ingább futnak az oroszlánok elöl...ami valljuk be elég ösztönző tud lenni a jobb idő elérésében :-))

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2009-12 hó (1 bejegyzés)
2009-04 hó (1 bejegyzés)
2009-01 hó (1 bejegyzés)