Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 914 496 km-t sportoltatok
2012.
Szép új cipőm van.
Mozg | 0000-00-00 00:00:00 | Nincs hozzászólás!

Öröm futónak tartom magam, ami számomra azt is jelenti, hogy ugyan nagyon szeretek futni és nagy nagy örömet lelek a futásban, de azért a futás egy szép, de csak kis szelete az életemnek. Ebből az is következik, hogy általában mindig csak egy pár futó cipőm van és azt jószerivel addig használom amíg bírja. Néha van egy kis átfedés, hogy a régit is meg az újat is használom, de ez nem jellemző.

Jó másfél hónapja az egyik futás után észrevettem, hogy Saucony Grid Shadow Tr bal lábas cipőm sarkáról félig levált a sárga és a fekete réteg, a jobb lábason meg a fekete kopóréteg kezdte elhagyni magát.

Kissé elkeseredtem, mert a korábbi szintén Saucony márkájú cipőm még 1800 km után sem szolgált ilyen meglepetésekkel, ebben meg csak 1360 km volt.

Alapos tisztogatás után Ferrebonddal helyére rögzítettem a távozni készülő részeket és elkezdtem nézelődni, hogy milyen cipőt vegyek. Ekkortájt lehetett jelentkezni cipő tesztelésre, reménykedtem hátha benne leszek a kiválasztottak között. Sajna nem jött össze. Szerencsére a cipő ragasztás nagyon jól sikerült így volt még egy kis időm gondolkozni mit vegyek. Szinte mindent elolvastam az interneten és végül úgy döntöttem se Nike, se Adidas, se Asics. Valami más kell. A Montrail Bükk versenyen már nézegettem a Montrail cipőket és itt is olvastam néhány jó véleményt. Nosza döntöttem Montrail Streak-et veszek, de hol. Csákvár előtt egy nappal Miskolcra kellett mennem és tudtam, hogy ott van egy Nomád sport bolt.

Rövid bóklászás után sikerült is megtalálnom. Jó kis bolt, el tudék nézelődni benne néhány órát. Ennyi időm nem volt, ezért gyorsan a lényegre tértem.

Szeremcsémre pont az én méretemben volt a vágyott cipőből. Rövid szaladgálás, ugrálás után éreztem, hogy erre van szükségem. Ekkor jött az igazi meglepetés, kiválasztott cipőm éppen akciós volt így 23.900,- Ft helyett 16.800 Ft-t kellett csak leszurkolnom érte.  Hála a gondviselő Jóistennek hónap végén nem nulláztam le magam és a benzinkútnál nyugodt szívvel tankoltam tele a Wartburgot, mivel másnap Csákvárra akartam menni.

Természetesen Csákváron még a régi ragasztott cipőben futottam (éreztem is a betont), de ma végre kipróbáltam új cipőmet. Mielőtt felvettem gyönyörködtem benne mint egy kisgyerek.

11,5 km-t futottam benne, és egyelőre csak jót tudok róla mondani, nagyon könnyűnek és puhának éreztem kifejezetten jól esett benne a futás. Remélem sokáig fog szolgálni.

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!