Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 276 519 km-t sportoltatok
Fussunk, szaladjunk!

Téli futás

shig | 2012-01-31 22:22:01 | 7 hozzászólás

Büszke vagyok magamra, már 5 alkalommal voltam futni, ráadásul januárban. :-) Az igazat megvallva sokkal jobban bejön nekem ez a száraz, hideg (-1 -0 °C körüli) időben való futás, mint a nyári melegben futkározás. Az első alkalmakkor nem öltöztem fel rednesen, és fáztam. Aztán rájöttem, hogy úgy érzem jól magam, ha egy sálat a nyakam köré csavarok, akkor a torkom valahogy nem fázik. Sajnos a sapka isjól jönne, de sapkafóbiám van, noha ahogy szállnak felettem az évek, egyre fázósabb vagyok. Szóval sapka helyett a fülemet védő fejpántot vettem fel. Az utóbbi két alkalommal túlöltöztem. Volt rajtam egy póló, egy hosszú ujjú aláöltözet, egy meleg pulcsi, rajta egy nagyon vékony, inkább csak szél és eső ellen jó kabát. Hazaérve csurom vizes voltam. Legutóbb a pólót elhegytam, de még így is kissé megizzadtam. A téli futásban ez elég vacak dolog, mert nagyon nem szertek fázni, viszont ha túlöltözöm, akkor meg azért fázom, mert megizzadok. Hiába is no, kezdő téli futó vagyok. :)

Sajnos ahogy elnézem az időjárás előrejelzést, az idő nem lesz tovább kegyes hozzám. Ha hó lesz, vége a szabadtéri futásnak... Vagy lehet hóban futni???

7 hozzászólás

monique 4505 napja
monique képe

én a póló helyett a meleg pulcsit hagynám el ebből a felszerelésből. persze mínusz 10 foknál már az is jól fog jönni. :) ja és simán lehet hóban futni.

cseha 4504 napja
cseha képe

Hóban futni JÓÓÓÓ!:))) Feltétlen próbáld ki!!! És büszke is lehetsz, ilyen hidegben elindulni, nem olyan könnyű és egy csomó időt elvesz az öltözködés is!

shig 4504 napja
shig képe

Ma volt rajtam egy póló, rajta egy vékony hosszúujjú, azon meg egy kis vékony széldzseki féle. Egész jó volt, csak picit izzadtam meg, viszont a kezem majd meg fagyott. Lehet, hogy vastagabb kesztyűt kéne vinnem. :)
A havas futástól ódzkodom. Átázik a cipőm... Brrr...

Marcellus74 4504 napja
Marcellus74 képe

Télire érdemes goretex-es cipőt venni. Nem ázik be, lepereg róla a víz, és mivel zártabb anyagból van, melegebb is. Egyetlen hátránya, hogy kicsit drágább, mint a nyári cipők, de ki lehet fogni jó akciókat a www.sportsdirect.com oldalon.

kipage 4504 napja
kipage képe

Meg az a titka a téli öltözetnek, hogy ne legyen benne pamut. (nem tudom milyen a póló illetve a pulóver) ha nincs benne pamut akkor nem is izzadsz meg egyáltalán. Én úgy szoktam menni, hogy aláöltözet, (hosszúujjú) ráveszek egy őszi futófelsőt meg egy széldzsekit. Még ami nekem nagyon bevált az a lecipzározható ujjú futódzseki. Ha melegem van, egyszerűen leveszem az ujját, vagy néha az is elég, hogy csak kinyitom a cipzárt az ujjnál félig. MEg persze a kiálló testrészek védelmében kesztyű és fejpánt.

shig 4504 napja
shig képe

Nem pamut póló, technikai. Ma egész jól eltaláltam az öltözékem. Kevesebb réteg kell, mint gondoltam. Csak kesztyűből kéne melegebb. :)

Dex 4504 napja
Dex képe

Olyan kesztyűt vigyél, amin nem fúj át a szél. Így ha néha leveszed és belefújsz, akkor jó meleg is tud lenni ;)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (3 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-06 hó (1 bejegyzés)
2008-09 hó (1 bejegyzés)
2008-06 hó (1 bejegyzés)
2008-05 hó (5 bejegyzés)
2008-04 hó (1 bejegyzés)