Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 487 802 km-t sportoltatok
civil a pályán
Napozni voltam
nada(m) | 2007-04-26 14:25:15 | 4 hozzászólás

Avagy a zw-edik Tüzér utcai jelenésem

Tegnap  gonoszul kihagytam a résztávedzést, mert bár kifutottam (!) a pályáig, de ott egy háziversenyt találtam csilliónyi gyermekkel és nemannyiragyermekkel, ami nehézkessé tette volna a haladást mindenkinek. Úgyhogy szenvedtem 7,5km-t, de azt nagyon.

Ámde ma. Kibicajoztam, és újra elkezdtem bemelegítgetni 5*400-al, szokásos intervallumba esve 9:25 lett az asszimiláló 2kili, utána pedig belecsaptam a lecsóba. Első négyszáz 78 lett, gondoltam, hogy na, ezt kéne valahogy tartani, és akkor jó lesz ez.

De senki sem számít a spanyol inkvizícióra. 

A második négyszáz ugyanis 75 lett, a harmadik 76, a negyedik 74, az ötödik 75, a hatodik pedig 77. Ekkor éreztem úgy, hogy meg kéne magamnak fogalmazni egy sírverset, nem kell hosszú, csak legyen frappáns... Kicsit még nyöszörögtem (és közben felírtam az időket, mert vittem jegyzetfüzetet, bizony, én most készültem:) és elhatároztam, hogy még egyet, de azt csutkára megnyomva...

Így hát a hamubasült pogácsát is hátrahagyva nekiindultam fürge szökellésekkel (képzelem, hogy nézhetett ki kívülről az ide-oda csapkodó sok kar és láb, amint nagyon igyekezne, de nem igazán megy, de közben hiszi, hogy de.:) Olyannyira hittem, hogy magamhoz képest gyors vagyok, hogy az utolsó 400m 69másodperc lett. Hm. Kis levezetés, (2000m), majd nyújtás, bicaj, haza és folyadékpótlás konstans.

Hogy minek köszönhető a javulás? Ilyen mértékűt én sem értek, de közrejátszhatott, hogy végre futógatyában mentem ki (eddig sima zsebes-nehezebb rövidnadrág) és nem volt rajtam az övtáska kulccsal-mobillal-igazolványokkal. Meg nem tudom, hogy sikerült...

De most azért örül a fejem:D

 

(juteszembe, nem korai, hogy a korai cseresznye kb beérett?) 

4 hozzászólás

torolt_685 6261 napja
torolt_685 képe

:DD

Hajjaj. Áttörted a korlátot, mi lesz még ebből... :)

A vádlijaid bírják még a körözést? Semmi csomó vagy izomláz?  
És lassan át kellene gondolnod, milyen versenycipőben fogsz majd futni. Szögest ne, ahhoz már nem tudsz hozzászokni, de egy aszfaltos versenycipő is jó lenne, jelent vagy fél percet. Nem tudsz kölcsönkérni valakitől?

Izé... mekkora lábad is van? ;)

Hauanita 6261 napja
Hauanita képe
:)) Nekem is tetszett. Más kérdés, hogy az én izmaim még mindig betonkemények, én ma már akkor is meghalnék, ha csak egy darab 400-ast kéne futnom :) De nekem nem "kell" :)
Neked viszont grat, semmi szükséged sírversre :) És nagyon dől az az FB-topikos tévhit, miszerint a résztávozás káros az egészségre, és csak a lassú-hosszúktól lehet gyorsulni...
nada(m) 6261 napja
nada(m) képe

Izomláz nincs, a vádlijaim most nem álltak be annyira a bemelegítés során, utána meg teljesen lazák voltak. A sípcsontjaim pár napja nem fájnak, a térdem mérsékelten és csak néha-néha fájdogál.

A versenycipő kérdésén pedig én is merengek múlt hét óta, amikor is a Sauconyban olyan jégrevüt mutattam be a kis eső után pályán, hogy ihaj. Amúgy is csúszkál picit, de akkor...:D

Tegnap ki akartam próbálni a pályán az Adidasomat (2004-es ResponseComp - elvileg - és megintcsak elvileg versenycipő) de nem volt jó benne. (mondjuk ugye csak aszfalton voltam benne, fentebbi okok miatt.) Lassú voltam, a talpa kicsit el van hasadva és random helyeken fájdult meg tőle a térdem, a combizmom különböző részei és a vádlim. Levettem, szép lett a világ újra.

Esetleg még a terepverseny cipőmet próbálom meg, ami marha könnyű, és bár kopottak a bütykök, egész jó lehet. (és annyira szakadt, hogy talán megszánnak pár forinttal majd a versenytársak:D)

Szóval vagy a terepcsuka vagy a Saucony.

A következő kérdésem pedig a pályaetikára/szabályokra vonatkozik majd.

Mondjuk most:D

Tehát lassú járműként versenyen a 2-es vagy 3-as pályán kell majd futnom, hogy gond nélkül lekörözhessenek, vagy futhatok az egyesen és majd megelőznek? Ha lassú vagyok (mezőnyhöz képest, pl egy bizonyos limitidőn túl), akkor kiszólítanak, mint a kerékpárversenyeken?

A verseny pedig 20-án lesz, vasárnap a kiírás szerint, kíváncsi vagyok, ezt mikor közlik velem hivatalosan is... (másnap pedig vizsgaidőszak kezdete, remek) 

 

torolt_685 6260 napja
torolt_685 képe
Ugye nem gondolod komolyan, hogy Te a kettes pályán akarsz futni? :)

Nem, bizony, mert ez a Te versenyed.
Felkészültél, felkészülsz rá a legjobb tudásod szerint.
Sem írott, sem íratlan szabály nincs arra, hogy ha valaki lassabb, mint a leendő győztes, akkor neki csak a külső pályákon szabad futni. Ötezer méterre neveztél be – az pedig a belső pályát jelenti.

Akarod ezt a versenyt.
Életed legjobb formájában vagy. Sorra futottad az elmúlt hetekben az egyéni csúcsokat. Lehet, hogy soha nem leszel ilyen gyors. Neked most, ezen a napon, ezen a versenyen kell nagyot futnod.
Mindegy, hányadik helyen érkezel a célba, egyetlen lépésben, egyetlen pillanatig sem szabad azt érezned, hogy Te csak „kettespályás” vagy.

Leköröznek?
Lehet. Előfordul. Mindig vannak az embernél gyorsabbak.
Nem lesz kivetítő, nem fogod észrevenni, csak az utolsó pillanatban, akkor pedig már sokkal zavaróbb, ha irányt váltasz. Majd kikerülnek, nem a világcsúcsért hajtanak ezen a versenyen. Sajnos...:)
Fuss, és csak magadra, vagy a Veled egy bolyban futókra figyelj. Abban a pillanatban, ahogy arra figyelsz, mikor kell utat adnod, hol tart a vezető boly – elvesztél. Onnantól kezdve szétesett a versenyed, már csak egy vagy a nézők közül.

Ezt meg nem akarhatod, amikor több száz – Sepi, pontosan mennyi is? – Edzésonline-os szurkolód van.:)))

És nem fognak kiszólítani. :) 

(Úgy tűnik, lesz a mezőnyben egy futóm, segíteni fog a rajt előtt, ha valamiben bizonytalan leszel.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2009-03 hó (1 bejegyzés)
2008-11 hó (1 bejegyzés)
2008-05 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (1 bejegyzés)
2007-11 hó (1 bejegyzés)
2007-09 hó (2 bejegyzés)
2007-07 hó (1 bejegyzés)
2007-05 hó (4 bejegyzés)
2007-04 hó (3 bejegyzés)
2007-03 hó (4 bejegyzés)