Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 572 077 km-t sportoltatok
http://hegyi.blog.hu/
Téli Mátra XXL
zolo73 | 2009-02-02 13:35:47 | 5 hozzászólás

Jól indult a túra. Úgy terveztem, hogy Galyatetőig lazázok, de mindent megfutok, vagyis lefelé és síkon nem tolom. Nem is volt gond. Bár a tempó egy kicsit erősebb volt, mint laza. Ez az érzés viszont inkább a kerülgetésnek volt köszönhető. 39 perc alatt voltam Lajosházán. Aztán összeverődtünk vagy tízen futók. Lassan mentem el mellettük, és mikor már mindegyiket kellő távolságban tudhattam, röhögő favágók gyűrűjében, egy baljós sejtelem kezdett ébredezni bennem. Ám e fölöttébb racionális gondolatot hamar maga alá temette egy ösztönös üvöltés, ami távol áll minden civilizált értékrendtől.

Jogos a felvetés, hogy aki képes elkeverni a Téli Mátra, már-már alapkőzetig koptatott útvonaláról, hát az ne panaszkodjon. Ez itt én is inkább a gyógyászati pszichiátria, probléma megosztó eljárásainak eszközéül említem meg.

Rövid ideig cifra káromkodásaimmal szórakoztattam a favágókat, majd hisztérikus nyargalásba kezdtem visszafelé. Amikor újfent becsatlakoztam a végtelen sorba és felismertem néhány húsz perce elhagyott embert, fokozni kezdtem a tempót.

Mátraszentimrén inkább csak véletlenül estem bele az EP-be, mint odaértem. Erről az esetről még nem tudok sírás nélkül beszélni…

Szóval kicsit csalódottan haladtam. Sokkal több hó volt, mint vártam. Csak forgott a lábam, mint egy hegesztő robot karja. A tempó jó volt, de annál fontosabb volt, hogy nagyon jól éreztem magam. Korábban a lábam mindig el kezdett beállni, most viszont ennek nyoma sem volt. Pisztrángos tó előtt egy kicsit elkeserített a terep, de tudtam futni. Kékesre könnyebben jutottam fel, mint vártam, ám lefelé érdekes mód beszúrogatott az oldalam, amiért visszább kellett venni egy kicsit.

4:55 nél nyomtam le az órát. Hazafelé Tomator kiszámolta, hogy kb 14 percet vendégeskedtem a favágóknál. Út közben két szaloncukrot ettem és néha már csak azért ittam, mert „ilyenkor inni szoktam”. Végig elég jól éreztem magam. Ezt az új edzéseimnek tudom be.

Szinte minden futásomat megadott pulzus tartományon belül végzem. Saját újításom a tervben, hogy jelentősen alacsonyabb értékeket használok, mint amit más edzéstervekben láttam. De ez már egy másik poszt témája…

2009-09 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (1 bejegyzés)
2009-02 hó (1 bejegyzés)
2008-12 hó (1 bejegyzés)
2008-11 hó (1 bejegyzés)
2008-10 hó (1 bejegyzés)
2008-09 hó (1 bejegyzés)
2008-07 hó (1 bejegyzés)