Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 572 162 km-t sportoltatok
Ede (aka Mr Puki) utazásai

OptiVita Ultrafutó Kupa, Székesfehérvár 6 órás

endrodi.gabor | 2013-03-11 20:57:01 | 7 hozzászólás

Amint rátaláltam a versenykiírásra ( még tavaly), tudtam, hogy ez lesz az idei év értelme. Persze eddig a BSZ lebegett a szemem előtt, de a sorozat első állomását semmiképp nem akartam kihagyni. Ennek ellenére sokáig bizonytalan volt az idulásom, de aztán csak összejött a rávaló és az utolsó pillanatvan beneveztem. Az utolsó hetek hosszú futásai nem jöttek össze, így nem voltam teljesen biztos a tisztes helytállásban, de a minimum elvárást (60 km) emlékezetből hoznom kellett. Nem akartam kicsinálni magam 2 héttel a nagy esemény előtt, de titkon reméltem a 65 körüli eredményt, persze ha minden klappol. Kedvesem végül rábeszélte magát, hogy elkísér és a biztonság kedvéért hazavezet. A hajnali indulás mindkettőnket meggyötört, főleg hogy Ő előző nap megjárta Bp-t szintén hajnali indulással. Az úton minden ok volt, így 9 előtt érkeztünk. Ráérős nevezés után tébláboltunk egy kicsit, majd komótosan átöltöztem futósba. Az időjárás nem kis dilemma elé állított, de végül az alul felül egy rétek hosszú mellett döntöttem. Az öltözőbe belépve kicsit megilletődtem, hiszen olyan illusztris társaság fogadott kisgatyában (a teljesség igénye nélkül), mint Lajkó Csaba (pecsenye), Soós Péter (SP) spártai hősök, TZ a rutinos többnapos ultrás (pl. Bécs-Bp), Bozó Pali bácsi, Ezüsthegyi Kabóca, a többiektől pedig elnézést kérek, hogy nem ismertem fel őket. Szóval míg ők ugratták egymást, én kezdtem otthon érezni magam közöttük. Az eredményeik alapján érinthetetleneknek tűnő hőseim hús vér emberekként maguk közé fogadtak, egy voltam közüllük. Hatalmas élmény volt számomra az egész verseny során tapasztalt közvetlenségük, biztatásuk. Ezúton is köszönöm Nektek!

 

A rajtig már csak pár perc maradt, Kedvesemmel gyorsan átbeszéltük a frissítést, gyors búcsúcsók és irány a rajtkapu. Mira beállok a hátsó harmadba már csak 15 mp van hátra, Kicsivel pacsi, Robival, Pécsi Petivel kézfogás, oszt rajta. Fogom vissza a lovakat, nincs rohanás, nyugi van. A harmadik körre megvan a ritmus, élvezem a társaságot, a futást. Egész sokáig ment az 5 perc körüli tempó. 35 km után viszont volt egy kemény megrogyás, mert a túl sűrű frissítés miatt megtelt a rendszer és hirtelen nem tudtam, hogy hányni akarok jobban, vagy sz•rni. Tempó vissza, frissítés leáll és 4-5 alatt rendbejöttem. Ekkor ért utol Kabóca, akivel pár körön keresztül együtt futottunk. Beszélgettün múltról, jelenről, jövőről, közben meglett a 3:40-en belüli maraton is. Innen kezdődött a tánc igazán. Szerencsére szüleim is megérkeztek, Apa futott is velem egy kicsit. Kezdtem befordulni, így jöhetett a muzsika. Kispál és borzék korai lemeze pont jó volt. Kicsit kizártam a külvilágot ezt látták rajtam a többiek is. Jól esett a szurkolásuk, de ez nem látszott rajtam ;). Az utolsó órába fordulva éreztem, hogy a sok szűk kanyar miatt a csípőm kezd kikészülni. Fő szabály, hogy nem csinálom ki magam, így igyekszem kímélni. Az egyik kanyarból kibukkanva egy földön fekvő futó látványa fogad (nevet nem írok, mert nem kértem rá engedélyt ;)). Felsegítem, feje, térde vérzik, kicsit bizonytalan a mozgása ezért elkísérem az első rendezőig. Kicsit nehéz felvenni a ritmust újból, de kenem tovább. Már csak 40 perc van hátra és már túl vagyok 60 km-en. Innen minden méter ajándék! A végére kicsit összekapom magam, újra pörög a lábam, egyre keményebben tolom neki. 18 perc van hátra, 3 kör bele kell hogy férjen simán. Az utolsó kört 5 percen belüli tempóban teljesítem, kicsit elszorul a torkom az örömtől, de mivel nem kapok rendesen levegőt visszanyelem a könnyeimet. A célkapun áthaladva még van kb fél percem, ezalatt 198 méterrel gyarapítom a megtett távot. Amikor megszólal a duda Kabócával szinte ugyan ott állunk meg. Mint később kiderül, 1 kör van köztünk.....az én javamra. Örömködés, hisz alig 1,5 km-rel maradok le a dobogóról, aminek 3. fokát Robi érdemli ki! Kicsi pedig Lubics Szilvi mögött gyűjti be újabb ultrasikerét! Szerintem Békés megye kitett magáért. Büsze vagyok Ránk! A végén gratulációk adok-kapokja, meg persze szurkolás a 12 órás "bolondoknak".

 

Köszönöm Mindenkinek, hogy bearanyoztátok első hivatalos ultratávom megtételét! Kecskeméten újrázás, kicsit merészebb tervekkel!

 

 

7 hozzászólás

Bozót 4125 napja
Bozót képe

Igazán meleg fogadtatásban lehetett részed a srácok részéről...kisgatyában =)   (Pali bácsitól ezennel is elnézést a "srácért") 

Várjuk a folytatást!

pecsenye 4124 napja
pecsenye képe

Gratulálok, okosan futottál. Csak így tovább!

mateve 4124 napja
mateve képe

GRATULA! Szépen mentél végig!

PecsiPeter 4124 napja
PecsiPeter képe

Gratulálok!
Jól gurítottad! :)

mjoci 4124 napja
mjoci képe

Gratulálok.

shinkyokushin 4124 napja
shinkyokushin képe

Szívből Gratulálok!

 

hdz715 4124 napja
hdz715 képe

Gratulálok! Jól mentél, és a beszámoló is szuper! :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-09 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (1 bejegyzés)
2013-03 hó (2 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)