Kenyérlángos futó háziasszonyoknak
Egyszerű és nagyszerű :o)
Időhiány ? Igen
Feles kilók? Igen
Éhes pasik? Eggeen.
Edzeni akarunk? IGEN!
Mit tehetnénk?
Hát végy egy diónyi bemelegítő krémet, és jól dörzsizd be vele mindkét lábad! :o) Én 10 fok alatt már a lóbalzsamot részesítem előnyben. Húzzál futónacit, és amíg a krém beszívódik, dobd össze a rém egyszerű kenyértésztádat!
Barnamedve! Te most jobb, ha nyomsz egy Esc-et! :o) Meg mindenki, aki fogyózik!
1 dl langyos vízbe 1 csomag porélesztőt szórunk, és belecsempészünk egy csapott teáskanál cukrot. Ezt megfuttatjuk. Olyan 6 percesben. :o) Amíg az élesztő úton van, beleszitálunk 50 dkg lisztet egy nagy tálba, olyat válassz, amiben dagasztani fogod, és ez lesz az egyetlen edény, amit aztán el kell mosogatnod. (a tepsin kívül persze) A liszthez hozzáraksz 1 evőkanál sót, egy teáskanál rozmaringot is. Nekem megszaladt a kezemben a rozmaring, mert nagyon szeretem. :) Mire ez megvan, felfutott az élesztő is, amit beleborítunk a lisztbe, és összedolgozzuk kis vízzel. Annyi vizet adsz hozzá, amennyit felvesz egy jó lángos tészta állaghoz. Kezdőknek: Inkább lágy legyen a tésztája, mint kemény, de ne ragadjon. Ezt kiboxoljuk a tálban tisztességgel, és ha ügyes vagy, ezzel az egésszel nem töltöttél el több időt, mint 20 perc. Letakarod, meleg helyre teszed, aztán indulhatsz. :o)
Húzz futócipőt, végy 1 dl ásványvizet magadhoz indulás előtt, és fuss nyugodtan 10 kilit! Biztos belefér az idődbe. Ha visszaértél, vegyél száraz ruhát és nyújts le rendesen!
25-30 dkg császárszalonnát felkockázunk (mondtam, hogy veszélyes! :o) és saját zsírján átsütjük serpenyőben 5-8 percig, addig simán felkarikázod a 4 fej lilahagymát. Miután jól kibőgted magad, és a szemedbe csorgott a homlokodról az összes só, ráborítod a hagymát a szalonnára. Megküldöd 3 gerezd zúzott fokhagymával, hogy érezze a törődést, és hagyod fonnyadozni. De csak közepes lángon.
Begyújtod a sütőt, és beállítod 160-170 fokra. (fapados sütőkön: közepes láng)
Kiveszed a megkelt tésztát a tálból, ami közben duplájára nőtt, rálöttyintesz egy kis olajat a tepsire, és beletapicskolod a kenyérléngos tésztádat. Én egy viszonylag nagy tepsit használtam, de nem a standard sütőlemez méretűt, hanem egy kicsit kisebbet. A kenyérlánygost lehet olyan 8 mm vastagra is hagyni.
Aztán rákenünk egy nagy doboz tejfölt. :) (Őszintén szólva, én orvul belecsempésztem a tejfölbe egy petrezselyem ízesítő kockát, mert az valami csoda.) Mindeközben elkészült a feltéted, amit szépen elosztogatsz a tészta felületén, majd hogy teljes legyen a mámor, ráreszelsz 15 dkg sajtot. :) Mindezen művelet ugyancsak 20 percet vesz igénybe. :) A sütőd meleg, a tepsi tele, zutty, be a sütőbe. Megnézed az órát, és elvágtázol zuhanyozni. :o)
40 perced van zuhanyozni, átöltözni, majd beírni az EO-ra az edzésed. :o) A lángosnak 40-50 perc kell kb, ha jól állítottad be a sütőt. Készülj fel mennyei illatokra, éhes férfira, aki kaparja az ajtót. :)
Akkor van kész, ha a sajt szépen megpirul, megszurkálod a tészta szélét, és az átsült és kicsit rugalamas még. Kb úgy kell kinéznie, mint a képen. :)
Egy ekkora tepsi 3 férfi ember jóllakatására alkalmas. Ha a pirosról jöttek haza, akkor csak 2 férfi. :D
Zsebeld be a dícséreteket, és végy egy kis kocka kóstolót! :o))
Eredmény: 10 kili futás, 40 perc sütés - főzés, 3 jóllakott pasi = 2 óra alatt.
Jó étvágyat! :o)
Jól sikerült írás.
Valószinű magamévá fogom tenni ezt a receptet, mert nagyon jól hangzik. :))
Köszi, hogy megosztottad!